Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Psykologia ja käyttäytyminen >> Kissojen syömiskäyttäytyminen
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1421953253

Aiheen aloittaja Pikkuhukka 22.01.2015 klo 21:00:53

Aihe: Re: Kissojen syömiskäyttäytyminen
Kirjoittaja 4Cats 25.01.2015 klo 14:13:20
Meillä tähän laumaan mahtuu todella erilaisia syöjiä. Osa todella ryntää kupille aina kuin olisi nälkään kuolemaisillaan, kun uutta ruokaa antaa.... osa taas mielummin odottelee, että tämä rohmulauma on ensin oman asiansa hoitanut.

Aiemmin annoin omiiin kuppeihin kaikille ruoat ja oli paljon enemmän sählinkiä.... aina oli viereisessä kupissa parempaa ;D. Nykyisin annan isoihin kuppeihin ja sen verran että riittää sekä ahmateille että niille, jotka odottavat että muut syöneet ensin.

Iltaisin on erityisjärjestely(saavat nykyisin kuivamuonaa vain iltaisin), jolloin Kofille annetaan ensin cystaid ja sen jälkeen saavat kuivamuonaa, muut aktivointi pömpeliin ja Kofi omaan kippoon. Joskus joku ahmatti yrittää Kofin kipolle, mutta ovat melko hyvin oppineet, kun olen siihen puuttunut määrätietoisesti. Lauman ahmatit hyökkää aina ensin ruoan kimppuun kuin nälkään kuolemaisillaan(lähinnä isot pojat ja Chaya), mutta yleensä siltikin kuivamuonan jämiä löytyy vielä aamustakin eli eivät siltikään ahmi kaikkea kerralla.

Itse olen todella sitä mieltä, että monestikin liian tarkka ruoan ja ruoka-aikojen tarkkailu ja laskeminen usein vain sekoittaa kissan omaa luonnollista "ruokarytmiä" ja saa aikaan vain enemmän ongelmia.

Kaikista huvittavinta on kun meillä on välistä hoidossa pari Yanishan pentua naapurista. Kotona tarkat ruoka-ajat ja omat kupit ja varsinkin toinen auttamaton ahmatti ja rohmu eli saman kaltaiset ongelmat kuin teillä. Meillä ollessa taas ei esiinny samaa eli ovat sen verran tottuneet meidänkin tapoihin, että vaikka rohmu meilläkin liittyy ahmattijoukkioon eli niihin, jotka kupilla ensimmäisinä niin täällä ei ole tarvetta vetää kaikkea heti.

Nirsoilu taas on oma lajinsa ja sitäkin esiintyy ihan kaikilla välistä, yritän olla asiaan kiinnittämättä huomiota. En usko, että terve kissa nälkään kuolee, kun ruokaa koko ajan kupissa. Viho viimeistä on tuossa tilanteessa alkaa tarjoilemaan lempiruokaa... itse päin vastoin tarjoan sitä nirsoiluruokaa niin kauan kunnes taas alkaa maistumaan.
(Eri asia tietysti uudet ruoat, joihin ei edes kosketa. Meillä esim. Smillaa ei suostunut syömään kukaan vaikka kuinka yritti).

Eli vaikka meillä ruokaa kokoajan kupissa, niin enemmän olen huolissani siitä kuinka vähän meillä itse asiassa ruokaa menee ja sitä joutuu heittämään poiskin(ja uskon, että huoleni on turha... kissat voivat hyvin eikä ole painoongelmia kumpaankaan suuntaan...mutta tämä kuuluu juuri niihin meidän kissahöpöjen jatkuviin tarkkailuhuolestumisiin  ::) ).
Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.