10 Seinä edessäkö (Luettu 5116 kertaa)
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Seinä edessäkö
30.10.2013 klo 17:13:24
Tulosta viesti  
Persialaispoika 6kk ei anna kammata vaan tappelee ja rimpuilee, puree, kynsii... uhhh! Ja toinen perskini on kuin itse tyytyväisyys kun saa rapsutusta ja kampausta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lassi_ja_Lilja
Mörökölli
***
Poissa


Kaksi karvatassua NFO
7/2009

Viestejä: 996
Liittynyt: 26.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #1 - 31.10.2013 klo 08:16:33
Tulosta viesti  
Kuinka paljon olet yrittänyt lahjoa herkuilla? Jos herkut toimii, kannattaa edetä pienin askelin. Pari kammanvetoa ja heti herkku jne. Missä paikassa kampaat? Onko kissa sylissä?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #2 - 31.10.2013 klo 12:17:11
Tulosta viesti  
Vähitellen, vähitellen Hymiö
odotat että kisu on rentoutuneessa tilassa ja silloin harvalla kammalla kampailet vain leuan aluset ja rintakaulurin. Ja muistat palkita namilla.
Kun tästä on tullut rutiinia, laajennat kampaamista vähitellen ja lopeta heti, kun se puree ja mene itse pois.
Tällä tavalla suostuttelin Mintun rakastamaan kampaamista, Pepin kanssa työ on vielä pahasti kesken, mutta vähitellen..
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #3 - 31.10.2013 klo 17:22:04
Tulosta viesti  
^Samaa mieltä... vähitellen, vähitellen sitä totuttamista siihen turkinhoitoon, väkisin pakottamalla saa kissan vaan entistä enemmän tappelemaan vastaan. 

Esim. ruokailun jälkeen, kun kissa on rauhallisella päällä, niin pari kammanvetoa ja heti samantien palkinto ( jokin nami, paijaus, kehuminen, leikitys jne, mikä nyt tälle kissalle olisi se kaikkein halutuin asia).  Kammaksi kannattaa valita ensin harva pyörivillä piikeillä oleva metallikampa tai muovinen ihmisillekin tarkoitettu harvapiikkinen kampa ( selvityskampa) käy, tai pehmeällä harjallakin voi aloittaa totuttelun.  Tärkeätä ettei aiheuta kissalle kammatessa mitään epämiellyttävyyden / kivun tunnetta, kammatessa lyhyitä vetoja, toisella kädellä painamalla voi pitää kissan ihosta kiinni samalla kun kampaa, jolloin iho ei pääse venymään, eikä aiheuta epämiellyttävää tunnetta kissalle.

Meillä yleensä on aloitettu pitkäkarvaisille esy-kissoille turkinhoitoon totuttelu pehmeällä harjalla, ensin poskista/suupielistä, sitten niska, selkä.  Pikkuhiljaa edetään kissan ehdoilla, voidaan vaihtaa harjasta kampaan; kokeilla erilaisia kampoja, harjoja mikä vaikuttaisi kissasta tuntuvan mielyttävämmältä - mutta vähitellen, kärsivällisen päättäväisesti totutetaan kissaa turkinhoitoon palkitsemista unohtamatta. 
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Varjo
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 156
Sijainti: Valkeakoski
Liittynyt: 10.11.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #4 - 01.11.2013 klo 15:59:19
Tulosta viesti  
^^
Eikös tuolla menetelmällä anneta kissan voittaa? Itse ainakin menettelen niin, että minkä tahansa käsittelyn yhteydessä, kissa saa lähteä vasta kun on ollut nätisti ja kun minä niin päätän. Näin oppii ettei se riekkuminen ja vääntelehtiminen auta pois tilanteesta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #5 - 04.11.2013 klo 10:10:48
Tulosta viesti  
^ Mutta kissa oppii myös kokemaan tilanteen epämiellyttävänä.

Vaikka meillä hoitotoimenpiteet ovat itsestäänselvyys, toki hyvästä käytöksestä saa palkinnon, huonosta jää palkitsematta. Kun opeteltiin pentujen kanssa kynsien leikkuuta, jokaisen hyvinhoidetun tassun jälkeen pentu sai namin. Rimpuilusta ja potkimisesta namia ei tullut, vaan kynnet leikattiin ja kun kissa oli hetken rauhassa paikallaan, sai sitten namin. Aika nopeasti pikkujätkät oppi, että mitä kannattaa tehdä saadakseen namin. Kynsienleikkuu ei ole mikään ongelma noilla.

Kirppu, jonka kynsiä on pienestä pitäen leikattu, turkkia harjattu ja tyttöä pesty, ei pidä näistä mistään hoitotoimenpiteistä. En lähde maanittelemaan, mutta on ihan turhaa ajatellakaan, että kaappaan neidin syliin ja asiat vain tehdään. Siitä ei saa kun sodan aikaiseksi. Meillä turkinhoito järjestettiin niin, että sitä on useampana päivänä ja vähän kerrallaan, niin ettei tilanne muutu kissan kannalta epämiellyttäväksi (koska sitten tulee ruumiita; vaikka on noita villiintyneitäkin tullut käsiteltyä, niin Kirppu-neiti kyllä vetää pohjat tässä käyttäytymisessä!). Esimerkiksi yhtenä päivänä ruokakupilla harjataan kauluri ja toinen kylki, kun kissa on keskittynyt ruokaan. Pesu pyritään tekemään mahdollisimman miellyttäväksi kissan kannalta, nopeaa ja tehokasta toimintaa lämpöisellä vedellä.

Mä kannustaisin siihen, että hitaasti, vähän kerrallaan ja hyvästä käytöksestä palkitaan. Turkinhoito on monelle kissalle opettelemisen takana, koska kissat hoitavat toistensa turkkia vain tietyistä kohdista (kohdat, mihin itse eivät yllä, esimerkiksi korvantaustat) ja hoitavat itse loput. Se on siis käytännössä privaattialueelle tunkeutumista, kun lähestyy harjan kanssa vatsakarvoja. Jotkut kissat ovat oppineet siihen jo pennusta ja nauttivat siitä, joillekin se ei mene ikinä jakeluun. Ei auta kun hitaasti opetella.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #6 - 06.11.2013 klo 08:24:39
Tulosta viesti  
Kissa tuli meille 5kk ikäisenä joten kasvattajan velvollisuuksiin kyllä kuukui totuttaa pentu hoitoihin siihen mennessä. Persialaiskissan turkki vaatii päivittäistä kampaamista tai jos viikon odottelen ja vain pehmeällä harjalla selästä hivelen niin seuraavaksi saa ajella takut pois koneella.
Kyllä se selästä antaa kammata mutta auta armias kun alan käsitellä vatsapuolta, mikä nimenomaan takkuuntuukin, niin sota syntyy.
Olis kiva tietää muiden tyylin kammata. Siis mistä aloitatte, missä kampaaminen tapahtuu(sylissä, pöydällä, lattialla...) ja missä järjestyksessä.
Minulla on ollut monta kissaa mutta tää tapaus on ainut missä näin käy.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #7 - 06.11.2013 klo 08:33:59
Tulosta viesti  
Samalla tyylillä olen tämän kammannut kuin kaksi edellistä perskiä ja tuon toisen vähän vanhemman.
Sylissä kampaan ja juttelen rauhoittavasti, vähän hyräilen. Ensin helpoimmasta päästä eli selkäpuoli ja kaula. Sitten kippaan kissan selälleen syliini, ja rapsuttelen kunnes se rentoutuu, juttelen koko ajan hiljalleen ja kehun vaikka ei se sitä ymmärrä mut äänensävy on tärkeä.
Sitten etenen etuosasta taakse, pöksyihin ja kainaloihin, joihin helposti tulee takkuja. Usein kissa nostaa siinä vaiheessa takakoipensa eteen ja nuolee takatassuaan, usein myös hyrisee ja laittaa silmät kiinni. Sen jälkeen hankalin eli vatsa ja jalkojen sisäpuolet.
Pidän kissaa muutenkin usein selällään sylissä ja se tykkää siitä.
Näin olen pärjännyt mainiosti muiden kanssa mutta tää otus ei siedä lainkaan muuta kuin selän kampaamista.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lassi_ja_Lilja
Mörökölli
***
Poissa


Kaksi karvatassua NFO
7/2009

Viestejä: 996
Liittynyt: 26.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #8 - 06.11.2013 klo 10:12:21
Tulosta viesti  
Joo ymmärrän tuskan. Meiltä löytyy kotoa kaksi isoturkkista norskia. Tuo vatsa, kainalot ja jalkojen sisäväli on kyllä haasteellinen kun se on pakko oikeastaan kammata kissa selällään sylissä.
Meillä toinen kissa tykkää harjaamisesta pehmeällä harjalla selästä ja korvien takaa mutta siitä ei tosissaan ole juurikaan mitään hyötyä muuta kun että kissa tykkää. Kunnon kampaamista varten meillä sulkeudutaan vessan. Lassille toimii hyvin lahjonta eli hyppää ihan itse pytyn päälle kun huutelen sitä vessaan ja rapistelen nameja. Aluksi kammataan selästä ja muualta pytyn päällä ja sitten kissa syliin selälleen ja haastavat alueet. Yleensä sujuu ihan hyvin, jos on määrätietoinen ja nopea. Joku mau vastalause saattaa kuulua. Lilja taas ei perusta lahjonnasta mitään eikä suostu syömään nameja vessassa mutta vessaan on pakko mennä kun muuten juoksee karkuun parin harjanvedon jälkeen. Muuten sujuu ihan ok mutta neiti murjottaa ja mahaa kammatessa sähisee yleensä aina mutta minkäs teet kun turkkia on pakko hoitaa. Jossain vaiheessa kampaamisen jälkeen kelpaa sitten namitkin.  Mutta ymmärrän kyllä, että teillä tilanne on kurja jos kissa rapii ja riehuu. Tiedän kyllä kissoja, jotka vastustavat kampaamista vaikka kasvattaja on kuinka yrittänyt totuttaa. Enpäs nyt oikein osaa neuvoa kun kampaamistapasi kuulostaa ihan hyvältä. Onko kissa kuinka herkkä tapaus? Jos ei ole, niin ehkä laittaisin itselle hanskoja käteen ja suojavaatteita päälle ja kampaisin tuon vatsapuolen ja muut väkisin. Takkujen leikkaaminen kainaloista ja mahasta ei meinaan ole mitään kivaa puuhaa sekään. Siinä itkee sekä kissa että omistaja. Niin kuin itsekin sanoit niin tiettyjen kissojen turkkia on vaan pakko hoitaa. Muuten tulee eläinlääkärireissu ja takut on pakko poistaa nukutuksessa. Tsemppiä  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #9 - 08.11.2013 klo 11:10:43
Tulosta viesti  
Nyt tämä kissapeto puri ystävääni oikein kunnolla kun hän rapsutti sitä korvan takaa  Epävarma ja kissa hyrisi jopa.
Tämä on toivotonta. Minulla on pieniä lapsenlapsia joten en tiedä voinko pitää kissaa joka saattaa purra tuolla lailla.
Yksikään aiemmista kissoistani ei ole potenut hellyysagressiota.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #10 - 08.11.2013 klo 13:54:48
Tulosta viesti  
Lainaus:
Kissa tuli meille 5kk ikäisenä joten kasvattajan velvollisuuksiin kyllä kuukui totuttaa pentu hoitoihin siihen mennessä


Oletko ollut yhteydessä kasvattajaan tämän turkinhoito-ongelman takia ?  Kyllähän rotukasvattajan pitäisi totuttaa pentu käsittelyihin ja varsinkin kun kyse persialaiskissasta, jonka turkki vaatii sitä säännöllistä hoitoa. 
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #11 - 08.11.2013 klo 19:15:35
Tulosta viesti  
Opetin epähuomiossa Mintun kerjäämään tässä näytön edessä, kun se väsyy se pötkähtää nukkumaan selälleen ja silloin saan kammata sen vatsapuolen, tämä tykkää ja hyrisee Hymiö
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Adash
Karvakorva
*
Poissa


Shakira <3

Viestejä: 119
Liittynyt: 27.09.2013
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #12 - 09.11.2013 klo 18:14:22
Tulosta viesti  
Kasvattaja pesee kätensä ongelmasta ja väittää että en vaan osaa käsitellä sitä. No, enhän ole kuin 6 kissaa hoitanut ja niistä 2 perskiä...  Pyöritä silmiä
Eikä vastaa viesteihini kuulemma enää...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Seinä edessäkö
Vastaus #13 - 09.11.2013 klo 22:22:19
Tulosta viesti  
olisiko ihan mahdoton ajeluttaa mahapuolen turkki ja lyhyen karvan aikana totuttaa kaveri kampaamiseen?
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun