Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Rotukissojen hankinta vs maatiainen (Luettu 7796 kertaa)
angelcat
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 11
Liittynyt: 27.02.2014
Rotukissojen hankinta vs maatiainen
23.09.2014 klo 10:51:33
Tulosta viesti  
Olen melko pöyristynyt, että rotukissa josta maksetaan satoja euroja elelevät tällaisissa oloissa. Olen etsinyt itselleni rotukissaa ja käynyt monen kasvattajan luona joissa kissoja voi olla se 5-25 kpl. Kuten tiedetään kissa ei ole laumaeläin vaikka ihmiset niin sen mieltävät. Oli rotu mikä tahansa niin laumaeläintä ei kissasta saa. Jotkut kasvattajat tuputtavat tai ehdoissa on, että pakko ottaa kaksi kissaa. Ehdoissa on ollut myös mm. ei lapsia, ei muita eläimiä, aidattu ulkohäkki joka on talon seinään kiinni rakennettu, ei mattoja tai verhoja. Ai niin ja myös se, että kissat saavat tehdä uudessa kodissa mitä huvittaa eikä niitä saa kieltää muuten olet eläinrääkkääjä. Kuitenkaan kasvattajien omissa kodeissa ei ole juurikaan muuta kuin pistävä kissanpissa haju ja likaiset kissat. Yksi tai max kaksi raapimapuuta ja ulkotarhassa taso johon pääsee loikoilemaan. Aktiviteettejä en ole nähnyt, mitä kasvattajat vaativat uudelta kodilta.

Urokset elelevät suljetussa huoneessa siihen asti kunnes ne leikataan. Eikä siinä huoneessa ole muuta kuin raapimapuu ja joku vanha patja mikä haisee niin järkyttävältä että silmiä kirvelee. Eikä ne huoneet ole mitään 50 neliöisiä vaan pieniä 6-10 neliön koppeja, jossa asustaa 3-5 urosta.

Olen jopa törmännyt monivarpaisiin kissoihin joista saa pulittaa yli 300 euroa enemmän kuin normaali varvasmääräisestä. Näyttelyyn ei tällaista kissaa hyväksytä (fife) koska se ei täytä rotustandardia. Kyseessä on luonnon oma mutaatio eli geenivirhe. Väitetään, että siitä ei ole mitään haittaa, mutta eihän kukaan lisäänny jos tietää, että itse kantaa virheellistä geeniä joka periytyy tosi herkästi.  Tämä geenivirhe voi aiheuttaa rakenteellisia vikoja, jotka voivat johtaa kuolemaan.

Aina kuulen saman selityksen miksei kissoja ole pesty. Niitä on paljon tai sitten ne vaan likaantuu päivässä. Likaisella tarkoitan sitä että kissan turkki on tosi rasvainen ja häntäkarvat tihkuu rasvasta. Kysyin yhdeltä kasvattajalta, että miksi tällä kissalla puuttuu paikoin häntäkarvoja? Sen häntä rasvoittuu jonka johdosta ne karvat lähtee. Meinasin tippua takamukselleni ton vastauksen kuultua. Turkki on paakkuinen ja takkuinen, jopa hilseilyä olen nähnyt. Tuntuu, että niitä pestään vain silloin kun mennään näyttelyyn.
Harjaamisesta ei ole ollut tietoakaan, vaikka uudelta omistajalta vaaditaan päivittäistä harjaamista.

Kasvattajien omilla sivuilla on kuvia kissoistaan jotka ovat puhtaat ja turkki säkenöi. Paikalle mentäessä kohtaa lohduton näky. Turkki rasvainen, kammattu ehkä kuukausia sitten ja se haju. Miten sellaiset kasvattajat voivat väittää, että ne ovat kuin perheenjäseniä? Niille ei ole edes sen verran aikaa, että harjattaisiin niitä. Kissoihin käytetään ennen näyttelyä 5:tä eri ainetta jotta se turkki kiiltäisi ja olisi puhdas. Järjetöntä!

Kävin myös sellaisen kasvattajan luona jossa oli naaraita 15 kpl. Siellä ne kaikki vuoronperään aivastelivat ja kieli roikkui yhdellä suusta. Mikä ei ole normaalia. Suurin osa naarailla oli nuha tai muuten vaan hengitys rohisi ihan kuin olisi flunssa. Vastaus oli tähänkin, että sillä on kiima tai oli käyty rokotuksissa äskettäin. Pennuilla oli sama ongelma nuha ja vuotavat silmät.

Ihmisille sanotaan, että osta mieluummin se rotukissa kuin maatiainen. Itse en henkilökohtaisesti enää edes halua rotukissaa kun näkee tällaista kohtelua. Tämmöiset kasvattajat ovat saaneet ”vuoden paras kasvattaja” tittelin. Kasvattajat väittävät, että kissat elävät täyttä elämää ja perheen kanssa. Urokset eristyksissä ja naaraat vapaana. Kissaelämää ei tämmöiset kissat jotka ovat kasvattajilla elä kylläkään mitään luksus elämää vaan karua jalostusta ja siittämistä, jonka jälkeen niistä jopa luovutaan jos eivät kelpaa enää lisäännyttämiseen.  Se on vähän kuin turkiseläimillä. Ruokaa ja vettä saa mutta muu huolenpito jää toisarvoiseksi ja se urosten sulkeminen koppiin on yhtä paha kuin pistäisit ne häkkiin. Siellä ne tappelevat kiimaisista naaraista ja stressiä on ilmassa paljon.

En itse pysty kohtelemaan eläimiä tolleen enkä halua ostaa satoja euroja maksavaa kissaa jonka pentukodissa on tällaiset oltavat. Ennemmin se maatiainen joka on elänyt villinä ja vapaana. Syönyt niitä halppis raksuja kuin kasvattajalta joka vaati minulta ja kodiltani ties mitä ja kuitenkin siellä pentukodissa on järkyttävät oltavat. Jos ryhtyy kasvattajaksi on tiedostettava, että siihen uppoaa aikaa ja rahaa. Kissoista on pidettävä huolta asianmukaisesti myös silloin kun ei mennä näyttelyyn.

Voiko tällaista kasvatustoimintaa kutsua kodiksi jossa välitetään eläimistä? Miksi hankkisin rotukissan jos oltavat ovat tällaiset? En halua tukea tämmöistä toimintaa.
Miten te kasvattajat näette tämän? Onko tämä normaalia kissan elämää?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1937
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #1 - 23.09.2014 klo 16:42:37
Tulosta viesti  
No huh, olisi mielenkiintoista tietää missä tuollaisia kasvattamoja on  Järkyttynyt Kuulostaa aika hurjalta, enpä itsekkään eläintä tuollaisesta paikasta ottaisi. Olivatko ihan Suomen kissaliiton alaisia?
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaa
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
angelcat
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 11
Liittynyt: 27.02.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #2 - 23.09.2014 klo 18:30:06
Tulosta viesti  
Kyllä kaikki olivat kissaliiton alaisia. Kävin 18 kasvattajaa läpi kyseisen rodun edustajista ja 2 niistä olivat siistejä. Mä en käsitä miten joku voi ottaa heiltä eläimiä kun olosuhteet olivat mitä olivat. Oletan että siellä olisivat kissat harjattuja, pestyjä ja huolehdittu asianmukaisesti mutta eivät olleet. En halua aloittaa mitään maatiaiset vs rotukissat sotaa mutta haluan tietää että millaisista oloista teidän rotukissat ovat tulleet.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #3 - 23.09.2014 klo 21:26:30
Tulosta viesti  
Asiattomista oloista ja laiminlyönnistä voi aina tehdä eläinsuojeluilmoituksen tai olla suoraan yhteydessä esim. Kunnaneläinlääkäriin kuten eräs alan töitä tekevä tuttuni suositteli jos tulee vastaan tarve.

Todella ikävää jos olet kohdannut tuollaista. Minäkin jos ja kun joskus rotukissan tai koiran hankin, haluan luottaa siihen että kasvattaja elää kuten opettaa. Olen jonkin verran selaillut nettisivuja muutenkin ja päältä on tosi vaikea lopulta sanoa mihin kannattaa uskoa ja mihin ei, kun moni kakku päältä kaunis. Tahdon myös uskoa että sinulla on käynyt tosi huono tuuri törmätessäsi noin moneen "epäpätevään" kissankasvattajaan.
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1937
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #4 - 23.09.2014 klo 22:08:24
Tulosta viesti  
Kyllä ehdottomasti asiaa eteenpäin jos tuollaisia on tullut vastaan, näin asioiden ei tosiaan pitäisi olla.
Toinen elukoistani on kodinvaihtaja eli kasvattajaa en ole tavannut ollenkaan ja toinen mirri on viron tuonti. Siellä kyllä oli kaikki kunnossa, viestiteltiin kasvattajan kanssa sähköpostitse ja hän ei tainnut missään vaiheessa edes ehdottaa että lähettäisi kissan suomeen tms. Koti oli ihan siisti ja kaikki kissat (emo pentuineen+toisen rodun edustaja) olivat onnellisen oloisia. Kaikki kissat tulivat mielellään kasvattajan luokse kutsuttaessa ja olivat rentoina mielestäni. Eivät arastelleet millään tavalla ja elivät normaalin arjen mukana. Kasvattaja halipusutteli Oliverin hyvästiksi ja oli mielestäni aidosti mukava. Halasi myös minut ja vanhempani kun lähdettiin. Ollaan vieläkin satunnaisesti yhteydessä. Ei siis mitään huonoa sanottavaa.

Itsellä on vain rotukissoja juuri siitä syystä että haluan olla varma että kissa on kunnollisista oloista ja rakkaudella kasvatettu. Vaikka toki tuon kodinvaihtajan kanssa en voi olla 100% varma mutta haluan uskoa että kasvattajat ovat pääsääntöisesti kunnon ihmisiä. Toki aina haluan käydä kasvattajan luona ennen mitään päätöksiä.
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaa
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #5 - 23.09.2014 klo 23:25:46
Tulosta viesti  
Olisi hyvä kuulla tästä rotu, maa ja järjestö myös. Oikeasti. Koska kuulostavat sen verran hurjilta nuo jutut. Itse olen tavannut pieniä kasvattajia, joilla asiat ovat olleet erittäin hyvin. En silti ollenkaan laskisi pois, etteikö Suomestakin löytyisi huonojakin oloja kasvattajilla.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
angelcat
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 11
Liittynyt: 27.02.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #6 - 24.09.2014 klo 14:44:47
Tulosta viesti  
Rotuina oli maine coon ja norjalainen metsäkissa.Nämä kokemukset ovat ihan suomesta. Kasvattajat olen katsonut molempien rotujen yhdistysten sivuilta. En sit tiedä olenko sattunut käymään noin surkeissa kasvattamoissa vai kuuluuko sen olla normaalia? Eikä tommonen 15 kissan kasvattamo voi panostaa laatuun.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #7 - 24.09.2014 klo 14:57:52
Tulosta viesti  
No ainakin cooni on sen verran suosittu rotu, että kasvattajiakin on tietysti suurempi määrä ja hajonta voi olla sen mukaista...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kasvattaja
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 24.09.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #8 - 24.09.2014 klo 16:21:06
Tulosta viesti  
Hei Angel,

Minusta on hienoa, että otat epäkohtia esille joihin olet törmännyt käydessäsi eri kasvattajien luona. On todella ikävää jos olet pelkästään törmännyt "ala-arvoisiin" kasvattajiin. Meitä on varmasti yhtälailla moneen lähtöön kuin on ketä tahansa kadun tallaajia, mutta surullista jos tällainen mielikuva jäi ja uskon, että tämä on totta mitä kirjoitit ja näistä saisi kirjoittaa useammin ja kaikkein tärkeintä - OLLA OTTAMATTA SÄÄLISTÄ PENTUA TÄLLAISESTA PAIKASTA!! Ostaja ratkaisee jatkuuko tällainen kasvatustyö vai ei. Ostamalla pentu ylläpidetään näitä kyseenalaisia paikkoja. Jonkunhan näitä on kyseenalaistettava ellei itse kasvattaja tilannetta näe.

En tiedä miten onnistuu valita vain ja ainoastaan näin tasottomat kohteet kuin mainitsemasi paikat? Voisin luetella pitkän listan hyviä ja luotettavia Maine Coon kasvattajia.

Mutta otat aivan oikeat asiat esille huomoiden vielä rotuominaisuudet:
1.Urosten eristäminen täysin ihmisistä minimaalisiin tiloihin - se on täysin väärin! Tämä rotu on äärimmäisen sosiaalinen ja kiintyy voimakkaasti ihmiseen.
2. Erikoisuuksien tavoittelu on ihmisluonteelle tyypillistä ja ostaja voi vaikuttaa tähän miten haluttu moni varpainen virhe geeninen kissa on.
3. Selitys likaisista kissoista on juurikin selitys..
4. Kotisivut ei kerro välttämättä yhtään mitään ja ostajan on tosiaan vaivauduttava paikanpäälle.

Kaiken kaikkiaan vain ja ainoastaan ostaja on se joka voi vaikuttaa siihen ostaako pennun tällaisesta paikasta vai ei. Valitettavan usein kuulee ostajan suusta näitä tarinoita, muttaon kuitenkin on päätynyt ostamaan tällaisesta paikasta kissan. Sama ostaja kuitenkin kääntyy loppujen lopuksi sen tunnollisen ja luotettavan kasvattajan puoleen jonka pentu oli ehkä 100-200€ kalliimpi olettaen, että tämä kuuluu hyväntekeväisyyteen opastaa auttaa ja terapoida ostajaa joka otti "possulasta" pennun. Usein näiden kasvattajien intressi pentuun loppuun kun perävalot ei näy tai muuten vaan ei ole jatkossa ostajan tavoitettavissa. Se, että lähteekö kuinka paljon auttamaan tällaista ostajaa ja hänen pentuaan asettaa toisen kasvattajan aina hankalaan välikäteen. Usein on parempi olla puuttumatta sillä ostajahan sen valinnan teki.

Ostajan vastuulla on mistä pennun ostaa ja mitä siihen pakettiin kuuluu.

Ei voi vastuuttaa kaikkia kasvattajia siitä, että muutamat hoitavat itsensä (syy-seuraus) ja kissansa huonosti. Kuten jo tuolla tekstissä mainitsitkin.

Tuollainen kasvatustoiminta ei tapahdu kodissa vaan ihmiset asuvat kissalassa. 15 naaraan pitäminen tai ylipäätään tuollaisen kissa lauman pitäminen vaatii hygieeniset kennel/kissala tilat jotka on helppo puhdistaa. Tauti sekä stressi paineet on kohtuuttoman suuret tuollaisessa paikassa. Nimeomaan kun kissa ei ole laumaeläin vaikka sitä osa kasvattajista väkisin vääntää tähän asentoon. Isossa laumassa elävän kissan persoonallisuus ei pääse esiin ja se on elämätöntä kissan elämää.

Kysyisinkin ennemminkin, että miksi ostajat ostavat tällaisista paikoista pentuja? Peili pitää kääntää ennemminkin siihen suuntaan. Tuollainen kasvatustyö loppuu ennemmin kuin se ehtii alkaakaan jos sinun kaltaisia ostajia olisi enemmän ja vielä saisivat suunsa auki paikanpäällä: tällaista en hyväksy enkä näistä syistä sinulta kissaa osta. Valitettavasti osa näistä pettyneistä ostajista on jonossa myöhemmin toisenlaiselle kasvattajalle. Vaatimuslista onkin kasvanut sellaisiin mittoihin, ettei kukaan järkevä kasvattaja sellaista pentua tai aikuista voi edes luvata. Ikäänkuin jonkun muun pitäisi ottaa vastuu heidän ensimmäisestä "virheellisestä" valinnasta ja paikata ne kaikki "virheet" edellisestä hankinnasta.

Kasvattajan vastaus: Ostajalla on vastuu. Ota pentu kasvattajalta joka edustaa sinun arvojasi.  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
MomoSan
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 44
Liittynyt: 23.08.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #9 - 24.09.2014 klo 22:23:05
Tulosta viesti  
Voi kammotus mitä kokemuksia, ihan uskomatonta! Tuntuu tosi hurjalta ja kurjalta. Surullinen Ja mitä ihme sääntöjä ja vaatimuksia lapsettomuudesta ja verhottomuudesta?! Vaikea uskoa todeksi... Kliseinen

Minulle oli tosi tärkeää ostaa rotupentu nimenomaan rekisteröitynä rekisteröidyltä kasvattajalta, koska halusin mahdollisimman luotettavasti terveen pennun ja takuulla hyvistä oloista. Rotuna täälläkin mainecoon. En siis kokenut maksavani erityisesti tupsukorvista ja muista rotuominaisuuksista (vaikka toki niistäkin), vaan laadukkaasta ja hyvin hoidetusta elämänalusta, rekisterikirjan myötä asiallisesta pennutuksesta, jne.

Meillä kasvattaja olikin huippuasiallinen! Pentujen lisäksi hänellä oli useampia aikuisia kissoja, mutta ne olivat aivan ihania, puhtaita, rohkeita, ystävällisiä ja käsittelyyn tottuneita. Sain pari suurta vonkaletta syliinikin ihailtavaksi, kun sanoin etten ole koskaan ennen pitänyt kissaa sylissä, ja tapasin tietysti myös meidän pennun vanhemmat. Kissoille oli paljon tilaa, ulkoilumahdollisuuksia ja aika mahtavia kiipeilypaikkoja, jne. Lisäksi sain mukaani mainion infopaketin kattaen kaiken mahdollisen hyvistä kynsisaksista tähän menessä tarjottujen ruokien listaan, sekä pussillisen laadukasta ruokaa. Kyllä sen tuosta kissastakin näkee, että elämän alku on ollut mitä parhain. Hymiö

Huonosta paikasta en kissaa ostaisi, en vaikka saisin puoleen hintaan. Ei kissa-asian kanssa voi olla niin kiire, ettei malttaisi odottaa hyvän kasvattajan pentuja.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
angelcat
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 11
Liittynyt: 27.02.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #10 - 25.09.2014 klo 10:05:17
Tulosta viesti  
Ei suomessa kuuluisi olla tällaista toimintaa mitä kirjoitin. Olen valinnut kasvattajat 250km säteellä kotootani. Yhdistyksen sivuilta ja katsonut että miten ovat pärjänneet näyttelyissä yms. Tuntuu että ne ketkä ovat pärjänneet ovat ne huonoimmat. Kissoja on älytön lauma ja vaatimuslista uudelta kodilta järjenvastainen.

Jos on pieniä lapsia ni kissaa ei välttämättä edes myydä mutta mitäs jos olen lapseton ja joskus saan lapsen.Mitä kissalle silloin tapahtuu? Myynkö pois kenties vai tuleeko kasvattaja hakemaan?

Olen monesti huomauttanut kasvattajia, että en voi ottaa teiltä kissaa kun ei koti ole kunnossa ja kissojen oltavat eivät ole sitä mitä kerrotte. Siitä tuohtuneena yksi kasvattaja lähetti seuraavana päivänä viestiä, että kenen asialla olin?Vastaukseni oli että halusin itselleni kissan mutta en teiltä jos asenne ja koti ovat tommosia.

Ostajat varmaan ostavat sen takia että ne luulevat tämän olevan normaalia ja kyllähän kasvattaja tietää mitä puhuu. Selityksiä tulee selitysten perään mutta ei kokematon ihminen voi tietää että kummonen kyseinen rotu on ellei kysy kasvattajalta.
Joten pidän kasvattajia vastuussa siitä, että tämmöiset epäkohdat otettaisiin esille. Kaikki tuntevat kuitenkin toisensa mutta kukaan ei puutu epäkohtiin.

Silloin kun kuuluu rotuyhdistykseen niin pitäisi olla asiat kunnossa eikä ostajalta voi vaatia,että tietäisi kaiken kyseisestä rodusta. Sitä pajunköyttä mitä ne cooni kasvattajat syöttävät ostajalle ovat kyllä niin käsittämättömiä että huhuh. Hyvä uskoinen ihminen uskoo mitä kasvattaja sanoo kun kerran on alan asiantuntija.

Yhdelläkin kasvattajalla on menny jo aakkoset ympäri 3 kertaa vajaassa 10 vuodessa. Pentuja on tullut liukuhihnalla. Vaikka saisi hyvän paketin missä ohjeet niin kyllä täytyy se koti katsoa tarkasti missä ovat vanhemmat viettäneet elämänsä.

Kasvattajalle: Voitko laittaa vaikka muutaman hyvän kasvattajan yv:nä? En halua antaa näiden kokemusten lannistaa vaan haluan itselleni kaverin jolla on ollu hyvä elämänalku ja sen vanhemmat voi hyvin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #11 - 25.09.2014 klo 11:14:47
Tulosta viesti  
Itse suos(is)in pieniä kasvattajia. Sellaisia joilla on enintään muutama kissa (samaa sukupuolta) kotona ja voi olla muita sijoituksessa.

Kuulostavat kyllä tosiaan aika pahoilta nuo kokemuksesi  Surullinen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
MomoSan
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 44
Liittynyt: 23.08.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #12 - 25.09.2014 klo 14:13:22
Tulosta viesti  
No huhhuijakkaa! Meille tosiaan myytiin hyvillä mielin coonipoika ainoaksi kissaksi pikkulapsiperheeseen, ja nyt kun näkee miten ihanasti nuo pikkuiset leikkivät yhdessä, varovat toisiaan ja katsovat yhdessä huristen sohvalla pikkukakkosta, niin ihmettelen vaan, että miksipä ei. Kissa seurailee suurella mielenkiinnolla lapsen legoilla rakentelua ja nauttii muksun hellittelyistä ja leikittämisestä, ja osin lapsen takia meillä elämä on hyvin säännöllistä ja siistiä jne. verrattuna esim. siihen aikaan kun oltiin nuoria opiskelijoita matkusteluinemme ja yövalvomisinemme. Hämmentävää sääntöjen latelua, etenkin kun rodunkin puolesta tuo kissa tuntuu olevan aika ihmisrakas. Ylipäätään typerä asenne. Eiköhän jokainen tosissaan oleva kissanpennun ostaja halua harjata ja leikittää ja hoitaa kissaansa niin hyvin kuin mahdollista ilman mitään vaateita.

Valvooko kukaan kasvattajia? Tai käykö kukaan tarkistamassa kissalaa kun kasvattaja rekisteröityy, vaaditaanko siihen mitään? Eikös kuitenkin pentuja saa rekisteröidä vain jos emon pennutus on ollut asiallista, eli ei saa teettää liian montaa pentuetta tms.?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
angelcat
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 11
Liittynyt: 27.02.2014
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #13 - 25.09.2014 klo 17:04:33
Tulosta viesti  
Sitä olen itsekkin miettinyt, että valvooko kukaan näitä oloja? Ostajaa ei voi velvoittaa katsomaan niiden perään mutta joku saisi oikeasti mennä tarkistamaan meinaa ei toi ihan normaalia ole. Vaatimuslistaa ei oikeastaan voi asettaa. Kunhan uusi omistaja huolehtii asianmukaisesti ja tekee myös lapsille selväksi, että kissa ei ole lelu ni asian pitäisi olla ok. Sehän meneekin juuri niin, että joillain kasvattajilla lähtee mopo käisistä ja järki päästä. Niitä kissoja hamstrataan ja lopulta eletään sikolätissä missä ei ole kenenkään hyvä olla.

Sama ku minulle selitettiin monivarpaisuudesta. Kuulemma niin erikoinen ja hieno juttu. Eivät ymmärtäneet miksi täällä suomessa ei kelpaa näyttelyyn yms. Niitä oikein ylistettiin. Kysyin ongelmista niin vastaus oli ei niitä ole.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janhenia
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 70
Sijainti: Seinäjoki
Liittynyt: 14.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Rotukissojen hankinta vs maatiainen
Vastaus #14 - 25.09.2014 klo 23:45:00
Tulosta viesti  
Aikamoista meininkiä on sinulle tullut vastaan  Järkyttynyt
Olen vieraillut useamman kasvattajan luona ja en kyllä kertaakaan ole törmännyt tuollaisiin oloihin. Ja ei kyllä ole tuollaisia vaatimuksiakaan tullut vastaan. Ei edes nyt, kun ostin kissanpennun ulkomailta. Toki tuntemani kasvattajat pitävät kissanmäärän sopivana (2-5 kissaa kotona ja muutamia sijoituksessa). Kissat ovat terveitä ja puhtaita ja selkeästi hoidettuja.
Kertomasi olot kuullostavat ihan pentutehtailijan kodeilta eikä asiallisilta kissankasvattajilta. Ilmoitus eläinsuojeluun olisi ihan paikallaan.

"Valvooko kukaan kasvattajia?"
Kissaliitto.
"Tai käykö kukaan tarkistamassa kissalaa kun kasvattaja rekisteröityy, vaaditaanko siihen mitään?"
Kasvattaja-kurssi tulee käydä, mutta ei siihen tietääkseni enempää valvontaa ole.
"Eikös kuitenkin pentuja saa rekisteröidä vain jos emon pennutus on ollut asiallista, eli ei saa teettää liian montaa pentuetta tms.?"
Valvotaan kyllä, mutta jos kasvattaja ei ilmoita kaikkia tietoja tai oikeita tietoja on valvonta hankalaa.
  

Mila HCS s. 10.8.2005
Sera HCS s. 5.6.2006
Savu SBI s. 20.9.2009
Tuhti SBI s. 26.4.2013
Remu MAN s. 17.06.2014
R.I.P
Tomu pyhä birma 19.6.08-25.10.11
Leo pyhä birma 12.02.12-25.1.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun