Äänestys
Äänestys Kysymys: Sopiva koti?« Tekijä: tsutteri on: 24.07.2013 klo 07:41:32 »

Sopiva koti kissalle? (Luettu 5067 kertaa)
tsutteri
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 24.07.2013
Sopiva koti kissalle?
24.07.2013 klo 07:37:10
Tulosta viesti  
Hei.

Mietin vakavasti (kahden) kissan ottoa ja tahtosin teiltä ensin mielipiteen voinko tarjota hyvän kodin vai oonko itsekäs jos näin teen.

Olen 26 vuotias kissoja rakastava mies. Kissoista on kokemusta noin 20 vuotta joista toki iso osa on vietetty lapsuudenkotiin otetun kissan kanssa, eli en oo siihen aikaan (penskana) luonnollisesti osannut ottaa kaikkea sitä vastuuta jota nyt ottaisin, mutta rakkaudesta ei ollut pulaa kumpaankaan suuntaan:) Aikuisella iällä otetun kissan kanssa meni myöskin kaikki hyvin ja tiedän siis mitä kahden kissan(toinen oli silloisen avovaimoni, toisen otin kun muutimme avokin kanssa yhteen) kanssa eläminen tarkottaa ja mitä se vaatii. Erottiin avovaimon kanssa jokunen kuukausi sitten ja molemmat kissat jäivät asumaan exän hoiviin. Vaikka päätös oli vaikee ja ikävä on kova, oon itseasiassa aika ylpee siitä että pystyin sen tekemään. Näin on kissoille parempi, kun eivät joutuneet toisistaan eroamaan ja saavat asua pysyvässä kodissa ilman että nään niitä sillontällön ja muistutan molempia osapuolia(siis itseäni ja kissoja) jatkuvasti erosta.

Kissat ovat siis eläiminä tuttuja ja ymmärrän vastuun. Rakastava ja hyvä koti siis siltä osin on taattu. Elän toki normaalia nuoren miehen elämää, käyn töissä ja joskus saatan käydä jossain kavereilla tai pitää pienimuotosia bileitä kotonakin. Aina ja kaikessa kuitenkin kämppikset(kissat) etusijalla, eli vähänkään pidemmälle lähtiessä kissoille varmasti löytyy hoitaja tai hoitopaikka, jne. Leikin, hellin ja juttelen kissoille paljon.

Oon muuttamassa uuteen asuntoon, jonne siis ne kissat ajattelin hankkia kavereiksi. Asunto tulee todennäkösesti olemaan pieni, noin kolmenkymmenen neliön yksiö, toivottavasti lasitetulla parvekkeella.
Sain vastikään uuden työpaikan joka ei varsinaisesti oo tulevaisuuden suunnitelmien mukanen, eli työpaikan vaihto on tiedossa luultavasti noin vuoden kuluttua. Se siis voi tarkottaa muuttoa ties minne päin Suomea.

Asunto onkin siis se päällimmäinen kysymys. Onko noin pieni asunto liian pieni kissalle? Jos ei, onko parempi ottaa tosiaan kaksi kissaa jotta heillä ois toisistaan seuraa tavallisten arkipoissaolojen aikana? Mielelläni ottaisin jotkut nuoret kisulit eläinsuojeluyhdistykseltä, auttaisin joitain hädässä olevia sisaruksia. Vai olisiko parempi ottaa ihan pentuja, tottuuko ne helpommin kämpän kokoon jne?

Kertokaa vaan mitä mieleenne tulee, teidän kommenteilla on suuri painoarvo päätöksenteossa. Pahoittelut jos viesti tuntuu epäjohdonmukaselta tai siltä ettei koko viestissä oo juurikaan asiaa vaan pelkkää liipalaapaa. Koko yö menny työhommissa ja puuhastellessa, nyt painun koisimaan. Kiitoksia jo etukäteen:)
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
tsutteri
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 24.07.2013
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #1 - 24.07.2013 klo 07:41:32
Tulosta viesti  
Lisäsinpä vielä äänestyksen, jos jotkut laiskajaakot ei jaksa viestiä kirjotella ni ehkä jaksaa napsauttaa rastin ruutuun:)
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #2 - 24.07.2013 klo 08:20:48
Tulosta viesti  
Kissathan käyttää kuutioita, ei neliöitä  Hymiö. Eli kämpän koko on ihan riittävä kahdellekin kissalle kunhan niille on tilaa myös pystysuunnassa, eli korkea kiipeilypuu (vaikka yksi sisällä ja yksi partsilla) ja vaikkapa jotain hyllytasoja yms, joissa hengailla ja nukkua.

Kannattaa ehdottomasti ottaa saman tien kaksi kissaa, joko pentusisarukset tai kaksi aikuista jotka ovat jo valmiiksi ystävykset eli juurikin eläinsuojeluyhdistykseltä tai vaikkapa kodinvaihtajat joita paljon ilmoitellaan lehdissä ja osto-myynti -sivustoilla. Kissalle parasta seuraa on hyvä kissakamu jonka kanssa voi touhuta, pania, leikkiä hippaa ja käpertyä nukkumaan. Kaverin kanssa aika ei tule pitkäksi, eikä tule sitten niitä pahojaankaan touhuttua niin paljon  Hymiö.

Muutenhan sulla on puitteet hyvässä jamassa kissoja ajatellen. Pääasia, että kissoille löytyy aikaa, hellyyttä ja huolenpitoa. Ei tietysti kuitenkaan kannata valkata eläinsuojeluyhdistykseltä mitään arinta mahdollista kaksikkoa jos haluat kutsua pienehköön kotiin välillä kavereita etkoille tai jatkoille Silmänisku.

Taloudellisesti pitää varautua siihen, että tulee jotain yllättävää sairautta joka voi niellä useita satoja euroja. Joku vararahasto on siis paikallaan akuutteja sairastumisia varten, eikä eläinlääkärikuluvakuutuskaan ole huono ajatus, meillä siitä on ollut paljon hyötyä.

Kannattaa rahallisesti panostaa myös laadukkaaseen ruokaan, nekin voivat auttaa ehkäisemään erilaisia sairauksia. Kierrä siis kaukaa marketin viljamössöt, varsinkin ne kuivaruuat, jotain ihan ok märkäruokia marketistakin löytyy. Raksut kannattaa ostaa eläinkaupasta (sielläkin on kyllä surkeita merkkejä kuten Royal Canin) tai tilata netistä (Zooplus). Foorumin ruokintaosiota lukemalla saa paljon hyviä vinkkejä ruokintaan.

Sitten vaan etsimään sitä omaa kissakaksikkoa  Hymiö
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #3 - 24.07.2013 klo 14:59:27
Tulosta viesti  
Kyllä !  Hymiö  Eli vastaukseni on, että voit todellakin tarjota hyvän kodin kissalle/ kissoille ja upeata, että ajattelit vieläpä tarjota kotia esy-kissoille !  Nuoret aikuiset tai mikseipä jo seniori-ikäisetkin kaverukset sopeutuvat varmasti kotiisi - asunto ei ole liian pieni, kunhan on "temmellyskenttää" ylöspäin kissoille.  Eikä mahdollinen tuleva muuttokaan ole este.   

Kaksi kissaa saavat tosiaan toisistaan seuraa, toki esyillä on myöskin paljon niitäkin kissoja, jotka haluavat vain kodin ainoaksi kissaksi ja pärjäävät kyllä normaalin työpäivän ajan yksinkin, joten eihän sekään vaihtoehto ole kokonaan suljettu pois ( jos menet johonkin esylle katsomaan kissoja, niin luulenpa, että kissa/kissat valitsevat sinut eikä toisinpäin  Silmänisku ), vaikka vastasinkin galluppiin, että "kaksi kissaa".
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #4 - 24.07.2013 klo 15:18:51
Tulosta viesti  
Se kannattaa huomata, että yksiössä voivat välillä yöunet jäädä vähille jos nukkumispaikka on olohuoneessa, koska nuoret kissathan tykkäävät juoksennella öisin  Silmänisku Ja kyllä, kokemusta on. En toki silti valitsisi toisin  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #5 - 24.07.2013 klo 15:25:50
Tulosta viesti  
^ Korvatulpat käyttöön ?   Silmänisku   Kyllä vaan kaksiossakin saattaa ne yöunet jäädä toisinaan vähille, vaikka on yksi kissa ja vieläpä seniori-ikäinen...  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #6 - 24.07.2013 klo 15:58:27
Tulosta viesti  
suosittelen kahta kissaa, meille tuli ensin Peppi ja 9 kk jälkeen huomasimme sen tarvitsevan oman lajin kaverin, jolloin Apulan kautta löytyi Minttu.
Siis luonamme asuu kaksi aikuisena tullutta leikattua karvaläjää ja ovat hyvin tärkeitä toisilleen.
Kiipeilypuita kannattaa hankkia ja hyllytkin on kivoja, mahdollisimman korkealle kissa tahtoo ja menee kanssa, vaikka oven päälle jollet ole muita kiipeilyjuttuja varaa heidän ilokseen. Hymiö
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
noora-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1937
Sijainti: Kuopio
Liittynyt: 04.03.2011
Re: Sopiva koti kissalle?
Vastaus #7 - 24.07.2013 klo 16:29:06
Tulosta viesti  
Itse asuin hiukka alle vuoden kahden nelkkukissan kanssa 30 neliön yksiössä eikä se oikein herkkua ollut vaikka onnistui toki. Kenties joidenkin rauhallisten kissojen kanssa onnistuu paremmin, nämä nelkut kun ovat aika aktiivisia.
Muuttaminen voi olla ongelma tai sitten ei, se nyt on ainakin väärä kuvitelma että kissa leimautuu paikkaan niin voimakkaasti ettei sitä voi viedä muualle. Moni tuntuu kuvittelevan näin.
Me ollaan muutettu kissojen kanssa nyt 3 kertaa ja hyvin on mennyt. Ei elämä koskaan ole muuttumatonta ja tasaista. Sitä minulle toitotettiin kun kissoja olin ostamassa että "osta vasta sitten kun olet vakiintunut ja elämä on tasaista". Milloin se on täysin tasaista ja muuttumatonta? Ja hyvin nuo kaksi on näihin muutoksiin sopeutuneet. Uusia ihmisiä on tullut elämään paljon ja uusia karvaisiakin kavereita.

Minäkin sanoisin että kaksi kissaa on parempi kuin yksi.
Sitten vain foorumia selaamaan ja onnea kissojen etsintään!
  

Oliver SIA n
28.12.2010
Chanel OSH d 24
30.10.2010

"Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaa
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun