Kissa oksentaa hyvin usein (Luettu 381 kertaa)
Jiipee
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 05.08.2018
Kissa oksentaa hyvin usein
05.08.2018 klo 13:37:42
Tulosta viesti  
Meidän 12-vuotias, leikattu kolli Viiru on nyt yli kaksi kuukautta oksentanut usein.
Vakituinen eläinlääkärimme tutki hänet ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että vika on ruoassa ja siirryimme hyvin kelvanneesta markettiruoasta eläinlääkärin myymään ruokaan, mutta tuloksena oli että hän lopetti syömisen lähes tyystin.
Sitten vaihdoimme eläinkaupan ruokaan ja se jotenkuten kelpasi, mutta oksentelu jatkui.
Hiukan toista kuukautta sitten jouduimme viemään hänet päivystykseen kun oksennus muuttui vereksi. Päivystävä eläinlääkäri oli lopettamisen kannalla, mutta päätimme vielä viedä hänet klinikalle ja siellä kokeneempi lääkäri tutki, ultrasi ja otti veriarvot, todeten että Viirulla olleen mahassa ja pohjukaissuolessa ärsytystä ja epäili ulkopuolista aiheuttajaa, mahdollisesti koirillemme eläinlääkärin määräämää siveltävää punkkilääkettä.
Vatsaan saatiin lääkkeet (nexium)ja suositeltiin annettavaksi aamuisin märkäruoan kanssa ja siihen lääkärin mielestä kelpasi markettiruokakin, jotta söisi.
Tämä auttoikin jonkin aikaa, mutta nyt oksentelu on jälleen alkanut, lisäksi Viiru ei enää syö kuin hyvin pieniä annoksia ja pureskelematta. Voimakkaita oksennuksia tulee vähintään kahdesti päivässä. Sitä edeltää kova kakominen. Oksennus on aina kaksiosainen: ensin paljon, sitten vähemmän.
Paino on tänä aikana pudonnut 5,5 kilosta viiteen kiloon.

Onko kenelläkään ideoita mikä voisi aiheuttaa oksentelun ja miten saisimme Viirun jälleen syömään? Muuten se on pirteä ja aktiivinen, eikä vaikuta sairaalta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun