Ruokarauhan opettaminen (Luettu 2243 kertaa)
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Ruokarauhan opettaminen
21.10.2015 klo 13:58:23
Tulosta viesti  
Kissani huutavat kurkku suorana, kun laitan niiden ruokaa. Se käy todella hermoilleni, joten toivoisin vinkkejä siihen, miten tämän saisi loppumaan. Olen jo kokeillut sellaista, että en anna ruokaa ennen kuin molemmat ovat hiljaa. Tämä ilmeisesti on vaikuttanut hieman, sillä kun kissat lopulta ovat hiljaa niin hiljaisuus on alkanut kestää pidempään. Ongelma on siinä, että kissat huutavat vuorotellen. Siksi tämän yhteisen hiljaisen hetken odottamisessa voi mennä pahimmillaan jopa yli kymmenen minuuttia, ja suoraan sanoen en jaksa tätä joka ruokailulla.

Tänään minulta paloi hermo tuohon huutamiseen ja päätin kokeilla toista taktiikkaa. Lähdin pois keittiöstä ja laitoin kupit piiloon. Sitten kun menin takaisin, niin heti ensimmäisestä naukaisusta sanoin ei ja lähdin taas pois. Tätä jatkui niin kauan, että sain lopulta kupit maahan ilman naukaisua. Samalla tavalla opetin toisen kissan lopettamaan pöydälle hyppimisen, mutta en ole varma toimiiko se tähän huutamiseen yhtä hyvin. Lisäksi minulle tulee tästä paha mieli, koska se on aina toinen pikku ääliöistäni joka huutaa eniten. Toinen usein odottaa kiltisti, joten tuntuu että rankaisen sitä vaikka se ei ole tehnyt mitään väärää. En kuitenkaan pysty ruokkimaan kissoja erikseen.

Olisiko kenelläkään ideoita tilanteen parantamiseen? Luuletteko, että nykyiset taktiikkani voivat auttaa pidemmällä aikavälillä?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sisilisko
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 20.12.2015
Re: Ruokarauhan opettaminen
Vastaus #1 - 20.12.2015 klo 16:50:11
Tulosta viesti  
Moi
Meillä on ragdollit tyttö ja poika. Poika 2v aina odottanut hiljaa ja kiltisti kun ruokaa lautasille laitetaan, mutta tyttö 1,5v huutaa kuin hyeena ja se todella raivostuttaa. Tyttöä opetan niin, että en anna lautasta ennenkun se istuu hiljaa paikallaan. Tämä on usein toiminut hyvin. Ruokailua täytyy vahtia, että tyttö ei mene pojan lautasta tyhjentämään, ahne kun on. Varmasti pentueen koko tässä on vaikuttanut jonkin verran, tyttö joutunut isommassa pentueessa taistelemaan ruuasta ja näin ollen hotkii, ei edes malta istua syönnin ajaksi! Lautasen tyhjentämiseen menee ehkä 30sekunttia! Murot täytyy tytölle antaa "murotunnelista" joka ehkäisee hyvin hotkimista. Isompien herkkujen syömistä vahdin, kun ei malta aina pureskella ja pelkään että tukehtuu!

Uskon että sinnikäs opettelu ja tekniikkasi tuottaa tulosta!Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kira
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 52
Liittynyt: 21.11.2014
Re: Ruokarauhan opettaminen
Vastaus #2 - 21.12.2015 klo 02:40:45
Tulosta viesti  
Itse asiassa mikään määrä opettelua ei tuntunut auttavan. Päin vastoin, Nekku kyllä meni hieman hiljaisemmaksi mutta aiemmin hiljaisempi Hippu taas alkoi huutaa ihan hirveästi. Apu löytyi hieman yllättävästä suunnasta. Nirsoilusta nimittäin. Kieli

Aiemmin erittäin ahneet kissat päättivät yllättäen ruveta nirsoiksi, joten eihän sitä ruokaa kannata huutaa kun se on kuitenkin niin pahaa. Nyt odottavat oikein nätisti hiljaa istuen. Kehun niitä tietysti paljon, joten toivon kovasti että tämä käytös pysyy sittenkin kun nirsoudesta (toivottavasti) päästään eroon.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun