Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 3 [4]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki (Luettu 28286 kertaa)
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #45 - 06.11.2012 klo 08:32:10
Tulosta viesti  
Olisi kiva kun tämä keskustelu palaisi aiheeseen, eli siihen miten tuo Ery-Syd näyttely sujui, varsinkin kun alkaa näköjään mennä henkilökohtaisuuksiin sellaisten ihmisten välillä jotka ei edes mitä ilmeisemmin tunne toisiaan  Täh.

Olisi mukava kuulla mahdollisimman paljon fiiliksiä Drive-in -näyttelystä, että tietää viitsiikö sellaiseen itse joskus osallistua. Tässä vaiheessa mulla on mielikuva, että olisi vielä kehitettävää, että drive-in saataisiin sujuvaksi?
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #46 - 06.11.2012 klo 08:45:08
Tulosta viesti  
Tietysti on kehitettävää  Hymiö

Ihmiset haluavat ajoissa pois, mutta silti suurin osa tuli kuitenkin heti aamusta paikalle vaikka pakko ei olisi ollutkaan. Se vähän rajoitti sitä, että kaikille ei välttämättä sitten löytynyt häkkipaikkoja, koska kaikki eivät varmaankaan Eryn lähettämään kyselyyn osallistuneet?

Ja kun näyttelypaikka on pienempi, niin parkkipaikkoja ei tietenkään löydy samalla tavalla. Tosin kun tuollakin käveli sillan ohi, niin sinne oli järjestetty lisää parkkipaikkoja, kaikki eivät varmasti niitä valitettavasti löytäneet.

Aina oppii  Hymiö ABS listojahan ei ollut, joten sekin poikkesi normaalista, omistajilta tai kavereilta kyseltiin, että onko ko kissa paikalla.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #47 - 06.11.2012 klo 08:49:57
Tulosta viesti  
En halua dissata ketään kerron vaan miten olen asian itse kokenut ihmisenä, joka näyttelyttää sekä rotukissaa että kotikissoja.

Hyvänä esimerkkinä toimii viime viikonlopun näyttely, jossa kävin Mintun ja Topin kanssa. Näyttelyssä oli kotikissoilla selkeesti kilpailua ja Topilla on joku teiniangstivaihe menossa (eli pitää suhista ja hetkeä myöhemmin saatetaan kuitenkin puskea tuomaria). Siinä tilanteessa tietää lähes aina heti jäävänsä viimeisien joukkoon, kun kotikissa yhtään äksyilee ja saa lähteä 35€ maksaneena ilman vastinetta (tai no sai Topi mikroskooppisen ruusukkeen).
Minttu taas sai vain sertinsä, muttei päässyt edes TP valintoihin ja serti johti siihen, että Minttu valmistui Championiksi. Maksoin siis kahdesta kissasta saman hinnan sekä ne pärjäsivät suunnilleen yhtä hyvin ja toiselle hyöty oli oikeastaan olematon ja toinen sai tittelin ja ihan kivan ruusukkeen. Tässä on siis se ero, jonka huomaa, jos näyttelyttää sekä kotikissaa, että rotukissaa.

Toki voi omistaa kissan rodusta ja väristä, jossa on paljon sertikilpailua ja silloinkin voi joutua kotiin sen pienen EX4 ruusukkeen kanssa ja Topikin on ollut kotikissamäärältään pienemmässä näyttelyssä BIS ja kotiin on saanut kantaa palkintoja, joten poikkeuksia löytyy. Mä en kotikissoja näyttelytä saadakseni vaan palkintoja vaan minustakin ihmisten on hyvä nähdä, että myös nekin ovat vaihtoehto, jos kissarotuja vaikka tulee tutkimaan näyttelyyn.

Kotikissanäyttelyissä ehkä parasta on, että siellä kotikissatkin saa sitä huomiota ja valitaan värin parhaita ja tuomarit oikeasti antaa perusteluja, miksi valitsee jonkun kissan. Välillä kun tuntuu, että kotikissat vaan halutaan pois alta rotukissanäyttelyssä, että päästään asiaan eli TP kissojen valintaan. Itseänihän huvitti, kun heinäkuussa rotukissanäyttelyn tuomari ei edes koskenut Topiin ennen kuin oli kysellyt kuinka kiltti kissa on kyseessä. Huononakin päivänä Topi on kaikkea muuta kuin aggressiivinen ja paljon pahemmin käyttäytyviä rotukissoja olen nähnyt (kun niille halutaan ne sertit ja huonosti käyttäytyvää kotikissaa ei kannata tuoda näyttelyihin jatkuvasti häviämään).(Älkää ymmärtäkö väärin edellistä, voihan rotukissallakin olla yksittäinen huono päivä.)

Edit.
Mulla oli vaikeuksia löytää lauantaina klo 11 aikoihin saapuessa tuplasturdille paikkaa, onneksi löysin yhden kahden pöydän vaihtumiskohdan, johon se mahtui. Alkuunhan väitettiin ettei kissojen arvosteluja aloiteta annettuja aikoja ennen, mutta Topin tuomari oli etuajassa ja vaan tuurilla satuin juuri olemaan häkin edessä, kun tuli assari hakemaan/pyytämään kissaa paikalle arvosteluun. Eli siitä en tykännyt, kun olin luottanut siihen, ettei niitä arvosteluja oikeasti aikaisteta.

Näyttelypaikka oli muutenkin aika ahdas, kun porukkaa oli paljon, iltapäivällä toki väljeni, kun osa pääsi lähtemään pois arvosteluseteleiden ollessa valmiina. Kivaa tosin oli, että itse tarvitsi viettää vain 4h paikalla (kun menin ajoissa kissa-agilityn takia), kun kumpikaan kissoista ei pärjännyt merkittävästi. Tai no kyllähän sieltä kotiutui Champion ja tuli taas tuttuja tavattua Hymiö
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #48 - 06.11.2012 klo 09:05:55
Tulosta viesti  
Arvosteluseteleiden tekemisessäkin menee oma aikansa, joten sen vuoksi kaikki eivät päässeet ihan asap lähtemään arvostelun jälkeen. Valitettavasti näin, mutta tuomareita oli useita niin siksi hieman kestää.

Muutama niitä kyselikin, mutta tosiaan heti kun mahdollista niin ne sihteeristön käsiteltäväksi toimitettiin  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
puar
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 60
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 13.09.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #49 - 06.11.2012 klo 13:25:06
Tulosta viesti  
Molempina päivinä tuli vietettyä näyttelyssä 6h. Aamusella kun oli NFO II ja sitten odoteltiin tp valintaa. Kumpikaan tp valinnoissa ollut ei päässyt jatkoon, mikä oli ihan kiva että pääsi pois nopeaan. Tykkäsin kyllä drive in tyylistä ja voisi olla useamminkin.
Kävijät eivät tosin olleet tietoisia tästä systeemistä ja kuului urputusta ja ihmettelyä "miks noi jo heti pakkaa ja lähtee".
Oltiin aamuisella n1h ennen arvostelua paikalla molempina päivinä ja la meinasi tulla hiukan kiire häkkien sisustuksen kanssa. 2 häkkiä piti virittää. Muuten positiivista.
  

SBI FIN*Tulikatin Pumpulienkeli "Pumba" 04/2003
NFO PR FIN*Wishmaster Hell's Angel "Hellä" 03/2008
NFO GIP FI*Draconian TwilightInnocence "Usva" 02/2010
NFO FI*Draconian September Ashes "Väinö" 05/201
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hanselmiina
Ex-jäsen


Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #50 - 06.11.2012 klo 19:01:27
Tulosta viesti  
Meidän kokemuksia Drive in -näyttelystä:

Tultiin paikalle noin 1 h 45 min ennen omien kissojen ilmoitettua arvosteluaikaa. En meinannut millään löytää paikkaa tuplasturdille, ja se piti tunkea vähän liian pieneen tilaan (onneksi sturdi joustaa sen verran). Se hyvä puoli tässä oli, että tila sturdille löytyi erään perskin vierestä, ja oli mukava välillä olla naapurina ihan eri kategorian kissan kanssa (eikä aina niiden oman rodun edustajien).

Omistajan kannalta oli mukavaa, että ei tarvinnut tulla heti aamusta paikalle (meidän poikain arvostelut olivat 13.00 ja 13.15), mutta kissojen kannalta olisi ehkä kannattanut tulla vähän aikaisemmin. Vertti hermostui, kun ensin raahataan autoon ja sitten ell-pöydälle ja sitten sturdiin ja tuomarin pöydälle ja melkein heti sen jälkeen uudestaan TP-valintaan. Vertti ehkä olisi tarvinut hieman aikaa olla häkissä ja tottua tilanteeseen. Nyt poika sähisi ja sihisi ja sylki ja murisi niin että tuli kyllä niin huono kissanomistajaolo, kun tuntui että toinen ei tykkää yhtään olla koko näyttelyssä. Eli, jos osallistutaan vielä drive in -näyttelyyn niin mennään sitten kuitenkin jo aamusta paikalle. Tai sitten Vertillä oli vain paha päivä, who knows?

Oli kyllä mukavaa, että kun tie paneeliin ei TP-valinnoissa kummallekaan pojalle auennut, niin päästiin sitten heti lähtemään kotiin.

Mielestäni näyttely sujui järjestelyjen osalta hyvin, kun meillä tuomari oli ihan aikataulussa eikä ollut mitään yllätyksiä. Ery teki myös mielestäni hyvää työtä selvittämällä etukäteen näytteilleasettajien aikomuksia kyselyllään, plussaa siitäkin!

Tällaiset kokemukset meillä, toivottavasti Drive in -näyttelyjä tulee lisää jatkossa  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ozzy
Leijona
****
PoissaViestejä: 1092
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 17.03.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Ery-Syd 3.-4.11.2012 Helsinki
Vastaus #51 - 07.11.2012 klo 08:24:40
Tulosta viesti  
Meiltä iso plussa Drive in -näyttelylle.

Oltiin paikalla noin 50 min. ennen suklaatäplikkäiden arvostelun alkua. Häkkipaikkaa odoteltiin hetkinen, mutta Onni viihtyi sen ajan mainiosti sylissä. Vähän jänskäsin, stressaako Onni näyttelyssä, kun totutteluaikaa ennen tuomarin luo menoa oli sen verran vähän, mutta siellä se taas puski tuomaria ja oli lunkki itsensä. Onni sai sertin, jota lähdettiin hakemaan, värin parhaassa oli liian ylivoimainen vastus, Moosgroven upea Metku.  Pusu

Hengattiin paikalla parisen tuntia Onnin arvostelun jälkeen ja vaihdettiin kuulumisia tuttujen kanssa. Lisää tällaisia näyttelyitä! Hymiö
  

Onko suurempaa lahjaa kuin kissan rakkaus? - Charles Dickens
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 3 [4] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun