Kissan agressiivisuuskohtaukset (Luettu 1972 kertaa)
Kissamies
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 7
Liittynyt: 30.01.2015
Kissan agressiivisuuskohtaukset
30.01.2015 klo 10:30:16
Tulosta viesti  
Hei,

Otimme kissan viime keväänä n. 9kk ikäisenä. Kissan historiikista ei ole tarkkaa tietoa, mutta sen piti olla annettu pois allergian takia jonkun perheen toimesta. Tiedä sitten.

Noh kissa on monin puolin todella ihana. Aluksi hänellä oli paljon hellimis-agressiokohtauksia, mutta ne ovat pääosin vähentyneet.

Nyt isoimpana ongelmana ovat välillä toistuvat agressiiviset "hyökkäykset". Eli kissa saattaa joskus vähän kiehnätä tai sitten ihan vain tuijottaa jotain kohtaa itsessäni. Monesti tämän tajuaa etukäteen ja yritän itse ottaa jonkin lelun että hän kiinnittäisi huomion siihen. Se ei vain sillä hetkellä auta, jotenkin on sellainen olo että kissa vain haluaa hyökätä omistajaansa vastaan.

Agressiokohtaus kestää ainakin sen verran, että hän saa iskettyä kynttään&hampaitaan johonkin ja joskus sitä ei voi mitenkään estää. Kissa ei tunnu lainkaan leikkisältä, vaan puhtaasti agressiiviselta.

Näitä kohtauksia esiintyy joitakin kertoja viikossa. Muuten odottelisin että kissa voisi näistä tottua pois, mutta kun meille on tulossa perheesee ensimmäinen lapsi, niin olen vähän huolissani tästä käyttäytymisestä. Mieleen on tullut jo että joutuukohan rakkaan kissan antamaan pois tässä kevään aikana.

Onko mitään kokemuksia muilla tällaisista järjettömistä agressiivisuuskohtauksista, vai onkohan meidän pikkuisella vain jokin ikävä ahdistusagressio -tapa Surullinen

Neuvoja otettaisiin mielellään vastaan.

Kissan kanssa leikin päivittäin, usein monia tunteja (samalla kun katson esim. TV:tä) Muuten käyttäytyminen on normaalia, on todella virkeä leikkisä sisäkisuli.

Huolettaa vain tämä tilanne tällä hetkellä melko paljon..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Merra_
Maitoviiksi
Poissa


Walker <3

Viestejä: 7
Liittynyt: 24.03.2014
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan agressiivisuuskohtaukset
Vastaus #1 - 31.01.2015 klo 19:29:59
Tulosta viesti  
http://kissawiki.brandson.fi/wiki/index.php/UKK_Aggressiivinen_käytös

Tuolla eläinlääkärin vastauksia vastaavanlaisiin ongelmiin..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Kissan agressiivisuuskohtaukset
Vastaus #2 - 31.01.2015 klo 20:42:03
Tulosta viesti  
Kun kyseessä on vielä nuori kissa, niin se saattaa leikkiä noin. Siis se leikkisi tuohon tapaan kissakaverin kanssa, jos sillä olisi sellainen. Ainakin meidän pojilla painileikit on välillä aika rajuja, siitä huolimatta että tykkäävät toisistaan. Nyt tuo käytös valitettavasti purkautuu sinuun. Onko sulla sellaisia painileluja (esim. Kickeroo), joilla kissa osaisi purkaa tuota energiaansa? Toinen vaihtoehto olisi se kissakaveri  Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan agressiivisuuskohtaukset
Vastaus #3 - 31.01.2015 klo 23:01:54
Tulosta viesti  
Olen samaa mieltä chocspotin kanssa! Kuulostaa aika normaalilta sekopääleikiltä. Meillä on kaksi poikakissaa, toinen 6v ja toinen noin 9kk ja joskus tavarat lentelee ja seinät heiluu kun nuo alkavat ihan leikillään painimaan. Välillä sen näköistä touhua että luulen jommankumman vielä haavoittuvan, mutta ne leikkivät kollileikkejä. :p Monta kertaa leikki myös alkaa sillä, että pienempi menee nuolemaan ja puskemaan toista ja yhtäkkiä käy kiinni hampailla äkkiarvaamatta. Ehkä sinun kissallasi on samanlaista käytöstä?

En uskalla kuvitella millaista tuo pienemmän kanssa oleminen olisi jos ei olisi isompaa retuutettavaa. Iso oli jonkin aikaa meillä yksin ja puri ja raapi ja "paini" meidän kanssa, se loppui kuin seinään kun tuli toinen kissa. Nyt molemmat tuntuvat pääosin ymmärtävän että hammas+kynsileikit ovat kissojen juttuja ja ihmisten kanssa leikitään eri tavoin. Niistä on paljon seuraa toisilleen.

Yksi keino millä voi torjua kynsimistä ja puremista on kiljuminen, kun kissa käy kiinni. Aika moni jotenkin järkyttyy siitä että ihminen päästää tosi kovan äänen, koska kissatkin kiljuvat kun niihin sattuu. Muutkin kovat äänet saattavat toimia, yllättävä kolina tai sihahdus.

Kerrot että näet kun kissalla on "hullun kiilto silmissä" eikä se mene lelun perään. Oletko koittanut vain lähteä pois tilanteesta, nousta ja jättää kissa huomiotta? En tiedä tepsisikö mutta ainakin se viestittää että tämä on ei-toivottua huomionhakemista eikä leikki silloin jatku. 

Onko kissanne muuten leikattu, ja onko se tyttö vai poika? Ei ole hlökohtaista kokemusta mutta olen kuullut että varsinkin kolleilla otteet käyvät aika rajuiksi ja leikkaaminen voisi rauhoittaa. Tästä asiasta joku kissakokeneempi osaa sanoa enemmän, mutta tämä on tosiaan kuulopuhe.

Toivottavasti ongelmat ratkeavat, sääli olisi antaa kissaa pois. Lemmikkiperheessä kasvaneena omasta mielestäni eläimet ovat lapselle valtava rikkaus ja niistä oppii paljon huolenpitoa ja empatiaa ihan pienestä lähtien. Hymiö
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kurnau
Karvinen
**
Poissa


they call me the boss

Viestejä: 441
Sijainti: KS
Liittynyt: 08.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan agressiivisuuskohtaukset
Vastaus #4 - 02.02.2015 klo 19:57:26
Tulosta viesti  
Laitoin yv:tä Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun