Kissa sai omistajaltaan koronaviruksen (Luettu 376 kertaa)
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 70
Liittynyt: 14.06.2014
Kissa sai omistajaltaan koronaviruksen
29.03.2020 klo 13:34:16
Tulosta viesti  
Belgiassa tunnetaan maailman ensimmäinen ihmisen ja kissaeläimen välinen koronatartunta.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006456938.html
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 70
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kissa sai omistajaltaan koronaviruksen
Vastaus #1 - 25.04.2020 klo 18:28:38
Tulosta viesti  
Päivän Helsingin Sanomat jatkaa aiheesta:

Koronavirus voi tarttua ihmisistä kissoihin ja koiriin – eläimiä ei silti tarvitse pelätä, painottaa asiantuntija

Tutkimuksista tiedetään, että uusi koronavirus Sars-CoV-2 voi tarttua kissoihin.

”Kissojen solureseptori on samanlainen kuin ihmisillä, sioilla ja muilla kädellisillä. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, johtaako kissan saama tartunta vakavaan sairastumiseen tai levittävätkö kissat tautia”, hän sanoo.

Kiinan Wuhanissa on Aivelon mukaan löytynyt useampia koti- ja kulkukissoja, joilla on todettu uuden koronaviruksen vasta-aineita. Kissoilla ei kuitenkaan raportoitu taudin oireita. ”Tosin kuka laskisi kissojen oireita tilanteessa, jossa ihmisiä kuolee tautiin”, Aivelo lisää.


[...]

CNN kertoo myös, että New Yorkin Bronxin eläintarhan kahdeksan isoa kissaeläintä on saanut koronavirustartunnan. Eläintarha on ollut suljettuna maaliskuun 16. päivästä saakka, jolloin kuivasta yskästä kärsinyt malajintiikeri Nadia sai koronatestissä positiivisen tuloksen.

Samoja oireita havaittiin kolmella muulla tiikerillä ja kolmella afrikanleijonalla, joissa todettiin niin ikään koronatartunta. Positiivisen testituloksen sai myös yksi oireeton tiikeri. Nyt oireet ovat eläintarhan mukaan jo hellittäneet ja eläimet käyttäytyvät normaalisti.


[...]

Yhdysvaltain valvontaviranomainen neuvoo nyt pitämään kissat ja koirat erossa toisistaan tai tuntemattomista ihmisistä. Kissat tulisi ohjeiden mukaan pitää mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa. Koirat pitäisi ulkoiluttaa hihnaan kytkettyinä ja pitää ne noin kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä ja eläimistä.

[...]

Jos joku epäilee tai tietää sairastavansa covid-19-tautia, jonkun muun perheenjäsenen tulisi huolehtia hänen lemmikistään. Jos se ei ole mahdollista, ihmisen tulisi käyttää suojavarusteita lemmikkien läheisyydessä ja pestä kätensä ennen ja jälkeen kosketusta lemmikkinsä kanssa.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006486891.html
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun