Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2  Lähetä aihe | Tulosta
 10 Kuljetuskoppaan meneminen (Luettu 7556 kertaa)
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Kuljetuskoppaan meneminen
27.06.2014 klo 19:02:25
Tulosta viesti  
Kaipaisin hieman ihmisiltä neuvoja ja niksejä!

Matkustamme jonkin verran Pojun kanssa. Se ei kuitenkaan tykkää kuljetuskoppaan menemisestä YHTÄÄN. Poju ei mene siis koppaan vapaaehtoisesti paitsi ruuan perässä, silloinkin vastahankaisesti tai on hyvin varulias.

Tällä hetkellä koppaan laittaminen toimii niin, että poju nostetaan kopan alaosaan ja laitetaan katto päälle. Poju yrittää tästä tietenkin karkuun ja viimeksi jouduin yksin sitä pakkaamaan ja pitelemään niskasta kiinni aika ronskilla otteella ja painamaan kissaa alas. Muutoin se yrittää pienimmästäkin kolosesta joka jää ala-ja yläosan väliin jos ne eivät mene heti kohdakkain. Meillä on sellainen koppa että sen oven saa ikään kuin pystyyn siihen alaosaan, mutta se pitää sitten vääntää kohdalleen että menee kunnolla kiinni myös yläosAn. Joudun siis aina runnomaan muoviboksin osia kun ovi pitää panna paikalleen.

Kopassa Poju ei viihdy, mutta se yleensä hyväksyy siellä olemisen. Tietyissä ympäristöissä sitä alkaa pelottaa (autojen melu avoimessa tilassa) ja alkaa ahdistunut mouru, Poju on myös pari kertaa pissannut alleen koppaan. Surullinen kerran se myös koetti raapia ovea auki niin että kynnenpalat lentelivät ja oli silminnähden todella säikähtänyt. Tässä tapauksessa ei tapahtunut mitään erikoista, mutta oletan että poju luuli joutuvansa taas eläinlääkärille koska sitä ennen se oli ollut kopassa juuri ell-käynnillä. Yksi kynsi sai jonkin verenpurkauman tuosta raapimisesta. Tämän tapauksen jälkeen matkat ovat sujuneet todella hienosti, vaikka poju ei koskaan kopassa täysin rentoudukaan.

Joa pojua yrittää laittaa ovesta sisään tai työntää koppaan, se laittaa ketarat levälleen ja venkoilee kaikella voimalla vastaan. Käytännössä kissa on siis mahdoton laittaa koppaan näin satuttamatta sitä tai itseään.

Laatikko on tällainen, en tosin tiedä aivan tarkkoja mittoja koska en ole ostanut sitä itse. Pituus 50-60cm, leveys 30-40 cm, korkeus hieman enemmän. http://www.lemmikkitalo.fi/media/catalog/product/cache/1/image/600x600/9df78eab3...

Olen tarjoillut laatikosta ruokaa, jotta poju yhdistäisi laatikon positiivisiin asioihin. Poju menee laatikkoon kyllä syömään kuten aikaisemmin mainitsin. Laatikossa ollessaan poju ei suostu syömään edes suuria herkkuja, joten ruokakoulutus ei ole ihan aukoton. Onko teillä ollut hyviä konsteja totuttaa kissaa laatikkoon menemiseen?
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #1 - 27.06.2014 klo 23:56:32
Tulosta viesti  
Meilläkin koppaan meneminen on usein kamppailua, vaikka kissat ovat tottuneet siihen pienestä pitäen. Niiden luonto vain on sellainen, että ei haluta tulla vangituksi. Mulla on parhaiten toiminut koppa, jossa on luukku kannessa, eli kissa nostetaan koppaan yläkautta. Työntäminen sivuttaissuunnassa ei toimi ollenkaaan niin hyvin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #2 - 28.06.2014 klo 00:22:53
Tulosta viesti  
Joskus kun hankitaan uusi koppa niin tuo on ihan varteenotettava vaihtoehto. Olisi vain kissalle ja omistajalle niin paljon mukavampaa kun koppaan meno ei olisi stressaavaa. Poju on alkanut jo mennä piiloon/syrjään kun se huomaa että ollaan jonnekin lähdössä.

Olen myös pitänyt koppaa tuossa olkkarissa esillä, eli se ei esim. pitäisi haista oudolle ja poju on tottunut siihen esineenä.

Poju ei tahdo kyllä mennä oikein minnekään ahtaisiin tiloihin. Monet kissa ttykkäävät survoa itseään kaikenmaailman laatikoihin ym. mutta Poju ei ole tätä villitystä tajunnut - paitsi silloin kun sillä on kakkaralli. Sitten se aina survoo itsensä jonnekin koloihin mistä pääsee pois vain peruuttamalla. Kliseinen
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #3 - 29.06.2014 klo 17:58:21
Tulosta viesti  
Niin on meilläkin kaikilla kissoilla vuosien varrella ollut kuljetusboksiin meneminen kaikkea muuta kuin vapaaehtoista  Virnistys 

Parhaaksi tavaksi kissan laittamiseen boksiin on meillä toiminut seuraavanlainen tapa eli toinen ihminen pitelee boksia ilmassa jonkinverran pystyasennossa ja toinen ihminen eli minä siis nappaan kylmän viileästi kissan tukevasti syliin (etu-ja takatassut sormilla sumppuun, jotta ei voi harata vastaan oviaukossa) ja sitten kissa ikäänkuin pudotetaan sinne boksiin oviaukosta ja samalla luukku nopsaan kiinni.  Jos ei ole kaveria avuksi, niin boksin voi laittaa pystyasentoon vaikka sohvan selkänojaa vasten ja kissa tiputetaan oviaukosta samalla tavalla sinne boksiin.  Kattoluukullisen boksin kanssa varmaankin myös toimiva juttu, eli kissa nostetaan aukon päälle ja tiputetaan sisään ja kannattaa myöskin kokeilla tiputtaa sinne takajalat edellä eikä pääpuoli edellä.  Eräs esy-ihminen kertoi kerran, että heillä kissat otetaan syliin siten, että kissan pää on ihmisen kainalossa ( kissa ei silloin näe etukäteen mihin joutuu) ja sitten takapää edellä tiputetaan sinne kuljetusboksiin.

Eipä meilläkään yksikään kissa ole siellä boksissa ollut ilman sydäntäsärkevää huutoa ja yritystä päästä sieltä pois.  Mutta kun siellä vaan on pakko olla esim el-reissut, ja varsinkin Tosca pelkää boksissa oloa niin paljon, että pissat tulee aina alle, joten kroonikkovaippa laitetaan sinne aina aluseksi. Boksi on aina esillä, ja kuten muutkin kissat, niin samoin Toscakin tykkään olla boksissa muuten vaan, mutta ääni on toinen kellossa kun sinne boksiin sitten oikeasti joutuukin. 
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #4 - 29.06.2014 klo 22:35:13
Tulosta viesti  
Lauantai-aamu: suunnittelemme mökille lähtöä mutta ääneen ei saa sanoa mitään, vain viittomilla sovimme jotta kissat pitää saartaa keittiöön. Sitten vaivihkaa ovia suljetaan ja kohteita huijataan siirtymään keittiöön. Mikäli suunnitelma onnistui, ne on helppo nostaa kiipeilypuun ylimmältä tasolta alas, pöydän alta tai ikkunalaudalta. Mintun kaappaan syliini ja sullon sen häkkiin jo rutiinilla, useimmiten se ei edes laita hanttiin, kyse on sille vain periaatteesta. Toisinaan tarvitaan useampia sullomisia sillä Minttu on todellinen voimakilli niin halutessaan ja levittää itsensä niin suureksi ettei häkkiin sullominen onnistu ollenkaan. Peppi onkin jo hankalampi, se suhisee, murisee, antaa kaikin tavoin ilmi jotta nyt ei mene niinkuin hän oli suunnitellut.
Useimmiten kuitenkin ne ehtivät jonkin signaalin saatuaan ahtautua vuoteen alle ja silloin ei auta kuin mönkiä perässä ja harjanvarren avulla ohjailla kohteita lähemmäs kaappaajaa.
Kun prinsessat on saatu häkkeihinsä, ne asettautuvat ihan tyytyväisinä matkailuasentoon ja odottelevat jotta mökille tie vie.
Mökiltä lähtiessä on taas oltava ovelampi kuin Peppi, sillä on todelliset hoksottimet seurata kaikkia mahdollisia signaaleja jotka viestivät lähestyvästä kaappausaikeesta ja se komentaa Mintunkin pysymään etäämmällä meistä.
Yleensä mikäli säät suosivat, pidämme ne päivän pihalla, jolloin ne pyrkivät vapaaehtoisesti sisälle lepotauolle iltapäivään mennessä ja silloin ne on helppo kaapata kiinni ja pakata häkkeihinsä,.
Automatkan ne ovat hipihiljaa, ikinä ei ole ollut vaikeuksia eikä protestointeja Hymiö
Luulen, että niillä on periaate aiheuttaa meille mahdollisimman paljon vaivaa, ennenkuin ne on pakattu
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #5 - 29.06.2014 klo 23:42:08
Tulosta viesti  
voih, ehkä otan sanani takaisin siitä että tämä olisi Pojun kanssa jotenkin vaikeaa. Kliseinen Olisi vain mukavaa keksiä jokin keino opettaa Poju menemään ilman stressiä koppaan.

Voisin koittaa Toscana noita sinun neuvojasi. Pojua varmaan eniten hirvittää juuri tuo pää edellä pieneen tilaan työntäminen, joten ehkä takaperoisuus toimisi? Sitten se ei saisi itseään myöskään "X"-asentoon oviaukkoon. Poju on niin iso että minun on vaikea ottaa sitä ehkä tuohon jalkasidontaotteeseen.

Kroonikkovaipat ovat tosi hyvä ajatus. Meillä on ollut pyyhe laskostettuna pohjalla, joten pissit ovat aina päässeet imeytymään siihen. Joskus Poju kuitenkin ryttää pyyhkeen boksin takapäähän.

elosalama, Poju ja Minttu kuuluvat siis molemmat teräskissakerhoon. Pojukin on olevinaan niin laiskanpulskea löllöukkeli mutta auta armias kun tapahtuu jotain inhottavaa, niin käsissä on kissanmuotoinen pyton joka vetkuaa joka suuntaan kuin mikäkin voimaväkkärä, kääntää kynsin ja hampain. Ja laittaa itsensä leveäksi ettei mene jalat koppaan Kliseinen
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #6 - 30.06.2014 klo 13:22:27
Tulosta viesti  
Oi kuule Pikkuhukka, et ole ollenkaan yksin ongelman kanssa...harvassa on ne kissat jotka todella vapaaehtoisesti sinne kuljetusboksiin menevät, varmasti enemmistö kissanomistajista saa hiki otsassa kamppailla hanttiin pistävän kissan kanssa!   Kliseinen

Kroonikkovaippoja saa apteekista tai el-asemalta, maksavat meilläpäin muistaakseni n. 0,60€/kpl ettei onneksi kovin kalliita.  Eläinkaupoista saa myös sellaisia koiranpennuille tarkoitettuja harjoituspissa-alustoja ( esim Karlien Puppy Potty Pads 6 kpl pakkaus/ 6€), niitäkin olen käyttänyt boksissa.  Imukykyisissä alusissa on se hyvä puoli, ettei kissan tarvitse vahingon sattuessa sitten olla sen märän päällä ja boksiin alimmaiseksi laitettu jokin mukavan pehmeä alunen ei sottaannu olenkaan, kun päälimmäiseksi on laitettu kroonikkovaippa tms.

^^ Elosalaman kuvaelma omien prinsessojensa Pepin ja Mintun kaappaus-operaatiosta saa kyllä hymyn huulille - positiivisessa mielessä!   Hymiö 


Lisäystä vielä:  Kissan isolla koolla ei pitäisi olla merkitystä, etteikö saisi otettua syliin siten, että samalla saat lukittua etu- ja takatassut nippuun, se on ehkäpäkin enempi tekniikasta kiinni - sitähän voisi harjoitella erilaisia tukevia otteita/syliin nostamista kissan kanssa vaikka päivittäin ja namia palkinnoksi ?   Minäkin pienet kätöset omaavana olen saanut isonkin kollipojan tukevaan otteeseen ja laitettua venkoilevan,kiemurtelevan katin boksiin, että kyllä se pitäisi Pojunkin kanssa onnata, kun vaan kissallekin osoittaa huokuvansa päättäväisyyttä ja itsevarmuutta asiasta eikä mahdollista epävarmuutta - kissat vaistoavat myös boksiin laittajan tunnetilat.  Että päättäväisellä mielenlaadulla se kissa sinne boksiin!   Kliseinen

« Viimeksi muokattu: 30.06.2014 klo 18:01:11 Kirjoittaja Toscana »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
martsu7916
Mörökölli
***
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 560
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 18.02.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #7 - 30.06.2014 klo 17:23:31
Tulosta viesti  
Päältäavautuvassa kuljetusboxissa voi tulla vielä X-muodostelman lisäksi sellainen ongelma, että kissa älyää käsillä (tassuilla) seisonnan. Siitä onkin kiva saada takajalat boxiin, kun tuoinen on metsin verran suorana. Kliseinen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #8 - 30.06.2014 klo 18:59:50
Tulosta viesti  
"harvassa on ne kissat jotka todella vapaaehtoisesti sinne kuljetusboksiin menevät, varmasti enemmistö kissanomistajista saa hiki otsassa kamppailla hanttiin pistävän kissan kanssa!"

Meiltä löytyy puolet laumasta myöskin näitä kilpaan sinne meneviä. Välistä vaikeata saada vain yhtä mukaan, kun sinne on änkemässä väkisin ylimääräisiä Virnistys.

Mutta juu,  löytyy meiltä myöskin näitä, jotka todella vaikeata sinne saada. Se joka vaikein sinne saada, onkin siellä sitten ihan rauhassa kun sen sinne saa. Yksi tapaus löytyy myös joka tuleekin sieltä väkivalloin ulos(yhden muoviboxin lukot rikkonut) Täh.

Vaikeintahan tuossa on yleensä saada se kissa kiinni, meilä ovat nämä piilottelijat vähän turhan fiksuja huomaamaan omistajien aikeet. Boxiin/laukkuun ne yleensä saa, kun vaan on tarpeeksi tiukassa otteessa.

  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #9 - 30.06.2014 klo 21:28:07
Tulosta viesti  
Kokemus on opettanut, jotta fiksuinta olisi odottaa aika jolloin kissi on syvässä unessa. Moinen käytäntö saattaisi aiheuttaa oudonlaisia lähtöaikoja, joten edelleenkin tavoitteena  on olla fiksumpi kuin kissansa Hymiö
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1943
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #10 - 08.07.2014 klo 15:08:58
Tulosta viesti  
Harrastetaanko teillä naksutin koulutusta?
Meillä koppaan meno on verrattain helppoa mutta ennen Chanel luikki karkuun aina kun kopan otti esiin. Koppaan menemistä ollaan treenattu naksuttimen avulla ja nykyään Chanel tulee esiin piilostaan ja menee käskystä koppaan mukisematta.
Kannattaa myös laittaa kissa koppaan ajoittain ihan harjoitusmielessä. Itse saatan esim. ottaa kopan esille, kisut sinne, laitan tiskit tms ja päästän kissat pois.
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaan"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Citekatti
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 7
Liittynyt: 30.07.2014
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #11 - 05.08.2014 klo 23:12:12
Tulosta viesti  
Mulla vanhemman kissan saa kehoituksella ja pienellä tuuppauksella koppaan. Se tykkää ihan sikana olla sielä ja monesti kesällä valitsee kopan sisälle menon sijasta kun meen partsille röökille ja kissa on sielä. Usein se on jo valmiiks kopassa niin ei muuta ku luukku kii  Kliseinen

Nuorempi taas karttaa visusti koppaa. Pari kertaa oon sen nähny vapaaehtosesti kopassa olevan mutten oo koskaan ehtiny kehua sitä siitä. Pienet sulkeiset joskus pidettiin niin että minä, kissa ja koppa oltiin partsilla partsin oven ollessa kiinni ja nakkelin koppaan nameja. Ei menny kauaa ku kissa uskaltautui koppaan oviaukkoa vähän pisemmälle. Siltikin se 100% varmasti tulee katoamaan taivaan tuuliin ja pistämään viimestä myöten hanttiin kun seuraavan kerran täytyy koppaan saada. Sillä ei ollu oikein kiva eka kokemus kun se nappastiin emon kainalosta koppaan ja autolla kymmenkunta kilsaa mun luo. Sehän on käytännössä villikissa, tallikissan pentu vailla ihmiskontaktia ekat 13,5vko kun asusti kuistin alla.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #12 - 06.08.2014 klo 11:12:18
Tulosta viesti  
Tehkää kopasta positiivisen assosiaation kohde. Sillä helpottaa tilannetta, vaikka se ei äkillisesti toki autakaan ja onhan matka silti kissalle vielä inhottava. Kuljetuskopasta saa helposti ruoan avulla kissalle ihan siedettävän välineen, se vaan vaatii säännöllisiä ruoka-aikoja ja ruoan koppaan tarjoilua Hymiö Parissa viikossa tilanteen pitäisi helpottaa niin, ettei kissa enää pakene kun kuulee kopan kolinaa. Totuttamsivaiheessa ruoka tarjoillaan aina, poikkeuksetta, kaikkina aikoina kuljetuskoppaan. Ensin vaikka kopan eteen, jos kissa ei koppaan uskalla mennä, ja sen jälkeen syvemmälle. Älkää laittako ovea kiinni ainakaan ensimmäiseen viikkoon! Pitäkää koppaa aika-ajoin näkyvillä ilman mitään reissua, niin että kissat oppivat sen huoneessaolon olevan arkipäivää eikä tarkoittavan matkaa. Usein kun koppa alkaa olla ihan ok paikka, kissan löytää jopa nukkumasta sieltä, koska se on mukavan suojainen pesä.

Meillä esyllä ja kotona hyvin näppärä tapa kopittaa kesyt kissat on ottaa kissa toisessa huoneessa kiinni ja tämän jälkeen avustaja tuo kopan huoneeseen (tai itse liikut kissan kanssa huoneeseen, jossa koppa on) niin ettei kissa heti huomaa sitä. Koppaa kohotetaan vähän pystyasentoon maasta (niin että sisäänlaittopää on ylempänä, "takaseinä" maassa) ja kissa nostetaan koppaan takaperin. Se onnistuu myös yhdeltä ihmiseltä, mikäli kissa ei tajua koppan ilmestymistä. Voin yrittää videoida tämän tekniikan jos se jotain helpottaa.

Käsittelemättömiä kissoja on sitten kopitettu joko esittämällä koppa turvapaikkana (toimii lähes aina; koppa laitetaan nurkkaan "ihmisenpakoreitille" ja peitetään esim. pyyhkeellä) ja joitain harvoja on jouduttu nurkittamaan ja käärimään pyyhkeeseen, että kissa saadaan koppaan. Pyyhe tiputetaan kissan päälle niin, ettei se näe sen alta koppaa tai ihmistä, ja kissa on helppo nostaa koppan kun se ei pääse välttämättä pyyhkeeseen kiedottuna riehumaan niin paljon, eli kopittaja ja kissa molemmat säästyvät vammoilta. Kissalle myös paljon stressittömämpi tapa kuin jahtaaminen ja väkisin koppaantyöntäminen.

Pakkotilanteita tulee aina, mutta jokainen negatiivinen koppaanlaittotapa aina vähentää kissan yhteistyökykyä seuraavalla kerralla. Sen vuoksi suosittelen ihan hiljakseen opettamaan kissan kuljetuskoppaan arki-ajalla, koska kun tulee tarve, tietää sen ainakin onnistuvan!
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Kosmonautti
Karvakorva
*
Poissa


Jesperiina & Olivia

Viestejä: 66
Liittynyt: 28.10.2014
Sukupuoli: Nainen
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #13 - 04.11.2014 klo 21:13:57
Tulosta viesti  
Täällä meillä kissat ei suostu menemään kuljetuskoppaan millään. Ei sitten edes herkuilla tai lelulla. Suosittelen ottamaan kissan syliin ja avaamaan kuljetuskopan. Sitten laita toinen ihminen laittamaan se kuljetuskoppa kiinni kun itse laitat kissaasi sinne. Meillä se ei muilla keinoilla onnistu. Vaikka ei meidän kissat nyt niin hirveästi siellä joudu olemaankaan, sillä emme ota kissojamme minnekkään muualle kun eläinlääkäriin. Poju voisi tulla herkkujen perässä, en nyt tiedä sinun kissastasi. Poju voisi myös tulla lelun avulla, mutta mielestäni tuntuu väärältä ns. huijata kissaa.
  

"Kissa ja hänen purkinavaajansa asuvat täällä"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
annaelina
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 7
Liittynyt: 26.06.2014
Re: Kuljetuskoppaan meneminen
Vastaus #14 - 13.11.2014 klo 19:44:37
Tulosta viesti  
Täälläkin yksi kissojen kanssa matkusteleva!

Meillä on ollut aikamoista hulabaloota molempien kissojen kohdalla. Vanhempi kissamme Vilho hermostui kopasta ja matkustamisesta alkuun tosi pahasti, raapi ovea, kakkasi ja oksenteli koppaan. Ongelma poistui kun ostimme kisulle isomman pajusta punotun korin, joka toimii meillä nukkumapaikkana kotonakin. Nykyään Vilho matkustaa ihan kokeneena konkarina ja lähinnä nukkuu kiltisti kaikki matkat.

Elsan kanssa ei olla myöskään vältytty ongelmilta. Muuten ihan todella kiltti kissa nostaa aina ihan hurjan metelin kopassa matkustamisesta. Se kiljuu ihan täyttä kurkkua (usein koko matkan) ja raapii ovea. Kokeiltiin jossakin vaiheessa Feliway -feromonisuihketta ja se näytti toimivan ainakin muutaman kerran. Kannattaa kokeilla!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun