Aikuinen kissa uuteen kotiin (Luettu 1145 kertaa)
Make
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 27.06.2019
Aikuinen kissa uuteen kotiin
27.06.2019 klo 19:37:33
Tulosta viesti  
Työni vuoksi jouduin jättämään avioerossa kissan ja koirat exälleni. Akkaa ei ole ikävä mutta eläimiä sitäkin enemmän. Olen jo pitkään ajatellut että jos tilaisuus tulee niin ottaisin itselleni kissan tai kaksi. Nyt tilanteeni on vihdoin se että muutin maalle omaan taloon järvenrantaan mutta kuitenkin taajama-alueelle. Vierestä löytyy tosin isohko metsä ja naapurusto on harvahko, talot eivät ole kovinkaan lähekkäin. Eli nyt saattaisi ehkä olla mahdollisuus ottaa kissa. Mutta kun se ei ole ihan yksinkertaista: työskentelen viikko töitä/viikko vapaata systeemillä ja työviikon aikana saatan joutua olemaan useita päiviä pois kotoa. Avioliitossani meidän kissamme oli ulkokissa jolla oli takaovessa oma luukku josta tuli ja meni niin kuin halusi. Homma toimi tosi hyvin ja viihtyi kissa välillä kotonakin, etenkin huonolla ilmalla. Mutta, saisinko yksin homman toimimaan jos otan aikuisen kissan tai kaksi, esim. löytökissoja eläinsuojeluyhdistykseltä? Pentua kun en voi työni vuoksi ottaa. Oppiiko aikuinen kissa käyttämään oviluukkua? Entä voinko olla varma että kissa pärjää jopa neljä päivää yksin, paljon ruokaa ja juomista sisälle laitettuna? Olisi niin kiva kun saisi kissoja kaveriksi mutta olen aina ottanut eläimet vakavasti ja pohdituttaa nyt isosti uskallanko ottaa vai en? Kertokaa kissaihmiset mielipiteitänne.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1943
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Aikuinen kissa uuteen kotiin
Vastaus #1 - 23.08.2019 klo 18:02:12
Tulosta viesti  
Eläinsuojeluyhdistykset tuskin antavat kissoje vapaasti ulkoileviksi enkä sitä ainakaan puhu vapaan ulkoilun puolesta. Lisäksi eläinsuojelulaki velvoittaa tarkistamaan eläimen voinnin vähintään 24h välein. Itse en ainakaan uskaltaisi jättää omia elukoita täysin valvomatta niin pitkäksi aikaa, puhumattakaan useammasta päivästä.
Olisiko sinulla ketään tuttua ketä voisi hoitaa eläimiä sillä välin kun olet poissa? Vai olisiko parempi vaihtoehto jos itse ottaisit muiden eläimiä hoitoon silloin kun olet kotona?
Harmillinen tilanne kyllä  Epävarma
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaan"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun