Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 54 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi (Luettu 433918 kertaa)
romppu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Elämä ilman kissoja ei
ole elämää...

Viestejä: 8653
Sijainti: Helsinki, Kallvik (Vuosaari)
Liittynyt: 22.06.2004
Sukupuoli: Mies
Kissa pissii/kakkaa muualle kuin pitäisi
01.05.2006 klo 12:46:09
Tulosta viesti  
« Viimeksi muokattu: 04.06.2006 klo 19:50:19 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tipsu004
Ex-jäsen


Kissan pissailu..
Vastaus #1 - 24.01.2006 klo 19:18:58
Tulosta viesti  
Elikkä kissani Tipsu 1-2vuotias on saanut pahan tavan pissailla mihin sattuu. Haimme Tipsun Hesyltä joskus lokakuussa ja pissailu alkoi ehkä marraskuussa. Tipsu pissasi monet kerrat eteisen mattoihin (2kpl) kunnes vaihdoimme ne toisiin ja se loppui, tai on se kerran niihin pissannut mutta ei niin usein kuin vanhoihin. Eli oliko syynä joku haju mikä piti merkata "pois" omalla hajulla? Kissa on myös pissannut 4-5kertaa sohvalle, ja pissan haju on vaikea saada siitä pois, kun pissa pois ainetta ei äiti uskalla käyttää kun voi kuulemma haalistaa sitä kangasta?

Nyt kissamme oli kuukauden pissaamatta mihinkään kun nostimme sohvamme patjat aina päiviksi ylös (ei tarvii ymmärtää tuota mutta kuitenkin ne on niin ettei se pääse pissaamaan niihin xD), mutta tänään sitten rakas viiksinaama pissasi sängylleni, siinä meni peitto,petari ja patja :/

Miten tämän pissaamisen saisi kitkettyä pois? Mitään diapetestä kissalamme ei ole, sillä poismenneellä kissallamme oli ja se oli kyllä ihan erilaista pissaamista. Ja Tipsu on vielä nuorikin. Eikä kyse voi olla hiekkalaatikon likaisuudesta, sillä olin juuri tänään aamulla sen puhdistanut, ja muutenkin se on lähes aina siisti.

Voisiko syynä olla se että muualta vain löytyy hajuja mitkä saa kissan pissaamaan väärään paikkaan? Vai se että toinen kissamme käy myös samalla hiekkalaatikolla. Molemmille on omat hiekkalaatikot, mutta minkäs teet kun tää vanhempi rontti tulee Tipsun hiekkalaatikkoon eikä käy omallaan?
Kissaa on nuhdeltukin aina kun ollaa oltu näkemässä pissaamista, ja sen jälkeenkin, kissa tietää kyllä että se on tehnyt väärin, mutta ei vaan ota opikseen. Mitä mun pitäis tehä?

Kiitos jo etukäteen jos joku on jaksanu tämän lukee ja viitsisi kertoo jotain vinkkejä! Olisi tosi kiva saada toi pissaaminen vääriin paikkoihin loppumaan.
« Viimeksi muokattu: 24.01.2006 klo 20:25:29 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lumina
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #2 - 24.01.2006 klo 19:39:44
Tulosta viesti  
Kait teillä on kissanhiekkalaatikko sisällä?
Entä onko muita oireita kuin pissailu vai onko kisu muuten ihan normaali?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tipsu004
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #3 - 24.01.2006 klo 20:01:25
Tulosta viesti  
Joo sisällä on kun kerrostalossa asutaan x) ja ihan 2kpl löytyy kanssa, toinen kylppäristä ja toinen mun huoneesta mikä on ns. Tipsun valtakunta

Muuten kissa on ihan normaali mutta välillä saa tollasia päähänpistoja
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Helstu
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #4 - 24.01.2006 klo 20:02:53
Tulosta viesti  
Kannattaa myös kokeilla eri merkkisiä hiekkoja. Meillä Pulla pissaili minne sattuu (lähinnä likapyykkikoriin tai nojatuoleihin) noin puolitoista vuotta ennen kuin viimein huomasimme ongelman johtuvan hiekasta. Vaihdoimme siis paakkuuntuvaan hiekkaan ja vääriin paikkoihin pissailu loppui kuin seinään. Tietysti pissapaakut pitää myös korjata pois vähintään kahdesti päivässä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ujopiima
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #5 - 24.01.2006 klo 20:17:46
Tulosta viesti  
Ihan ensimmäiseksi suosittelen lämpimästi virtsanäytteen toimittamista eläinlääkärin tutkittavaksi. Tutkimukset eivät maksa paljon - paikasta ja tutkimuksen laajuudesta riippuen siinä 20-30 euroa. Näytteestä tutkitaan ainakin virtsan Ph (eli onko hapanta vai emäksistä), ominaispaino (väkevyys), tulehdussolut, proteiini, onko verta jne. Jos näyte on puhtaasti otettu (eli siis suoraan pissasuihkusta purkkiin), siitä voidaan lisäksi tehdä bakteeriviljely, jos alkututkimuksessa ilmenee tulehdusta.

Meillä taistellaan parhaillaan rescue-kissan sitkeän virtsatulehduksen kanssa välillä hammasta purren ja itkua vääntäen, joten suosittelen kokemuksen perusteella, että virtsanäyte tulisi aina tutkia heti ensimmäisestä "ohipisusta" jollei kyseessä ole selvästi merkkaava kolli. Tulehdus voi olla jopa silloinkin, kun kissa käy normaalisti laatikolla. Kun sisäsiisteys loppuu ja kissa etsii pehmeitä pissausalustoja muualta niihin pientä "kuoppaa" kaivaen, on hälytyskellojen jo syytä soida ja kovaa.

Tuonikäisellä kissalla voi hyvin jo olla virtsakiteitä tai jopa kiviä ja tulehdusta varsinkin, kun huomioidaan vielä kissan epämääräinen tausta, joka lisää riskiä (esim. kissa on pahasti paleltunut joskus, saanut huonolaatuista ruokaa tai ollut kokonaan ilman ruokaa/juomaa). Virtsatulehdusten kanssa ei myöskään kannata jäädä odottelemaan, koska tila on kissalle hyvin kivulias ja tulehdus saattaa "kiivetä" munuaisiin, jolloin kyse on taas vielä vakavammasta elinikäisestä ongelmasta.

Pissanäytteen saat lykkäämällä puhtaan kertakäyttölusikan tai saunakauhan kissan pepun alle, kun se on alkanut virtsata (yleensä kissa ei lopeta pissaamista, kun sen on kerran aloittanut). Pissa sitten siitä puhtaaseen kannelliseen purkkiin (esim. apteekista perusnäytepurkki) ja parin tunnin sisällä eläinlääkärille (ei tarvitse ajanvarausta). Jos ei pääse heti lähtemään lääkärille, näyte tulee säilyttää jääkaapissa, jotta se pysyy mahdollisimman tuoreena.

Tsemppiä sinne ja toivottavasti ongelma selviää. Hymiö

Lisäyksenä vielä - kissan nuhteleminen ei varmaankaan ole hyödyksi olipa syy sitten fyysinen tai psyykkinen. Kissalla on varmasti jokin kissan maailmassa looginen syy pissaamiseen. Tehtävänä on vain selvittää, mikä tuo syy on ja korjata asia. Kissa ei osaa kuitenkaan yhdistää nuhtelua pissauspaikkaan ja pelkästä virtsaamisesta taas ei ole edes hyväksi nuhdella, jotta kissa ei ryhdy panttaamaan virtsaa rakossa. Väliaikainen pissapaikkojen suojaus, hiekkalaatikoiden lisääminen pisupaikkoihin (myös väliaikaista), pisupaikkojen tarkka puhdistaminen ja sisäsiisteysongelmien aiheuttajan selvittäminen ovat paras tapa edetä kuvaamassasi tilanteessa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
-Heidi-
Ex-jäsen


Kissan pissaamisongelmat!
Vastaus #6 - 05.02.2006 klo 15:41:48
Tulosta viesti  
Kissamme On pissaillut nurkkiin jo 2kk ja syytä on yritetty etsiä mutta tuloksetta.
Olemme kokeilleet mm. Feliway haihdutinta, pissanäytteet on viety eikä niissä todettu mitään, hiekkalaatikon olemme putsanneet jokapäivä ja yritetty vaihtaa hiekkamerkkiä.
Mikä neuvoksi, en haluaisi kuitenkaan luopua kissasta, mutta en halua myöskään että siivota lätäköitä päivittäin. Onko muilla ollut vastaavanlaisia ongelmia?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
tepsuttelija
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #7 - 08.02.2006 klo 14:45:18
Tulosta viesti  
Meillä on kaksi kissaa ja toinen osoittaa mieltänsä pissimällä(molemmat leikattuja tyttöjä).

Asia on nyt niin, että pissivä kissa ei tykkää, että meillä on sekaista. esim. vaatteita lattialla, kassi väärässä paikkaa. Minulla kesti muutama vuosi tajuta kyseinen asia. Toinen, mikä vaikuttaa on, jos ei olla annettu tarpeeksi huomiota. Meidän kissalla on oma tapa ilmaista.

Puhtaus on puoli ruokaa, sanoo meidän kissa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
birmis
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #8 - 28.02.2006 klo 14:38:36
Tulosta viesti  
Hei kirjoitin tuonne terveydenhoito palstalle Serene-Um-pillereistä, jotka on auttanut meillä pissaavalle kissalle.
Serene-UM on luontainen ravintolisä. Se sisältää ainesosia jotka maksimoivat elimistön
serotoniinintuotantoa. Serotoniini on keskushermostossa esiintyvä mieltä tasapainottava aine.
Elimistö siis itse tuottaa serotoniinia ravinnon mukana saamistaan ainesosista.

Meillä pissaamista esiintyi muuten lähes aina sen jälkeen kun oli käynyt vieraita.  
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jonahha
Ex-jäsen


Pissaongelma
Vastaus #9 - 23.03.2006 klo 12:23:43
Tulosta viesti  
Heippa kaikki kissarakkaat ja -viisaat!

Tämä kissojen pissaongelmat on varmasti yleisin aihe täällä ja yritinkin jo lueskella muiden vastaavia aiheita. Kysymyksiä jäi silti vielä ja siksipä kerron meidän pissaongelmasta:

Meillä on kaksi kissaa, nelivuotiaat poika ja tyttö. Heillä on yhteinen hiekkalaatikko, ollut aina ja (meidän) suosikkihiekka, joka muutamia poikkeuksia lukuunottamatta on ollut aina käytössä, enkä ole huomannut että kissoille ei se hiekka kelpaisi. Pissapaikka on rauhallinen, yläkerran vessan nurkka ja se on aina ollut se sama.
Nyt muutamia kuukausia sitten leikattu tyttökissamme, joka tähän saakka on aina käyttäynyt erittäin mallikkaasti ollen rauhallinen ja sopeutuvainen kissa, alkoi satunnaisesti pissata alakertaan työhuoneen matolle. Paikka maton kulmassa oli aina sama, erityisesti emme sitä koskaan puhdistaneet. Alusta saakka pohdin, että missä vika: Oliko pissaaminen jollain tavalla mielenosoitusta siitä, ettei päässyt ulos vai eikö tyttökissa enää halua käydä samalla laatikolla poikakissan kanssa? En oikein löytänyt yhteyttä kumpaankaan erityisesti.

Mies käänsi mattoa toisin päin niin, että pissakulma tuli toiseen paikkaan ja pissaaminen loppuikin hetkeksi, mutta on alkanut nyt uudestaan. Paikka on sama, alla nyt vain se puhtaampi maton kulma. Pissaamista tapahtuu noin kerran päivässä ja on harkitun oloista. Pissaamisen jälkeen kissa saattaa mennä suorinta tietä laatikolle kakkaamaan, joten en näkisi hänen sinänsä hyljeksivän laatikkoa?
Ulkovietti kissalla on myöskin kova ja joskus olemme selvästi huomanneet kissan miekuvan pissahädällä ulos. Eli että ensin se miekuu pitkään ja kiivaasti ja jos ei puolen tunnin miekumisen jälkeenkään pääse ulos, on kissa mennyt laatikolle pissalle ja miekuminenkin on loppunut siihen. Nyt viimeisen viikon on miekuminen yltynyt, kissa haluaisi olla koko ajan ulkona. Onko tämä joku kiimakausi tyttökissalle, mikä puskee läpi vaikka onkin leikattu kissa? Voisiko pissaaminen liittyä kiimaan??

Virtsatietulehdus kissalla on ollut kertaalleen, mutta sen oireet taas olivat silloin aivan erilaiset. Kissa ei pissaillut vääriin paikkoihin, vaan lähinnä oireet olivat sitä että pissatti tiuhaan ja rakosta ei kuitenkaan oikein tullut mitään. Nyt matolle pissatessaan pissaa tulee ihan reilusti, ison hädän verran. Tänäänkin kissa pissasi reilusti matolle, vaikka minä olin samassa huoneessa, tosin selkäpäin. Tiedän, että kissa ei tee tätä kiusatakseen, mutta silti nuhtelin kissaa kovaäänisesti ja ärisin; ajattelin, että pitäähän kissan ymmärtää ettei se sallittua ole. Tosin olen tästäkin nyt lukenut asiaa täältä, että nuhtelu ja rankaiseminen ei auta asiaa. Tiedän, että pitäisi hoitaa sitä perimmäistä syytä, miksi kissa pissaa väärään paikkaan, ongelma vain on se kun ei tiedä sitä!

Olen miettinyt että
* rullaan pissamaton pois. Pissaakohan kissa sen jälkeen paljaalle lattialle, vai onko tämä paksu villamatto juuri hänelle mieluinen? (Tänäänkin kyllä kaikki pissit meni parketille maton reunan yli, vaikka matolla istuikin pissaamassa)
* Olen ymmärtänyt, että hajujen kunnollinen puhdistaminen voisi auttaa? Millä aineella voisin puhdistaa parketin kohdan, jotta haju varmasti lähtee?
* Laittaisinko erillisen laatikon tähän väärän pissapaikan kohdalle?

Itse en heti ensimmäisenä usko esim. kissanhiekan laadun vaihtoon, mutta toisaalta: Olen valmis kokeilemaan kaikkea! Tämä raastaa todella, jos tästä nyt tulee jokapäiväinen ongelma. Minua pissan lisäksi stressaa se, että miehellä ei ole ymmärrystä tällaisiin ongelmiin, ei tunnu auttavan vaikka kuinka selitän hänelle näitä kissan psykologian metodeja. Mies suuttuu pissaamisesta ja rankaisee kissaa.

Yritän ajatella, että ongelma ei vielä ole kovin paha, kun kissa ei sentään pissaile moneen paikkaan, hänellä on vain tämä yksi "väärä" paikka.
Tosin tähän liittyy sitten muitakin kysymyksiä, sillä mieheni pakkaa esimerkiksi olemaan sitä mieltä, että kissan pissaongelma liittyy ulkoiluun. Että jos emme olisi totuttaneet kissaa ulkoilemaan niin paljon, se ei myöskään pissaisi vääriin paikkoihin. Eli miehen mielessä istuu lujassa tämä mielen osoitus -metodi, että kissa pissaa tahallaan väärään paikkaan silloin, kun ei pääse ulos vaikka haluaisi.
Meillä kissat siis ulkoilee päivittäin: Päivisin kerran valjaissa siten, että ovat etupihalla pitkän narun päässä ja iltaisin käyvät kertaalleen vapaana ulkoilemassa.  Tällä hetkellä ei tosiaan tunnu edes nuo kerrat riittävän tälle pissailevalle kissalle.

Tulipa pitkä sepustus  Pyöritä silmiä
Olen kiitollinen kaikista ajatuksista tai ideoista, mitä teillä muilla olisi antaa!!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
AnskuP
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #10 - 24.03.2006 klo 19:05:55
Tulosta viesti  
No ei siinä ainakaan mitään häviä jos kokeilet toista hiekkalaatikkoa siihen lähettyville.
Myös kannattaa puhdistaa tuo matto kunnollisesti, esim. etikka on hyvä poistamaan hajua. Tosin miten se sopii villamatolle on sitten eri juttu, en tiedä. Ehkä olisi hyvä ottaa matto kokonaan pois ja viedä se hiekkis siihen huoneeseen. Sittenhän sen näet miten kissa reagoi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Wilpustin
Leijona
****
Poissa


Wilma, Kikku ja Töpö,
rakkaat karvapallot

Viestejä: 2136
Sijainti: Hämeenlinna
Liittynyt: 06.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan pissailu..
Vastaus #11 - 24.03.2006 klo 20:13:41
Tulosta viesti  
Lainaus:
Myös kannattaa puhdistaa tuo matto kunnollisesti, esim. etikka on hyvä poistamaan hajua.Tulikin tästä mieleeni, että oliskos mitään hyvää puhdistuskeinoo sängylle taikka sohvalle?
Millä sen hajun sais lähtemään..
  

Kissat ovat fiksumpia kuin koirat. Et millään saa kahdeksaa kissaa vetämään rekeä lumessa. - Jeff Valdez -
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Jiipeli
Ex-jäsen


Nyt tuli pissaongelmia.
Vastaus #12 - 26.03.2006 klo 20:00:31
Tulosta viesti  
Alkuviikosta löysin olohuoneen nurkasta pissan joka ei hajun perusteella kuulunut koiralle. Viittasin sen kintaalla, olihan nurkasta juuri siivottu koiran kuivunut pissa pois, se oli ollut piilossa ison kasvin takana (koira kussut sinne usein). Laitoin sen merkkauksen piikkiin.
Pari päivää sitten löysin keittiön nurkasta pissan joka taisi kuulua kissalle sekin.  Ja nyt löytyi sitten yhdestä muuttolaatikosta pissa tavaroiden seasta.

Kukaan kissoista ei ole osoittanut minkäänlaisia sairauden/kipeyden merkkejä, ei tihentynyttä pissaamista kenelläkään, ei verta pissassa (punertavaa tms muutakaan värjäymää), ei voimistunutta hajua tai juomista. Lisäksi ei ole tietoa kuka kissoista on nuo pissat pissannu, mutta epäilys osuu kahden nartun, Iitan ja Lillan kohdalle kahdesta syystä: Iita merkkasi kerran tai kaksi muuttaessamme tänne. Kyseinen kohta oli edellisen asukkaan lemmikin toimesta virtsattu useasti ja koiramme käytti myös kyseistä nurkkaa käymälänä. Lillaa epäilisin kiiman takia, nyt on jo neljäs kiima perättäin menossa (välissä on vain 2-5 päivän tauko).

Meillä on kyllä muutto nyt edessä, mutta hyvin kissat ovat sen ottaneet viimeksikin, etenkin Iita jolla on kokemustakin jo asiasta useamman kertaa. Voisko tuo olla Lillan pissailua kiiman takia? Tosin miksi se alkaisi nyt eikä jo ajat sitten kun se on ollut jo 2 kuukautta ainakin kiimassa? Minulla on kamala huoli ja hätä nyt vaikka mitään sairauden merkkejä ei kenessäkään näy, mutta mistä moinen nyt yhtäkkiä?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
fasupala
Ex-jäsen


Re: Nyt tuli pissaongelmia.
Vastaus #13 - 26.03.2006 klo 21:34:28
Tulosta viesti  
Veikkaisin, että kiiman takia merkkailee. Meillä ainakin naaras merkkasi, siis todella merkkasi (ruikki noin metrin välein koko huushollin). Leikkaus auttoi asiaan Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jiipeli
Ex-jäsen


Re: Kissan pissailu..
Vastaus #14 - 27.03.2006 klo 20:15:11
Tulosta viesti  
Juu, paljastui tänään, että Lilla se on ollut. Satuin menemään makuuhuoneeseen ja Lilla oli peittelemässä pissaa ja nuoli hetken kuluttua peräpäätä. Lillahan on tuo kiima jos neljäs perättäinen ja epäilenpä nyt että se on alkanut merkkailemaan kun urosta ei ole tullut antamaan "vierihoitoa".

Tein päätöksen myös, että Lilla lähtee leikattavaksi kolmen viikon kuluessa kun saan tuon ajan sisällä ylimääräisen satasen rahaa. Leikatessa Lillalla on varmastikin kiima päällä ja riskit on suuremmat kuin normaalissa sterilisaatiossa. Verenvuoto ja tulehdus. Mutta nyt on pakko toimia ja tehdä parhaansa Lillan vuoksi.

Lilla kun tuli meille, ei ollut varmaa pitäisimmekö sitä itsellämme. Oli vaihtoehtona etsiä sille uusi koti. Mutta aikaa on kulunut niin paljon (yli vuosi) etten enää halua Lillasta luopua. Meillä on Lillalle hyvä koti ja täällä sitä kunnioitetaan. Olen edistynyt Lillan kanssa pikku hiljaa ja se on äärettömän palkitsevaa. Silti toisinaan sattuu kun näkee Lillassa vastuuttoman ja ilkeän ihmisen käden jäljen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 54
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun