Kissan ohutsuolileikkaus (Luettu 3747 kertaa)
Lily
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 04.10.2012
Kissan ohutsuolileikkaus
04.10.2012 klo 23:12:02
Tulosta viesti  
Pari päivää sitten kissani tuli sairaaksi ja alkoi oksennella ja kakoa. Päivän aikana Esmeralda oksensi muutaman kerran mutta vaikutti muuten virkeältä joten ajattelin että sillä on vain masutauti ja että seurailen tilannetta.

Seuraavana päivänä palasin töistä ja näin heti ovesta astuttuani että kaikki ei ole hyvin. Kissani oli oksentanut joka puolelle ja löysinkin 5 isoa, keltaista oksennusta. Kissan löysin sängyn alta tuupertuneena. Soitin oitis eläinlääkärille ja kissa joutui tiputukseen nestehukan vuoksi ja röntgenkuviin syytä etsiessä.

Röntgenkuvissa näkyi pieni möykky ohutsuolessa ja siksi Esme kuvattiin vielä varjoainekuvauksella. Ohutsuolesta löydettiin tukos, joten se sitten leikattiin ja poistettiin. Kyseessä oli lankatuppo, jonka Esme oli onnistunut syömään vaikka olin muka kaikki jo piilottanut. Lanka oli kiertynyt kielilihaksen ympärille ja mennyt sieltä myös ohutsuoleen johon se oli jäänyt.

Eilen kissa siis leikattiin ja sain sen kotiin heti eilen. Tänään kisuni ei ole oikein syönyt tai juonut muuten kuin pakotettuna ja vain näykkien. Kissa on muuten hyväkuntoinen siihen nähden että se eilen vasta leikattiin ja se on virkeä ja kerää kovasti kun hellittelen. Olen ruiskuruokkinut sitä ruoka-vesi sekoituksella jotta se ei kokonaan kuivuisi mutta luulen että se kykenisi syömään jos tahtoisi ja siksi en ole kauhean paljon ruiskulla pakottanut sitä nielemään kun lääkkeitä sille menee ruiskulla kuitenkin viittä eri mallia...

Luulen että Esme on peloissaan syömisestä ja juomisesta sillä vaikka se ei vaikutakkaan kivuliaalta, se on varmasti ainakin vähän kivuissaan sillä ohusuolen leikkaus on varmasti aika rankka kokemus. Lisäksi Esme on tällä hetkellä eristyksistä talouden muista kissoista (2) jotteivät ne härnäisi toipilasta ja söisi tämän ruokia. Siksi ruokakipot ovat Esmelle oudossa paikassa ja se tuntuu aristelevan syömistä makuuhuoneessa.

Tyttö ei myöskään huolisi käydä hiekkalaatikolla, vaikka hätä näyttäisikin olevan. Se menee laatikolle ja rapistelee hetken, tuijottaa hiekkaa ja lähtee pois, niin kuin ei olisi varma voiko siihen pissata. En tiedä onko Esme vain nirso paikasta vai eikö se vain uskalla/pysty tekemään tarpeitaan...

Kysymys siis onkin että onko kenelläkään kokemuksia kissan isommasta operaatiosta ja siitä toipumisesta, sillä vaikka olenkin aina kissojen kanssa asunut, niitä ei ole koskaan leikattu sen kummemmin. Kokemusta itsellä on vain steriloinnista ja olenkin ihan kauhuissani kun en tiedä kuinka äkkiä kissan pitäisi ryhtyä uudelleen syömään ja juomaan. Kai se riippuu kovasti kissastakin, mutta en todellakaan tiedä paremmin...

(Katkarapuja Esmeralda tuossa söi vähän kun kirjoittelin ja mielellään joi nestettä kiposta jossa ravut olivat...)
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan ohutsuolileikkaus
Vastaus #1 - 05.10.2012 klo 07:09:01
Tulosta viesti  
Kokemusta ei ole, mutta voisin kuvitella, että kun on kyseessä isompi operaatio ja vielä suolistoa sorkittu ja tuo tukoskin jo alunperin suolistoa ärsyttänyt, niin varmasti masu on kipeä eikä syöminen kiinnosta.

Ihan ekana varmasti kannattaisi soittaa sinne klinikalle ja kysellä sieltä mitä mieltä he on. Onko Esme pissinyt lainkaan kotiutumisensa jälkeen? Jos ei, niin siitä olisin isommin huolissani ja myös siitä pitäisi jutella eläinlääkärin kanssa.

Voi olla, että outo paikka syömiselle ja vessa-asiiolle on myös osaltaan syynä tilanteeseen. Ehkäpä Esme kuitenkin kaipaa tuttujen kissakamujen seuraa, tuttua ruokapaikkaa ja vessaa kovien koettelmustensa jälkeen. Jospa Esme voisi kuitenkin liikkua koko asunnossa normaalisti ainakin silloin kun olet (tai joku muu on) kotona seuraamassa tilannetta?

Kannattaa myös kokeilla jotain uusia ruokia, koska joskus kissa yhdistää vanhat ruuat huonoon oloon joka sillä on ollut, eikä halua niitä ainakaan vähään aikaan syödä. Eli kokeile jotain uutta ruokaa. Millaisia ruokia Esme normaalisti syö? Onko se nirsouteen taipuvainen kissa, vai normaalisti hyvällä ruokahalulla varustettu?

Toivottavasti Esmen olo on jo tänään kohentunut!
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lassi_ja_Lilja
Mörökölli
***
Poissa


Kaksi karvatassua NFO
7/2009

Viestejä: 996
Liittynyt: 26.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan ohutsuolileikkaus
Vastaus #2 - 05.10.2012 klo 08:53:31
Tulosta viesti  
Ansi tuossa antoikin hyviä neuvoja. Kannattaa varmaan soittaa sinne klinikalle kun pissalla ainakin täytyisi pystyä käymään ja syömisenkin pitäisi onnistua jossakin määrin. Iso leikkaushan tuossa on ollut kyseessä. Saihan Esme myös kipulääkettä kotiin? Meidän Liljalta on poistettu kaikki hampaat paitsi kulmurit ja oli kyllä vaisu viikko leikkauksen jälkeen. Kipulääkettäkin oli pakko antaa päivittäin. Viikon verran meni toipumiseen ja sitten alkoi olo jo olla hyvä ja nythän neiti on ihan loistavassa kunnossa. Antoivat varmaan klinikalla jotain ennustetta, että kuinka kauan kissalla kestää leikkauksesta toipua?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lily
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 04.10.2012
Re: Kissan ohutsuolileikkaus
Vastaus #3 - 05.10.2012 klo 13:20:15
Tulosta viesti  
Hi taas!

Kiitos kovasti vinkeistä. Esmeralda on tänään hieman parempi ja onkin pissannut ja kakannutkin yön aikana. Pitkään kesti ennen kuin tyttö kävi pissalleen mutta kun hätä oli tarpeeksi suuri, onnistui sekin. Vähän myöhemmin Esmeralda kävi kakallakin joten ainakin viime yönä kaikki hyvin.

Tänään olen antanut tytön kuljeskella talossa ja vaikka veljkset ovatkin aika villejä, ne antavat Esmeraldan lepäillä rauhassa. Ongelma on se, että tyttö itse hinkuisi leikkeihin mukaan ja täytyy aina välillä käydä himmailemassa pienten touhuja jottei käy hullusti.

Esme on myös syönyt tänään ja käynyt hiekkalaatikolla pienillä pissoilla. Nyt vaan kovasti toivotaan että tyttö jatkaa paranemista ja että tikit kestävät eivätkä tulehdu.

Esmeraldalle menee vahva kipulääke tarpeen mukaan ja olenkin sitä ohjeen mukaan antanut. Tyttö on lääkkeensä ottanut hienosti vaikka se näkyy maistuvankin kamalan pahalle.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Kissan ohutsuolileikkaus
Vastaus #4 - 05.10.2012 klo 13:29:44
Tulosta viesti  
Hienoa, että Esmen vointi on jo parempi !   Hymiö   Pidetään peukkuja, jotta toipuminen siitä etenee ja pääsee taas kunnolleen leikkimään kaverien kanssa.   
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan ohutsuolileikkaus
Vastaus #5 - 05.10.2012 klo 13:43:56
Tulosta viesti  
Tosi hyvä juttu! Nyt vaan leikkaushaavan tarkkailua, ettei tosiaan tulehdu tai repsahda. Varmasti Esmeralda on kohta entistä ehompi  Hymiö!
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun