Alistuva tyttökissa vailla kaveria. Kokemuksia? (Luettu 2139 kertaa)
Sella
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 3
Liittynyt: 11.09.2013
Alistuva tyttökissa vailla kaveria. Kokemuksia?
11.09.2013 klo 20:37:40
Tulosta viesti  
Minulla on 7-vuotias tyttökissa, joka on pentuna tullut minulle "villikissana". Aikojen saatossa luottamuksen saavutettuani, kissasta on kuoriutunut ihana pakkaus: seurallinen, leikkisä, hellyydenkipeä ja kova juttelemaan.

Ongelma onkin nyt seuraavanlainen:

Kissoja oli alunperin kaksi; tämä tyttö ja kollipoika, olleet yhdessä ihan pennusta asti. Tulivat hyvin toimeen, leikkivät ja elivät suhteellisen sopuisasti, mitä nyt kolli joskus puolet isompana valtasi tytön nukkumapaikkoja jne.
POika menehtyi vuosi sitten. Otin tytölle kaveriksi poikapennun, koska arvelin, että pentuun olisi helpompi sopeutua.

No, toisin kävi. Puoli vuotta seurasin, kuinka pentu höykytti, alisti ja dominoi vanhempaa kissaa täysipäiväisesti ja loppujen lopuksi tyttökissa piileskeli 90% ajasta paikoissa, jonne pentu ei yleensä mennyt. Kamala tilanne.

Tuolloin päätin, että pentu lähtee ja etsin sille uuden kodin. Lähdön jälkeen tyttö on ollut täysin eri kissa; se seuraa, juttelee ja on kaikin puolin taas rohkaistunut ja vapautunut omaksi itsekseen.
Kissa on arkuudestaan, kiltteydestään ja alistuvuudestaan huolimatta hyvin leikkisä. Sillä nyt ajattelinkin toista kisua kaveriksi (vain JOS sopiva löytyy), koska arvelen, että toisella kissalla kuitenkin olisi tarjota jotain mitä minulla ei.

Onko kokemuksia vastaavista tilanteista tai siitä, millaista kaveria kannattaisi harkita? Itse mietin toista, vanhempaa tyttökissaa...

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
callette
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 601
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 19.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Alistuva tyttökissa vailla kaveria. Kokemuksia?
Vastaus #1 - 11.09.2013 klo 20:55:40
Tulosta viesti  
Tyttöparit tulevat vähän huonosti vanhemmalla iällä toimeen, jos eivät siis entuudestaan ole tuttuja. Itse etsisin rauhallista, laiskanpulskeaa kollikissaa kaveriksi. Vanhempaa herrasmiestä, yli 4-5 vuotiasta Hymiö Aralle tytölle nuo ovat lähes poikkeuksetta olleet jopa eteenpäintuovia kavereita, koska arempi ottaa yleensä esimerkkiä sitten siitä sosiaalisemmasta.

Kaverin hankkiminen on aina erittäin hankalaa, koska varsinkin vanhemmalla iällä kissat tuppaavat puolustamaan reviiriään hanakasti. Tässä nyt suurempi ongelma taitaa olla tuo perusluonne, eli vähän arka ja syrjäänvetäytyvä, jolloin täytyy kumppanissa tietenkin etsiä tasapainottavia ominaisuuksia: rauhallisuus, vähän ehkä laiskanpulskeus, kollikin voisi olla jokin semmoinen joka on ennemmin ollut altavastaavan asemassa laumassa. Kissat ovat näin tasaveroisempia eikä kumpikaan tulisi pomottamaan.

Meillä porukoilla oli tällainen ongelma, joskin sen laiskanpulskena, altavastaavakollin kanssa. Kaveriksi hankittiin stressaantunut, vähän laumassa alistuva tyttökissa. Ilmeisesti paritus oli "match made in heaven", sillä viikon sähinöiden jälkeen alkoivat luottaa toisiinsa enemmän ja nykyään ovat paita ja peppu. Leikkivät paljon yhdessä ja nukkuvat yhdessä. Molemmat nyt ovat jo pentuiän ohittaineita, kolli 4v ja tyttö 3v, ja luonteeltaan sopivat erittäin hyvin toisilleen.
  

"I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days."
Maatiaiset Nefertiti ja Miss Moriarty sekä MCO RaReCoon's Phedca
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Leelou
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 461
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 25.06.2011
Re: Alistuva tyttökissa vailla kaveria. Kokemuksia?
Vastaus #2 - 12.09.2013 klo 13:23:20
Tulosta viesti  
Itse miettisin speksien kuten iän tai sukupuolen sijasta luonnetta. Ottaisin kissan, jonka luonteesta ja suhtautumisesta muihin kissoihin on etukäteen mahdollisimman paljon tietoa, esim. esyllä asuneen. Sellaisen kissasosiaalisen, jolle kaverit ovat tärkeitä, ja joka on nopea ystävystymään.

Itsekin pelkäsin, että toinen kissa alkaisi pomottaa arkaa tyttöäni, ja etsin sille kaveriksi tällaisen kiltin tapauksen. Nyt 2 vuotta myöhemmin huomaan kyllä, että kissojen valtasuhteet ovat kääntyneet ja uudempi tulokas on nyt johtaja, mutta se on niin ystävällinen luonne, että se ei haittaa, koska se ei siltikään pomota yhtään.  Hymiö

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sella
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 3
Liittynyt: 11.09.2013
Re: Alistuva tyttökissa vailla kaveria. Kokemuksia?
Vastaus #3 - 14.09.2013 klo 22:07:49
Tulosta viesti  
Kiitos kovasti vinkeistä!  Hymiö

Nyt on tulossa meille kokeiluun lähes samanikäinen toinen tyttö, koka on kuulemma hyvin kiltti luonteeltaan. Peukut pystyyn, että saamme hänestä uuden perheenjäsenen  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun