Kissa ei kiinnostunut kiipeilypuusta!! (Luettu 1531 kertaa)
wendy__
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 3
Liittynyt: 14.09.2015
Kissa ei kiinnostunut kiipeilypuusta!!
10.02.2016 klo 16:24:57
Tulosta viesti  
Ostin muutama päivä sitten kissalle kiipeilypuun, joka maksoi mansikoita. Nyt sain kasattua kiipeilypuun ja sijoitin sen ikkunan eteen.

Kissa ei vaikuta olevan kovin kiinnostunut siitä vaikka ulkona valjaissa nauttii kiipeillä puissa. Tuntuukin pahalta nyt jos se ei tuosta kiinnostu kun meni isot summat rahaa tuohon :s

Yritin nostaa sitä aina välillä siihen ja laservalolla osoitella kiipeilypuuhun, mutta se tuli aina pois siitä (kun sammutin laservalon niin hyppäsi heti pois Surullinen ). Tuntuu, että se on enemmän kiinnostunut pahvilaatikosta jossa kiipeilypuu tuli.

Miten ihmeessä saada kissa kiinnostumaan tosta kiipeilypuusta?  Järkyttynyt
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Kissa ei kiinnostunut kiipeilypuusta!!
Vastaus #1 - 10.02.2016 klo 23:40:33
Tulosta viesti  
Anna kissan tutustua siihen mielummin ihan omaan tahtiin, ei väkisin yrittämistä, sillä saattaa olla vain negat. vaikutus.  Jotkut kissat tarvitsevat oman aikansa tottuakseen/hyväksyäkseen uuden "jutun" reviirillään, esim. jahkas uusi kiipeilypuu on saanut oman kodin hajun.  Kissanminttua voi toki kokeilla suihkutella kiipeilypuuhun, jos se saisi kissan kiinnostumaan siitä tai jotain herkkunameja piilotella puuhun, mutta ennenkaikkea kärsivällisyyttä...jonain päivänä kissasi ehkä yllättää sinut!   

Meillä edesmennyt kissa saattoi tarvita jopa puolikin vuotta, ennenkuin hyväksyi jonkin hänelle hankitun uuden jutun, esim uusi hieno raapimatynnyri seisoi nurkassa iät ajat koskemattomana,kunnes eräänä iltana kissa nousi ykskaks sohvalta makoilemasta ja samantein asteli päättäväisesti raapimatynnyrin eteen ja alkoi raapia sitä kuin viimeistä päivää - ja niin oli raapimatynnyri otettu käyttöön.

Nykyinen kissamme ei juurikaan perusta kiipeilypuusta, ei raapimatynnyristä, (on asustellut meillä jo 7kk), silloin tällöin saattaa hätäsesti käydä yhtä kiipeilypuun tolppaa raapimassa mutta siinä kaikki.  Lattialla olevat raapimalaudat kyllä on pop, mutta muut "kissahuonekalut" seisovat käyttämättöminä - mutta odotellaan kärsivällisesti, jospa vaikka jonain päivänä tämä kissa yllättää tai sitten ei, kissa päättäköön itse!  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 58
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kissa ei kiinnostunut kiipeilypuusta!!
Vastaus #2 - 17.04.2016 klo 19:57:49
Tulosta viesti  
Kestää hetken ennen kuin kissa ottaa omakseen jonkin kapistuksen tai ihmisen.

Oma kissani suhtautui epäilevästi 60 euroa maksaneeseen petiinsä. Tutki sitä kiinnostuneena, mutta säntäsi aina pakoon kun tulin paikalle. Aivan kuin olisi jäänyt kiinni pahanteosta. Melkein viikko meni sen tajuamiseen, että uusi hieno peti oli ihan vain ja ainoastaan häntä varten. Nykyisin viihtyy sängyssään erinomaisesti.

Saattaa käyttäytyä samalla tavalla kun saa jotakin erikoisherkkua. Katsoo minuun ensin kysyvästi "Onko tämä minulle?", varmistaakseen ettei minun ruokani olisi päätynyt hänen eteensä vahingossa.

Kissa on utelias, joten kiipeilypuuhunkin käydään aikanaan tutustumassa. Jos sen hajussa tai muissa ominaisuuksissa ei ole mitään kissalle epämiellyttävää, keksii kissa puulle kyllä käyttöä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun