Ulkoiluttamisrutiinit (Luettu 1498 kertaa)
annaelina
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 7
Liittynyt: 26.06.2014
Ulkoiluttamisrutiinit
12.07.2015 klo 22:58:16
Tulosta viesti  
Me ollaan kissojen kanssa taas pikkuhiljaa alettu totuttelemaan valjaissa ulkoiluun, ja haluisinkin siksi kuulla teiltä hieman omista tavoistanne siihen liittyen.
Kuinka usein ensinnäkin viette kissaanne ulos? Onko ulos meneminen rutiininomaista/esim tiettyyn kellonaikaan, vai käyttekö satunnaisesti silloin tällöin? Pyytääkö kissanne ulos ja miten siihen reagoitte itse?

Meidän Vilho (3-vuotias leikattu poikakissa) on taas mennyt vähän rikki tosta ulkoilusta. Ollaan käyty nyt about kolme kertaa tämän kesän aikana aika lyhyen ajan sisällä. Viime kesänä Vilho meni myös rikki ja maukui ulos ihan kaiken aikaa, myös yöllä. Silloin ei oikein löydetty mitään johdonmukaista tapaa menetellä tämän maukuilun ja levottomuuden kanssa. Mitä olette mieltä, olisikohan paras tapa jättää kissan pyytelyt ja mouruamiset kokonaan huomiotta ja mennä ulos vain silloin kun kissa on rauhallinen?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1943
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Ulkoiluttamisrutiinit
Vastaus #1 - 13.07.2015 klo 02:19:52
Tulosta viesti  
Onhan se kissalle palkinto jos aina pitkän mouruamisen jälkeen pääsee ulos eli ei, itse en veisi kissaa ulos silloin kun se kerjää sinne päästä. Se sitten että onko parempi olla säännölliset ulkoiluajat vai ei, riippuu ihan itsestä. Jotkut kokee että silloin kissa ei kerjää ulos jatkuvasti kun oppii tuntemaan että tiettyyn kellonaikaan sinne pääsee kuitenkin. Toiset ajattelevat että kun toiminta on epäsäännöllistä, kissa ei odota kärsimättömästi ulos pääsyä aina koska ei voi tietää milloin sinne pääsee.
Ennaltaehkäisevästi kannattaa leikittää kissaa runsaasti sisällä silloin kun tietää tai olettaa että tänään tuskin ulos mennään.
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaan"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun