Kissan omituinen käytös ja ääntely (Luettu 2960 kertaa)
Pokkeli
Karvinen
**
Poissa


Riiviöveljekset Noki ja
Hunaja 08/10

Viestejä: 280
Liittynyt: 09.07.2011
Kissan omituinen käytös ja ääntely
10.06.2013 klo 08:59:42
Tulosta viesti  
Hunski käyttäytyi todella omituisesti Nokia kohtaan, kun olimme kissojen kanssa mökillä viikonloppuna.

Kun olimme jo menneet nukkumaan, havahduin siihen, kun Hunski tuijottaa Nokia pää alhaalla ja lähestyy tätä hiipien, selkäkarvat pystyssä, ja pitää samalla "kloksuttavaa" ääntä. Noki vaikutti todella hämmentyneeltä, ja peruutti miukuen sohvan alle. Hunski jäi vahtimaan sohvan ulkopuolelle, eikä Noki uskaltanut tulla sieltä pois, ennen kuin tulin paikalle ja käskin Hunskin kauemmaksi. Hunski tuntui kuitenkin pelkäävän komentamistani, ja luimi matalana selkä- ja häntäkarvat pörrössä sivummalle. Noki vaikutti tässä vaiheessa ihan normaalilta.

Tämä toistui useamman kerran yössä, joten aika huonosti tuli nukuttua. Valjastellessa seuraavana aamuna Hunski sähisi Nokille, kun Noki tuli haistelemaan Hunskia. Muuna aikana päivällä kissat nukkuivat kylki kyljessä ja olivat muutenkin ihan normaaleja omia itsejään. Kesämökki on siis kissoille tuttu paikka, nyt tosin olimme siellä ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Nyt olemme taas kotona, ja kaikki vaikuttaa olevan ok.

Mistähän tuossa oli kyse? Onko jonkun kissa äännellyt myös "kloksuttamalla"? Vaikeaa kuvailla ääntä, mutta Noki tuntui kovasti pelkäävän sitä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pokkeli
Karvinen
**
Poissa


Riiviöveljekset Noki ja
Hunaja 08/10

Viestejä: 280
Liittynyt: 09.07.2011
Re: Kissan omituinen käytös ja ääntely
Vastaus #1 - 08.07.2014 klo 00:35:25
Tulosta viesti  
Kaivoin oman vanhan viestini esiin, koska ollaan taas kesämökillä ja vuoden takainen toistuu. Eli Hunski on happamana Nokille.  Surullinen

Hunski sähisee ja murisee Nokille näiden kohdatessa, ja Noki on alkanut varomaan kohtaamisia, eikä esim. uskalla mennä ruokakupille jos Hunski on syömässä.

Oon nyt ihan stressissä tästä, koska kissojen pitäis jäädä tänne viikoksi hoitoon parin päivän päästä! Hyvät neuvot ovat siis kalliit, miten saisin kissat taas sopuun.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ming
Karvinen
**
PoissaViestejä: 321
Liittynyt: 28.08.2012
Re: Kissan omituinen käytös ja ääntely
Vastaus #2 - 27.07.2014 klo 08:43:44
Tulosta viesti  
Ehkä pihalla on vieraan kissan hajuja (?), se voi laukaista tuollaisen reaktion. Meillä on kerran Minja suhissut Pietrolle ulkona ja vähän läpsäissytkin, josta Pietro oli kovin hämillään. Tuo tapahtui melko tiheiden puskien kohdalla, johon varmaan joku vapaasti ulkoileva kissa oli merkannut, kun niin innoissaan puskia haistelivat. Meillä tosin tilanne oli hetkessä ohi, kun siirryttiin pois puskien luota ja ulkoilua voitiin jatkaa normaalisti samantien.

Vieraileeko mökillänne muita kissoja koskaan? Ei nyt tosiaan muuta tule mieleen kuin vieraiden kissojen hajut sekoittamassa Hunskin suhtautumista Nokiin. Toivottavasti joku osaisi neuvoa paremmin.

Ehkä tuossakin tilanteessa voisi auttaa sama kuin uuden kissan tuomisessa laumaan, kissoja voisi siis pyyhkiä kostealla pyyhkeellä vuoronperään, niin hajut sekoittuvat (vaikka jo vanhoja tuttuja ovatkin). Meillä on ihan tutustuttamisvaiheessa auttanut eniten ruuanlaittoon tarkoitettu vaniljaesanssi (alkoholiton), sitä siis laimennettuna vaikka vanulapun avulla kissojen päälakiin ja hännän tyviin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Kissan omituinen käytös ja ääntely
Vastaus #3 - 27.07.2014 klo 19:30:34
Tulosta viesti  
Kai sekin on mahdollista, että uudessa ympäristössä alkavat kissojen välisen arvojärjestyksen selvittelyt uudestaan, kun ei ollakaan vanhalla reviirillä. Tällaisesta olen joskus kuullut..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun