Lemmikin valinnasta ja kasvattajan etsinnästä (Luettu 1820 kertaa)
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Lemmikin valinnasta ja kasvattajan etsinnästä
05.12.2012 klo 12:59:14
Tulosta viesti  
Tulipa luettua muutama oikein hyvä blogikirjoitus, jotka tosin koskevat koiran/kasvattajan eikä kissan valintaa mutta ovat suurelta osin pätevää luettavaa myös kissan hankintaa harkitsevalle.

Pennunostajista ja kuluttajan vastuusta
http://rantahiekkaa.wordpress.com/2012/11/25/pennunostajista-ja-kuluttajan-vastu...

Sisältää pohdintaa siitä, että myös ostajalla on vastuu rotujen terveydestä.

"Sileäkarvaiset noutajat, bullterrierit, tanskandogit, lunnikoirat, cavalierit, kiinanharjakoirat ja kymmenet muut menevät kaikki kaupaksi satojen tai tuhansien pentujen vuosivauhtia huolimatta rotuja vaivaavista vakavista terveysriskeistä."

Lisäksi kirjoituksessa käsitellään myös sitä, mitä kasvattajat oikein pennunostajilta toivovat. En voinut vastustaa seuraavaa lainausta, joka myöskin kissoihin erittäin hyvin pätee.

"Tonnin pennunostohinta on ns. pieru Saharassa: todelliset kulut alkavat siitä, kun tuot koiran kynnyksen yli kotiisi. Jos koiran ottajalla on suuria vaikeuksia saada kasaan edes ostohintaa, kasvattajalle saattaa juolahtaa mieleen ihmetellä, millä se koira on tulevaisuudessa tarkoitus huoltaa ja elättää."


Hyvä kasvattaja (eli mistä sellaisen tunnistaa)
http://rantahiekkaa.wordpress.com/2012/09/23/hyva-kasvattaja/

Kissojen ja koirien suurin ero tämän tekstin osalta on ehkä se, että kissoihin ei suoraan voi soveltaa tulosten seuraamista, koska kissojen kanssa ei juurikaan harrasteta muuta kuin näyttelyitä; itse en suosittele kasvattajan valintaa näyttelymenestyksen perusteella, koska se ei välttämättä kerro mitään siitä kuinka hyvä kasvattaja muuten on niin kissojaan kuin kasvattien omistajia kohtaan. Kissna ulkoinen kauneus kuitnekin on yksi selkeimpiä motivaatioita terveyden/luonteen vähemmälle huomiolle jättämiselle. Osa menestyvistä kasvattajista sitä osaa vastustaa, osa ei.

"Hyvä kasvattaja arvostaa jalostustyössään tuloksia, mutta muistaa, että koiran kanssa pitää elää 24 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa. Jalostustyön päämääränä ei saa olla se yksittäinen multivalio, jonka sisarukset ovat hermoheikkoja, sairauksien raiskaamia jalostuskukkasia."
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Iines
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 191
Sijainti: Hyvinkää
Liittynyt: 17.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Lemmikin valinnasta ja kasvattajan etsinnästä
Vastaus #1 - 31.12.2012 klo 14:50:49
Tulosta viesti  
Hyvää asiaa! Itsekin olen alkanut selailemaan Birma- kasvattajien nettisivuja, kun jossain vaiheessa olisi sellainen tarkoitus ostaa Hymiö Monta asiaa pitää miettiä ennen kissan hankintaa.
  

Maatiaissisarukset Iines ja Rambo 4.7.2011
Canth's Xavier "Rocky" SBI d 21   10.7.2013

http://kissaklaani.blogspot.com
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun