Kaksi pentua kerralla (Luettu 964 kertaa)
irvikatti
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 3
Liittynyt: 21.05.2017
Kaksi pentua kerralla
21.05.2017 klo 13:39:15
Tulosta viesti  
Kotoa löytyy yksi kymmenen vuotias kissa-herra, jolla on kerennyt olla nyt pari kissa kaveria elämänsä aikana, mutta molemmat ovat menehtyneet. Herra viihtyy jonkin verran pentukissan kanssa, mutta vain hetken ja pentu on taas vailla leikkikaveria, kun herra haluaa olla omassa rauhassa.

Kysymys kuuluisikin, että olisiko pentuja järkevää ottaa kaksi kerralla vanhemmalle kissalle kaveriksi? Leikkisivätkö pennut silloin enemmän keskenään ja jättäisivät vanhemman rauhaan, vai roikkuisivatko ne molemmat sitten vanhemman kissan perässä?

Aiheesta tuntuu löytyvän hyvin vähän. Kuitenkin paljon positiivisia tarinoita kuulee kahden kissanpennun ottamisesta kerralla, mutta ei niin että talosta löytyisi jo ennestään kissa/kissoja.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 58
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kaksi pentua kerralla
Vastaus #1 - 21.05.2017 klo 16:47:13
Tulosta viesti  
Irvikatin kysymykseen on ulkopuolisen miltei mahdotonta vastata, sillä pitäisi veikata miten kolme tuntematonta kissaa tulisi toimeen keskenään. Yhteiselon onnistuminen on täysin sen varassa millaisia kissat olisivat luonteiltaan ja miten tulevat juttuun keskenään. Jo kahden entuudestaan vieraan kissan saattaminen yhteen voi olla ongelmallista, saati kolmen.

Koska kissoille ei voi hankkeen tarkoitusta järkisyillä perustella, ei auttane kuin kokeilla yhdellä tai jos mahdollista useammalla tulokkaalla tutustuttaa kissoja toisiinsa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
irvikatti
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 3
Liittynyt: 21.05.2017
Re: Kaksi pentua kerralla
Vastaus #2 - 22.06.2017 klo 10:44:03
Tulosta viesti  
Oikeastaan mietin siis sitä, että onko jollakin ollut vastaava tilanne, että on ollut ennestään jo kissa, jolle tulee kaveriksi kaksi pentua ja miten on mennyt. Useinhan suositellaan otettavan kaksi pentua kerralla tilanteissa, joissa kotona ei ole vielä yhtään kissaa.

Olen nyt kuitenkin jutellut muutaman kissakasvattajan kanssa ja he olivat sitä mieltä, että kahden kissanpennun ottaminen voisi olla hyvä vaihtoehto heidän kokemuksien mukaan. Edelleen tietenkin olisi mukava kuulla, jos muilla on kokemuksia vastaavasta tilanteesta. Myöskin onko pennut on otettu samasta tai eri pentueesta.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun