Kissa virtsaa liian harvoin ja vietävä laatikolle (Luettu 229 kertaa)
Monnikolli
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 07.02.2020
Kissa virtsaa liian harvoin ja vietävä laatikolle
08.02.2020 klo 12:13:23
Tulosta viesti  
Kyseessä kohta 9v leikattu uroskissa. Käynyt laatikolla normaalisti itsenäisesti 2-3krt päivässä. Nyt yht'äkkiä ei enää haluakaan käydä, vaan kissa on pitänyt kantaa laatikolle, jossa sitten tehnyt pissansa. Kakalle menee helpommin. Sama laatikko ollut vuoden verran. Ostettiin juuri uusi, ja ei vaikutusta. Panttaa virtsaa. Syö ja juo, märkäruoan osuutta lisätty ja siihen lisätty vettä. Eläinlääkäri otti verikokeet, selkärangan röntgenin, ultrasi. Ei löytynyt kiteitä. Virtsanäytettä ei saanut kun talossa ei ollut tarpeeksi virtsaa. Epäili kipeää alaselkää ja antoi 5pv särkylääkekuurin.

Annoin lääkettä 2pv kunnes epäilin ettei sitä ole vastetta, kun kissa kiipeää rappusia vaivattomasti ja hyppää pöydälle jne. Sekä alkoi vaikuttaa siltä, että kissa muuttui vaisummaksi.

Keksin sitten, että olisiko uusi imuri vaikuttanut asiaan. Oireilu alkoi samoihin aikoihin, kun imuri tuli. Suihkutin feromoniaa imurin päälle ja asuntoon, jonka seurauksena kissa alkoi käymään laatikolla itse. Viikon meni näin, ja nyt taas parina päivänä taas pitänyt kantaa laatikolle, kun virtsaamisvälit uhanneet olla jopa 20h!!! Tällaista ei ole ikinä ollut. Kissa ei ole vetäytyvä, leikkii, kun sen kanssa leikitään, ei ulvo tms. Lisäksi; nyt vaikuttaa siltä, ettei kissa pysty nousemaan takajaloilleen, vaan liike ikään kuin tyssää. Tämä ilmeni nyt eilen, mutta johtuisiko takakynsien leikkuusta (vaikka edelleen melko pitkät ovat). Ei pääse pöydälle hyppäämään, vaan nostaa etutassunsa pöydän reunaan vasten, mutta ei ponnistakaan hyppäämään.

Virtsan panttaaminen ihmetyttää.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1943
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Kissa virtsaa liian harvoin ja vietävä laatikolle
Vastaus #1 - 12.02.2020 klo 20:59:48
Tulosta viesti  
Voisiko olla että on jaloissa jotain kipua ettei halua astua hiekkalaatikon reunan yli? Tai jostain syystä yhdistää hiekkalaatikon ja mahdollisen kivun toisiinsa?
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaan"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun