Kissa mukaan uuteen maahan? (Luettu 1490 kertaa)
Mimmi
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 4
Liittynyt: 13.12.2015
Kissa mukaan uuteen maahan?
30.12.2015 klo 03:03:09
Tulosta viesti  
Ollaan muuttamassa muutaman vuoden päästä Kanadaan. Mitä mieltä olette, ottaako kissa mukaan vai ei? Haluaisin tehdä ratkaisun, joka on kissalle paras.

Ilman muuta ottaisin kissan mukaan, mutta minua ahdistaa ihan hirveästi se, että  lentomatka + uusi koti traumatisoi kissaa. Kanadaan ei ole Suomesta suoria lentoja, joten matkat lentokentälle ja lennot välilaskuineen ovat yhteensä lähemmäs 20 tuntia. Kissan saa kyllä ottaa mukaan lentokopassa matkustamoon edessä olevan penkin alle, mutta mahdollisuutta käydä hiekkalaatikolla yms. ei välttämättä ole. Mitä olen netistä lukenut, niin jossain suositeltiin että kissalle ei annettaisi ruokaa 6 tuntiin ennen lentoa, jos lennoillakaan ei voi ruokkia niin se alkaa jo olla haitallista kissalle. Samoin juomisen kanssa. Sitten tosiaan on määränpäässä ihan vieras paikka, johon kissan pitää myös totutella. Kanada onneksi pitää Suomea rabies-vapaana maana, joten karanteeniin ei tarvitse mennä.

Olen miettinyt, että olisiko kissan kannalta parempi antaa se täällä Suomessa toiseen perheeseen, vaikka sydän siinä särkyy... Vai onko parempi kissalle, että saa olla tuttujen ihmisten luona.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 58
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kissa mukaan uuteen maahan?
Vastaus #1 - 03.01.2016 klo 14:09:30
Tulosta viesti  
Antaminen toiseen perheeseen on kissan kannalta stressaavampi vaihtoehto, sillä siinä vaihtuu sekä perhe että koti. Ulkomaille vietäessä vain koti.

Sitä ei tarvitse murehtia sopeutuuko kissa toiseen maahan. Kissat ovat sitkeitä otuksia, eikä Kanada poikkea olosuhteiltaan mitenkään erityisesti Suomesta. Muuttomatkan pituudella ei sinänsä ole merkitystä. Kun perille on päästy, niin kissalle on aivan sama onko uusi koti kymmenen metrin vai kymmenentuhannen kilometrin päässä.

Jos muuton mukana seuraa mahdollisimman paljon leluja, peti, kuljetuslaatikko, hiekkalaatikko ja tuttuja ihmisiä, niin nopealle sopeutumiselle ei ole mitään estettä.

Pitkistä lentomatkoista kissan kanssa ei ole kokemuksen tuomaa tietoa.

Todennäköisesti tekisin niin, että antaisin kissan syödä ja juoda aivan normaalisti lähtöön saakka. Juuri ennen koneeseen nousua laittaisin, jos lentokopan tosiaan saa tuoda matkustamoon, kissan koppaan ja jotain kertakäyttöistä pehmeää vaipantapaista pohjalle makuualustaksi. Kun kissalle tulee tarve helpottaa oloaan, ihan jo vaikka matkastressin takia, niin se ei turhan häveliäisyyden takia vaaranna terveyttään, vaan tekee temput niissä olosuhteissa missä on. Vaihtoehtoja kun ei ole. Sitten vain kävisin lentokoneen tai -kentän vessassa laittamassa uuden puhtaan alustan lentokoppaan.

Vettä ja jotain pientä purtavaa kissalle voinee pyytää lentoemänniltä. Tai tinkiä omista syömisistään antamalla makupaloja kinkkusämpylästä, tms.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mimmi
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 4
Liittynyt: 13.12.2015
Re: Kissa mukaan uuteen maahan?
Vastaus #2 - 08.01.2016 klo 21:17:35
Tulosta viesti  
Kiitos paljon vastauksesta! On helpottavaa kuulla ulkopuolisen mielipide.

Kyllä alan itsekin kallistua siihen, että kissan on parempi seurata mukana vaikka sitten valtameren yli. Ahdistaa kyllä vielä se lentomatkan pituus... Täytyy alkaa suunnitella ja yrittää etsiä netistä vastaavia kokemuksia.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kari Häkkinen
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 58
Liittynyt: 14.06.2014
Re: Kissa mukaan uuteen maahan?
Vastaus #3 - 03.02.2016 klo 02:33:31
Tulosta viesti  
Lainaus:
Kanada onneksi pitää Suomea rabies-vapaana maana, joten karanteeniin ei tarvitse mennä.


Suurin ja pelottavin asia kissan viemisessä muuton mukana ulkomaille on karanteeni. Omalle kissalle voi hankkia ennen lähtöä rokotuksia uuden maan tarttuvia sairauksia vastaan, mutta sikäläiset viranomaiset saattavat vaatia elikon eristämistä määräajaksi eläintautiepidemioiden torjumiseksi.

Ennen kuin mitään päätöksiä tekee, on tärkeintä selvittää ja varmistaa uhkaako kissaa tulomaassa joutuminen karanteeniin ja jos, niin miten pitkäksi aikaa.

Muistaakseni joissakin maissa lemmikki voi joutua telkien taakse kuudeksi kuukaudeksi. Pitkäkin lentomatka omistajan kanssa on aivan mitätön koettelemus moisen rinnalla.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun