Pentu pelkää ison kissan rajua leikkiä (Luettu 1446 kertaa)
Delilah
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 13
Liittynyt: 20.10.2012
Pentu pelkää ison kissan rajua leikkiä
10.12.2014 klo 17:15:54
Tulosta viesti  
Otimme vajaa viikko sitten kaksivuotiaan ocicat-tyttömme kaveriksi 16-viikkoisen bengalipojan. Molemmat vaikuttivat sen verran sopuisilta heti alussa, että päätimme pitää ne heti päivisin samoissa tiloissa ja yöt erikseen niin, että toinen nukkuu toisen ja toinen toisen kanssa. Kaikki on mennyt sikäli hyvin, että nuo ovat ihan rennosti lähekkäinkin ja kehräävätkin, vaikka toinen olisi vieressä. Ainoastaan leikkiminen välillä vähän huolestuttaa, emmekä siksi uskalla jättää kisuja vielä yhtään kaksistaan.

Nyt olemme nukkuneet kaksi yötä jo ovi auki, ja molemmat kissat ovat tulleet yhdessä sängylle nukkumaan meidän viereemme, pienen välimatkan päähän toisistaan.

Mutta: ocicat on tosi innoissaan pennusta ja vaikuttaa hyväksyneen sen jo täysin, mutta bengali ei ole vielä ihan vakuuttunut. Kun isompi kissa innostuu leikkimään ja ajamaan pentua takaa, pentu luimistelee korviaan, murisee ja sähisee, varsinkin jos se joutuu nurkkaan, mutta ei kuitenkaan mene pakoon. Olemme silloin menneet silittelemään ja rauhoittelemaan molempia kissoja ja yrittäneet antaa niille myös makupaloja, kun ne ovat lähekkäin.

Pari kertaa on kuitenkin käynyt niin, että kun ocicat on leikkinyt ja pentu on samalla puolustautunut, ocicat on saanut sohaistua pentua tassulla - tänään tuollaisessa rytäkässä pennulle tuli pieni naarmu nenään, joka ei vaikuta onneksi haittaavan pentua ollenkaan. Feliway-haihdutin meillä on seinässä koko ajan, ja huomioimme molempia kissoja ekstrapaljon.

Onko tuollainen rajojen hakeminen ihan normaalia? Mitä pitäisi tehdä, kun huolestuttaa, ettei pentu tätä menoa opi luottamaan isoon kissaan? Pitäisikö kisut erottaa heti kun ne leikkivät, vai antaa niiden selvittää välinsä itse? Nimim. huolestunut :/
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kissamummo
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 1
Liittynyt: 04.01.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Pentu pelkää ison kissan rajua leikkiä
Vastaus #1 - 04.01.2015 klo 23:05:09
Tulosta viesti  
Täällä oli melko samankaltainen tilanne syyskuussa, kun pentu tuli taloon ja vastassa oli neljä vee herra. Heti ne tutustui kiltisti toisiinsa ilman minkäänlaista sähinää, mutta sitten kun tämä herra niin kovakouraisesti tahtoi leikkiä niin eihän pentu sitä kestänyt vaan yritti sihistä ja puolustautua. Tosin tarhalta kerrottiinkin että pentu enemmän semmoinen yksikseen leikkijä, nii en pahemmin yllättynyt.

Itse en pahemmin tuolla vaivannut mieltäni, ajattelin että paremmin ne toisiaan ymmärtävät kuin että minä menen väliin mitään "opettamaan". Ja nykyään ei enää pikkukissa mitään välitä, leikkivät yhdessä jne. Herralla vaan meinaa välillä mennä hermot kun joku roikkuu hännässä kynsillään tämän tästä, mutta siinäkin saa itse komentaa kakaraa..

Joo, tällainen vapaan kasvatuksen tuloksia Kliseinen Olisi kiva kuulla kuinka teillä on nyt lähtenyt yhteiselo sujumaan, kun viestistäsi pian kk aikaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Delilah
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 13
Liittynyt: 20.10.2012
Re: Pentu pelkää ison kissan rajua leikkiä
Vastaus #2 - 05.01.2015 klo 03:00:35
Tulosta viesti  
Kiitos vastauksesta! Hymiö Meillä on vieläkin aika samanlaista meininkiä... pikkukisu ei tykkää yhtään, kun isompi yrittää painia. Pari kertaa on tullut pahan kuuloista huutoakin, ja pikkukissa menee aina nurkkaan ja luimistelee korviaan, kun iso lähtee ajamaan takaan.

Muuten menee erittäin hyvin, kuten silloin alussakin jo. Kisut syövät mukisematta samasta kipostakin nenät yhdessä, ja pentu innostuu aika usein pesemään ison kissan päätä ja korvia, kun iso on "turvallisesti" paikallaan eikä uhkaa tulla painimaan. Kliseinen

Ei kai tässä muu auta kuin odotella ja antaa ajan kulua. Aika vähänhän tuota yhteiseloa on vielä takana. Ties vaikka kasvaminen ja leikkaaminen vähän rauhoittaisi poikaa. Toivottavasti.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun