Hyödyllistä tietoa loisista ja flunssista (Luettu 553 kertaa)
NDAX3
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 6
Liittynyt: 01.06.2017
Hyödyllistä tietoa loisista ja flunssista
01.06.2017 klo 19:47:04
Tulosta viesti  
Loiset

Jos kissan korvissa on mustaa likaa, suuri mahdollisuus olla korvapunkkeja/ saada punkkeja (etenkin ulkokissoilla tai jos suora/epäsuora kontakti kantajaan, hoitamattomat pentueet). Erittäin tarttuvaa. Kaikkien hoito kerralla Strongholdilla, vaikuttaa n. 1kk. Korvat puhtaiksi.

Stronghold: sisä- ja ulkoloisiin, resepti, ihoon. 10€/ampulli.
Profender: sisäloisiin, resepti, ihoon, halvempi.
Tavallisissa matolääkkeissä suositeltavaa uusia 2vk jälkeen munien takia. Emot kannattaa madottaa ennen synnytystä: tartuttaa kaikki pennut.

Flunssa (silmät, nenä, keuhkot, suu, vatsavaivat)

Yksittäinen flunssa (voi kestää vk-kk): korona tai herpes (aktiivi/passiivi).
Toistuva flunssa (voi uusia koko elämän): herpes (aktiivi/passiivi). Ei parannusta. Ikuinen kantaja, erittäin tarttuva suoraan ja välillisesti. Voi erittää koko ajan virusta. Rokotus antaa osittaisen suojan (tehosterokotus). Etenkin pennut erittäin tärkeää rokottaa, koska imetyksen jälkeen niillä ei ole suojaa.
Oireet yksilöllisiä: ei oireita koskaan, joillakin vain kerran lievänä ja sitten passiivinen kantaja, toisilla voi olla koko ajan oireet pahana jne... Taudin varmennus 50% tarkkuudella negatiivisissa testeissä. Flunssissa 90% mahd., että on herpes. Oireet ovat erittäin pahat jos silmät rähmiintyvät paljon tai yskä kuulostaa tosi tukkoiselta ja hoitona joutuu useasti hoitamaan tulehduksia antibiooteilla. Pahoissa oireissa tai jos kissaa on huono lääkitä niin parempi nukuttaa kissa, koska stressi edesauttaa viruksen eritystä. Lievissä oireissa lääkitystä vain jos äityy pahaksi (riski viruksen immunisoinnille). Viruksen estolääkkeitä ei kannata kissoille antaa, koska lääke on erittäin pahan makuista (sama kuin ihmisillä), kallista, joka päivä annettava, lopetettaessa oireet tulevat pahoina jne...
Viruksen eritystä vähentävät lisäravinteet ovat myös kalliita.
Kantava emo voi aiheuttaa pennuissa silmien epämuodostumia.
Oireiden lievitykseen, leviämisen estämiseen: mahd. vähän stressiä, hyvät ruokatavat, öljyjen lisäys, ei lisääntymistä, kastraatio/ sterilisaatio, sisäkissa, aktiivisena/oireettomana ei koskaan rokottamattomien kanssa suoraan tai välillisesti. Virus pysyy elossa kehon ulkopuolella 24h. Lievissä silmäoireissa/ vaurioissa hyvä käyttää kostuttavia silmätippoja ja putsata rähmä suolavesiliuoksella. Nenä hyvä myös puhdistaa, koska tukkoisuus vaikuttaa suoraan ruokahaluun.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun