Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan kanssa kommunikointi/juttelu (Luettu 33823 kertaa)
Bubastis
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 2
Liittynyt: 04.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #60 - 04.09.2013 klo 21:11:27
Tulosta viesti  
Meijän Meme osaa sanoa tosi hyvin artikuloiden ja jokaista äännettä painottaen sanan "mauu". Se ei siis kuulosta kissan normiääntelyiltä, vaan ihan selvästi sieltä tulee ensin "ma" ja sitten pitkä ja painava "uu". Tämä silloin, kun hän haluaa huomauttaa jostain epäkohdasta (esim. hiekkalaatikossa on jo kakka, kynsienleikkuu tapahtuu sopimattomaan aikaan, tai ovi, josta hän haluaisi kulkea, on kiinni).

Muutoin äänet on lähinnä "kruuu!" kun tervehditään, tai sellainen korkea, katkonainen "mä-äyr-ryy!" kun ruoka ei saavu tarpeeksi nopeasti, tai sitten tämä huolestunut ja kovaääninen "mauuuuu! mauuu! mauuuu!", jos mamma on huomaamatta kadonnut vaikka makkariin nukkumaan. Se korjaantuu tosin huikkaamalla, että: "Meme, täällä!"
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ming
Karvinen
**
PoissaViestejä: 321
Liittynyt: 28.08.2012
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #61 - 21.09.2013 klo 06:07:02
Tulosta viesti  
Meilläkin, kuten monella muulla täällä kissat juttelevat paljon ja kaikilla on ihan oma sanavarastonsa. Kaikki tulevat myös luokse pyydettäessä.

Siriuksen perussanavarastoon kuului ainakin "mää/mee/wrää/wää/rau/rau-ree/mrää/kur" kysyvä "eeh"? ja joskus "waah?",  ja leikittämään käskiessä saattoi pureskella esim. polvea hellävaraisesti ja jutella samalla, että "mräm-njäm-njäm-mjää", mikä tarkoitti tietysti, että joko leikitään, jos pelkkä käsky ei tehonnut tarpeeksi nopeasti. Kerran Sirius jutteli koko automatkan eläinlääkäristä palatessamme ja Siriuksen toipuessa vielä rauhoituksesta jotenkin näin ja vähän "humalaisen" oloisena: "Rau, rau, rau, rau...eeeeh?" toistaen koko ajan samaa. On kyllä kova ikävä tuota märisijää.

Minjan jutteluun kuuluvat ainakin "jau/pup-mau/au/rau/wää/wää-y/wee/mjee/njää" (joskus myös kieli osittain ulkona) ja "ur/ou/mou". Muistaakseni kaksi kertaa on Minja sanonut Siriukselle jotakuinkin näin: "mjee-me-mee" (vähän niin kuin "Nieminen"), en tiedä mitä mahtaa tarkoittaa. Jos herää yksin jossain huoneessa, alkaa selkeä valitus, että "aau, aau" ja kun siihen vastaa, että "täällä" tulee lähemmäs koko ajan huudellen, että "au, au, au, au, au" ja vasta nähdessään sanoo korkealta "iih", ei siis meinaa uskoa, että olemme paikalla ennen kuin näkee. Minja juttelee usein myös suu kiinni jotenkin näin: "mm,MM!". Joskus myös ilmoittaa esim. löytäneensä ison palan lihaa lautaseltaan tai jonkun lelun ja kuljettaa sen meidän nähtäville sanoen kumeasti ja kovaan ääneen "OOU", mitä melkein aina pelästymme, mutta aina se myös naurattaa.

Pietro pärisee ja märisee jotenkin näin: "rää/mrää/wrää" ja komentaessaan "PÄR-RÄÄ!" + myös kiroilee esim. automatkoilla hirmuisen tosissaan, mikä meitä väkisinkin naurattaa, vaikkei mukavaa olekaan, ettei viihdy kopassaan. Kiroilua on ainakin "RÄÄÄÄ!!" ja "WÄ-YY" jonkin verran rikkoutuen, kun karjuu niin kovaa. Kantokassiin laitettaessa vastustelee ja tarraa kiinni kantajaansa sanoen tukahdutetusti "ehh" (kuin häntä kuristettaisiin). Joskus sanoo "eäh", kun hänet huomioidaan, vähän sillä tavalla, että "nonni, vihdoin". Pietro myös käynnistää hurinansa kovin tohkeissaan usein, jotenkin näin: "hur-hur-hur-huur-har-har" ja sen jälkeen tasaisempaa pörinää.

Gunnar puhuu "ii-kieltä", joka tulee kasvattajan mukaan Ruotsista, en tiennytkään tuollaisesta ennen, että tulee siis siltä suunnalta jotain tiettyä juttelutyyliäkin. Gunnarin sanavarastoon kuuluu siis ainakin (korkealta sirkuttaen): "i-i-iih/i-iu,kur-ii, wä-iu","u-u-u-a-a" (kuin apina), myös "eh/wää/mjää/nja-auu/ä-ä-ä/mm", joskus myös "mm-m", vähän niin kuin "nii-in" ja tietysti todella vakuttavalla äänensävyllä.

Kaikki kissoista myös koventavat ääntään, jos katsoo heitä päin, kun lause on kesken. Joskus esim. ruokaa pyytäessään kuulostaa vähän tältä: "meee", "mee" "meEEEE".

Kaikki myös hurisevat joskus samaan aikaan puhuessaan.

Tämän videon isompi siamilainen kuulostaa aika paljon Siriukselta ja käytös on muutoinkin melko samanlaista (toisaalta taas ei), vaikka Minja meillä enemmän on huolissaan suihkussakävijöistä, onhan se nyt ihan hullua mennä kastelemaan itsensä vapaaehtoisesti, toisinaan neitiä ei kiinnosta vaivautua "pelastamaan", en tiedä miksi:

https://www.youtube.com/watch?v=8YePK47PJ70

Tämäkin video on naurattanut, on kyllä huvittavaa räminää: https://www.youtube.com/watch?v=cUyt_GNrF1U

nonjonna: Noista sanoja muistuttavista ääntelyistä tuli mieleen, että Minja on joskus naurattanut, kun kysyin, että haluaako raksuja, vastaamalla "jee-a".

Minja on myös naurattanut eläinlääkärissä, kun on selittänyt niin kovasti perustutkimuksen/rokotuksen yhteydessä jotakuinkin näin: "aijajajaijaijaiou-aiou nou"

Pietro ja Gunnar molemmat ovat sanoneet (eri aikoihin kyllä) "o-ou", mikä on naurattanut myös.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ming
Karvinen
**
PoissaViestejä: 321
Liittynyt: 28.08.2012
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #62 - 26.09.2013 klo 23:39:20
Tulosta viesti  
Pitää vielä lisätä tähän, kun en saa tuota edellistä viestiä enää muokattua, että jos huomaamme ikkunasta pihapuussa esim. oravan tai linnun, Minja tulee kuin ohjus toisesta huoneesta, tai missä ikinä onkin, jos kysymme "Mitä Minja näkee?". Tuntuu myös olevan hyvin tyytyväinen, kun häntä on pyydetty tarkistamaan, mitä ulkona tapahtuu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kiffa
Karvakorva
*
Poissa


...mau?

Viestejä: 71
Liittynyt: 24.06.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #63 - 19.10.2013 klo 18:28:41
Tulosta viesti  
Sfenka konsertoi kun tahtoo ulos. Osaa pyytää leikkimään, pyytää ruokaa, tervehtii tavattaessa ja tulee luo kutsumalla.
Nökö osaa samoin tervehtia tavattaessa, pyytää leikkimään ja pyytää ruokaa. Pyöritä silmiä
  

Tyttö, joka leikki tulella
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Leikkivä siili
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 31
Liittynyt: 21.10.2013
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #64 - 02.11.2013 klo 02:12:05
Tulosta viesti  
Pinni kurisee (kuulostaa pululta) juostessaan ja huoneeseen tullessaan, kun vaatii silitystä niin maukuu kovaan ääneen kunnes joku silittää  Virnistys

Papu on nuorempi, ja on oppinut nyt hänkin kurisemaan, tervehtii ja silitystä pyytäessä kurisee

Kumpikin myös ruokaa odottaessa kurisee kilpaa, maukunaa pitää vain Pinni kun tahtoo silitystä, meillä on pulupariskunta täällä  Virnistys
  

// Pinni 20.04.2013 //
// Papu 25.04.2013 //
// Luna 09.11.2013 //

http://miniprinsessat.blogspot.fi/
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Katze
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 15.02.2014
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #65 - 15.02.2014 klo 21:59:38
Tulosta viesti  
Oltiin hoitokoiran kanssa kävelyllä ja jätin sitten koiran juoksulankaan pihalle. Kissukkainen olikin mennyt tien varteen. Koira jäi kissukan ja talon väliin, eikä pieni kissurukka uskaltanut juosta koiran ohi kotiin. Siellä se sitten istui kivellä ja kirosi että kangas vaan raikui:"rrr-rruma-laurr-rra! Rrr-rruma-laurr-rra!" Painotuskin oli täsmälleen oikea, mutta j ja t ei kai taivu kissukan suuhun. Naurattaa vieläkin  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun