Kissa puree kuin tappaakseen (Luettu 15683 kertaa)
Amanteli
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 28.10.2013
Kissa puree kuin tappaakseen
28.10.2013 klo 14:22:41
Tulosta viesti  
2-3v ikäinen narttu kissa tuli meille neljä yötä sitten turvakodista. Muita lemmikkejä meillä ei ole. Tämä Alli on ihana, seuralinen sylikissa MUTTA...
Varoittamatta se iskee hampaat kiinni ja raapii. Tämän se tekee yleensä silityksen yhteydessä. Eilen se puri minua hermoon, käsi ei toimi kunnolla ja kivut ovat hirveät. Alli on selvästi vieroitettu liian aikaisin emostaan ja se on todella pienikokoinenkin.

Mitä ihmettä Allin kanssa teen? Se on jo valloittanut sydämeni, en halua menettää sitä, mutta pelkään pysyviä vaurioita. Enkä halua elää jatkuvassa pelossa. Apua!  Itku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa puree kuin tappaakseen
Vastaus #1 - 29.10.2013 klo 08:35:02
Tulosta viesti  
Kissan hyväilyaggressio on aika tavallinen ongelma, lisää tietoa löydät googlaamalla.

Tuosta tavasta voi olla hankala päästä eroon, muuta muutama juttu voi helpottaa tilannetta ajan myötä. Ensinnäkin kun opit tuntemaan kissan paremmin, niin opit myös tulkitsemaan sen eleitä ja tiedät milloin kannattaa lopettaa silittely ennen kuin puruinto iskee. Yksi hyvä merkki lähestyvästä puraisusta on hännänpään hienoinen nytkähtely. Jos häntä tai hännänpää vippaa jo kunnolla, niin viimeistään silloin pitää lopettaa.

Jos hampaat kuitenkin ehtivät iskeä kiinni käteen, niin kissa pitää saada ymmärtämään, että nyt sattuu ja pitää lopettaa. Kissalle parhaiten ymmärrettäviä reaktioita tilanteessa on voimakas suhahdus, sellainen kuin kissakin päästää, tai kimakka kiljahdus, jota kissa voi hieman säikähtää. Samalla käsi kannattaa pitää ihan velttona, käden liikuttelu ja pois kiskominen saattavat vain yllyttää kissaa puremaan kovemmin.

Tässä nyt muutama vinkki, toivottavasti lisää vinkkejä tulee foorumilaisilta jotka ovat omakohtaisesti törmänneet samaan ongelmaan.

Ei kissa kuitenkaan tämän tapansa kanssa ole toivoton tapaus, varmasti saat sinnikkyydellä tuota pahaa tapaa karsittua.

Niin ja muistathan käydä lääkärissä puremasi kanssa, kissan´puremat tulehtuvat todella herkästi ja antibiootit voivat olla tarpeen
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa puree kuin tappaakseen
Vastaus #2 - 29.10.2013 klo 10:08:09
Tulosta viesti  
Yhden pureskelevan kissan omistajana sanoisin, jotta rajoita silittelysi vaikkapa leuan alta rapsuttamiseen ja sitäkin vain ihan lyhyen ajan. Seuraa kissan kehonkieltä ja opettele tunnistamaan vaaran merkit, Peppi-kissallamme  on tapana tulla luokse ja tahtoa silityksiä, kunnes se nappaa hampailla kiinni ja puree ja samalla kynnet tiukasti kiinni. Leikkaamme sen kynnet säännöllisesti ja kulmurit ovat katkenneet joskus edellisen elämän aikana joten ei niin kauheasti satu, mutta voin kuvitella miltä totinen puraisu tuntuu, sillä Minttu on joskus varoittanut liiallissta lähentelystä puraisemalla ja kunnolla.
Kissariepusi on ihan sekaisin uudessa paikassa, uusien ihmisten seassa, se pitää toisaalta sinusta, toisaalta kokee silityksen äkillisenä uhkana ja käyttäytyy itsekin äkkipikaisesti. ajan kanssa, opettelemalla pääsette yhteisymmärrykseen ja voitte aloittaa kampaamisen, siitäkin jotkut kissat pitävät kunhan aloitat sieltä leuan alta, ainakin kampa on siinä kätesi ja kissan hampaiden välissä.
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Amanteli
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 28.10.2013
Re: Kissa puree kuin tappaakseen
Vastaus #3 - 29.10.2013 klo 15:36:44
Tulosta viesti  
Tunnen useita kissoja jotka kyllästyttyään tarttuvat tassuilla, purevat ja potkivat, mutta Alli on erilainen. Saattaa purra esim sitä nostaessa ja kerran syöksyi syyttä jalkaani kiinni.

Mutta aletaan yhä enemmän tottua toisiimme ja olen alkanut varoa enemmän. Ei näytä toivottomalta. Lääkärissä kävin, sain kuurin, kolme päivää saikkua ja kuulemma hermo vain ärtynyt. Onneksi tunto onkin käteen jo palaamassa.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Miskat
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 216
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 29.11.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissa puree kuin tappaakseen
Vastaus #4 - 04.11.2013 klo 18:43:34
Tulosta viesti  
Meidän Hessu oli alkuun samanlainen. Tullessaan meille oli hyvin varautunut ja arka kaikkea uutta ja uusia ihmisiä kohtaan. Sitä ei saanut ylen määrin silitellä tai tulla "naamalle", ei ennen kuin alkoi tutustua meihin paremmin. Jos se esimerkiksi pääsi vaatekaappiin tutustumaan ja halusin hätistää sen sieltä pois, se kävi käden kimppuun todella aggressiivisesti.

Mutta vähitellen Hessu on tottunut minuun (mies ei sitä käsittele) ja antaa käsitelläkin koko ajan enemmän. Nyt on asunut meillä 8 kk, mutta vielä pari kuukautta sitten saattoi liiallinen rapsuttelu aiheuttaa jälleen puremiskohtauksen, tosin enää hyvin pienen, ei kissa enää yritäkään vahingoittaa, vaan enemmänkin varoittaa.

Turkin kampailu ei enää aiheuta raivokohtauksia, mutta Hessu vain aika pian menettää kärsivällisyytensä ja lähtee pois. Syliin nosto asennossa kuin asennossa jo menee, myös olalle sen saa nostaa, eikä ole moksiskaan. Valjaiden laitto menee kuin vettä vaan, ja eilen aloin räplätä Hessun tassuja, jotta joskus voisin leikata sen kynnet. Eilen sain leikattua vain yhden kynnen, kun Hessu aivan pikkaisen näykkäsi ja lähti lipettiin.

Hessu siis on tottunut puremaan/näykkimään, jos sille tehdään jotain sellaista, mistä se ei tykkää. Mutta alkuun se pureminen oli voimakkaampaa, nyt enää vain sellaista, ettei mun tarvitse olla kamalasti varuillaan sen kanssa.

Tosin nyt ymmärrän, miksi Hessu annettiin edellisestä koekodista jo 2 viikon jälkeen takaisin luovuttajilleen, siinä ajassa Hessu ehti näyttää itsestään vain kynsiä/hampaita. Hyvä niin, sillä nyt rakas Hessu on meillä!  Virnistys
  

RIP Pami ♀ ~7/1985-11/99, RIP Jeppe ♀ 19.12.1993-17.1.2011, RIP Tiksu ♀ ~1987-25.11.2003
Sofia ♀ ~2001-
Sabina ♀ ~2006-
Hessu Heiskanen ♂ 1.4.2003-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun