Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2  Lähetä aihe | Tulosta
 10 Siitosurokset (Luettu 12257 kertaa)
Elea
Karvinen
**
Poissa


HCL, HCS & SIB

Viestejä: 363
Liittynyt: 18.08.2010
Siitosurokset
08.10.2012 klo 13:54:39
Tulosta viesti  
Perustan oman aiheen siitosuroksille ja niihin liittyvälle keskustelulle. Ajatuksena olisi, että täällä saa esimerkiksi kysellä ihan asiasta tai sitten ihan vaan hakea vertaistukea niille hetkille, kun kolli kusee jo kolmatta sohvaa pilalle. Keskustelu on avoin kaikille, ei siis vain leikkaamattomien urosten omistajille.

Kirjaanpa nyt muutaman mieleen tulevan kysymyksen ylös mistä voisi muillakin herätä ajatuksia. Palaan paremmalla ajalla kertomaan omia kokemuksiani.  Hymiö

Kasvattajille: Mitä asioita arvostat siitosuroksessa? Mistä etsit siitosurosta? Tuntuuko kolleja olevan vähän/sopivasti/liikaa saatavilla? Oletko itse sijoittanut sijoittanut kollin ja millä sopimuksella vai asuuko sellainen teillä? Miten järjestelyt toimii, kun samassa taloudessa on uroksia ja naaraita?

Siitosurosten omistajille: Onko uroksesi sijoituksessa vai oma? Kuinka vanha kolli on ja miten sen kanssa on mennyt? Kollittaako ja millä volyymillä? Onko uroksella jälkeläisiä tai niitä suunnitteilla vai onko sinulla joku muu syy miksi pidät leikkaamatonta urosta? Oletko joutunut kieltäytymään joistakin treffipyynnöistä? Mitkä olisivat niitä syitä, jolloin et antaisi urostasi käyttää tietylle naaraalle tai kasvattajalle? Käytätkö jotakin lääkettä, implanttia tai luonnontuotteita ehkäisemään kollittelua vai mennäänkö teillä ihan luomuna? Mikäli siitosuros on jo kastroitu, jäivätkö oireet, kuten vaikka se merkkailu, pysyviksi seuralaisiksi?

Siitosurosta harkitseville: Miksi?  Virnistys
  

♥ ♥ Rakkauspojat bloggaa! ♥ ♥

http://rakkauspojat.blogspot.com/
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Siitosurokset
Vastaus #1 - 08.10.2012 klo 14:24:34
Tulosta viesti  
Vastaan aloittelevan kasvattajan näkökulmasta:

Mitä asioita arvostat siitosuroksessa?
Terveys ja testaaminen ykkösenä. Terveeksihän voi kissaa luulla, jos sitä ei pahemmin testaa, joten siksi itse haluaisin, että kolleilta olisi munuaiset ja sydän testattu ainakin, jos lähisuvussa on noviiseja/ulkomaantuonteja tai ei muuten tiedetä taustoja kovin pitkälle ja hyvin.
Luonne täytyy olla myös hyvä, sillä aggressiivista tai kauhean pelokasta kollia en halua käyttää ja tietty kollin pitää olla rodunomainen. Eurokolleilla arvostan erityisesti vankkaa rakennetta varsinkin kun tuo oma tyttö on aika hoikka.

Mistä etsit siitosurosta?
Rotuyhdistyksen siitosuroslistalta ja katselen näyttelyissä mitä leikkaamattomia kolleja ja kollipentuja niissä käy. Varsinkin tämän ekan suunnitelman kanssa katselin näitä nuorempiakin, kun Mintunkin piti/pitää kasvaa. Näyttelyissä näkee kuitenkin heti kissan omin silmin ja mahdollisesti kuulee omistajalta/kasvattajalta vielä lisätietoja luonteesta.

Tuntuuko kolleja olevan vähän/sopivasti/liikaa saatavilla?
Noviisille kyllä löytyy kolleja, joten tällä hetkellä ongelma on enempi valinnan vaikeus. Tosin sitten taas hopeat eurooppalaiset tuppaa olemaan aika paljon sukua toisilleen ja tässä on ihan lähiaikoina käytetty mm. noviisiveljeksiä ja niiden siskoa kasvatukseen eli sekin pitää huomioida tulevaisuudessa. Yleistilanteena sopivia kolleja taitaa olla aika vähän pidemmän linjan naaraille.

Oletko itse sijoittanut sijoittanut kollin ja millä sopimuksella vai asuuko sellainen teillä?
En ole ehtinyt sijoittelemaan eikä ole tulossa omaa siitoskollia ainakaan näillä näkymin useampaan vuoteen tai muutenkaan jos on leikkaamattomia naaraita kotona. Mikäli omat kotinaaraat on jossain vaiheessa vain leikattuja niin voisin harkita kollin pitämistä.
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
NinaM
Karvinen
**
PoissaViestejä: 473
Sijainti: Pornainen
Liittynyt: 29.06.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Siitosurokset
Vastaus #2 - 08.10.2012 klo 15:15:36
Tulosta viesti  
Vastaan kollin omistajan ominaisuudessa.

Meillä kotona syntyneestä sijoituspentueesta meille jäi balineesikolli, joka on omani mutta sen kasvattajalle on jäänyt siitä jalostuskäyttöoikeus. Kollittelu alkoi kun poika oli 7-kuinen (itämaiseen tyyliin melko varhaiskypsä tapaus), ja kun ikää oli melkolailla tasan 9 kk, vietettiin jo häitä. Nuori mies tiesi, mitä teki sillä pennut ovat syntymässä ensi viikolla.  Hymiö Kolli itse täyttää tällä viikolla 11 kk.

Poika huutelee ja pissaa ihan kunnon kollityyliin. Kotona siis tuoksahtaa melkoinen kollintuotos vaikka asianmukaisilla aineilla pyritään siivoamaan. Pissaamista on päivittäin, pääsääntöisesti sentään vakiopaikoille eli sikäli luuttuaminen on helppoa. Huutelu... no, ääntä maailmaan mahtuu ja itse olen niin sikeäuninen, etten herää yölläkään morsmaikkujen perään kaihoavan pojan lauluihin. Toisaalta: kolmen eri itämaisen neidonkin laulua olen kotona saanut kuulla ja kuunnella eikä sekään minusta ole mitään kestämätöntä. Eli joko meillä on maailman hiljaisimmat itämaiset tai sitten minulla (ja oikeastaan koko perheellä!) on ilmeisen poikkeuksellinen sietokyky?!

Olen jättänyt päätökset jalostuskäytöstä täysin kasvattajalle eli en ole itse ottanut treffiasioihin kantaa. Olemme sopineet, että tulossa oleva pentue jää kollin ainoaksi eli kunhan pennut ovat turvallisesti maailmassa ja pääseet hyvään kasvuvauhtiin, kolli menettää kulkusensa. Voin palata myöhemmin kertomaan, jäävätkö kollin tavat vai tuleeko kodistamme vielä joskus pissavapaata aluetta.  Silmänisku

  

Hurineesit & co myös blogissa
http://hurineesit.blogspot.com/
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Siitosurokset
Vastaus #3 - 08.10.2012 klo 18:41:22
Tulosta viesti  
Jee, kollilanka!

Onko uroksesi sijoituksessa vai oma?

3 kollia, kaikki omia. Yhden siitosoikeudet on rajoitettu vain kasvattajalle.

Kuinka vanha kolli on ja miten sen kanssa on mennyt?
2 parivuotiasta ja 1 reilu puolivuotias.

Kollittaako ja millä volyymillä?
- Pikkumies Huxley ei vielä kollita.
- 2½v norskiherra Darwin kollittaa kuseksimalla tyhjiin muovilaatikoihin (JEE!) + johtokasoihin (AARGH) ja päästelemällä pihalla kulkeville naapureille komeita demonijoikuja (kiusallista). Möykkä on hiukan noloa kun asumme kerrostalossa, mutta ei kuitenkaan häiritse nukkumista, koska ei ole mitenkään jatkuvaa. saattaa kollittaessaan myös syödä huonosti, mikä tietty saa omistajan stressitasot nousemaan. Kehittää myös "komean" rasvahännän jonka peseminen on todella hankalaa. Tällä hetkellä implantilla, joka on jo toinen ko. kissalla. Implanttien välissä teki yhden pentueen.
- Somppuherra Dawkins kollittaa olemalla levoton ja pitämällä kaikenlaista rasittavaa ininää ja ähinää, ei kuitenkaan kunnon joikua. Valvottaa öisin todella kammottavasti, mikä omasta mielestäni on paljon pissimistä pahempaa. Merkkasi ihan pari kertaa, jolloin laitettiin implantti. Vasta implantin jälkeen selvisi että se ininä ja ähinä ja ovien raapiminen olikin olevinaan kollittelua (kun se siis lakkasi). Jos olisimme tämän tienneet niin herra olisi saanut implantin jo paljon aiemmin...

Onko uroksella jälkeläisiä tai niitä suunnitteilla vai onko sinulla joku muu syy miksi pidät leikkaamatonta urosta?
- Huxleylla ei tietenkään ole vielä pentuja, mutta suunnitteilla on tarjota jalostuskäyttöön. Jos alkaa kovin pian kollittaa, niin laitan suoraan implantille koska en tykkää että kovin nuoria uroksia käytetään siitokseen.
- Darwinilla on tuo aiemmin mainittu yksi pentue ja aion tarjota herraa uudelleen siitoskäyttöön joskus vuoden kuluttua kun tuo nykyinen implantti lakkaa toimimasta.
- Dawkinsin kohdalla on suunnitelmia sovittuna, odottelemme että implantti loppuisi (toivottavasti pian). Kunhan lapsoset on saatu maailmaan, niin herralta lähteepi pallit.

Oletko joutunut kieltäytymään joistakin treffipyynnöistä?
Ainakin yhdestä olen kieltäytynyt, koska naaras oli turhan läheistä sukua kollilleni.

Mitkä olisivat niitä syitä, jolloin et antaisi urostasi käyttää tietylle naaraalle tai kasvattajalle?
Tietylle naaraalle:
- Pentujen sukusiitosprosentti olisi liian suuri
- Naaraan takana samoja terveysongelmia kuin kollini linjoissa
- Naaraan luonne, terveys tai ulkomuoto mielestäni jalostuskissalle sopimaton. Ulkomuodon suhteen en ole kamalan tarkka, kunhan ei aivan kauhea suohirviö ole.
- Naaraalta puuttuu vaatimani terveystestit eikä omistaja ole halukas korjaamaan asiaa

Tietylle kasvattajalle
- Mikäli tiedän kasvattajan toimineen epärehellisesti tai epäeettisesti

Käytätkö jotakin lääkettä, implanttia tai luonnontuotteita ehkäisemään kollittelua vai mennäänkö teillä ihan luomuna?
Meillä on käytössä implantit, olen ollut erittäin tyytyväinen. Naaraiden pillereitä (saati progesteroniruiskeita) en kollilleni antaisi koska niillä tiedetään olleen ikäviä sivuvaikutuksia. Luontaistuotteita tai homeopatiaa en ole kokeillut koska en usko niihin lainkaan.

Mikäli siitosuros on jo kastroitu, jäivätkö oireet, kuten vaikka se merkkailu, pysyviksi seuralaisiksi
?
Meillä ei ole ketään vielä kastroitu. Koska kumpikana implantilla olevista ei sen kanssa kollittele, niin toivon etteivät kollittele myöskään kastroituina. Yksi implanttien etu on mielestäni juuri se, että se ehkäisee vaikkapa merkkailun tavaksi muodostumista kun kolli voi olla leikkaamaton useita vuosia olematta kuitenkaan kokonaan hormoniensa vallassa jatkuvasti.

EDIT: Loppuun vielä kuvat koska kollit on ihania Hymiö

Huxley


Darwin


Dawkins:
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hanselmiina
Ex-jäsen


Re: Siitosurokset
Vastaus #4 - 08.10.2012 klo 23:32:02
Tulosta viesti  
Onpa hauskaa, että tämä ketju on aloitettu juuri tänään. Lauantaina meidän poikaa kosittiin ja huomenna lähtee siitosuroksen omistajan sopimus -paperit Kissaliittoon, testit vuorossa ensi viikolla Hymiö Vertaistukea, hienoa! Olen nimittäin ihan aloittelija näissä asioissa... Onneksi tukena aivan loistava kasvattaja, jolla on tietämystä rodun asioista aivan valtavasti.

Onko uroksesi sijoituksessa vai oma?
Oma.

Kuinka vanha kolli on ja miten sen kanssa on mennyt?
Elmo on nyt vähän yli 8 kk. Vielä ei suurempia kollittelun elkeitä ole ollut, mutta laitetaan tässä testi- ja paperiasiat kuntoon jos sitten lähtö morsmaikkulaan tuleekin äkkiseltään. Pissa pojalla on jo alkanut haista, ja kaikki hajut kiinnostavat enemmän kuin ennen. Pientä levottomuutta ja vienoa maukumista on myös havaittavissa.

Kollittaako ja millä volyymillä?
Melko vienoa maukumista, kuten edellä totesin Hymiö

Onko uroksella jälkeläisiä tai niitä suunnitteilla vai onko sinulla joku muu syy miksi pidät leikkaamatonta urosta?
Jälkeläisiä on suunnitteilla. Elmolla on ollut jo aika kovaa kysyntää, vaikka on vasta pieni mies <3 Toinen kissani Vertti on leikattu 10 kk vanhana, koska jälkeläisiä ei ollut suunnitteilla hänelle.

Oletko joutunut kieltäytymään joistakin treffipyynnöistä?
Olen vasta saanut yhden pyynnön ihan tositarkoituksella (siis sellaisen, jonka kanssa nyt jo edetään), muista morsmaikuista on vasta keskusteltu. Joten en ole vielä joutunut kieltäytymään.

Mitkä olisivat niitä syitä, jolloin et antaisi urostasi käyttää tietylle naaraalle tai kasvattajalle?
Sukusiitokseen tai terveyteen liittyvät syyt, tai jos naaras olisi esimerkiksi luonteeltaan sellainen, joka ei mielestäni sovellu jatkamaan sukua. Kasvattajan täytyy olla hyvämaineinen, ja mielellään jollain tavalla tuttu minulle.

Käytätkö jotakin lääkettä, implanttia tai luonnontuotteita ehkäisemään kollittelua vai mennäänkö teillä ihan luomuna?
Luomuna mennään. En ihan heti lähde kokeilemaan lääkitystä, tässä mennään lähinnä sellaisella asenteella, että Elmo jatkaa sukua, jos kaikki menee hyvin ja kukaan ei asiasta kärsi. Mitään pakkomiellettä minulla ei ole siitoksen suhteen, jos asiat alkavat mennä siihen suuntaan, että leikkaus on kaikkien kannalta parempi, niin sitten edetään niin.

Mikäli siitosuros on jo kastroitu, jäivätkö oireet, kuten vaikka se merkkailu, pysyviksi seuralaisiksi?
Tätä jään mielenkiinnolla odottamaan, ja olisi kiva kuulla muiden kokemuksia asiasta!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sandra
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 747
Sijainti: Keski-Uusimaa
Liittynyt: 12.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Siitosurokset
Vastaus #5 - 09.10.2012 klo 01:15:24
Tulosta viesti  
Väliin kommenttini, vaikken olekaan kollin omistaja. Juppe on kastroitu (kasvattajan luona) 4-vuotiaana ja nyt 6-vuotiaana kollittelun elkeitä näkyy aina joskus: Mouruamista, levottomuutta, ympäriinsä pyörimistä ja huutelua partsilla. Merkkausta ei onneksi ole ja kollittelu iskee vain kausittain. Keväällä oli pahin vaihe ja silloin Juppe yritti vähän astuakin toista kissaani.

Onko kolli muuten tullut teille täysin omasta aloitteestanne vai onko kasvattaja ehdottanut sijoituskollia? Tuli vain mieleen tapaus parin vuoden takaa, kun aloin etsiä ensimmäistä omaa kissaani. Vierailin erään kasvattajan luona ja hän yritti puoliväkisin tyrkyttää minulle sijoituskollia, vaikken tiennyt sijoituskissan pidosta mitään ja olin muutenkin sanonut haluavani kastraatin. Hiukan ihmeissäni kyselin, että mitäs sitten, kun en saa yksiössäni nukuttua kollin huuteluilta. Vastaus: "Laitat sen kylppäriin asumaan." Järkyttynyt
  

Mandy, RAG a 04 (s. 04/2011)
Gitte, MCO ds 22 (s. 06/2013)

R.I.P Juppe, MCO a 22 (08/2006 -08/2013)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
NinaM
Karvinen
**
PoissaViestejä: 473
Sijainti: Pornainen
Liittynyt: 29.06.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Siitosurokset
Vastaus #6 - 09.10.2012 klo 08:24:51
Tulosta viesti  
Meistä tuli kollikoti ihan omasta aloitteestani.

Jo pentueen suunnitteluvaiheessa "tilasin" meille isikissan värisen pojan, jota ajattelin itselleni näyttelykastraatiksi. Sainkin sitten valita kahdesta ruskeanaamiosta, ja oli aika luonnollista, että tätä poikaa käytettiin myös kasvatukseen. Itselleni sopi myös mainiosti se, että ostan pojan itselleni ja kasvattaja säilyttää jalostuskäyttöoikeuden (josta syystä alennettu hinta).

Näyttelykissaa meidän Äijästä ei syystä ja kahdennestatoista tule (no, saatetaanhan me kastraattiluokissa käydä pyörähtämässä) mutta upea, hieno ja ihanaluonteinen rakas mammanpoika, lemmikki ja lellitty joka tapauksessa.  Pusu
  

Hurineesit & co myös blogissa
http://hurineesit.blogspot.com/
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Elea
Karvinen
**
Poissa


HCL, HCS & SIB

Viestejä: 363
Liittynyt: 18.08.2010
Re: Siitosurokset
Vastaus #7 - 09.10.2012 klo 11:29:57
Tulosta viesti  
No niin, eiköhän mulla nyt ole aikaa raapustaa romaania. Hymiö

Meidän ensimmäisen rotukissan piti olla kastraattityttö. Vielä pentulaatikolla arvottiin mikä raitapaidoista olisi se meidän ja siellä se mielikin sitten muuttui. Tahdoin pentueen ainoan punaisen, pojan, jota kasvattaja kysyi, että voiko sitä pitää leikkaamattomana sen hetken verran. Siis ihan täytenä noviisina tuli itsensä sotkettua tällaiseen soppaan mukaan.

Tämä poika alkoikin sitten kypsässä 6 kk iässä kollittelemaan ja ihan kunnolla yöhuuteluineen ja merkkaamisineen. Tämän uroksen isä on myös tunnettu näistä merkkaustaidoistaan eikä omena puusta kauas pudonnut. Välillä toki oli rauhallisempaa, välillä tuntui, että sai siivousvälineiden kanssa kulkea kissan perässä ihan jatkuvasti. Näitä muistoja ei ikävä ole.

Samalla koitettiin totutella näyttelyharrastukseen ja muistaakseni samoihin aikoihin kävin kasvattajakurssitkin. Uroksesta piti tulla yhden pentueen kolli, mutta kiinnostusta siitä oli ja sillä tehtiin lopulta tehtiin neljä pentuetta, joista kasvatukseen jäi kaksi naarasta. Molemmilla naarailla on jo omat pennut, joten meillä asustaa nyt neljävuotias isoisikissa. Muut pennut myytiin lemmikkikoteihin ja näyttelykavereiksi.

Vaikka tämä eka kolli olikin kusiruitta ja melkoinen mölyapina, en sitten sillä uskaltanut kokeilla mitään feliwayta vahvempaa kollittelun hillitsemiseen. Kissa kastroitiin viittä vajaa kolmivuotiaana ja silloin oli sen jo korkea aikakin päästä eläkkeelle. Kovin heikosti se oli jo syönyt koko kevään ajan ja ihan vain varjo entisestään. Kastraation jälkeen siitä on selvästi tullut enemmän ihmisseuraan hakeutuva lemmikki. Musta tuntui, että mä olin saanut mun lemmikin takaisin ja kolliaika ihan turhalta ja liian pitkältä, kun sinä aikana kissa ei ollut juurikaan muuta kuin ne pallit. Astutukset tapahtuivat meillä, joten merkkailu ei loppunut siihen kastraatioon, vaan se muistuu välillä mieleen, jos tuodaan sisälle kuljetusbokseja, tyttöhuoneen ovi on kiinni tai keväällä, kun valon määrä ja ulkoilu lisääntyvät. Onneksi vain kuitenkin muutaman kerran vuodessa eikä siis mitenkään ongelmaksi saakka. Myös sanavarasto jäi vanhanlaiseksi ja muutenkin puhelias kissa saattaa itsekseen välillä ölistä niitä tyttöjuttuja.

No nyt meillä asuu sitten sellainen ihme kuin merkkaamaton kolli. Uskalsin lähteä rumbaan mukaan, mutta sillä ehdolla, etten kollittelua katso ollenkaan, vaan turvaudun välittömästi joko siihen perinteiseen tai kemialliseen kastraatioon. Tämä poika täyttää joulukuussa kaksi eikä mourua eikä merkkaa. Vähän on turhan hoikanpuoleinen ja turkki tuntuu rasvoittuvan sieltä häntäosastolta, mutta se siitä. Pojan ainoaa pentuetta olisi tarkoitus keväälle suunnitella, jonka jälkeen pääsee suoraan kastraattipäiviä viettämään.

Mutta sellaista tosiaan täällä meidän kollilassa. Nyt on aika rauhallista, mutta katsotaan uudestaan sitten keväämmällä mikäli pentusuunnitelmat käyvät toteen. Tilausta tuon pikku-paviaanin pennuille kyllä olisi, mutta onneksi meidän kissaluku on täynnä niin ei ole pelkoa, että vielä kolmannen kerran lähtisin kollinomistajaksi.  Virnistys
  

♥ ♥ Rakkauspojat bloggaa! ♥ ♥

http://rakkauspojat.blogspot.com/
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Siitosurokset
Vastaus #8 - 09.10.2012 klo 17:02:20
Tulosta viesti  
Meillähän tuo ei varsinainen siitosuros ole, muuta kuin omaan käyttöön(eli rekisteröimätön). Voisin tuota myös antaa astutukseenkin, mutta vain todella vastullisesti pennutuksen sitten hoitavalle ja testatulle.

Tuo poika on kyllä todella helposta päästä ilmeiseti. Ei merkkaile ja pisutkin haluaa tehdä ihan omaan laatikkoon, vaikka nyt ekaa kertaa sekin ihme nähtiin, että kävi toisellakin laatikolla.

Kova poika tuo on juttelemaan, mutta siitäkään en kyllä tuota kollittelua syyttäisi. Mietittiiin vaan, että tainut tulla tuosta jutustelutaipumuksesta tuo nimikin eli Balamut, muuten ei kyllä ole nimensä mukainen Virnistys. Eli ei ole kollijollottelua vaan ihan juttelua.

Täytyy sanoa, että itse en uskaltaisi sijoituskollia ottaa, Balmutkin olisi kyllä lähtenyt heti leikkaukseen vaikka ei pentuhaave olisi toteutunutkaan, jos olisi merkkailemaan ruvennut, sen verran tujua on sen pissi.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Kyattsu
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 60
Liittynyt: 31.12.2011
Re: Siitosurokset
Vastaus #9 - 09.10.2012 klo 20:56:36
Tulosta viesti  
Prinssi (1,5 v.) on oma kissani jota oli tarkoitus käyttää jalostukseen mutta toisin kävi. Merkkailu ja huutelu ei olleet ongelma vaan rakkauden osoitukset kastraatti naaraisiini. Ei antanut olla yölläkään rauhassa vaan yritti astua tyttöjä. Ratkaisuna kokeiltiin että toinen tytöistä muutti vanhemmilleni.  Rakkauden osoitukset paheni ja päädyin oman ja toisen kissan mielenrauhaksi kastraatioon. Kemialista kastraatiota mutta eläinlääkäri ei suositellut sitä jalostusurokselle. Kastraatio tehtiin huhtikuussa ja toukokuussa oltiin jo näyttelyssä. Merkkailu ja huutelu jäi ns. leikkauspöydälle Silmänisku. Rakkauden osoitukset loppui loppukesästä.   

Nyt on toinen kolli talossa kasvamassa Prinssin lisäksi. Uljaalle ei ole suunniteltu jalostusuroksen uraa, mutta ajatus ei ole täysin pois suljettu. Tällä hetkellä katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos Uljas tulee isäänsä niin ei ala merkkailemaan nuorena.
Oma mielipiteeni on että mahdollisimman montaa urosta käytettäisiin jalostukseen. Ettei geenipooli menisi liian pieneksi. Kuten on birmoilla käynyt.

 
  

Prinssi SBI e 5/2011
Uljas SBI a 6/2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kyara
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 24
Liittynyt: 11.10.2012
Re: Siitosurokset
Vastaus #10 - 11.10.2012 klo 16:46:52
Tulosta viesti  

Onko uroksesi sijoituksessa vai oma?
Kaikki ovat omiani tai yhteisomistuksessa

Kuinka vanha kolli on ja miten sen kanssa on mennyt?
Aloitetaan pienimmästä eli Tahvo 7kk, hyvin on mennyt kun on vielä niin pieni.
Saku 9kk ei vielä merkkaa mutta rasvoittaa häntäänsä aika kiitettävästi.
Tonttu ja Olli 1v2kk, molemmat merkkaavat todella kiitettävästi ja Tonttu laulaa urakalla, Olli ei paljoa juttele.
Elmo 2v kusee ja huutaa, tyypillinen laiha luikku kolli joka ei myöskään syö kunnolla.
Santtu 4v ei kuse mutta laulaa senkin edestä.

Kollittaako ja millä volyymillä?
Elmo laulaa kovaa ja korkealta, Tonttu tasaisesti vingahtelee välillä ja Santtu karjuu sitten persiistään asti

Onko uroksella jälkeläisiä tai niitä suunnitteilla vai onko sinulla joku muu syy miksi pidät leikkaamatonta urosta?
Sakulla ja Tahvolla ei vielä jälkeläisiä eikä Ollilla, ei myöskään Santulla koska se ei astu ketään (ei kiinnosta).
Tontullakaan ei ole vielä jälkeläisiä mutta Elmolle syntynee kk sisään 2 eri pentuetta.

Oletko joutunut kieltäytymään joistakin treffipyynnöistä?
Olen.

Mitkä olisivat niitä syitä, jolloin et antaisi urostasi käyttää tietylle naaraalle tai kasvattajalle?
Sukusiitos, testaamattomuus, tietämättömyys joistakin asioista

Käytätkö jotakin lääkettä, implanttia tai luonnontuotteita Luomuna mennään vielä viikko jonka jälkeen kaikki kotona olevat kissat saavat implantit

Mikäli siitosuros on jo kastroitu, jäivätkö oireet, kuten vaikka se merkkailu, pysyviksi seuralaisiksi?
Edelliselle siitosurokselleni Aapolle jäi pissaaminen päälle, pissaa ehkä kerran päivään ja aina samaan nurkkaan joten helppo siivota.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hanselmiina
Ex-jäsen


Re: Siitosurokset
Vastaus #11 - 20.01.2013 klo 14:35:36
Tulosta viesti  
Kysymys siitosuroksiin liittyen: Kissaliiton ns. EX-säännön mukaan kissan täytyy saada EX-arvostelu ennen kuin se voi tehdä toisen pentueen. Miten tämä käytännössä menee? Minun siitosurokseni tulee isäksi helmikuun puolessavälissä ja eilen saatiin EX1-tulos, riittääkö se? Vai pitääkö EX-tulos saada vasta pentueen syntymän jälkeen?

muoks. kirjotusvirheitä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Siitosurokset
Vastaus #12 - 20.01.2013 klo 15:07:41
Tulosta viesti  
Siis riittää että on EX-tulos olemassa. Ideana on ymmärtääkseni se, että koska EX-tulokseen vaaditaan tietty pistemäärä standardista, niin ko. tuloksen saanut kissa on silloin todistettavasti riittävän standardinmukainen jotta se ei aiheuta rodun tyypille ainakaan kovin suurta vahinkoa vaikka enemmän kuin kerran käytettäisiinkin Silmänisku
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Alli
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 297
Liittynyt: 04.03.2007
Re: Siitosurokset
Vastaus #13 - 20.01.2013 klo 18:39:45
Tulosta viesti  
Kyllähän nuo kaikki Kissaliiton vaatimat lippulappuset pitää hankkia ennen astutusta. Ex-tulos pitää hankkia ennen kuin kissaa käytetään siitokseen toisen kerran, ja siitokseen käyttäminen tarkoittaa astutusta. En sitten tiedä, kuinka tarkkaan niitä kyyläävät, luultavasti kyyläävät.

http://www.kissaliitto.fi/media/2013/01/Kasvattajan_muistilista_2013.pdf

"Tulokset on saavutettava ennen kuin kissaa voidaan käyttää siitokseen toisen kerran."

http://www.kissaliitto.fi/kasvatus/rekisterointi/pentueen-rekisterointi
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hanselmiina
Ex-jäsen


Re: Siitosurokset
Vastaus #14 - 20.01.2013 klo 21:45:18
Tulosta viesti  
Kiitoksia vastauksista!

"Tulokset on saavutettava ennen kuin kissaa voidaan käyttää siitokseen toisen kerran."

Tulkitsen tämän niin, että kun Elmoa on ekan kerran käytetty siitokseen joulukuussa ja nyt sen jälkeen tammikuussa hän on saanut EX1-arvostelun, niin häntä voi nyt käyttää uudestaan siitokseen. Ei siis tarvitse odotella ekan pentueen syntymää ja saada sen jälkeen se EX-tulos.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun