Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 5 6 [7]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissojen luovutusiästä vielä tännekin (Luettu 115086 kertaa)
sadettaja
Leijona
****
PoissaViestejä: 1894
Sijainti: Turku
Liittynyt: 30.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #90 - 20.05.2011 klo 09:13:19
Tulosta viesti  
Lainaus:
Ja tosiaan, viestin laittajalle terkkuja, että asiat voi ilmaista myös positiivisesti ja tohtii sitä nimelläkin viestejä laittaa, jos on asiaa. Se kuuluu ihan alkeellisiin käytöstapoihin. Saattaisin olettaa, että Sadettajalta sain viestin aamulla?! Ainakin tekstissäsi on sama negatiivinen sävy. Toivottavasti et pilaa kovin monen ihmisen päivää noilla vihaisilla viesteilläsi ja löydät positiivisemman tavan ilmaista itseäsi ja mielipiteitäsi.


En ole lähettänyt mitään sähköpostia, vaan kuten sanoin luin vain viestisi täältä ja myyntipalstalta, enkä ole lukenut edes blogiasi. Koitan keskustella asiallisesti, mutta kyllähän se negatiivisuus paistaa väkisinkin läpi, koska tämmöiset asiat nyt herättää kuohuntaa yleensä kissaihmisissä.

Miksette sitten ole leikauttaneet kissaanne ennen kuin se sai pentuja? Sekin on vanhentunut käsitys, että kissalle pitäisi mukamas teettää yhdet pennut ennen leikkausta... Ja jos kaikki niin tekisivät kodittomia kissalapsia olisi vielä entistäkin enemmän. Ja ymmärsin kyllä, että aiot hankkia näille pennuille kodit, mutta jotenkin vain tuntuu kyseenalaiselta teetättää/antaa kissan tehdä vahingossa pentuja, joita ei voi luovuttaa edes oikean ikäisenä, kun löytöeläintalot täyttyvät muutenkin kodittomista kissoista.

Ja tosiaan tuota 12-viikkoa on ei ole tuulesta tempaistu juttu, vaan perustuu tutkimuksiin kissan kehityksestä, niin miksi ajattelet tietäväsi asiat paremmin? Vaikka emo ei enää imettäisikään, niin pennun olisi parempi olla emon luona 12-viikkoiseksi asti. Tai etkö voi edes sen aikaa pitää emoa sisällä, että pennut ovat 12-viikkoisia ja muuttavat omiin koteihinsa, jonka jälkeen voitte viedä emon steriloitavaksi?

Sanon vielä, ettei mulla ole sua henkilökohtaisesti mitään vastaan, mutta tämmöiset asiat tosiaan kuohuttaa ja niistä on vaikeaa keskustella neutraalisti.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #91 - 20.05.2011 klo 09:39:24
Tulosta viesti  
Varsin asiallisesti on mielestäni sekä sadettaja, että muutkin täällä ilmaisseet mielipiteensä. Kaikista hyökkäävin ja aggressiivisin tapa ilmaista itseään on ollut sinulla itselläsi Merimaria. Miksi koet tarvetta puolustaa näkökantaasi niin hyökkäävästi, aivan kuin kokisit sisimmässäsi kuitenkin olevasi väärässä? Miksi edes ajattelet, että sinulle sähköpostia lähettänyt on tämän foorumin vakkarijäsen. On aika kurjaa tulla mesoamaan tänne ja haukkumaan koko porukka jos sinulla on asiasta vain epäilys.

Fakta on kuitenkin, että varmasti kaikki tämän foorumin vakiojäsenistä on sitä mieltä, että kissoille yleisesti määritelty 12 viikon luovutusikä on erittäin aiheellinen. Omat kissamme tulivat kyllä meille 10 viikkoisina ja ovat kehittyneet erittäin tasapainoisiksi ja "helpoiksi" tapauksiksi, mutta olisin ottanut ne vasta 12-viikkoisina jos olisin tiennyt tuolloin oikean luovutusiän. Samoin valtaosa vakiojäsenistä vastustaa ehdottomasti kissan vapaata ulkoilua, koska vapaasti ulkoillessaan kissa voi jäädä auton alle, joutua petojen suuhun, saada rotanmyrkkyä tai muuta tappavaa kemikaalia elimistöönsä, tulla kyyn puremaksi, joutua sadististen kissanvihaajien väkivallan kohteeksi tms. tms. Koska kissat ovat meille äärimmäisen tärkeitä perheenjäseniä, niin pelkkä ajatuskin siitä, että perheenjäsentä kohtaa mikä tahansa edellä luetelluista kauhuista on puistattava. Itselleni tulee suorastaan fyysisesti paha olo kun ajattelenkin meidän karvaisia lapsukaisia makaamassa kuolleena tien poskessa tai raahautumassa viimeisillä voimillaan loukkaantuneena, kidutettuna tai myrkytettynä kotiin kuolemaan tai jopa kuolevan yksin ja peloissaan jossain metsässä  Itku Itku.

Pointti on, että tälle foorumille on oikeastaan ihan turha tulla väittelemään näistä luovutusikä- tai vapaa ulkoilu -asioista. Näistä on täällä väitelty ennenkin ja yleensä väittely päättyy siihen, että esim. vapaan ulkoilun kannattaja ei pysty keksimään yhtään sellaista kunnollista ja hyvin perusteltua argumenttia, jonka perusteella kissan täytyy saada ulkoilla vapaasti ja jota ei pystyttäisi kumoamaan.

Toivotan Merimaria joka tapauksessa kissoillesi terveyttä ja pitkää ikää ja pennuille hyviä koteja joissa niitä rakastetaan aidosti perheenjäseninä.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sinnaku
Ex-jäsen


Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #92 - 20.05.2011 klo 12:40:41
Tulosta viesti  
Luin ketjun alkupäätä, minulla on aivan kamala olo kun olemme ottamassa kissaa mutta täällä joka ikinen kissanpentujen omistaja aikoo luovuttaa pennut 8vkon iässä.

Meillä on varattuna pentu, joka on nyt 1kk ikäinen, ja 2kk iässä pitäisi hakea..

Soittelin eri paikkoja läpi, joista minulle vakuutellaan että 8vkoa on ihan sopiva. Tiedän että pitäisi olla se 12vkoa vähintään, tuleeko meille nyt todella epätasapainoinen pentu jos se tulee 8vkon iässä?  Nolostunut  "kasvattaja" ei suostu pitämään kauempaa pentua. se on joko 8vkoa tai ei kissaa ollenkaan.. maa on Ranska.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #93 - 20.05.2011 klo 13:19:48
Tulosta viesti  
sinnaku, murehditkin asiaa jo tuolla kissan hankinta -keskustelussa. Siellä päin Eurooppaa ei tosiaan taideta olla kovin valistuneita tässä asiassa, mutta kyllä se täällä Suomessakin on niin, että tuo 12 viikkoa ei ole kovin yleisessä tiedossa. Sait kyllä aika tiukkasävyisiä vastauksia toisessa keskustelussa ja se varmaan lisäsi sinun ahdistusta tässä asiassa. Meidän on täältä helppo huudella ja moralisoida kun ei tiedetä todellista tilannetta siellä Ranskassa.

Olisiko semmoinen "kieroilu" mahdollista, että sanot kasvattajalle, että olette vaikkapa lähdössä parin viikon reissuun niihin aikoihin kun kissa on 8 viikkoinen ja kun kuitenkin ehdottomasti haluaisit juuri kyseisen pennun, niin voisitko ottaa sen vasta matkanne jälkeen. Näin saisit venytettyä luovutusta ainakin 10 viikkoon.

Jos mahdollista, niin tilannetta helpottaisi myös jos voitte ottaa saman tien kaksi pentua samasta pentueesta. Näin ne ovat toistensa tukena uudessa kodissakin vaikka olisivat hieman nuorempiakin.

Voisit myös sopia kasvattajan kanssa, että osallistut pennun kuluihin sillä ajalla kun se kehittyy 8 viikkoisesta 12 viikkoiseksi. Useimmilla kai nuo nihkeys luovutusiän venyttämiseen on kustannuskysymys. Lupaat vaikka maksaa muutaman kympin viikosta pennun kuluihin käytettäväksi.

Onko siellä eläinsuojeluyhdityksiä, on kai? Mikä on heidän kantansa luovutusikään? Jos se on 12 viikkoa, niin voisitko mahdollisesti pyytää joltain yhdistyksen työntekijältä tukea, vaikkapa kirjallista, kun keskustelet kasvattajan kanssa luovutusiästä.

Tässä nyt muutamia vinkkejä joilla voisit tuota luovutusikää venyttää.

Älä sinnaku murehdi liikaa, onnea pennun odotukseen.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Merimaria
Ex-jäsen


Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #94 - 20.05.2011 klo 22:37:55
Tulosta viesti  
Sadettajalta pyydän anteeksi, jos et ollutkaan vihaisen viestin lähettäjä! Ja muilta myös, jos koitte viestini vihamieliseksi... Kyllä minä alan hyvinkin taipua pentujen luovuttamiseen 12 viikon jälkeen, täällähän tuli ihan sen puolesta rökälevoitto! Ja siis tosiaan huomautan edelleen, että en ole aikonutkaan alle 10 viikkoista pentua luovuttaa. Olen jotenkin niin luottanut täällä yleiseen tapaan (ja tuttujen maalaistalojen kissojen luovuttamiseen) tuossa 10-12 viikkoisena. Ei siis 8vkoisena tai sen alle!

En ole koskaan heitä eläinrääkkäjinä tai pentutehtailijoina pitänyt, kun tiedän heidän rakkautensa kissoihinsa. En pysty sitä teille tätä kautta näyttämään enkä todentamaan. Maalla on kissat edelleen usein myös hiirenpyytäjiä (sen lisäksi, että ovat osa perhettä!) ja se tuntuu sopivan ihan hyvin sekä kissoille, että omistajille. Ja tätä tarkoitan, että annetaanhan kaikkien kukkien kukkia. Ei aina ole niin, että uudempi ja nykyaikaisempi tapa toimia on se ainut ja oikea Hymiö

Ja ymmärrän, että monilla on niin negatiivisia kokemuksia kissojen kiusaajista ja siitä, että niitä on kohdeltu huonosti. Ja kissulimme ovat mulle todellakin rakkaita perheenjäseniä ja sen tähden näille pennuille etsin rakastavaa kotia. Ajattelin, että täällä forumissa kissaihmisiä riittää, mutta negatiivinen viesti harmitti niin kovasti, että varmasti huonossa mielentilassa tulin asiaa yleisemmin mesomaan! Siitä olen pahoillani!

Ja tämän äitikissan yritin viedä leikkautettavaksi, mutta hieman liian myöhään. Se oli harmittava virhe minulta! Se oli jo viettäny naapurin pojun kanssa helliä hetkiä. Sain palata odottavan kissan kanssa kotiin. Kissa on aika pienikokoinen (kuten emonsakin) niin yritin odottaa, että kasvaa hieman ennen kuin sen leikkautan. Mutta se, että penntuja oli tulossa ei ollut mikään kaaos. Meidän kodissa ja minun sydämessä on tilaa näillekin, ellei hyvää kotia löydy! Ja luulenpa, että meistä jokainen tekee virheitä sekä lasten että kissojen kohdalla niiden kanssa eläessään.

Viisastuin sitten tuosta vahingosta kuitenkin niin, että syksyn tyttöpentu on jo leikattu ja kolli lähtee leikkaukseen kesäkuussa. Yhdessä tuon tämänhetkisen äitikissan kanssa.

Harmittavan useinhan nämä keskustelut harhautuu ihan väärille urille, joille ilmeisesti minä olin tällä kertaa niitä ohjaamassa! Minähän tulin foorumille pelkästään etsimään hellää ja huolehtivaa kotia kissapojillemme. Se, että provosoiduin saamastani ikävästä viestistä ja ilmaisin asiani tänne kiihdyksissä ei ollut hyvä juttu! Me emme tule kaikkien kanssa olemaan yhtä mieltä kaikissa kissojen pitämiseen ja kasvattamiseen liittyvissä asoissa, mutta se ei mielestäni tarkoita sitä, että asioista on vaan yksi oikea näkökanta Hymiö Parempaa viikonloppua toivottelen teille ja ihanille kissoillenne!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
nono
Ex-jäsen


Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #95 - 12.08.2011 klo 19:37:40
Tulosta viesti  
Olen hyvin tietoinen eläinten luovutusiöistä, mutta tulikin mieleen mitä eläinsuojeluvalvojat asialle tekevät, vaikka ilmoituksen tekee alle 12 vkoisten kissojen myynnistä?
Onko siitä jotain rangaistuksia? Pelkkä huomautus (minkä voi itsekin tehdä ilman välikäsiä suoraan myyjälle)?
Laissahan ei tosiaan luovutusiästä mitään sanota, joten lainmukaistahan se on eikä täten eläimiä voida takavarikoida tms. am I right?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #96 - 12.08.2011 klo 20:07:31
Tulosta viesti  
Alle 8 viikkoisten kissojen luovutuksesta mun käsityksen mukaan voi saada sakkoja. Ainakin olen asian niin käsittänyt, mutta en ole sataprosenttisen varma.
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
MaisMais
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 28
Liittynyt: 30.08.2013
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #97 - 13.09.2013 klo 01:29:33
Tulosta viesti  
Ei suinkka suositusten "rikkomisesta" sakkoja saa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tabby
Ylläpitäjä
*****
Poissa


Valvova silmä

Viestejä: 10182
Sijainti: Lohja
Liittynyt: 04.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen luovutusiästä vielä tännekin
Vastaus #98 - 04.11.2013 klo 08:53:55
Tulosta viesti  
Kyllä mullakin on muistikuva, että alle 8-viikkoisten pentujen luovutuksesta voi saada sakkoja. Taitaa mennä eläinsuojelun alle.
  

HCS n 09 Laku R.I.P.
HCL n 09 Peku
HCL n 24 09 Lula
HCS n 02 Ässä
HCS n 24 Ninja
HCL n 24 Traks
HCL n 23 Hertta
HCL n 09 Kelmi
Sivun alkuun
WWW | Facebook | ICQ  
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 5 6 [7] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun