Herkkuruokaa munuaisvaivaiselle Siirille ? (Luettu 877 kertaa)
Learjet_persia
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 23.06.2016
Herkkuruokaa munuaisvaivaiselle Siirille ?
23.06.2016 klo 05:00:51
Tulosta viesti  
Hei !

Meillä on 4-vuotias narttu (leikattu) persialainen, jolla ultraääni tutkimuksessa (+veri+virtsa) on todettu munaisen vajaatoiminta 1,5 viikkoa sitten Itku. Kissa juo, pissaa ja ulostaa normaaliin tahtiin.

Muutenkin kissa on (vielä)hyvässä kunnossa mm. turkin osalta, kiinnostunut mitä ympärillä tapahtuu ja jopa hiukan leikkiikin. Tosin suurta "riemua" ei leikeissä enää ole. Kissan elinpiiri asunnossamme on rajoittunut olohuoneeseen, parvekkeeseen ja keittiöön. Paino on laskenut viime lokakuusta 150 grammaa. Kysymyksessä on siis jo alun perin pienikokoinen leikattu narttukissa, joka on ostettu Suomesta asianmukaisin paperein,

Mutta ruuan kanssa olemme lievissä ongelmissa eläinlääkäri (kiitos Pia Hjerppe) on kertonut, mitä munuaisen vajaatoiminta tarkoittaa, olisiko oikea sana "fysiologisesti" eli mm. vajaatoiminnasta aiheutuvista kuona-aineista...jne ja sen, että lääkettä vajaatoiminnan hoitamiseen ei varsinaisesti ole. Ainoa, joka voisi jatkaa elämää on oikea ruokavalio, joka kuormittaisi mahdollisimman vähän munuaisia. Verenpainetta ei ole mitattu, koska kysymyksessä on sen verran nuori kissa. Eläinlääkärin mukaan tässä vaiheessa verenpaineella ja kalium-arvoilla ei pitäisi olla vaikutusta vs. jos kysymyksessä olisi selvästi vanhempi kissa.

Ruokinnassa lisäkerrointa tuo se, että ko. kissan lisäksi meillä on neljä muuta persialaista ja työssä käyvinä ihmisinä meidän on ollut todella vaikea tietää aidosti ja oikeasti, minkä verran sairas kissa syö. Aamuisin on pystytty toteamaan, että ulostetta tulee suhteellisen normaaliin tahtiin. Puhtaan veden "vesipisteitä" on useampia ja virtsan tuleminen on myös nähty ja todettu. Toki vettä menee enemmän kuin aikaisemmin.

Kuten todettu ruokailu tuottaa tuskaa. Itselle tulee mieleen, että tuleeko ruokaa (erilaisia) tyrkytettyä liikakin. Tämän 2,5 viikon aikana, kun kissan lievä apaattisuus pantiin merkille, niin oksennuksia on tasan yksi kerta.

Arvoisat lukijat onko teillä hyviä vinkkejä, mikä ruoka (ruokavalion puitteissa) olisi "varmaa" herkkuruokaa, jota kissa söisi ? Nyt olemme syöttäneet RC:n ja Hills:n erikoisruokia, mutta tuntuu, että juuri kun uusi ruoka alkaa maistua, niin sen jälkeen kissa ei koskekaan ko. ruokaan. Ja kuten todettua oikeaa syötyä ruokamäärää on vaikea tietää, kun ruoka-astioilla on neljä muutakin kissaa.

Eli lyhyesti, mitkä ruuat olisivat "varmoja" herkkuja ja toisekseen, miten ratkaisemme sen, että tiedämme sairaan kissan syömän ruokamäärän. Huoneet kyllä riittävät, vaikka jokaiselle olisi oma huone, mutta sitten hiekka-astioita pitäisi olla useampia ja sitten terveet kissat raapivat ovia, jos mennään tähän eristyspolitiikkaan.

Kiitokset jo etukäteen !
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun