Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 [3] 4 5  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan kanssa kommunikointi/juttelu (Luettu 33822 kertaa)
henni
Leijonakuningas
*****
Poissa


möhmöset <3

Viestejä: 2592
Sijainti: Salo
Liittynyt: 17.07.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #30 - 22.01.2012 klo 16:34:03
Tulosta viesti  
Mä juttelen kissoille milloin mistäkin ihan normaalilla äänellä ja normaaleja omia juttuja, usein lässytän, ja joskus puhun kissaa, eli niiden mielestä varmaan jotain hoonon soomen tyyppistä Kliseinen Nemo on näistä se, joka varmimmin juttelee mun kanssa, ja se on muutenkin näistä äänekkäin. Se selostaa lähes koko ajan mitä on tekemässä, kurisee, marmattaa ja miukuu pitkään jos se on jotakin vailla Hymiö
Yritän välillä avolle sanoa, että sekin juttelis kissojen kanssa, kun ne niin selkeästi tykkää kun niiden kanssa seurustelee Hymiö Eikä tarttis edes lässyttää! Mutta ei se kuulemma osaa Virnistys
  

NFO BeautyHill By the Way, "Nikki" (04/2008)
NFO BeautyHill Blue Angel, "Nuno" (04/2008)
RAG Mirandos Frodo Baggins, "Nemo" (11/2010)

RIP RAG Mirandos Surprisingly Blue, "Ruusa" (11/2006 - 6/2008) <3
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Väiski
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 160
Liittynyt: 29.11.2011
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #31 - 17.02.2012 klo 10:49:58
Tulosta viesti  
View My Video

Tässä vähän videota mun kisun ääntelystä Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Gampela
Ex-jäsen


Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #32 - 17.02.2012 klo 19:58:34
Tulosta viesti  
On muuten aika jännittävää seurailla myös kissojen keskenäistä kommunikointia. Se on myös varsin mielenkiintoista ja ainakin meillä nuo karvakorvat käyvät joskus pitkiäkin keskusteluja keskenään, tiedä sitten mistä...  Pyöritä silmiä
Tämän aamunen oli kuitenkin jälleen loistava esimerkki; Olimme mieheni kanssa vielä nukkumassa, ja Toope aloitti oman aamushownsa makkarin oven takana. Pikkujätkä huuteli aikansa oven takana, kunnes joukkoon liittyi myös Pipa joka huuteli sitten keittiöstä. Aikamme kuuntelimme, että aina kun Toope maukui, Pipa vastasi tähän omalla pörinällään ja tätä keskustelua jatkui jopa hyvän tovin
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Oanna
Mörökölli
***
Poissa


Meidän murut Peppi -08
ja Pinna -09

Viestejä: 682
Liittynyt: 16.03.2009
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #33 - 17.02.2012 klo 21:28:49
Tulosta viesti  
Pepillä on tosi selkeät äännähdykset.
Jos sitä kieltää, se kiroaa ("nnnauh") kovalla äänellä (en mä mitään ollut tekemässäkään.. Pyöritä silmiä). Sitten sillä on leikkiinkutsunaukaisu jota käyttää nykyään sekä Pinnalle että Lumialle.
Peppiä "hävettää" leikkiä niin että me nähdään joten ennen, kun meillä vielä oli yläkerta, se usein juoksi portaisiin ja kutsui sitten Pinnaa sillä tietyllä naukaisullaan. "Nyt tänne leikkimään". Nykyään se käyttää ääntä useimmiten Lumialle mutta Lumia tyhmänä koirana ei yleensä tajua että Peppi kutsuu leikkiin. Innostetaan sitä aina että "Peppi huutaa sua leikkiin, mee nyt!!" ja usein se tajuaa Kliseinen.
Samoin Pepillä on "hyvää huomenta" kurnaisu ja "täältä tulen"-huuto, kun ollaan mökillä ja huudellaan kissoja.

Pinna sen sijaan pitää tosi usein pelkkää "poraamista". Sillä on vain yksi "sana", surkealla äänellä vinkaistu "miu!". Sillä voi olla nälkä (p**kan makusta ruokaa, ei voi syödä, anna jotain parempaa) tai se voi haluta ulos, se voi toivottaa hyvää huomenta tai tervehtiä tullessaan kun sitä huutaa. Sitten koitetaan arvailla että mitä se haluaa vai haluaako mitään Mahtava.

Itsekin jutellaan kyllä kissoille paljon ja molemmat tulevat huudettaessa tai vähintäänkin vastaavat. Peppi tulee usein myös pyynnöstä syliin mutta monesti pienellä viiveellä, ("mä en ole mikään koira, tulen kun haluan..." Hymiö)
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #34 - 14.03.2012 klo 12:33:57
Tulosta viesti  
Meillä on varsin puhelias lauma.

Neffi ensimmäisenä tulokkaana keskusteli pentuna meille hyvin paljon. Ja jos sille vastasi, keskustelu jatkui. Neffi myös piti meille seuraa Tampere-Seinäjoki automatkoilla ja lauloi kauniisti (...). Laulaminen on nyt myöhemmällä iällä jäänyt pois, mutta muu juttelu jatkuu edelleen, tosin pienemmässä mittakaavassa nyt kun on kissakavereitakin, mille jutella. Neffi naukaisee aina tervehtiäkseen kun tulee kotiin (laiskasti löntystää ovelle ja kuuluu kurrrnauuu!), herää ja huomaa ihmisen, ja paniikkinauku alkaa kun herää paikasta jossa ei olekaan ihmisiä. Joskus miehen kanssa pohdittiin, näkeeköhän se pahaa unta, koska nauku on todellakin paniikkinaukua, niinkuin sitä pistettäisiin yksin koppiin.

Mörrin mauku on meep. Neiti ei siis osaa naukua ja maukua, vaan siltä tulee tuollainen pieni piippaus kun hän haluaa huomiota tai ruokaa. Mörrin kehräys onkin pääasiallinen kommunikointiväline ja hyvin äänekäs  Virnistys  Se korvannee hyvin naukumattomuuden. Vaikka Mörri ei osaakaan naukua, se kuitenkin kommunikoi erittäin paljon noilla pienillä piippauksillaan.

Kirpulla on taas erittän, korostan - erittäin värikäs äänivalikoima käytössään. Välillä kuuluu "määäwwh", "määyyy!", "miauu", "krrhH" jne. Kirppu juttelee koko ajan niin kissakavereilleen kuin meille palvelusväellekin. Aamulla tullaan herättämään (mikäli neiti nukkuu meidän kanssa) purinalla ja määäwwwh-äänillä, mutta ääni muuttuu usein vaativammaksi kun tyttö huomaa meidän heränneen. Miääww-ääntä käytetään nimenomaan silloin kun neiti TAHTOO, krrrHmäyyW on silloin kun neiti EI TAHDO.

Lainalapsilla on myös ollut melko tunnistettavia ääniä. Mussu oli kaunis sopraano, jolla oli hyvin korkea silkkinen nauku (käytti sitä lähinnä silloin kun ruokaa tekisi mieli). Raipe taas kurahteli paljon ja sen nauku on hauska alhaalta ylöspäin-kurrrrrnauuuuu. Charlie, joka meillä tällä hetkellä on, sirkuttaa. Sen ääni ei sovi kollille yhtään, vaan herra 1v kuulostaa edelleen kissanpennulta. Ääntä käytetään paljon ja varsinkin silloin, kun huomiota pitäisi rapsuttelujen muodossa saada.

Kirppu tulee luokse melkeimpä aina kun sitä kutsuu, mutta ei tunnista nimeään. Mörri tuntuu tunnistavan nimensä hyvin ja senkin saa hyvin tulemaan luokse. Neffiä ei asia kiinnosta ellei nameja ole tarjolla. Malla & Charlie eivät ihan vielä ole oppineet edes kissitystä, vaikka kissittelen aina kissat ruokakupille - ajatuksena on että saisin ne tulemaan sitten joskus kissityksellä luoksekin tarvittaessa, eivätkä ajattele pahaa esim. koppiinlaiton kanssa jos kissittelee.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #35 - 14.03.2012 klo 12:40:08
Tulosta viesti  
Tessa on meillä komentajakatti, se tosin enemmänkin kurisee kuin naukuu. Topin ääntely on enemmän rääkymistä (onneksi on aika hiljainen poika Kieli) ja Mintulla on kirkas ja tyttömäinen ääni, jota käytetään kunnes ihminen huomaa ja paijaa ja sitten alkaa kunnon kehräysmoottori laulaa.

Tessan kanssa tulee varsinkin juteltua, kun ei sitä aina ymmärrä mitä tyttö on sillä kertaa vailla. Joskus se haluaa ruokaa, joskus paijausta ja joskus sulkahuiska pitää saada kaapista. Fiksu tyttö myös tietää tasan missä kivoja huiskia jemmataan.
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Fisu
Karvinen
**
Poissa


Börje, Mimmi,Elli ja herra
Nilsson

Viestejä: 472
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 09.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #36 - 14.03.2012 klo 15:34:26
Tulosta viesti  
Meidän mölytoosa on meidän nuorimies Börje, joka tosin ei nyt ylenpalttisesti rupattele mutta kurnuttaa joka aamu hyvät huomenet ja kovaäänisesti naukuu ikkunaa auki pitkin päivää. Jos en reagoi ihan ensimmäisellä käskyllä, tulee jatko-ohjeet kyllä heti perästä. Lisäksi nuorimies huutelee ulko-ovella useasti. Keskenään kaverit sitten kurnuttelee toisilleen, kun piiloleikki on mennyt liian vaikeaksi  ja kaveri kateissa Silmänisku

Mä sitten sössötän noille kaikille, kun ne vaan on niin zöpöjähöböjä.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
rastas
Ex-jäsen


Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #37 - 19.03.2012 klo 18:31:25
Tulosta viesti  
Meillä Mirko on erittäin puhelias poika, eteenkin nälkäisenä.
Tässä hieman Mirkon sanavarastoa:
Au = nyt olisi nälkä
A-au! = ruokaa, HETI!
auuuuuuh... *kyljelleen kaatuminen*= minä näännyn, elämä vilisee silmieni ohi

Tällä hetkellä herra on tuossa kolmannessa vaiheessa, vaikka sai ruokaa tunti sitten. Tyyppi makoilee kyljellään maassa ja tuijottaa vuorotellen syyttävästi ja anovasti. Huoh, draamaqueen..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sandra
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 747
Sijainti: Keski-Uusimaa
Liittynyt: 12.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #38 - 20.03.2012 klo 15:49:21
Tulosta viesti  
Molemmilla kissoilla on varsin laaja äänivarasto. Kumpikin tunnistaa oman nimensä hyvin ja varsinkin Mandy juoksee kutsuttaessa heti paikalle. Ruokaa halutessaan Juppe rääkyy kuin käheä-ääninen varis tyyliin "mäyyy krääääh määä kräääh" ja Mandy taas huutaa säälittävän kuuloisena "mouuuu". Juppe yleensä juttelee mun kanssa lähinnä kurnuttelemalla ja kurisemalla, Mandy taas miukuu ja maukuu. Keskenään kisut kommunikoivat kurnahdellen ja ynähdellen. Mutta joo, meillä ei juurikaan niitä hiljaisia hetkiä ole. Hymiö
  

Mandy, RAG a 04 (s. 04/2011)
Gitte, MCO ds 22 (s. 06/2013)

R.I.P Juppe, MCO a 22 (08/2006 -08/2013)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Gampela
Ex-jäsen


Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #39 - 30.03.2012 klo 23:12:08
Tulosta viesti  
Toope on alkanut nyt leikkauksen jälkeen kurisemaan aivan hillittömästi, eikä aina vaan meille vaan myös muille kissoille. Liekö sitten ottanut Pipasta mallia...  Silmänisku

Muutenkin aamuisin lähinnä naurattaa nykyisin, kun tää meidän oma huutosakki aloittaa aamupalan vaatimisen. Meidän kolleillahan on ERITTÄIN naiselliset naukumisäänet, mutta sitten tämä meidän pikku Pipa... voi jestas se kuulostaa joskus isommaltakin kollinroikaleelta, vaikka onkin todellisuudessa pikku tyttömme.  Pyöritä silmiä Pirpana, tää meidän vanhus, taas ei ole niin kova huutamaan kuin nuoriso.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #40 - 09.04.2012 klo 20:42:23
Tulosta viesti  
Olimme pääsiäisen mökillä ja meillä täällä pohjolan perukoilla on yhä lähes metrin hanget. Pihalla risteilee tarpeellisia polkuja joita myöten kissat sitten vaeltelevat, jos hangen suhteuttaisi ihmisen kokoon, ne olisivat varmaan kuusimetriset.
Meillä oli Mintun kanssa yhteistyötä, kun se komensi silmiin katsoen ja kovasti kurahtaen,  nostin sen syliin ja siinä se katseli  ympärilleen pitkän tovin, kunnes taas tuli kiire alas ja seuraavaan etappiin. Se on oppinut, että mamma on helppo saada avuksi, kun topakasti kurahtaa ja tillittää silmiin. Hymiö
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
neko
Ex-jäsen


Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #41 - 11.04.2012 klo 12:29:30
Tulosta viesti  
Eevalla on kyllä aika iso sanavarasto. En edes tiennyt, että kissoilla on noin laaja "sanavarasto". Tai ainakin tällä neidillä on  Virnistys Aika hyvin on oppinut erottamaan puolen vuoden aikana näitä eri ääntälyksiä: nälkäisenä (=tahtoo ruokaa) tai kerjätessä on usein vähän pidempi vokaalista naukumista, aamulla tulee jatkuvalla syötöllä ääntä (=herää jo), vessassa käynnin jälkeen ilmoittaa möreästi ja kuuluvasti pitkällä naukulla (=voisitko käydä siivoon laatikon kun siellä äsken kävin) ja sitten on ainakin vielä tosi lyhyttä yhtä jaksoista ääntelyä (=nyt tahdon leikkiä kanssasi, heitäppä vähän palloa). Niin ja sitten on vielä sellainen yksi erilainen nau'unta (=hei, tule etsimään minut, löysin uuden jännän paikan)  Virnistys Hassu kissa!

Itse juttelen aika paljonkin Eevalle, suomeksi tai "kissaksi" Kliseinen Tulee myös aika hyvin luokse kun kutsuu nimeltä ja varsinkin kun mainitsee sanan "ruoka" niin se kuullaan saunasta asti ja sitten juostaan paikalle. Mutta aika paljon tuo kyllä itse päättää tuleeko vai ei. Mutta selvästi oman nimensä tunnistaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Noona
Karvinen
**
PoissaViestejä: 387
Sijainti: Turku
Liittynyt: 15.12.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #42 - 11.04.2012 klo 13:34:55
Tulosta viesti  
Meillä on vielä tämä kommunikoinnin opiskelu pahasti kesken. Anppua tajuan jo jonkin verran, eikä sen sanavarasto ole kovin laaja. Enemmän meillä siristellään, ilmeillään ja pörrätään pitkin lattioita jos halutaan jotain Hymiö
Morkkis puolestaan omistaa niin laajan sanavaraston, aina haukkumisesta määkymiseen. En koskaan tajua mitä se oikein yrittää sanoa, suurin mysteeri on se, kun neiti istuu tasapersiillä seinän vieressä katse kattoon ja HUUTAA Kliseinen

Mutta meillä on kissojen kanssa kehitetty oma kutsuhuuto, jota ne tottelevat 99% ajasta. Kun pitää semmosta maiskuttelua niin kissat kurahtaa pienesti ja juoksee luokse.
  

Annabella 'Anppu' x/11 Kissakoti Kattila
Morgana 'Morkkis' 8/11 Rekku Rescue
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Piiku-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1883
Liittynyt: 19.01.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #43 - 16.04.2012 klo 11:00:45
Tulosta viesti  
Lainaus:
Eevalla on kyllä aika iso sanavarasto. En edes tiennyt, että kissoilla on noin laaja "sanavarasto".


Tuo on muuten ihan totta, että kissoista lähtee paljon erilaisia ääniä. Moni ei tätä tiedä/uskoisi. Muuten, ihanasti ilmaistu tuo laaja sanavarasto, sellainen meidänkin kissalta löytyy. Virnistys
  

"Kissat viis veisaavat muista. Ne ovat itsetietoisia, niillä on valtava ego eivätkä ne pidä rajoituksista. Ne nukkuvat päivät ja ovat ulkona yöt, mikä sopii taiteilijalle."

Maatiainen -08
OSH var -14
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
katze
Ex-jäsen


Täällä on kivaa. :)

Re: Kissan kanssa kommunikointi/juttelu
Vastaus #44 - 27.09.2012 klo 22:48:27
Tulosta viesti  
Ulko-ovella komento kuuluu 'auaa, auaa'.
Ruokaa vaaditaan: 'gourmet, gourmet'
Jos kakkipakissa on edelliset pisut puhdistamatta kun pitäisi mennä sinne uudellen, kääntyy kissu päätään puistellen pois ja valittaa: 'karmee, karmee'.
Kellon tullessa harjausaikaan kuuluu komennus:' harjaa, harjaa'.
Töistä tullessa kyselen oliko kissulla hyvä päivä. Joskus vastaus on 'eikä' ja joskus 'nii-in'. Joskus käydään pitkä väittely kyllä - eikä - kyllä -eikä
Niin etteikö kissa voisi ilmaista itseään ymmärrettävästi!
Lisäksi pulistaan milloin mitäkin. Usein en tiedä lainkaan mitä kissu yrittää toimittaa, ja niitä näitä pulistessa luultavasti puhutaan kumpikin kokonaan eri asioista, mutta se ei haittaa, kun ollaan keskenään myötämielisiä silti Silmänisku
Ja sitten on vielä karmea leijonankarjaisu lelupupun kimppuun hyökätessä. Eka kerran kuullessa se kuulosti melkein pelottavalta  Järkyttynyt
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 [3] 4 5 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun