Vauvan tulo ja kissaperhe (Luettu 1088 kertaa)
JansQ
Karvinen
**
Poissa


Pikku Enkelini

Viestejä: 368
Sijainti: Espoo
Liittynyt: 05.08.2006
Sukupuoli: Nainen
Vauvan tulo ja kissaperhe
30.12.2015 klo 01:10:01
Tulosta viesti  
Hei,

En löytänyt perheenlisäyksestä ja kissojen sopeutumisesta avointa keskustelua (siis arkistossa oli joku mihin ei voinut kommentoida). Olisin kiinnostunut miten kissat ovat ottaneet vauvan tulon vastaan perheissä. Varmasti tämä on kissakohtaista.

Meillä on noi 4,5 vuotiaat sisarukset, jotka ovat ensi kevääseen asti asti olleet ainoita vauvoja siihen asti. Sisarukset eivät ole sydänystäviä olleet ikinä. Enemmän haluavat leikkiä meidän ihmisten kanssa kuin keskenään.

Anoppi ja pari tuttavaa pelottelevat ja kauhistelevat, että miten nyt kissojen käy kun vauva tulee. Se ottaa päähän ja harmittaa. Tekisi mieli sanoa rumasti heille. Kissat ovat meidän perheenjäseniä ihan niin kuin se tuleva vauvakin, tällä hetkellä enemmänkin.  Vihainen

Kertokaa kokemuksista etenkin käytännön asioista. Miten kissat saa rauhassa syödä? Saako vauva mennä kissojen ruokakipoille? Annatteko kissojen mennä pinnasänkyyn, vaunuihin, sitteriin, jos vauva ei ole niissä?
  

R.I.P. Ronja 1994-2008
R.I.P. Rufus 2007-2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kiffa
Karvakorva
*
Poissa


...mau?

Viestejä: 71
Liittynyt: 24.06.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Vauvan tulo ja kissaperhe
Vastaus #1 - 24.01.2016 klo 16:24:35
Tulosta viesti  
Todella moni hylkää kylmästi lemmikin kun perheeseen tulee lapsi(a). Siksi tulevat isovanhemmat jo osaavat valmiiksi kauhistella asiaa.
Mutta: kissa saattaa olla mustasukkainen ja vaatia entistä enemmän huomiota, osoittaa stressikäytöstä ja pissiä ympäriinsä.

Kissa on kissa silti edelleen; se tarvitsee lapsista riippumatta samat oikeudet kuin sille on ennenkin suotu: ruokarauha, vessarauha, rauha nukkua suojassa melulta ja muulta ihmisten touhulta. Rutiineista, joihin kissa on oppinut, kannattaa pyrkiä pitämään kiinni, niin kissa voi paremmin muutoksen alla.
  

Tyttö, joka leikki tulella
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
JansQ
Karvinen
**
Poissa


Pikku Enkelini

Viestejä: 368
Sijainti: Espoo
Liittynyt: 05.08.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Vauvan tulo ja kissaperhe
Vastaus #2 - 08.03.2016 klo 23:57:59
Tulosta viesti  
Joo, totta kai kissoilla pitää olla rauha omiin juttuihinsa. Lisäksi ollaan yritetty kehitellä täällä pikku kodissamme niille tulevia turvapaikkoja, kuten pahvilaatikoita ja kuljetuskoppa on yllättäen pop. Se on makkarin nurkassa ja siellä saa nukkua rauhassa. Ollaan myös yritetty hankkia vauvan tarvikkeet hyvissä ajoin, ettei kissat yhdistä niitä vauvaan samalla tavalla ja tänne kotiin tule kerralla kummalliselta haisevia tavaroita iso määrä ja jotka ovat vielä kiellettyjä. Ensi viikolla on tarkoitus hankkia feliway-haihdutin puksuttamaan johonkin rasiaan. Silti vähän jännittää miten tullaan toimeen, mutta turha sitä kai liikaa on etukäteen murehtia. Toki vinkkejä otan mielelläni vastaan edelleen.  Hymiö
  

R.I.P. Ronja 1994-2008
R.I.P. Rufus 2007-2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun