Kissa ei liiku tai leiki (Luettu 1145 kertaa)
pellervo
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 14.10.2017
Kissa ei liiku tai leiki
14.10.2017 klo 19:54:03
Tulosta viesti  
Hankimme kuukausi sitten 2-4v leikatun kollikissan löytöeläinkodista. Aluksi oli todella arka, säikkyi pieniäkin kolahduksia ja viihtyi sängyn alla. Nykyään antaa ottaa syliin, ok tottunut jo arkisiin ääniin, kehrää ja nauttii todella paljon rapsutuksista ja silityksistä (heittäytyy selälleen ja saattaa nukkua vieressäkin hetken.) Syö säännöllisesti, pesee itseänsä, pissaa ja kakkaa normaalisti. Kissa ei kuitenkaan liiku, vaan kyhjöttää joka päivä samassa paikassa. Illalla nukkumaanmennessä se on esim. ikkunalaudalla, ja aamulla herätessä yhä siinä. Ei myöskään innostu leikkimään. Huolettaa että onko vielä vaan alkuajan pelkoa vai onko jokin huonosti  Surullinen Päivisin liikkuu vaan ruokakupille ja astialle, muuten pysyy samassa paikassa...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 71
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kissa ei liiku tai leiki
Vastaus #1 - 19.10.2017 klo 23:06:28
Tulosta viesti  
Onko tietoa kissan taustasta ja siitä miten päätyi löytökotiin?

Sinänsä rauhallisuus kuuluu kissojen hyveisiin, eikä sitä pidetä käyttäytymishäiriönä.

Kuukausi ei ole vielä kovin pitkä sopeutumisaika, joten apaattisuus voi hoitua kun kissa on varmistunut uuden kodin turvallisuudesta ja löytänyt sieltä oman paikkansa.

Kannattaisi varmaan tarttua noihin perusaktiviteetteihin joita kissa jo nyt harjoittaa, laajentamalla ja pidentämällä niitä. Jos kissa pitää rapsutuksista, se todennäköisesti oppii nauttimaan myös harjauksesta. Syömisen kautta voisi motivoida siten, että mieleisempiä herkkuja saa vasta jonkin leikin tai muun suorituksen jälkeen.

Kaikki kissan kanssa tapahtuva toiminta on syytä hoitaa säännöllisesti. Näin kissa oppii odottamaan niitä ja sen elämä täytyy kissojen rakastamista rutiineista.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun