Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 51 52 [53] 54  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi (Luettu 433973 kertaa)
Korppitassu
Maitoviiksi
Poissa


Soturikissat rules!!

Viestejä: 1
Sijainti: Oulu
Liittynyt: 22.11.2014
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #780 - 22.11.2014 klo 12:11:42
Tulosta viesti  
Hei kaikki! Sellaista kyselisin, että kun mummuni leikkaamaton uros kissa on alkanut pissiä kylpyammeeseen. Mummulassa on keittiö remontti ja siitä syystä huonekaluja on jouduttu siirtelemään jo vähän aikaa. Voiko Pikin (kissa) pissailu kylpyammeeseen johtua huonekalujen siirtelemisen aiheuttamasta stressistä, vai kenties siitä, että kylpyamme muistuttaa muodoltaan hieman kuljetuskopin muotoista hiekkalaatikkoa joka on myös kylpyhuoneessa. Ennen piki on tehnyt tarpeensa kiltisti hiekkalaatikkoon ihan pentu aikoja lukuun ottamatta, ja nytkin tekee isommat tarpeensa hiekkikseen. Mutta mistä tällainen voi johtua ja miten kylpyammeeseen pissaaminen saataisiin loppumaan? Jostain olemme lukeneet mummun kanssa, että eivät tykkää huonekalujen kiillotus aineesta ja karttavat sitä. Sitä ollaan sitten koitettu laittaa mutta sekään ei auta. Mikä ihme tähän voisi auttaa? 
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edi
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 30.03.2015
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #781 - 30.03.2015 klo 15:17:39
Tulosta viesti  
Heissan. Elikkä, isoveljellä on uroskissa Edi joka on nyt pissannut veljen huoneessa olevien tavaroiden päälle (ei huoneen ulkopuolelle). mutta tämä tapahtuu aina sen jälkeen kun on käynyt minun oven takana raapimassa ja naukumassa jostain kummasta syystä. mistä voi johtua? nyt mietitään leikkausta ja eläinlääkärissä käyntiä muutenkin mutta yleisesti ottaen jos on jotain samantapaista.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
RainbowDazed
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 08.07.2015
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #782 - 08.07.2015 klo 19:24:46
Tulosta viesti  
Hei!

Olen Heidi, 34-vuotias kahden 3,5kk nuoren maatiaispennun onnekas omistaja. Olen viimepäivien ajan lukenut tätä ketjua paljon ja arvannettekin mihin ensimmäisen viestini aihe liittyy.

Eli pentuja on kaksi ja ne ovat sisaruksia sekä narttuja. Meidän elämäämme ne tulivat puolitoista viikkoa sitten. Kissoilla on hyvin erilaiset luonteet. Toinen on selkeästi maailmaa tutkiva päällepäsmäri, toinen taas vetäytyvä, arka ja hellyydenkipeä. Jälkimmäiselle on tullut nyt puolentoista viikon aikana kolme pissavahinkoa. Kaksi ensimmäistä tulivat kesälomapaikassamme (suvun vanha hirsitalo). Kummallakin kerralla pissa tuli lattialle jääneeseen asiaan (toisella kerralla peitto, toisella apu-lehti jonka kannessa oli Antti Tuisku. Tällä nyt ei kai ollut kauheasti asian kanssa tekemistä. Kyllä minä hieman mieleni pahoitin kun Tuiskun musiikista pidän kuitenkin). Nyt kotiin palattuamme neiti on tehnyt yhden vahinkopissan ihan hiekkalaatikon viereen vessan lattialle kuivauspyyhkeen päälle. Asumme kolmiossa kerrostalossa ja talouteen kuuluu kissojen lisäksi minä ja vuoroviikoin 7-vuotias poikani, joka on sellainen herkkä, rauha ja hellä tapaus.

Olemme menossa vajaan kahden viikon päästä eläinlääkärille leikkausta ja rokotuksia varten ja aion samalla pyytää myös virtsakokeiden ottamista että tulehduksen saisi poissuljettua.

Oma mutu-tuntuma kuitenkin epäilee että kyseessä voisi olla  stressi ja näiden kahden kissan väliset kemiat. Tänäänkin viimeisen vahingon tullessa vessasta kuului surkea maukaisu ja kun menin katsomaan päällepäsmäri tuijotti hiekkalaatikon vieressä arkaa sisarustaan ja sisarus pissasi pyyhkeelle. En tiedä tulkitsenko liikaa.

Olen nyt tehnyt seuraavia toimenpiteitä:
- varannut eläinlääkäriajan
- rajannut kissojen liikkumisaluetta (kun olemme poissa kotoa alueena on keittiö, eteinen ja vessa. Kotona ollessamme alueeseen tulee lisäksi olohuone. Makuuhuoneet rajasin nyt kokonaan kissoilta pois kunnes tilanne tasoittuu).
- Ostanut toisen vessan (ensimmäinen on katollinen, luukku on yläasennossa ja sisällä on kristallihiekkaa jota oli myös kissojen ensikodissa. Uusi on avomallinen ja siinä on paakkuuntuvaa hiekkaa. Molemmat on Compact Care - merkkiä). Vessat sijaitsevat wc:ssä ja eteisessä. Ruokakupit ovat keittiössä. Vettä on eteisessä ja keittiössä.

Tulevaisuudessa ajattelin:
- Laajentaa kissojen liikkuma-aluetta huone kerrallaan
- Lisätä vesikippoja muihin huoneisin
- Ostaa vielä kolmannen vessan olohuoneeseen

Lisäksi ajattelin:
- Tutkailla kissojen käyttäytymistä. Missä leikkivät, missä nukkuvat.

Olisi mukava kuulla kommentteja että miltä tämä kuulostaa? Onko jotain mitä vielä olisi hyvä huomioida tai tehdä?

Lisäksi vielä pari kysymystä
- Onko mahdollista korjata pysyvästi pissailupulma vai onko todennäköistä että aran kissan elämään kuuluu ajoittaisia ei-toivottuja pissoja?
- Jos pissoja on tullut lattialle onko syytä olettaa että niitä saattaa myöhemmin tulla sohville ja sänkyihin?

Haluan seurata rauhassa tilannetta ja tutkailla miten tämä tästä kehittyy. Ajattelen kuitenkin että yksi perusedellytys lemmikin pitämiselle on että se on sisäsiisti ja ei aiheuta mittavia aineellisia vahinkoja kotona. Pissailu aiheuttaa kumpaakin pahimmassa tapauksessa ja siksi mietinkin että jos tämä pahenee ajan kuluessa täytyy miettiä myös muita ratkaisuja (esimerkiksi isoäitini pohti myös kissan ottamista ulko/sisäkissaksi ja ehkäpä se voisi sitten olla parempi elämä tälle kisulle). Ja mutu-tuntuma taas myös sanoo että kissa joka ei ole sisäsiisti on varmaankin aika stressaantunut myös (jos fyysistä syytä ei ole). Jos en saa kodista kissalle miellyttävää, ehkä on sillekin parempi jokin toinen vaihtoehto. Mutta nämä ovat ajankohtaisia pohdintoja vasta kun kiviä on urakalla käännetty, väkisin vain tulevat mieleen kun on vähän avuton ja neuvoton olo. Menipä lörpöttelyksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mjah
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 14.07.2015
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #783 - 14.07.2015 klo 15:29:30
Tulosta viesti  
hei, meillä on noin kaksivuotias leikattu tyttökissa, joka alkoi pissata yhteen vessan nurkkaan noin vuoden ikäisenä. Siihen asti oli aivan täydellisen sisäsiisti. Aluksi pissaaminen loppui aina vällillä (laitoin etikkaa nurkkaan johon se pissasi) mutta nyt pissaamista on jatkunut jo useamman kuukauden ajan. jos laitan pissalaatikon siihen minne se pissaa niin se vain vaihtaa nurkkaa. Kissa käy edelleen kakkalla laatikossa ja välillä pissalla. Hiekkamerkki on ollut aina samaa ja se on vaihdettu usein. Keinot alkavat loppua.. Mistähän tämä voisi johtua. Kissa ei vaikuta mitenkään kipeältä tai sairaalta vaan iloisesti kehrää ja leikkii niin kuin ennenkin.. Onko kellään kokemuksia ja miten tämän saisi loppumaan?  Epävarma
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #784 - 27.08.2015 klo 16:24:30
Tulosta viesti  
millaista hiekkaa teillä on? Entä millainen laatikko?

Itse koittaisin vaihtaa vielä hiekkaa ja laatikkoa. Olen kuullut että monet kissat tykkäävät normaalista mikrohiekasta (savi/bentoniitti) meillä on sellaista pellettirouhetta. Toisille kissoille käy pelletti tai kristallihiekka.

Laatikkojakin on niin eri mallisia. Jos laatikossa on katto tai ovi, voi niiden poistamista koittaa. Tai lisäämistä. Meillä kissat käyvät mieluummin suojaisissa boksimallisissa laatikoissa, joista on otettu ovet pois.
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #785 - 13.09.2015 klo 13:16:44
Tulosta viesti  
Hei

Täälläkin alkoi nyt hutipissailu. Kissat ovat olleet minulla melko lailla tasan puolitoista kuukautta. Ovat löytöeläimiä, joten taustaa ei tiedetä.

Ensimmäiset kaksi hutipissaa teki Hippu perjantaina, mutta koska niille oli loogiset selitykset en ajatellut niitä sen tarkemmin. Reissun takia hiekkalaatikoiden siivous jäi väliin, joten ensimmäinen saattoi johtua likaisesta laatikosta.

Toinen taas johtui serkkujen vierailusta, sillä heidän pentukoiraansa ei voinut jättää yksin autoon. Siitä pidettiin kyllä koko ajan kiinni ja Hippu tuli  mielenkiinnolla tutkimaan, mutta vessaan ei ilmeisesti uskallettu mennä sellaisen pikkupedon ollessa paikalla. Näin Hipun hiippailevan vessaa kohti ja seuraava havainto herrasta olikin nurkasta kuoputtelemasta.

Nyt tänä aamuna kuulin, kuinka eteisen mattoja kuovittiin. Kun menin herättyäni katsomaan, niin siellä oli lätäkkö. Sinänsä ihmettelen, että se ei haissut miltään. Hipun aiemmat hutipissat alkoivat heti haista monen metrin päähän, mutta tästä ei tullut mitään hajua. Lisäksi olin aamulla kuullut, kuinka molemmat kissat kävivät kahdesti laatikolla. Oliko kyse siis pissasta ja mitä muuta se neste olisi voinut olla?

Nyt kuitenkin meinaan hakea pissapurkit ja testauttaa pissat molemmilta. Toivottavasti tämän saa nopeasti selvitettyä ennen kuin kissat siirtyvät lattiapaikoilta sängylle tai nojatuolille pissailemaan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #786 - 14.09.2015 klo 02:50:45
Tulosta viesti  
Plääh, hutipissailun ja kystiitin/tulehduksen/kiteiden uhrina on ikävää olla. Surullinen toivottavasti teillä selviää asia Kira.

Meillä hoidetaan juuri pojulta ilmeisesti kaikkia kolmea vaivaa. Vähän koko asia on kysymysmerkkinä. Alkoi idiopaattisena kystiittinä, myöhemmin pissanäyte testattiin ja sieltä löytyi viljelyssä bakteeri ja uktrassa+silmämääräisenä arviona kiteiden jälkiä. Juuri jännitämme uusiiko kivulias veripissan tiristely kun la-aamuna loppui kolmas kipulääkekuuri... :\ synuloxia on menossa 12pv ab kuuri tässä alla, syöty 5pv. Feliway seinässä, cystaidia ja runsaasti vettä ruokaan.

Palatakseni aiempaan postaukseen, meillä ilmeisesti tuon tulehduksen myötä pissaan tuli välillä todella paha ja väkevä haju. Uskon kyseessä olleen nimenomaan tulehduksen koska poju syö vain märkistä ja sai jo silloin paljon vettä ruuan mukana.
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #787 - 14.09.2015 klo 23:05:49
Tulosta viesti  
Kuulostaa kamalalta. Surullinen Toivottavasti Poju paranee pian!

Soitin eläinlääkärille ja heillä ei testata pissaa pelkästä purkitetusta näytteestä, vaan kissat pitäisi viedä paikan päälle. Suosittelivat, että kokeilen ensin parantaa hiekkistilannetta ja seurata, jos se auttaisi. Ajattelin sitten noudattaa heidän neuvojaan ja pitää kissoja tarkasti silmällä ongelmien varalta, sillä molemmat ovat reissanneet eläinlääkärillä paljon korvapunkkien ja muun takia enkä haluaisi lisätä stressiä enää enempää.

Olenkin siirtänyt toisen hiekkiksen olohuoneen nurkkaan ja tilannut uutta hiekkamerkkiä. Lisäksi lueskellessani aiheesta bongasin vinkin vessan valoista ja tajusin, että siellähän on oikeasti todella pimeää yöllä. Pimennysverhot + ei mitään valoa koko asunnossa, joten en tiedä miten ne ovat edes tähän asti nähneet siellä suunnistaa.

Toivottavasti tämä auttaisi. Jos vielä tulee yhdetkin hutipissat niin sitten kyllä vien heti tutkittavaksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #788 - 18.09.2015 klo 23:46:11
Tulosta viesti  
Tämä meni nyt sitten toiseen suuntaan, eli Hippu panttasi pissaa reilusti yli 24 tuntia. Se ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään kipeältä tai muuten erilaiselta, joten eläinlääkäristä neuvottiin odottamaan iltaan ja seuraamaan tilannetta. 5 minuuttia ennen päivystykseen lähtöä Hippu kävikin oikein nätisti laatikolla.

Nyt mietin sitten sitä, että pissapaakku oli ihan normaalin kokoinen eikä isompi kuten olisin odottanut. Luulisi että yksiössä se ei ole voinut käydä muualle lirittämässä tässä välissä tai olisin haistanut lätäkön. Parin viikon takainen eteismaton märkä läntti oli kuitenkin täysin hajuton, joten voiko kissan pissa joissain tilanteissa olla ilman hajua?

Olen nyt joka tapauksessa tilannut toista mikrohiekkamerkkiä siltä varalta, että Hippu ei tykkää Extreme Classicista.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #789 - 24.09.2015 klo 00:05:28
Tulosta viesti  
Hiekkamerkin vaihtaminen ei ilmeisesti auttanut yhtään, sillä tänään oli taas lätäkkö lattialla. Sinänsä harmi, että tällekin löytyy ihan järkevä selitys joten ei voi vetää "vain" hutipissailun piikkiin. Lätäkön vieressä oli nimittäin noin sormenpään kokoinen pissapaakun palanen, joka on ilmeisesti tippunut minulta kun siivosin olkkarin hiekkiksen. Siinähän on sitten pissan haju voinut varmaan houkutella asioimaan.

Tänä iltana kyllä löytyi toinenkin mahdollinen syy pissailuun. Nekku nimittäin alkoi yllättäen murisemaan Hipulle leluhuiskan takia. Aiemmin on puolin ja toisin tullut muutama murina raakalihasta, mutta kuittasin ne ruuan puolustamisena. Tämä lelumurina kesti todella pitkään ja Nekku tuijotti tiiviisti Hippua muristessaan. Hippu pysyi rauhallisena ja nökötti paikallaan, mutta kun Nekku yritti jälkeenpäin käydä pesemässä Hippua niin Hippu lähti useaan kertaan livakasti karkuun. Hetken päästä kyllä leikkivät jo normaalisti. Yleensä ovat todella hyviä kavereita ja leikkivät sekä pesevät toisiaan, joten tämä tuli ihan puskan takaa yllätyksenä.

Vaikuttaa siis mahdolliselta, että Nekku on uhitellut ja stressannut Hippua. Mitä sille voi tehdä? Hiekkalaatikoita on jo kahdessa huoneessa ja Hipulla on kyllä pako- ja piilopaikkoja, vaikka yksiössä ei niin hirveästi tilaa olekaan. Keittiön kaapin päällinen on sellainen paikka, minne Nekku ei edes pääse, joten Hippu voi vetäytyä omaan rauhaan halutessaan.

Nyt mietityttää tuo eläinlääkärille menokin. Jos pissailu on stressiperäistä, en haluaisi stressata vielä lisää näitä. Eivät nimittäin yhtään tykkää matkustamisesta ja luimistelevat eläinlääkärissä peloissaan. Ja eläinlääkäri kun ei tutki pelkkiä pissanäytteitä, niin olisi pakko viedä molemmat paikan päälle tutkittaviksi. Toisaalta huolestuttaa kyllä tuo virtsakivimahdollisuuskin. En ole varma mikä olisi kissoille parasta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #790 - 24.09.2015 klo 04:17:50
Tulosta viesti  
Kyllä itse veisin kissat lääkäriin koska silloin saattaa selvitä joku vaiva ja löytyä siihen ratkaisu, kun taas odottelemalla vaivan aiheuttama stressi vain pitkittyy (jos kyseessä tulehdus/kivulias kystiitti/virtsakivet/kiteet).

Kun Pojulta löytyi niitä mahdollisia merkkejä kiteistä, melkein hihkuin riemusta. Kuulostaa ihan sairaalta toivoa eläimensä kärsivän jostain taudista, mutta tuollaista vaivaa voi sentään jotenkin hoitaa toisin kuin idiopaattista kystiittiä. Totta kai kystiittiinkin on hoitona kipulääkitys ja stressin poisto, mutta kissa vain ei osaa kertoa mikä sitä stressaa tai milloin siihen koskee. Tilanne oli meillä aika ahdistava ja tosi stressaava silloin niin en enää kyllä ole todellakaan innoissani siitä että kiteitä ehkä on.

Meillä on tuota samaa toisen kiusaamista. En tiedä lopulta miten paljon Pojulla oli tässä idiopaattista kystiittiä stressin takia ja miten paljon bakteeritulehdusta, mutta olemme yrittäneet vähentää Pojulle stressaavia juttuja. Yksi niistä on selkeästi Hallan käytös. Se välillä suorastaan vainoaa Pojua, vaanii ja loikkii niskaan. Pojua ei aina todellakaan huvita moinen sekoilu varsinkin jos Halla yllättää sen syöksymällä kiinni tuhatta ja sataa jostain rapinatunnelista.

Inhottavin kissojen keskinäisen ongelmakäyttäytymisen ilmentymä on se, että Halla pyrkii väijymään Pojua sen ollessa laatikolla ja sitten säntäämään päälle kuin riivattu kun Poju poistuu laatikolta. Ei ihme jos pissaaminen alkaa ahdistaa kun yksi piru on aina niskassa kun tulee laatikosta pois.

Viime viikkoina ollaan kiinnitetty erityistä huomiota siihen että Hallalla on aina jotain muuta tekemistä tai se on sylissä vaikka väkipakolla kun Poju käy laatikolla. Mitään muuta ratkaisua emme ole keksineet kuin "holding-terapia" kun Hallan koko olemus on naulittuna siihen että se haluaa syöksyä Pojun niskaan. Olemme yrittäneet myös vähentää vaanimisleikkiä/vainoamista keskeyttämällä puuhan alkuunsa. Kyllä nuo välillä painivat mutta Hallalle tyypillistä on se että se ei usko Pojun signaaleja siitä ettei Poju tahdo leikkiä. Pahimpina hetkinä Halla lentää kyllä suljetun oven taakse jäähylle että Poju saa olla itsekseen.

Pojullakin on pakopaikkoja mutta raapimapuun Halla on täysin vallannut, eikä Poju ole kovin atleettinen/halukas kiipeilemään muutenkaan. Ärsyttävä tilanne. Halla tarvitsee aivan loputtomasti viihdykettä, eikä ihmiset yksin sitä voi koskaan tarjota kaikista leikeistä huolimatta. Poju on paljon askeettisempi, rauhallisempi, yksin viihtyvä ja matalaenergisempi kissa kuin halla.    

Sen verran on uskallettava näyttää vihreää valoa että meillä on menty kohta 2 vko ilman kipulääkettä ja maanantaiaamuna syötiin vikat antibiootit. Pari pissasäikäytystä tiheän laatikolla käymisen muodossa on tullut mutta se ei ole johtanut mihinkään sitten. Olen edelleen aivan todella neuroottinen asian suhteen, mutta sentään vähän rauhoittunut.
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #791 - 25.09.2015 klo 16:18:04
Tulosta viesti  
Ihanaa että teillä menee noin hyvin. Toivottavasti jatkuu samaan malliin. Hymiö

Eläinlääkäriaika on nyt ensi viikolla. Toivottavasti selviää, mikä on vikana. Tähän on nimittäin tullut vielä uusi käänne, sillä nyt on löytynyt eilen illalla ja tänä aamuna pienet ruskeat jäljet lattialta. Näyttää ihan siltä että likaisella pyllyllä on käyty istumassa. Eilisiltaisessa läntissä oli myös punaista seassa, joten luulisin että verta oli mukana.

Mitä taas kiusaamiseen tulee, niin täällä ei ole sellaisesta koskaan näkynyt merkkejä. Siksi tuo lelun takia muriseminen yllätti niin täysin. Nämä hilluvat paljon yhdessä, ja jos toinen haluaa leikkiä ja toista ei kiinnosta niin sitten tassutellaan palloa tai tullaan minulle naukumaan eikä väijytä laiskaa kaveria.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #792 - 28.09.2015 klo 15:42:39
Tulosta viesti  
Eläinlääkäri ei löytänyt virtsasta mitään, joten epäili että kyse voi olla esimerkiksi stressistä tai löysästä vatsasta aiheutuneesta kivusta. Löysän vatsan taas ovat todennäköisesti aiheuttaneet korvapunkkien häätämisessä käytetyt lääkkeet, joita on nyt käytetty useampi kuukausi. Neuvottiin siis laittamaan Feliway seinään ja seuraamaan tilannetta pari kuukautta, kunnes neljäs lääkekierros on loppunut ja tilanne päässyt rauhoittumaan.

Sinänsä hyvä että kissat eivät ole sairaita, mutta tätä on nyt hieman hankala lähteä ratkomaan kun ei ole mitään konkreettista vaivaa.

Nekku tarjoili vielä lopuksi päivän kevennyksen. Pikku raukka oli kastellut itsensä rauhoituksen aikana, joten pesin sen. Heti kun sain puhtaaksi niin Nekku suuntasi hiekkalaatikolle makoilemaan. Se siis oikeasti asettui makaamaan laatikkoon, ja tietysti valitsi sen märemmän kyljen. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa kun kissa oli ihan liisterissä koko takapää ja kylki. Onneksi se oli vielä sen verran tokkurassa että ei päässyt lavuaarista karkuun, mutta oli aika surkean oloinen pikku reppana. Ja tietysti heti kun päästin alas niin suunnattiin takaisin hiekkikselle, jonne onnistuttiin lopulta änkeämään vahtimisesta ja estoyrityksistä huolimatta. Ilmeisesti hätä oli suuri, mutta kissa joutui sitten heti toiselle pesukierrokselle.
« Viimeksi muokattu: 28.09.2015 klo 17:39:19 Kirjoittaja Kira »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #793 - 29.09.2015 klo 00:50:30
Tulosta viesti  
voi pientä ressukkaa :'D

Toivotaan että menee noilla ohi. Epätietoisuudessa on niin inhottavaa elää. Kuulostaa kyllä ihan järkeenkäyvältä selitykseltä.

Minulla on taas vähän huono hetki pojun suhteen, olen olevinani nähnyt sen nuolevan itseään tänään paljon enemmän kuin viime päivinä. Se on käynyt laatikollakin vähän useammin vaikkei mitenkään suunnattomasti. Olemme kyllä antaneet sille vettäkin tänään aika paljon ruuan kanssa. Äsken se loikkasi selkäni taakse sohvalle nukkumaan ja kävi selkeä pissanlemahdus, mutta en sitten enää haistanut sitä kun Poju asettui paikalleen. Ennen ab kuuria pissa haisi tosi samantapaiselle, sellaiselle omituiselle.

Poju on myös alkanut vaatia aivan ekstrapuhdasta laatikkoa, ja alkaa moukua kun tahtoo ilmoittaa että nyt olisi lootalle asiaa. Toivon että sekin on vain opittua käytöstä eikä oire kivusta tai muusta vastaavasta. Vähän se tuntuu aina ramppailevan levottomasti ennen pissalla käyntiä, mutta ei enää ole nuollut itseään pakonomaisesti taikka mennyt piilottelemaan. 

Toivon vaan että tää on jotain omistajan pakkoneuroosia ja ylireagointia ja että Poju on alkanut toipua kunnolla eikä vain esitä. Surullinen Tänään on kulunut tasan viikko ab-kuurin loppumisesta ja kaksi viikkoa kipulääkkeistä. Päätimme lähteä ensi viikonlopuksi vanhemmille kun ei ole melkein 2 kuukauteen pystytty käymään monista syistä, senkin takia jännittää Pojun vointi. Toivon että jossain vaiheessa tämä oma hermostuneisuus normalisoituu.
  

  Poju :: HCS :: 1.10.2008
  Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #794 - 01.10.2015 klo 15:39:16
Tulosta viesti  
Kiitos. Täällä on mennyt ainakin toistaiseksi hyvin. Tiedän kyllä hyvin mitä tarkoitat ylireagoinnilla, sillä pahvilaatikkosisustuksesta tulee usein sellaista ihan kaapimisen kuuloista ääntä kun kissa kävelee päältä tai kiehnää vasten. Olen sitten aina huolissani katsomassa, että ei kai joku ole siellä pissapaikka etsimässä, ja kissa istuukin nätisti pahvilaatikossa.

Toivottavasti teilläkin Pojun vointi pysyy hyvänä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 51 52 [53] 54 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun