Potta ei enään kelpaa (Luettu 2262 kertaa)
Töpseli
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 14
Liittynyt: 22.08.2012
Sukupuoli: Mies
Potta ei enään kelpaa
08.04.2015 klo 18:09:24
Tulosta viesti  
Muutaman kuukauden kissa nyt käyttäytynyt hassusti. Kakkaillut matolle satunnaisesti, yleensä juuri sillä hetkellä kun joku ollut vaikkapa vessassa (siellä pottakin).

Eläinlääkärillä käytetty ja suositteli laihduttamista. Melkoisen arvokkaita nuo ruuat btw, suosituksia?

No ennen lääkärinkäyntiä laitettiin myös toinen potta (toiseen paikkaan) ja puupelletin sijaan siihen ostettiin kristallihiekkaa (onko se muuten miten ekologista? ei varmaankaan)
Siihen se sitten innostui ja teki tarpeitaan.

Siivouksen yhteydessä sitten potat pestiin ja vain toiseen muistin laittaa pellettiä tuttuun tapaan.

Eilen sitten kissa rupesi käyttäytymään oudosti ja naukui. Sitten otti asennon tarpeiden tekoaan varten, vieressä oli pellettipotta johon koitin sen nostaa, mutta jalat laittoi kaikki erisuuntiin ettei koskekkaan.

Äkkiä toinen potta viereen ja onneksi vielä oli vähän hiekkaa jäljellä johon ensiksi pitkä pissa ja perään sitten kakka.

Outoa että kuuden vuoden jälkeen jokin rupesi pelletissä tökkimään. Nyt pitäisi etsiä uutta vaihtoehtoa sille, suositelkaa toki.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janhenia
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 70
Sijainti: Seinäjoki
Liittynyt: 14.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Potta ei enään kelpaa
Vastaus #1 - 10.04.2015 klo 00:52:44
Tulosta viesti  
Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että mahdollisesti vuosienkin käytön jälkeen kissa lakkaa käyttämästä pellettivessaa. Ei ole ensimmäinen eikä todennäköisesti viimenen kissa, jolla näin käy. En ole kissa, mutta voisin kuvitella pellettien tuntuvan epämukavalta tassujen alla esim. mikrohiekkaan verrattuna.

Pellettien sijaan suosittelen mikrohiekkaa. Laadukas mikrohiekka paakkuntuu hyvin, kuluu vähän ja sitoo hajun hyvin. Tälläisiä on esim: compact care, extreme classic, racinel comfort take care.

Laihdutukseen suosittelisin hyvälaatuista kuiva- ja märkäruokaa, jota annettaan kissan painon mukaan. Ei siis näitä erilaisia laihdutusruokia vaan ihan normaalia aikuisen kissan ruokaa. Säännölliset ruoka-annokset ja ei mitään herkkuja. Kuivaruuan voi nakella kissalle pyydystettäväksi yksi kerrallaan tai laittaa erilaisiin aktivointileluihin. Jos/kun antaa märkäruokaa niin muistetaan vähentään se kuivaruuan määrästä ja toisinpäin.
Zooplussasta saa esim. yleensä eläinkauppoja halvemmalla tilattua ruokaa ja sieltä pystyy esim. valitsemaan viljattomat kuiva-/märkäruuat ja tekemään ostosvalinnat sen mukaan. Suosittelen tutustumaan jos ei ole ennestään tuttu Hymiö
www.zooplus.fi
  

Mila HCS s. 10.8.2005
Sera HCS s. 5.6.2006
Savu SBI s. 20.9.2009
Tuhti SBI s. 26.4.2013
Remu MAN s. 17.06.2014
R.I.P
Tomu pyhä birma 19.6.08-25.10.11
Leo pyhä birma 12.02.12-25.1.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Potta ei enään kelpaa
Vastaus #2 - 12.04.2015 klo 16:23:49
Tulosta viesti  
Meillä on käytössä hiekkana ököplus, sellainen paperipohjainen paakkuuntuva rouhe. Tuli vain mieleen jos tahdot hiekkaa jonka voi viskata bioroskiin, niin ehkä kannattaa testata. En voi tai osaa sanoa tykkääkö kissat siitä yleensä. Koostumukseltaan erilainen tietenkin kuin mikrohiekka, tuntuu lähinnä joltain soralta rakeiden koon vuoksi mutta ökö on tietenkin paljon kevyempää. Ei kovin hirveästi pölise ja tuoksuu puulta. Ökö ei ehkä ole riittoisimmasta päästä mutta se pitää pissahajut hyvin, kakkaa ei yhtään.

Voin Janhenian tavoin vain suositella unohtamaan kaiken maailman kevytlaihdutusruuat ja siirtymään täysravintoon. Jos kissa vain suostuu niin raksut herkuiksi ja nimenomaan säännölliset ruoka-ajat ja pienehköt annokset. Märkäruuan kanssa pitää olla tarkkana että antaa täysravintoa eikä täydennysravintoa. Meillä on tämä resepti toiminut laihdutukseen, kissa ei ole jääny nälkäiseksi mutta paino on pudonnut tasaiseen tahtiin. Tällä foorumilla on muutamakin aihe jossa on keskusteltu laihdutuksesta, niissä on ollut hirveän hyviä vinkkejä. En pysty nyt linkittämään kun olen mobiililaitteella.

Toivottavasti saat painoa pois ja ongelmakakkailu loppuu! Hymiö
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Töpseli
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 14
Liittynyt: 22.08.2012
Sukupuoli: Mies
Re: Potta ei enään kelpaa
Vastaus #3 - 13.04.2015 klo 10:09:02
Tulosta viesti  
Nyt on viikko menty tuolla kristallihiekalla ja kakkaamisongelmaa ei ole ilmennyt. Pellettipottakin ollut tarjolla, eikä ole kumpikaan kissa tainnut käyttää.

Zooplussaan tuli tosiaan tutustuttua ihan vasta ja oli toimiva sivusto. Sieltä jatkossa nuo arvokkaimmat hankinnat tulee tehtyä.

Ököä ajattelinkin koittaa ja voisi tosiaan tuota mikrohiekkaakin testiksi ottaa.

Kiitos hyvästä ruokaohjeistuksesta. Jätetään siis dieettiruuat (30e pieni pussi) väliin ja etsitään laadukasta sapuskaa ja koitetaan pitää ruokailut maltillisena. Ongelmana vain on kun tahtoo syödä toisen kissan ruuatkin, toinen on arkajalka ja ei syö paljoa kerrallaan. Kuntoilun puolesta kissa on melkoisen omatoiminen. Tuo aina lelun heittettäväksi ja noutaa sen uutta heittoa varten  Kliseinen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun