Eutanasia päätös (Luettu 574 kertaa)
zatuma
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 02.08.2017
Eutanasia päätös
02.08.2017 klo 12:42:34
Tulosta viesti  
Riku on arviolta 13-14 vuotias leikattu kolli, joka tuli minulle 5,5 vuotta sitten.
Minulle tullessa edellinen omistaja oli käyttänyt kerran lääkärillä tassussa olevan ajoittain vuotavan uudismuodostuman vuoksi.
Uudismuodostuma leikattiin pois 2,5 vuotta sitten ja samalla patologi tutki näytteen, jossa ei havaittu mitään syöpään viittaavaa.
Muodostuma alkoi uudestaan kasvaa ja vuotaa joulukuussa 2016 ja se päädyttiin poistamaan
touko-kesäkuun vaihteessa. Tassuvaivoja selvitellessä tuli ilmi myös kilpirauhasen
liikatoiminta sekä alkava munuaisten vajaatoiminta. Kilpirauhaslääkitys on nyt päällä tosin sitä pienennettiin myöhemmin koska kissa meni liiankin apaattiseksi. Munuaisruokavalioon on siirrytty myös ja nesteytyshoidossa käytetty kerran.
Muutama viikko sitten huomasin että varpaan väliin jätetty pala muodostumaa( mielestäni tämä oli jätetty leikkaamatta koska huomasin sen pari viikkoa leikkauksen jälkeen kun karva alkoi kasvaa ja tassusta alkoi saada jotain selvää)
alkoi kasvaa hurjaa vauhtia ja nyt alkuviikosta oli puhjennut, vuosi verta ja oli ja on todella hurjan näköinen. Eilen mentiin näyttämään taas eläinlääkärille, missä kahden eläinlääkärin mielipide oli että ainoa vaihtoehto,  on sitten kyseessä syöpäkasvain tai granulooma (miksi kasvain alunperin diagnosoitiin), olisi jalan amputointi. Tähän taas ei välttämättä kannata ryhtyä kissan iän ja perussairauksien vuoksi koska voi olla etteivät munuaiset enää kestä leikkauksesta aiheutuvaa stressiä. Kilpirauhas- ja munuaisvaivat myös hidastavat toipumista entisestään.
Suosittelivat eutanasiaa ja päätös olisi tehtävä mielellään tämän viikon aikana ettei kissan tarvitse pitkään kärsiä tuon tassun kanssa. Järki sanoo että amputointi on jo valmiiksi sairaalle kissalle liian suuri rääkki. Eikä elämä kaulurin ja vuotavan tassun kanssa ole kissan arvoista elämää.
Tällainen päätös vaan tuntuu käsittämättömän vaikealta tehdä näin pian varsinkin kun muuten vointi on vaikuttanut hyvältä. Tosin eläinlääkäri antoi eilen opiaatti-kipulääkettä ja kissa on kotiin paluun jälkeen oleskellut eteisen kynnysmatolla, mitä nyt välillä syömässä ja hiekkalaatikolla käynyt.
Mitä itse tekisitte vastaavassa tilanteessa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun