Help! Onko leikattu kissa? (löytökissa) (Luettu 13760 kertaa)
Elora
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 2
Liittynyt: 02.02.2014
Help! Onko leikattu kissa? (löytökissa)
02.02.2014 klo 22:14:14
Tulosta viesti  
Hei! Minulla on ollut jo muutamia vuosia löytölapsena tyttökissa, joka ei ole tehnyt pentuja kertaakaan (meidän aikana), ja on saanut kulkea vapaana pihalla noin. 2-3 vuotta. Nykyään on sisäkissana rivitaloon muuton takia. Kun kissa vielä kulki pihalla, markilla pyöri myös muita kissoja, varmasti myös kolleja eikä pentuja tosiaan ilmestynyt missään välissä ainakaan tietääkseni.
Olen miettinyt jo kauan, että onkohan kissa leikattu? Mitään leikkausjälkiä ei ainakaan enää tunnu, mutta allit roikkuvat takajalkojen kohdasta jo aikalailla. (Olen jostain kuullut, että leikatuilla tyttökissoilla voisi allit ruveta roikkumaan?). En ole eläinlääkärin tiimoille tästä asiasta mennyt, kun tuskin osaisi sanoa (tämän paikkakunnan eläinlääkärit) : D tai tiedä häntä, vaikka tietäisivätkin. Mutta pointtina on, että onko jollain muulla teistä tälläista kokemusta/tietoa?? Kiitos vastauksista jo etukäteen :3
« Viimeksi muokattu: 03.02.2014 klo 12:24:55 Kirjoittaja Elora »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Help! Onko leikattu kissa? (löytökissa)
Vastaus #1 - 06.02.2014 klo 17:09:32
Tulosta viesti  
Kissan sterihaava on kyllä niin huomaamaton jos steri on tehty oikein, että ei sitä oikein eläinlääkärikään osaa sanoa. Onko kissalla ollut kiimaa?

Usein kissa joudutaan avaamaan, jotta nähdään onko kohtu vielä paikoillaan vai ei. Sitä kun ei pysty 100% varmasti edes käsin tunnustelemaan. Todennäköisesti kissa on leikattu, jos sillä ei ole ollut kiimaa eikä se ole kadonnut esim. kuukaudeksi (tekemään pentuja) ulkoillessaan.

Nuo mainitsemasi "allit" voivat vanhemmiten alkaa roikkua myös leikkaamattomilla kissoilla, joten siihen ei voi oikein luottaa, vaikka todennäköisempää onkin, että kissa on leikattu.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Elora
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 2
Liittynyt: 02.02.2014
Re: Help! Onko leikattu kissa? (löytökissa)
Vastaus #2 - 07.02.2014 klo 21:11:25
Tulosta viesti  
Kiitos vastauksestasi! Tuosta kiimasta en ole ihan varma, ehkä sillä on voinut olla ajoittain sitä kun mouruaa, mutta voi varmaan johtua myös muista syistä? Mutta mielestäni mitään häiritsevää kiimaa sillä ei koskaan ole ollut, eikä ole kadonnut pihasta, pikemminkin pyrki aina sisälle takaisin. Ja iältään tämä saattaa olla jo melko vanha, ei ole mikää riehuja yksilö vaan pikemminkin nukkuu ja syö päivät pitkät.


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun