Kissan pureminen (Luettu 2180 kertaa)
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Kissan pureminen
06.07.2014 klo 18:24:25
Tulosta viesti  
Meidän reilu 1v. persialaispoika on muuten ihan mukava kissa mutta leikiessä se puree tosi lujaa. Nytkin on sormi turvoksissa ja tosi kipeä  Surullinen
Alussa se puri myös kädet verille kammatessa mutta sen tavan olen saanut karsittua ja osaan myös aika hyvin varoa että kampaan/kuivaan sen asennossa jossa ei naskalit ylety käsiini.
Toisia kissojani se rökittää siten että pienempi tytöistä huutaa välillä kun joutuu kohteeksi, isompi, ragdoll murisee ja sähisee sille jo kun se menee lähellekin.
Toiset kissani eivät pure koskaan.
Minulla on 2v. lapsenlapsi ja hänen pitäisi uskaltaa antaa olla kissojeni kanssa toki valvottuna, mutta muiden kissojen kanssa ei tarvitse pelätä että tulee purruksi. tämän poikakissan kanssa pitää olla koko ajan vahtimassa. Harmittaa koska en halua että lasta purraan mutta kissat on talossa ja toimeen pitäisi tulla.
Onko kellään mitään neuvoa tähän ongelmaan?
Olisin erittäin kiitollinen.
Meillä on aina ollut kissoja talossa, silloinkin kun omat lapseni olivat pieniä, mutta mitään puremis ym. ongelmaa ei koskaan.
Jos ei löydy muuta ratkaisua niin pakko alkaa myymään kissaa joka muuten on ihan kelpo kissa ja kova kehräämään ja tykkää silittelystä ja hyväilystä.
Myös tuo että raggarini stressaantuu silminnähden tuosta kaverista, on syy miksi harkitsen myyntiä.
Ennen sen tuloa tytöt olivat ylimmät ystävykset mutta kaikki muuttui kun tämä tuli taloon.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan pureminen
Vastaus #1 - 06.07.2014 klo 18:33:12
Tulosta viesti  
Korjaan... siis en tietenkään leikitä kädelläni kissaa mutta se ottaa silityksen leikkinä joskus ja villiintyy riehumaan ja silloin on hampaat kädessä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan pureminen
Vastaus #2 - 06.07.2014 klo 20:02:32
Tulosta viesti  
Ja hitsi että osaa särkeä tuota purtua sormea  Surullinen
En tiedä millä pitäisi käsitellä tuo purema ettei sattuisi.
koskaan mikään kissoistani ei ole purrut ja on niitä ollut monta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pikkuhukka
Karvinen
**
Poissa


poju & halla

Viestejä: 348
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 13.12.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan pureminen
Vastaus #3 - 06.07.2014 klo 20:10:05
Tulosta viesti  
^ varmaan puhdistaa haavaa koska suusta on voinut mennä bakteereja haavaan, ettei se tulehdu. Oon kyllä huomannut että kissan raapaisu/hammasnaarmutkin ärtyy jotenkin erityisen helposti.

meillä on Pojun kanssa vähän sama probleema, tosin se ei kyllä pure noin lujaa. Toisinaan se villiintyy leikissä, toisinaan tahtoo "painia" käden kanssa, joskus ärsyyntyy rapsutuksiin väärästä paikasta ja varoittaa näykkäisyllä ja joskus vain ilmeisesti komentaa näykkimällä käsiin/jalkoihin, erityisesti sängyssä makaillessa.

Meillä on toiminut se, ainakin Pojun komennellessa, että kissa vain lentää hiiteen sängystä/viereltä hyvin nopeasti. Olemme siis ihan tönäisseet sen pois. Ei mitenkään väkivaltaisesti, mutta tuuppaamalla ja kieltäneet samalla. Näyttäneet ettei paikkasi ole tässä jos alat pomottaa tai sekoilla muuten käymällä kiinni.

Leikkinäykkimiseen sain neuvoksi kiljahduksen, kun kissa puree. Tätäkin on yritetty meillä toteuttaa, mutta ei ihan tarpeeksi ankaran kurin kanssa. Uskon kumminkin että se alkaa toimimaan kun alamme ihan oikeasti kiljahdella Pojun näykkiessä. Lisäksi käsillä ei Pojua leikitetä myöskään, vaan leluilla. Kaikki pienet hiiret ja pallot ym. on poissa pelistä ellei niitä heitellä, koska muuten menee kädet mukaan. Huiskakepit ja muut vastaavat ovat parhaita koska siinä ei ole lähelläkään ihmisen raajat.

Toisaalta yritän itse tietoisesti välttää Pojun ärsyttämistä, se ei esim. tykkää mahaan koskemisesta oikein yhtään. Siitä voi myös päätellä milloin alkaa silittäminen kyllästyttää, joten silloin annan sen olla rauhassa. Tämä ei tietenkään ehkä sinun kissaasi oikein auta, varsinkin jos on 2v lapsi kissan kanssa tekemisissä. Tietääkö lapsi että kissa ei ehkä tykkää jos sitä silittää? Ainakin alkuun varmasti on paras jos jotenkin pikkuisen päähän saisi ajatuksen että kissojen pitää antaa olla rauhassa. 2v on kyllä aika pieni, mutta voihan sitä ehkä yrittää  Kieli

Oletko koittanut kiljua kissalle kivusta kun se puree? En ole kovin kissakokenut mutta noin nuori kissa, niin kyseessähän voi olla jokin pentuiän/nuoruuden villitys. Kuitenkin se kertoo kissan oppivaisuudesta että olet saanut kitkettyä pois kampaamiseen liittyvää puremista. Varmaankin on myös selvitetty se ettei pureminen voi johtua myöskään kivusta.

anteeksi sekava viesti. En edes tiedä oliko tässä nyt mitään oikeasti järkevää sinulle, mutta vastasinpa kuitenkin. Kliseinen   
  

    Poju :: HCS :: 1.10.2008
    Halla :: HCS :: 25.4.2014
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan pureminen
Vastaus #4 - 06.07.2014 klo 21:48:10
Tulosta viesti  
Kiitos paljon vastauksesta Pikkuhukka  Hymiö
Olen minä rääkynyt joka kerta kun puree. Aika lujaa... Naapurit pitää kai pimeenä...
No, siis rääkäisin aina kun puri kammatessa ja samalla otin niskavilloista kiinni silleen ei kovin lujasti. Niinhän se emokin opettaa pentujaan. Se auttoi suurelta osin siihen käsittelypuremiseen mutta tää jäi.
Lapsi ei kovin innokkaasti ole hakeutunut silittelemään kissoja vielä, on sen verran pieni mutta nyt alkaa jo niin tehdä. Hyvin varovasti hän silittää. Muita kissojani voi käsitellä miten vaan niin ne ei pure eikä raavi.
Toki opetetaan lapselle ettei niitäKÄÄN saa käsitellä miten vaan  Silmänisku
Tuota poikaakin on silitellyt mutta siinä on se ongelma nyt edessä. Sehän voi napata koska vaan ja jos lapsi silittää muita kissojani niin miten osaisi erottaa että ei tuota, eikä siinä ole mitään järkeäkään  Surullinen
Oma esikoiseni kun syntyi niin meillä oli jo muutaman vuoden ikäinen  iso ja lempeä kolli joka oli lapsen kanssa parhaat kaverit. Kuopukseni taas oli just 2v. kun meille tuli pentu eikä ollut pienintäkään ongelmaa asiassa.
Voihan se osin olla pentumaista touhua mutta nämä kaksi muuta ei ole purreet edes pentuna. Tämä pureminen ei ole edes pientä vaan upottaa naskalinsa kunnolla käteen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun