Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Psykologia ja käyttäytyminen >> Kissojen syömiskäyttäytyminen
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1421953253

Aiheen aloittaja Pikkuhukka 22.01.2015 klo 21:00:53

Aihe: Re: Kissojen syömiskäyttäytyminen
Kirjoittaja Pikkuhukka 24.01.2015 klo 23:08:35
Haha, roiskeita otsassa. :D voi Pietu.

Noita kieltämistilanteita on vaikeaa tavallaan hallita. Usein minulla palaa lopulta päreet ihan oikeasti niin että alan huutaa pojulle kieltoja tai tömistelen niin eytä halla pelästyy. Se on niin rasittavaa kun mikään ei toimi, siis jos pojun käskee tai nostaa pois se käytännössä suuntaa kupille takaisin heti kun tassut koskettaa taas maata. Sama jos laittaa jäähylle se ryntää suoraan takaisin tarkistamaa hallan kuppia.
Välillä hallan syötyä se menee nuolemaan lattiaa jos halla olisi jättänyt edes nuppineulan kokoisia nokareita siihen. :-/

Superärsyttävää kun hallalle olisi ehkä ominaisempaa tehdä niin että se saisi omia tahteja käydä syömässä, vaikka on se oppinutkin melkein aina syömään heti. nyt se on tavallaan pakolla laitettava kupille kun on ruoka-aika että se varmasti tajuaa käydä syömässä, jos se jää lainehtimaan jonnekin ruoka-aikaan. Ei tietenkään pakkosyötetä kissaa mutta jos sitä ei käännytä omalle kupille niin varmana eräs läskikasa on siellä kuin rasvattu salama tai ruoka on pantava pois. Muuten ok mutta jatkuva kieltäminen on tosi inhottavaa ja aamulla kouluun lähtiessä ei voi jäädä vahtimaan ja odottelemaan milloin kissa syö. Sitten kun halla syö hitaammin kuin poju niin poju menee jotenkin aina vahtii hallan syömistä tietyllä tavalla.

Olen havainnut tuon saman laumamentaliteetin ruuassa. Tosin meillä se menee niin että hallaa kiinnostaa aina pojun ruoka vaikkei se edes söisi sitä. Usein se saattaa mennä ekana katsomaan pojun kuppia, kun poju syö halla vain seisoo sen edessä ja kehrää eikä itse tahdo sitä ruokaa. On kai läsnä  ;D luonnollisesti halla ei myös saa häiritä pojun ruokaa ja saa häädön.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.