Jos joku voisi auttaa? (Luettu 4791 kertaa)
Jennatuuulia
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 4
Liittynyt: 23.09.2014
Jos joku voisi auttaa?
23.09.2014 klo 17:23:39
Tulosta viesti  
kissanpentuni  aivastelee välillä mistä se voisi johtua?
Ja sitäkin myös ihmettelen kun meinaa purra välillä ja sekin että illalla saa ihmeellisen jouksu kohtauksen juoksee villiniä ympäri kotia.. ja seki on että se raapii sohvan takana ja ollaan ostettu raapimispuu mutta ei se osaa käyttää/ tai ei halua osata. Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Jos joku voisi auttaa?
Vastaus #1 - 23.09.2014 klo 21:45:56
Tulosta viesti  
Kissallasi voi olla flunssa/hengitystieinfektio jos sitä aivastuttaa paljon. Se voi tulla stressistä jos pentu on esim. Juuri muuttanut teille. Pienet tirskeet on ihan normaaleja, jos ne ovat satunnaisia eivätkä jatku ja toistu paljon. joskus meillä menee kissoilla karvoja/pölyä nenään ja ne aivastavat.

Tarkkaile onko pennullasi vuotoa silmistä tai nenästä, vilkkuluomi selkeästi näkyvillä (kissan silmän sisäkulmassa sellainen vaaleahko kalvo, löytyy Googlesta "kissan vilkkuluomi"), yskää, ruokahaluttomuutta tai vetäytyvää käytöstä. Ne ovat muita merkkejä jotka viittaavat flunssaan/tulehdukseen (mitä itselle nyt tuli mieleen). Jos silmät rähmivät ja nenä vuotaa lievästi niitä voi ensiapuna puhdistaa keittosuolaliuoksella jota saa apteekista. Aina kannattaa kumminkin mennä lääkäriin jos on paljon näkyviä oireita, ne eivät mene ohi parissa päivässä, jos vuotava erite on kellertävää/paksua ja varsinkin jos silmät eivät aukene kunnolla. Silloin on jo kunnon tulehdus.

Aina voi myös soittaa ja kysyä koska eläintenhoitajat ja lääkärit osaavat tehdä tarkentavia kysymyksiä ja neuvoa josko selviät kotihoidolla vai onko paikallaan tuoda pentu näytille. Onhan pikkuiselle rokotukset kunnossa? Ne ehkäisevät myös flunssaa mutta eivät estä sitä. Madotus myös edistää perusterveyttä ja kissalla on parempi vointi kun madot häädetään säännöllisesti.

Kissanpennun villitykset on ihan normaaleja, meidän halla 5kk viettää suunnilleen kaiken hereilläoloaikansa rallittaen ympäriinsä... Nytkin kaatui juuri roskis.

Kiipeilypuun käyttöön ollaan ainakin meillä rohkaistu kehumalla aina kun kissa sen luona pyörii ja myös leikittämällä puussa. Halla sekä poju tykkäävät kaiken maailman huiskuttimien perässä kiivetä ja hyppiä ylös alas. Puu kannattaa myös sijoittaa sillä tavalla keskeiselle paikalle kotiin että kissat voivat sieltä tarkkailla kaikkien touhuja. Meillä se on olohuoneen nurkassa. Joskus se oli hetken eteisessä koska piti ensin järjestää olkkarista tilaa, siellä se jäi aivan käyttämättä.
Kissaa voi torua/kieltää sohvan raapimisesta jos saa sen kiinni itse teosta. Muutoin leikkiminen ja muu virikkeellisyys ehkäisee huonoa käytöstä. Halla ainakin alkaa sekoilla ja riekkua aina kun se ei saa huomiota meiltä. leikittäminen myös vahvistaa kissan ja omistajan keskinäistä suhdetta. Käsillä ei kannata leikittää missään nimessä, jos kissa puree niin voi vinkaista ja valittaa kuuluvasti, se on signaali joka kertoo että tämä sattuu.

Meillä pojua on leikitetty käsillä varmaankin entisessä kodissaan, se on ihan söpöä ja hauskaa kun pikkukissa kokeilee hampailla mutta ei naurata enää kun se kissa painaakin 8 kiloa ja alkaa murhata kättä ihan kaikella innollaan. Kieli
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Jos joku voisi auttaa?
Vastaus #2 - 23.09.2014 klo 23:28:37
Tulosta viesti  
Kissanpennut on villiintyviä, se on ihan normaalia. Ne myös kaipaavat samanlaista leikkikaveria, ja jos sellaista ei ole, niin purkavat ylimääräistä energiaa ihmisiin. Eli jos mahdollista, niin pennulle olisi hyvä olla kissakaveri.

Epähaluttuihin raapimisen kohteisiin vois koittaa suihkutella Feliway-suihketta (google). Mulla kissat oppivat suorastaan yllättävän hyvin raapimaan vain kiipeilypuita. Sohvakin kun olisi raapimiseen sopivaa materiaalia...


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jennatuuulia
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 4
Liittynyt: 23.09.2014
Re: Jos joku voisi auttaa?
Vastaus #3 - 26.09.2014 klo 17:29:44
Tulosta viesti  
meillä on vaan yksi kissa.. pitäs vissii hankkii toinen..  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun