Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 52 53 [54]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi (Luettu 433844 kertaa)
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #795 - 02.10.2015 klo 15:48:55
Tulosta viesti  
Eipä tässä kauaa voinut olla hyvillä mielin. Tänään kun tulin kotiin, niin huomasin pian että jokin haisi pahalle. Löysin nopeasti vesikupin edestä lätäkön. Ärsyttävää tässä on se että en voi tietää 100% varmasti, onko kyseessä pissa vai ei. Tiedän että läikytin vettä tänä aamuna, mutta muistaakseni sitä ei kuitenkaan olisi läikkynyt lattialle asti. Voin kuitenkin olla väärässä, sillä olin hieman kiireessä. Paha haju on voimakkaampi sillä puolella asuntoa, mutta se ei tuntunut olevan voimakkaampi lätäkön kohdalla vaikka miten haistelin. Kissatkaan eivät reagoineet lätäkköön, vaikka aiempia pissoja on peitelty ahkerasti. Kuivasin pahimmat pois ja houkuttelin kissat paikalle, jolloin molemmat vuorollaan istuivat siinä kohdassa. Hippu haistoi muutaman kerran lattiaa ja sitten jätti huomiotta, Nekku ei edes haistellut. Toivottavasti kyseessä ei sitten ollut pissa, mutta nyt elän taas epätietoisuudessa. =/
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #796 - 08.10.2015 klo 00:59:23
Tulosta viesti  
Miten teillä menee Kira?

Meillä 2 ja puoli viikkoa ab-kuurista. Pissaongelmat eivät ole toistuneet, mutta Poju on selkeästi kehittänyt nuolemisesta itselleen sijaistoiminnon stressinhallintaan. Toivon ja uskon että nuoleminen on enää "vain" stressiä, koska muuten Poju on paljon iloisempi ja energisempi kuin aikaisemmin ja vessassa käynti on ihan entisenlaista. Se on alkanut jopa leikkimään itsekseen mitä se ei ole juuri KOSKAAN tehnyt aiemmin Järkyttynyt 

Nyt se taas lurpsuttaa TODELLA ÄÄNEKKÄÄSTI kainaloaan vähän väliä. Se ehti jo parantua kertaalleen, ja karva alkaa vähän kasvaa takaisin (oli sairastelunsa aikana nuollut ihan nysäksi karvan + ihon rikki) ja nyt siinä on taas sellaista rupea/hiutumaa, joka ärsyttää ihoa ja saa Pojun vain nuolemaan enemmän. Poltin äsken päreeni ja pidättelen itkua kun en tiedä mitä ihmettä teen tuon kissan kanssa, miksei se vaan voi olla terve ja normaali. Teenkö jotain pahanlaatuisesti väärin kun yhtäkkiä kissa vain on selkeästi jotenkin tyytymätön?? Alkaako hutipissailu taas kohta kun sitä nyt joku ahdistaa, jos pissajutuissa oli bakteeritulehduksen lisäksi taustalla stressiä? Kaikki tämä alkoi muuton jälkeen. Stressin syitä voi olla vaikka SATOJA, aina pelkästä muutosta Hallan käytöksen kautta siihen että tässä talossa on tosi paljon eläimiä, joiden hajuja voi kantautua meidänkin asuntoon aika paljon.

Stressin sijaistoimintoon viittaa se, että poju nuolee aina kun jotain tapahtuu - halla kiusaa sitä, se kerjää ruokaa, saa ruokaa tai joskus kun sen pitäisi käydä vessassa kun laatikoissa on tavaraa. Meillä kävi vieraita tiistaina ja jouduimme askartelemaan aika mittavasti erästä projektia varten joten koko olohuone oli kaikenmaailman rojun peitossa, ja voi hyvä elämä sitä kainalon lurpsuttamisen määrää. Silloin se varmaan nuolikin sen taas rikki. 

Synkimpinä hetkinä mietin jopa uuden kodin etsimistä Pojulle, vaikka sellaisen mummelin luota joka ei koskaan käy missään, jonka luona ei käy ketään tai joka ei tee mitään rutiineista poikkeavaa. Nyt mikä tahansa eriävyys voi laukaista nuolemisen, ja en tiedä millä sen saisi loppumaan kun poju "jää jumiin". Ei stressiperäistä oiretta pysty tai pidä lopettaa torumalla. Eihän tämä ongelma nyt edes ole niin paha koska se ei ole esim. repimässä koko alaruumistaan kaljuksi, mutta en minä tahdo nähdä tuollaista ahdistuneisuutta koska ajattelen heti olevani maailman surkein kissanomistaja.

Tämäkin purkaus tuli nyt ihan väärään aiheeseen, mutta en tiedä kenelle oikein vuodattaisin tätä. Alkaisin varmaan itsekin nuolla turkkiani irti tällaisena hermokimppuna, jos olisin karvaisempi.
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #797 - 11.10.2015 klo 04:25:16
Tulosta viesti  
Meillä on mennyt toistaiseksi hyvin. Kävimme viikon verran vierailemassa vanhempieni luona, jossa tuli alussa hutikakka kun laatikoita oli vain 1 ja olin juuri sillä hetkellä sitä siivoamassa. Hippu kävi katsomassa ja totesi että laatikolle ei pääse, joten suuntasi heti toisen huoneen nurkkaan asioilleen. Sen jälkeen lisättiin toinen laatikko ja ei ollut enempää ongelmia. Just palattiin kotiin, joten toivottavasti tilanne pysyy yhtä hyvänä. Pientä huolta tosin on, sillä molemmat ovat useaan kertaan käyneet laatikolla kaivelemassa tekemättä asioitaan, mitä ei aiemmin hirveästi tapahtunut. Feliway saa nyt olla seinässä jonkin aikaa ihan varmuuden vuoksi.

Ihanaa että Poju on terve ja pirteämpi. Toivottavasti keksitte apua nuolemiseen. Tuollainen epätietoisuus tuntuu juuri todella inhottavalta, kun ei tiedä miten voisi auttaa toista. Oletteko kokeilleet Feliwayta? Meille eläinlääkäri suositteli sitä nimenomaan stressiin.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2015 klo 15:03:38 Kirjoittaja Kira »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 52 53 [54] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun