Villikissanpennut! (Luettu 1532 kertaa)
Pilvi
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 1
Liittynyt: 23.10.2015
Villikissanpennut!
23.10.2015 klo 19:34:02
Tulosta viesti  
Heippa! Meille muutti 6.10. kaksi villikissanpentua, narttu ja kolli. Käytetty tuolloin ell. joka arvioi iäksi n.reilu 3vk. Kaikki mennyt hienosti, syövät nukkuvat ja leikkivät ja riehuvat. Ovat juoneet tähän mennessä royal caninin korviketta ja alussa saman merkin pentupurkkimuonaa. Alkoi kuitenkin nirsoilu ja ostin sitten vähän kaikkea sorttia pentumuonia, ja sama peli jatkuu, "tykkään tästä-en tykkääkään-p*skaa-anna toista-en syö" ja eilen huomasin että toisella oli tullut aika löysä tavara hiekkalaatikkoon. Johtuu varmasti tuosta ruuan vaihtelusta.. Täh Syövät kuivaa ruokaa märän seassa myös (royal canin ja pure natural). Maidolta vieroitus aiheellinen, niin mietin sellaista että minkälaista "kotiruokaa" näille pirpanoille voisi antaa? Kuullut paljon kana/nauta-jauhelihasta, hyla kermaviileistä, smetanasta sun muusta, mutta mikä olisi sellainen hyvä koktaili? Että saisivat kaiken tarvitsemansa ja paljonko kerrallaan mitäkin jne. Vinkkejä kehiin, täällä vasta-alkaja, toki eläinten parissa työskentelen, niin en ihan ummikko ole mutta kissanomistajuus uutta  Mahtava
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Villikissanpennut!
Vastaus #1 - 27.10.2015 klo 02:56:03
Tulosta viesti  
Kuivamuonaa en kiirehtisi vielä, siihen kerkiävät tottua kyllä. merkin kyllä vaihtaisin johonkin muuhun kuin RC:hen. Kuivamuonista erityisesti voin suositella mm. Orijen Cat & Kitten, joka käy siis sekä aikuisille että pennuille.

Marketin märkäpentumuonista en itse uskalla suositella kuin Mjau(melkein vastaava kuin Bozita), kuivamuonaa en marketista ostaisi. Eli eläintarvikeliikkeiden valikoimiin suosittelen tutustumaan ja aivan erityisesti pienien pentujen kohdalla

Raakaruokaan totuttautumisen voi kyllä hyvin aloittaa. Hyvä aloitusliha on mm. possun sydän pieninä paloina tai kanan/kalkkunan jauheliha. Maitotuotteita voi antaa myös, mutta niistä hyla/laktoosittomia versioita. Rasva on vain hyvästä eritysiesti kovasti kasvaville eli ei kevytversioita.
Pelkkää raakaruokintaa en itse suosittele vaan itse antaisin esim. multicatia silloin kun savat raakaruokaa mm. kalkin ja muiden vitamiinien tarpeen turvaamiseksi.

Määristä taas... pienille pennuille ehdottomasti niin paljon ruokaa mitä vaan jaksavat syödä ja mahd. usein.

Niin ja vielä, pienillä pennuilla välistä tavara vielä löysempää, erityisesti jos saavat vielä maitoa + vasta totuttelevat kiinteään. Jos taas löysäily jatkuu, niin sitten kannattaa jo käydä eläinlääkärissä testeissä.

  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun