Vanhempi kissa ei tule toimeen nuoremman kanssa (Luettu 5120 kertaa)
pini
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 22
Liittynyt: 14.11.2012
Vanhempi kissa ei tule toimeen nuoremman kanssa
23.07.2016 klo 19:39:02
Tulosta viesti  
Meillä on n.4v kiltti leikattu tyttökissa, joka on aina luonteeltaan ollut todella seurankipeä. Tammikuussa otimme urospennun jota tyttökissa ei oikein tunnu sietävän. Tilanne ei ole helpottunut tässä 6kk aikana, joten onkohan tässä sovulliseen yhteiseloon vielä mitään mahiksia?

Muuten yhteiselo varmaan sujuisi hyvin (kissat syövät samaan aikaan/vierekkäin, matkustavat samassa kantokopassa ilman riitelyä ja käyttävät samaa hiekkalaatikkoa ongelmitta) mutta vanhemmalla kissalla menee täysin hermot siihen että nuorempi haluaa kokoajan leikkiä, jahdata ja hyökkäillä. Sillä riittää loputtomasti energiaa ja isompi kissa van sähisee ja murisee eikä pienempi tajua lopettaa.

Olemme yrittäneet leikittää pienempää mahdollisimman paljon, mutta sille ei mikään ole riittävästi, täysin ADHD-tapaus. Isompi tykkää kyllä seurailla pienemmän toilailuja, muttei halua olla siihen osallisena ;(

Onko jotain ideoita miten tilannetta voisi rauhoittaa? Nuorempi ei koskaan sähise tai ole aggressiivinen kun taas tämä vanhempi stressaantuu jatkuvista jahtaamisista. Molemmat kissat ovat kovin rakkaita enkä haluaisi kummastakaan luopua, mutta ei tämä näinkään voi loputtomiin jatkua. Kuinka kauan tässä voi vielä odottaa? Nuorempi kolli on nyt reilu puolivuotias ja myös leikattu.
Kiitos jo etukäteen!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Chiara
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 4
Liittynyt: 06.02.2015
Re: Vanhempi kissa ei tule toimeen nuoremman kanssa
Vastaus #1 - 24.07.2016 klo 21:26:36
Tulosta viesti  
Meillä myös samanlainen tilanne, paitsi kissat ovat lähes saman ikäisiä ja tulivat meille puolen vuoden välein. Välillä kissat tulivat paremmin toimeen ja leikkivätkin yhdessä. Ongelma ilmeisesti on se, että toisen kissan leikit ovat toiselle liian rajuja. Yrittää aina purra. Nykyään toinen saattaa aloittaa murinan, kun vain näkeekin toisen. Mietin, olisikohan ratkaisu kolmas kissa, joka leikkisi tämän adhd-tapauksen kanssa ja toinen saisi olla rauhassa. Vai olisiko se täysi katastrofi...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janhenia
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 70
Sijainti: Seinäjoki
Liittynyt: 14.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Vanhempi kissa ei tule toimeen nuoremman kanssa
Vastaus #2 - 30.07.2016 klo 14:01:36
Tulosta viesti  
Jos vaan on mahdollista niin kolmas kissa kaveriksi tälle nuoremmalle. Toinenkin kollipoika niin saavat yhdessä sitten riehua sydämensä kyllyydestä.

Vanhempi tyttökissa on nyt selkeästi stressaantunut tilanteesta ja on olemassa riski, että tilanne kärjistyy lähitulevaisuudessa tappeluksi ja sen jälkeen yhteiselon onnistuminen on hyvin hankalaa.
  

Mila HCS s. 10.8.2005
Sera HCS s. 5.6.2006
Savu SBI s. 20.9.2009
Tuhti SBI s. 26.4.2013
Remu MAN s. 17.06.2014
R.I.P
Tomu pyhä birma 19.6.08-25.10.11
Leo pyhä birma 12.02.12-25.1.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Triangeli
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 1
Sijainti: Vaasa
Liittynyt: 30.04.2018
Sukupuoli: Nainen
Re: Vanhempi kissa ei tule toimeen nuoremman kanssa
Vastaus #3 - 30.04.2018 klo 00:41:34
Tulosta viesti  
Meillä myös kissat tyttö 13, poika 6 ja tyttöpentu 4kk.
Vanhempi narttu saa olla omissa oloissaan, mutta tämä kollipoika, jolle kaveri oli tarkoitettu (kun vanhempi narttu ei halunnut enää niin leikkiä).

Ymmärrän että jatkuva riehuminen ärsyttää, mutta jokin on nyt menossa pieleen. Murisee kun haluaa olla rauhassa. Lisäksi ärisee kun pentu on hänen mielestään tiellä kun olen pääsämässä pihahäkkiin. Sama koskee ihan mitätahansa aihetta mikä on menossa ympärillä ja pentu rikkoo hänen keskittymisensä.

Luulin että murisee jo ihmisillekin, mutta kyse on enemmän siitä ettei pysty keskittymään silityksiin kun pentu on lähettyvillä. Ärisee ja murisee ja lopulta lähtee pois. Ei pysty jakamaan sohvapaikkaa vaikka huomiotani riittäisi molemmille.
Äsken menin silittelemään häntä vartavasten toiseen huoneeseen. Aluksi oli oma kehräävä itsensä. Sitten pentu tuli, jatkoin silittelemistä mutta lopulta suuttui niin että kävi vähän mätkimässäkin pentua.

Silti kaiken murinan jälkeen saatta painia pennun kanssa ihan muina poikina. Silloin tällöin peseekin pään ja korvan taustat.

Tuntuu että kissojen kemiat sujuisivat aivan hyvin ilman ihmisiä ja epäilen että kolli olisi jotenkin mustis, ja jos yritän antaa enemmän huomiota tuntuu se pahentavan tilannetta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun