Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 50 51 [52] 53 54  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi (Luettu 433910 kertaa)
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #765 - 22.07.2014 klo 00:22:52
Tulosta viesti  
Ennakkoluulot usein sokaisevat ihmisen syitä etsiessä - minut itseni mukaan lukien. Kun Neffin pissavaivat alkoivat, ei meinattu saada tilannetta mitenkään ratkaistua kun itse lähdin tuohon "ei se ennenkään...". Hutipissaamiset ja -kakkaamiset ovat haastavia tilanteita juuri siksi, että kissa voi muuttaa mielipidettään hyvin nopeastikin, pienenkin asian seurauksena. Silloin ennakkoluulot vain haittaavat tilanteen ratkaisua.

Esim. läppäovellinen laatikko voisi aiheuttaa ongelman vain kakkaamiseen esimerkiksi puhtaan vahingon kautta. Kissa yrittää ulostaa rauhassa, mutta esimerkiksi toinen kissa on läpän toisella puolella ja huomaa liikettä - räppää "leikkien" laatikkoon niin, että laatikossa asioinutta kissaa sattuu. Joskus ei tarvita kuin pieni tapahtuma, että se aiheuttaa koko laatikon karttamisen esimerkiksi vain ulostamisen osalta.

"Normaalia paakkuuntuvaa kissanhiekkaa" on kymmeniä eri merkkejä - ja paakkuuntuvaakin hiekkaa on kahdenlaista, karkearakeista ja hienojakoista mikrohiekkaa. Suosittelen tutkimaan Kissanhiekkavertailua-topicin täällä foorumilla ja lukemaan suosituksia - ja jättämään tietyt merkit (kuten vaikkapa Pirkan mikrohiekan sekä karkearakeisemman - molemmat haisevat ihan hirveälle ja ovat hankalia puhdistaa) kaupan hyllylle. Meillä käytetään erittäin hyvin hajut sitovaa, pölyämätöntä mikrohiekkaa joka itseasiassa tulee hyvin edulliseksi viiden kissan taloudessa (Tigerino Canada, hajustamaton) vaikka ostohinta voi vähän kauhistuttaa aluksi.

Pellettejä on myös kymmeniä eri laatuja. Mikäli normaali markettipelletti ei nirsolle kissalle kakka-vessaksi käy, voisit kokeilla vielä ainakin Ökö Plussaa - se on hiekkamaisempi laadultaan ja usein käy kyllä kissoille, jotka ovat normaaliin hiekkaankin tottuneet. Se ei ole myöskään erityisen hintavaa - eikä sitä ole kaikissa vessoissa pakko pitää. Itse en siitä pitänyt, mutta tiedän monia jotka käyttävät taloudessaan ainoana hiekkana.

Myös suosittelen itse hutipissasirkuksen kokeneena pitämään useita hiekkalaatikkoja useammalla kissalla. On kissoja, jotka pärjäävät yhdellä laatikolla kolmeenkin pekkaan, mutta asiat voivat muuttua. Yleensä suositellaan kissojen määrä + 1 -yhtälöä, eli jolloin jokaisella olisi oma vessa ja vielä siitä yksi lisää varalle. Meillä on tyydytty tähän mennessä vähempäänkin, mutta lisään vessoja jos tilanne alkaa siltä näyttää.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
KatiS
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 23
Liittynyt: 06.04.2014
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #766 - 23.07.2014 klo 22:46:33
Tulosta viesti  
Okei, kiitoksia vastanneille. Köyhä opiskelija kun olen, tarkoitin tuolla "normaalilla paakkuuntuvalla kissanhiekalla" näitä Pirkan ja Rainbown hiekkoja.

Itse haluaisin kokeilla kristallihiekkaa, sen pitäisi olla riittoisaa?

Hmmmm taas tuli pisut matolle, kun sen laitoin pesun jälkeen lattialle. Olin siirtänyt vessalaatikon "reviirin reunalle" mutta muita muutoksia en ole vielä ehtinyt tehdä. Huomenna hankin toisen laatikon ja uuden hiekan. Kylpyammeeseen on kans pissailtu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #767 - 23.07.2014 klo 23:57:12
Tulosta viesti  
Kristallihiekka ei ole niin hyvä. Kun ajattelee kissan näkökulmasta, niin nehän haluavat peittää hajut mahdollisimman hyvin. Siksi en ole itse edes yrittänyt käyttää omille kissoille muuta kuin hyvää paakkuuntuvaa hiekkaa. Paino sanalla hiekkaa. Se on kissoille luonnollinen materiaali. Ja hyvät hiekat eivät haise, eivätkä isoina tilauksina ole markettihiekkoja kalliimpia, päinvastoin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #768 - 24.07.2014 klo 00:57:27
Tulosta viesti  
Kristallihiekka on tosiaan valitettavan tunnettu siitä, että se on jopa aiheuttanut virtsakiteitä, kun kissat panttaavat mieluummin pissaa kuin menevät tekemään asiansa siihen. Olen kuullut siitä paljon negatiivista ja vain vähän positiivista. Joillain harvoilla yksilöillä se on toiminut.

Itse suosittelen edelleen Tigerino Canada -mikrohiekkaa. 1e/kg hinta on itseasiassa melkeimpä mihin tahansa hiekkaan kun vertaa, edullinen ja se on erittäin riittoisaa (yhdelle kissalle yksi 15kg pussi varmaan riittää kolme-neljä kuukautta, koska meillä viidellä(+ylim. satunnaisesti) kissalla menee vain 1,5 pussia kuukaudessa). Oiva vaihtoehto siis myös köyhälle opiskelijalle. Sitä minäkin olin, kun meillä pissavaivakierre alkoi ja oli pakko etsiä vaihtoehtoja Hymiö

Moni meidän tilapäiskodeista on tykännyt Rainbown valkoisesta karkearakenteisesta hiekasta, joka on myös hyvin edullista. Samoin myös Cattia on ollut suosittua heidän keskuudessaan.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Pumpuli
Mörökölli
***
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 804
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 05.08.2011
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #769 - 24.07.2014 klo 10:26:09
Tulosta viesti  
Meidän kolli on hiekkojen suhteen tosi joustava ja käyttää kaikkea, mutta kristallihiekasta sekään ei pitänyt. Muuttoviikolla kokeilussa oli kristallihiekka ja pelletti, jotka molemmat lensivät vaihtoon viikon jälkeen, koska tyttökissa ei pitänyt kummastakaan ja teki kerran aamussa sänkyyn. Molemmat olivat silminnähden iloisia, kun hankin mikrohiekkaa ja siitä lähtien meillä on ollut kaksi täysin siistiä kissaa. Loppujen lopuksi esim. Extreme classic ei ole koin kallista. Calletten suositukukset varmasti myös hyviä, minulle on riittänyt extreme classic ja Ever Clean (joka kyllä on aika tyyristä).

Laatikon siirtämienn ei tietenkään auta, jos hiekka on väärää. Huonolaatuiset markettihiekat usein myös haisee, paakut hajoilee jne.
  

Pipari 07/2010 Maxie 08/2009

Pumpuli 09/1998-03/2011 Pörri 09/1998-09/2010 Sepe 08/1994-09/2009 Tyson 05/1992-04/2009
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #770 - 24.07.2014 klo 11:29:12
Tulosta viesti  
Itse en Pirkan hiekoista suosittele ainakaan Pirkka Ultra kissanhiekkaa (saa sellaisissa 5l pahvilaatikoissa missä on mustavalkoisen katin kuva). Meillä oli sitä kerran hoitokissalla, ja se ainakin minun nenääni haisi ja pölysi tosi paljon. Kulkeutui myös helposti. Lisäksi paakut hajoilivat suurin piirtein kosketuksesta... Kissa ei tosin valittanut. Mutta ehkä muut Pirkka-hiekat ovat ihan kelvollisia.

Mutta olen samaa mieltä että laatuhiekat eivät oikeasti tule kalliiksi. Meilläkin opiskelijataloudessa eletään ja ei ole ainakaan minusta iso lovi lompakossa. Meillä käytetään Ökö plussaa. Zooplussalta ainakin näkee helposti kilohintoja jos tahtoo tehdä vertailuja. Markettihiekat ovat suhteessa aika hintavia, ja monia saa vain tosi pienissä paketeissa. Se varmaankin nostaa hintaa osaltaan.
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #771 - 24.07.2014 klo 14:16:33
Tulosta viesti  
Varsinkin useamman kissan talouksissa se parempilaatuinen hiekka tulee lopulta halvemmaksi, vaikka kilohinta olisikin monin kertainen halpikseen nähden, koska nuo kalliimmat on niin paljon riittoisampia. Kilohinnat eivät todellakaan ole se, millä kissanhiekkoja kannattaa verrata toisiinsa.

Yhdellä kissalla ostin aikoinaan vähintään säkin/viikko markettihiekkaa(se kun oli pakko vaihtaa kokonaan vähintään viikottain), nyt riittää 1-2 säkkiä/kk Golden Grey masteria ja kissoja 7, sitä kun harvemmin täytyy heittää pois muuta kuin paakut Silmänisku. Laatikot pestään yksi kerrallaan ja vanha hiekka sihdataan muihin laatikoihin.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Nilda
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 73
Liittynyt: 11.12.2012
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #772 - 25.07.2014 klo 14:09:11
Tulosta viesti  
Meillä ollaan vähän umpikujassa, kun yksi kissoista pissaa ovien eteen lattialle. Alkaa tuntua siltä, että se ei vain yksinkertaisesti ikinä oppinut kunnolla sisäsiistiksi (on nyt suunnilleen 5v). Pentuna kun ne oli leikattu, oli meillä tuntemattoman ajan lattialla eteisen vaatekaapista pudonnut huivi/pipo/vaateläjä. Jossain vaiheessa huomasin että sitä läjää oli käytetty pissalaatikkona. Sen jälkeen on ollut aina ongelmana se, että tyttökissa pissaa joko vessan/suihkun oven eteen (siis sekä ihmisen & kissan vessan), tässä kämpässä on eteisessä neljä ovea (vessa, suihku, vaatekomero, tuulikaappi, pelkkää ovea koko eteinen) jotka kaikki käy, ja pissa valuu/leviää mukavasti kynnyksen ja laminaatin väliin.

Pissa on aina kissanvessan lähettyvillä ja näkyvillä ellei ole ehtinyt kuivua/valua jonnekin seinänrakoon, eli ikinä ei ole pissattu mihinkään sohvalle, sänkyyn tai ylipäätään muihin huoneisiin. Kissanvessat on aina olleet näillä reviirin ulkonurkissa missä ei oleskella. Tuntuu että se on osittain sitä että tuo on ihan äärimmäisen tarkka siitä että pitää olla puhdas hiekka, ja osittain sitä että vanhasta tottumuksesta on helppoa pissata lattiallekin (tuntuu ettei se aina edes käy haistelemassa laatikoita, mutta joskus selvästi ei vaan miellytä). Pissaa kyllä laatikkoon jos ehtii nostaa sinne ennen kuin alkaa pissata lattialle, ja joskus yritettiin sitäkin suht hyvällä onnistumisprosentilla että aamulla, päivällä ja illalla vietiin aina kissa pissalle ja se pissasi sinne jos oli hätä, mutta selvästi välillä on vaan inhottavaa hiekkaa. Esimerkiksi nyt kun yritin metsästää ns. "tavallsiia" paakkuuntuvia ei-mikrohiekkoja Zooplussasta, oli toi yksi jotain minunkin mielestä inhottavan tunkkaisen hajuista melkein-mikrohiekkaa.

Alkaa vaan vähän neuvot loppua, kun suunnilleen kaikki zooplussan hiekat ollaan jo kohta käyty läpi, eikä laminaatti kestä kusemista (ois ees niin kiva että pissais vessan tai suihkun kynnyksen sisäpuolelle kun niissä olisi muovilattia). Osittain myös tuntuu että pentuna ei oppinut sisäsiistiksi sen takia että oli käytössä huonoja kaupan hiekkoja. Puupohjaiset ei toimi, kun pissa alkaa haista aika helposti eikä pelletit olleet hyviä kun ei saa peitettyä kakkaa. Ei saa olla mitään hajustetta (muutamat en muista minkä merkin "Fresh" hiekat on aivan ihania kun eivät oikeasti haise muulta kuin joltain tuoreelta pyykiltä tms, mutta harmi kyllä ei kelpaa täällä) ja hajustamattomat ei ihan yhtä hyvin sido hajuja. Uusi puhdas hiekka kelpaa aina ehkä n. viikon tai vähemmän, mutta talous ei kestä vaihtaa jokaiseen laatikkoon hiekat viikon välein. Samalla ei sillä oikeastaan kuitenkaan tunnu olevan väliä oli hiekka mikä tahansa, joka tapauksessa tulee pissat lattialle, joidenkin hiekkojen kohdalla vaan vähän nopeammin. Meillä ihmisillä meni hermot mikrohiekkoihin kun yksi jukuri tykkää heitellä sitä ympäriinsä, mikrohiekkaa on koko kämpän täydeltä, eikä mitään kynnysmattoja voi pitää kun ne on kuitenkin 1) just oikeassa kohdassa pissaamisen kannalta ja 2) imee mukavasti nestettä niin sehän on sitten hyvä vessa?. Ei se tosin aina valitse sitä pyyhettä, eli ei tosiaan ole minkään pehmeän imualustan perään. Laitoin pyyhkeen suihkun sisäpuolelle lattialle, niin kissa mieluummin pissasi edelleen vessan edustalle. Ja enemmän se vaikuttaa siltä että se pissaa pyyhkeen viereen ja peittää pyyhkeellä pissaa sen sijaan että pissaisi suoraan pyyhkeelle. Tai se että ne ovet on se avainasia, että se on ihan jees kun pissa valuu tavallaan oven toiselle puolelle.

Meillä on siis kolme kissaa yhteensä ja tällä hetkellä vaatekomerossa yksi iso laatikko ja vessassa toinen iso ja yksi pienempi. Tyhjennän laatikot vähintään kaksi kertaa päivässä aamulla ja illalla, mutta yöllä on paha mennä siivoomaan kakkoja ennenkuin toiselle tulee pissahätä. Kaikki on avolaatikoita, katolliset ei oo ikinä olleet mikään hitti (ovetkin on aina otettu pois käytöstä) ja sekin että katollisten sisällä haisee paljon enemmän vaikka ulkopuolelle ei ihmisen nenään haise yhtään. Mietin neljännen laittamista, mutta ei oikein ole minne pistää että ei olisi varsinaisella elinalueella. Lisäksi tuntuu että jos ei ole jotain jumbovessoja niin kaikki "normaalikokoiset" näyttää tosi ahtailta noiden käytössä, eli senkin puolesta tilaongelma. Suihkutilassa voisi oikeastaan käyttää vain katollista, ja lisäksi se on niin pieni tila että hiekka menee ihan pilalle jo siitä kosteudesta.

Oon miettinyt sitäkin että olisiko tuon parempi olla ainoana kissana jossain, kun ei tykkää kolmannesta ("0sietää" on varmaan ihan hyvä termi) ja on juuri niin tarkka noista hiekkalaatikoista. Surullinen Lisäksi selvästi inhoaa vieraita kissoja, murisee karvat pystyssä omille kissakavereille jos ne on vaikka eläinlääkäristä tulleet ja haju on outo, tai jos ovat vieraassa ympäristössä kaikki eikä ilmeisesti tunnista tuttuja kissoja (muut ei vieroksu toisiaan ollenkaan), ja ikkunalaudalla käynyt vieras kissa myös aiheutti aika pitkät murinat ja karvat pystyssä hiipppailut.

En tiiä onko mahdollista ettei vain ole täysin sisäsiisti, ja voiko asialle enää tehdä mitään.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #773 - 25.07.2014 klo 14:57:22
Tulosta viesti  
Nilda, onhan kissa tutkittu virtsatulehduksen ja -kiteiden varalta? Meillä Neffillä alkoi tulehdusoirehdinta juuri tuolla tavalla ja saattoi olla pitkiäkin jaksoja hutipissojen välissä, joten ei tajuttu sen olevan kipeä. Selvittäisin ensin sen.

Mahdollista on, että jos se on kipeä, ärhentelee siksi laumatovereilleen. Mutta voi olla, että menee myös toisinpäin; ahdistuu muista kissoista ja siksi ärhentelee ja hutipissailee. Vaikea sanoa. Tarkastaisin kuitenkin ensin kipuilun mahdollisuuden. Tuskin sisäsiisteysongelmasta muuten on kyse, jos ei olisi oppinut laatikolle, tekisi kakat myös laatikon ulkopuolelle.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Nilda
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 73
Liittynyt: 11.12.2012
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #774 - 07.09.2014 klo 10:26:26
Tulosta viesti  
callette kirjoitti 25.07.2014 klo 14:57:22:
Nilda, onhan kissa tutkittu virtsatulehduksen ja -kiteiden varalta? Meillä Neffillä alkoi tulehdusoirehdinta juuri tuolla tavalla ja saattoi olla pitkiäkin jaksoja hutipissojen välissä, joten ei tajuttu sen olevan kipeä. Selvittäisin ensin sen.

Mahdollista on, että jos se on kipeä, ärhentelee siksi laumatovereilleen. Mutta voi olla, että menee myös toisinpäin; ahdistuu muista kissoista ja siksi ärhentelee ja hutipissailee. Vaikea sanoa. Tarkastaisin kuitenkin ensin kipuilun mahdollisuuden. Tuskin sisäsiisteysongelmasta muuten on kyse, jos ei olisi oppinut laatikolle, tekisi kakat myös laatikon ulkopuolelle.


Fyysistä pissaongelmaa ei ole. Ja tosiaan ongelma ei ole missään vaiheessa pahentunut tai huonontunut. Vaikeaa tietysti sanoa miten sitten tunnistaa jos oikeasti tuleekin joku pissaongelma, kun ihan joka päivä ei voi kuskata pissanäytteitä tutkittavaksi. Epävarma

Tilanne muuttui paremmaksi tässä jossain vaiheessa. Kissat on olleet melkeinpä täysin raakaruokinnalla, joten etenkin nuorimman tulokkaan kakat haisee vähemmän. Moneen viikkoon ei tullut pissoja lattialle, vaikka harhaluuloisena luulin kokoajan kuulevani siihen viittaavia ääniä. Sitten oltiin vuorokausi pois eikä kissanhoitaja jaksanut/muistanut/luuli ettei tarvinnut siivota laatikoita, ja pissaaminen alkoi taas. Nyt ollaan taas oltu muutama päivä siististi, kun vaihdoin kahteen laatikkoon ihan uudet hiekat (eri merkkiä).

Ehkä vähän sellainen ongelma, että jos joku hiekkamerkki ehtii mennä liian likaiseksi, niin siitä hiekasta ei sitten sen jälkeen enää puhtaanakaan tykätä. Enkä ole vielä löytänyt hiekkamerkkiä joka ei alkaisi haista pahalta huonojen kakkojen jälkeen, vaikka ne noukkisikin sieltä kaksi kertaa päivässä pois.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pumpuli
Mörökölli
***
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 804
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 05.08.2011
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #775 - 08.09.2014 klo 12:19:16
Tulosta viesti  
Kuulostaisi, että kissasi on siisti. Kuinka usein siivoatte laatikon? Kannattaa ottaa paakut pois heti kun niitä tulee. Siisti kissa ei halua mennä laatikkoon, jos hiekka on liian sotkussa tai se ei ole mieleistä.
  

Pipari 07/2010 Maxie 08/2009

Pumpuli 09/1998-03/2011 Pörri 09/1998-09/2010 Sepe 08/1994-09/2009 Tyson 05/1992-04/2009
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Nilda
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 73
Liittynyt: 11.12.2012
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #776 - 14.09.2014 klo 20:27:53
Tulosta viesti  
Pumpuli kirjoitti 08.09.2014 klo 12:19:16:
Kuulostaisi, että kissasi on siisti. Kuinka usein siivoatte laatikon? Kannattaa ottaa paakut pois heti kun niitä tulee. Siisti kissa ei halua mennä laatikkoon, jos hiekka on liian sotkussa tai se ei ole mieleistä.


Taisin jo edellisessä viestissä mainita, että aamulla ja illalla siivotaan. Ongelma onkin lähinnä siinä, että vessakäynnit (tai ehkä se on esimerkiks jonkun kissan kakkakäynti, mistä sitä tietää kuinka spesifi juttu on kyseessä) tuntuu painottuvan yöhön, ja useimmiten hutipissat tulee sitten aamulla.

Olin viikonlopun pois ja mies sortui taas antamaan raksuja ilmeisesti kaksi ruokintakertaa peräkkäin, niin tuli taas pahan hajuiset kakat ja tadaa, aamulla pissaa lattialla. Just ku vaihdoin kokonaan puhtaat hiekat kahteen laatikkoon viikko sitten. -_- Täytyy nyt kattoo pitääkö tosiaan aina vaihtaa hiekka kokonaan ennenku alkaa taas kelvata.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ming
Karvinen
**
PoissaViestejä: 321
Liittynyt: 28.08.2012
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #777 - 04.10.2014 klo 15:20:37
Tulosta viesti  
Mainitaan nyt tännekin, että meillä on kissat valinneet puupelletit mikrohiekan sijaan ainakin välillä, molempia kyllä käyttäisivät mielellään ja ilman ongelmia. Kristallihiekkaakin käyttivät, kun sitä kokeilin yhtenä vaihtoehtona tarjoten samalla muita hiekkoja eri laatikoissa, mutta minusta se ei pitänyt hajuja, eikä todellakaan ollut riittoisaa. Vaikuttaisi myös olevan aika teräviä rakeita, minkä uskoisin karkoittavan herkkätassuisimmat ainakin. Kristallihiekka myös pölyää jonkin verran.

Myös mikrohiekka on ongelmallista pölyämisensä takia, vaikka noita kaikista vähiten pölyäviä olikin käytössä. Ainakin meillä se on yskittänyt kaikkia kissoja. Puupelletit eivät pölyä ja pitävät hajuja mielestäni parhaiten. Pellettivessa myös tuntuu kätevältä, koska pissat valuvat alempaan kerrokseen. Paakkuuntuvaa puupohjaista olisi tarkoitus koittaa seuraavaksi, jos se kuitenkin on kissojen mieleen vaikka vielä enemmän. Pelletit ovat todella edullisia ja luontoystävällisiä, mitä itse pidän aika isona plussana myös, vaikka kissojen ehdoilla aina mennään joka tapauksessa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
jensku
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 13
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 21.06.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #778 - 10.10.2014 klo 16:46:40
Tulosta viesti  
Alkaa rasittaan toi meidän 4v leikattu narttukissa.  Pissii vääriin paikkoihin, kuten tietyille matoille ja joskus vaatteille, jos on jäänyt lattialle.  Virtsatesti tehty moneen kertaan, aino ollut puhdas.  3v sitten leikattu hätäsesti, kun todettiin kohtutulehdus. 
Alussa tämä oli vain yhdelle matolle pissaamista ja niille vaatekasoille satunnaisesti.  Maton poisotto oli ainoa mikä lopetti mstolle pissimisen. 
Nykyään sillä on 3eri mattoa, jotka täytyy käydä pissaamassa, vaikka juuri ne olisi pesty.  Karkotetta ollaan kokeiltu, tuloksetta.  En jaksaisi kaikkia mattoja poiskaan ottaa, koska en tykkää paljaasta lattiasta.  Nyt mulal tippui nahkatakki maahan, kerkes ehkä 5min oleen siinä, niin tämä kyseinem riiviö oli käynyt lorottamassa sen päälle.  Meillä on kahdella kissalla 3kissanvessaa. Kissanhiekka on ollut aina halpos paakkuuntuvaa, mitä yleensä tokmanneilta ostanut.  Mikä neuvoksi? Auttaako tähän enään muu kuin lattian paljaanapito.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
Vastaus #779 - 13.11.2014 klo 00:04:30
Tulosta viesti  
no niin, hutipissat #1 meilläkin koettu... TOIVON että se oli meidän ihmisten vika eikä esim. alkavia pissaongelmia tms. Surullinen

Mieheni oli käymässä nukkumaan kun huomasimme märän läntin lakanassa jalkopäässä. Ajattelimme että Halla oli käynyt, sillä on tapana valittaa kun hiekkis on täysi/likainen ja nyt se oli jostain syystä ihan tupaten täynnä vaikka oli aamulla tyhjennetty (molemmat olimme koko päivän liikenteessä vieläpä). Pissiläntti näytti aika pieneltä vieläpä.

Vaihdoimme lakanat, no toinen peitto (vieläpä untuvapeitto...) oli ihan kusessa. Peitto ja pussilakana menivät pihalle tuulettumaan. Pissijän on pakko olla Poju, se tekee hirveän isoja lätäkköjä laatikkoonkin. Selvisi sitten että Poju oli joutunut tänään aika monta kertaa jäähylle makkariin sen mentyä hallan kupille joka on ehdottomasti kielletty. Tämä oli tapahtunut varmaan 8 kertaa putkeen. Yllättäen mieheni oli aika kypsynyt Pojun jatkuvaan huonosti käyttäytymiseen - Poju siis tulee suoraan jäähyltä ja ravaa takaisin kielletylle kupille - ja sitten vienyt sen viimeisellä kertaa aika vihaisesti jäähylle, ei huutanut mutta käyttäytynyt muuten kiivaasti. Poju oli ollut aika ahdistunut, rämisyttänyt ovea sen ajan kun oli ollut makkarissa (n. 5 min). Tämä tapahtui noin klo 19, joten pissit ovat saaneet sängyssä olla hetken.

Taitaa loppua jäähyrankkarit meillä tähän, jos alkaa "protestipissailu" kun Poju itse ahdistuu tilanteesta noin paljon koska se ei todella ole kenenkään intresseissä kiusata kissaa tuolla lailla. Tunnustan kyllä menettäneeni hermot tuohon samaan käytökseen yhden jos toisenkin kerran, yleensä Poju vain joutuu kylppäriin jäähylle ja siellä voi pissiä laatikkoon joten tätä mahdollista toistumista ei ole kukaan voinut huomata. Muuten se ei ole millänsäkään jäähylle joutumisesta, mitä nyt maukuu toisinaan sitten kun ei heti pääse ulos :/ Poju on kerran aiemmin tehnyt "protestikuset" isoon kukkaruukkuun jouduttuaan vieraissa yhteen huoneeseen koirien vuoksi. Se huone oli kyllä isohko, mutta ei tuo tykkää olla ilman ihmisiä suljettujen ovien takana jos haluaisi pois sieltä. Samantyyppisiä suljetun tilan kammopissejä tulee myös kantoboksiin pelottavien äänien vuoksi.

Kauhean huono omatunto kun ollaan molemmat suututtu kissalle ja jäähytetty sitä siten että viety se vihaisesti huoneeseen, ja sitten käy näin. Toisaalta pelkään että tämä on jotain muuta... aargh.
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 50 51 [52] 53 54 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun