Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla) (Luettu 10472 kertaa)
abcdrf
Karvinen
**
PoissaViestejä: 291
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 20.04.2012
Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla)
27.08.2012 klo 18:17:27
Tulosta viesti  
Täytyy naureskella mitä uutta sitä oppiikaan kun katselee USAlaisia kissaohjelmia (eli Cats101 Animal Planet:lla).

Sattui sarjan osa, jossa oli varsin mielenkiintoisia kissoja esillä.
Ensin Highlander (mistä kaikesta mahtoikaan olla yhdistetty - taisi olla jostain eri kissalajeista) - terve rotu - näin voi olla, mutta yleensä monivarpaisuutta pidetään perinnöllisenä sairautena (lisäksi rodulla on curlikorvat ja lyhyt häntä - niitä ei voine pitää sairauksina, vain erikoisuuksina).

Seuraava oli Arabian mau - terve, koska luonnollinen rotu - se varmaan takaakin terveyden! (itse luonnollisen rodun ex-kasvattajana huvitti - kyllä kaikilla roduilla aikaa myöten sairauksia tulee - tuo nyt vain sattui olemaan "roduksi määritelty" vuonna 2008 käsittääkseni)

Mutta paras pätkä oli Khao manee - sekin tietty terve rotu, mutta parasta oli se, kuinka luontaisuus aiheutti myös sen, että se on harvemmin kuuro (valkoisena kissana) - siis selityksenä se, että kun se on luontainen rotu. Se oli myös ainoa kissarotu, jolla voi olla erivärisilmät - kas kummaa... meilläkin on syntynyt noita erivärisilmäisiä - eikä ole taatusti ollut khao manee. Ja on syntynyt noita kuurojakin (vaikka luonnollinen rotu onkin kyseessä...)

No sarja jatkui "erikoisuuksien" parissa - niistä Suomessa kuvattu eurooppalainen lyhytkarva. En ehtinyt katsoa kunnolla mitä siitä kerrottiin, mutta kehuttiin kyllä.

Ja sitten erikoisuus nimeltään American wirehair  - ovat kuulemma vain näyttely- ja jalostuskissoja (joten voi olla vaikea löytää niitä...)

No joo - eiköhän tässä riittävästi (vaikka periaatteessa pidän Animal Planetia pääasiassa asiallisena eläinkanavana, niin nämä kissa/koiraohjelmat ovat kyllä aika huvittavia - hyvin USAlaisia... ).
  

Koti ilman kissaa on vain talo!
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla)
Vastaus #1 - 27.08.2012 klo 18:50:06
Tulosta viesti  
^Mä olen kyseisen jakson katsonut juuri tuon eurooppalaisosuuden takia ja siinä oli kyllä kaikenlaista eksoottista. Osa niistä roduista kyllä on sellaisia, ettei kyllä tasan ole asiaa Fife roduksi ainakaan vuosikymmeniin, jos silloinkaan.

Eurooppalaistenkin teaser osiossa puhuttiin roomalaisista (jotain keisarin lempikissa tai vastaavaa). Tosin ohjelmassa esiintyvä nainen ja kissat on mun tuttuja. Tunnen Monikan EUR piireistä ja olen nähnyt Mikin useasti.
Aika vähän siinä oli kuitenkaan tietoa, että siitä hyötyisi, jos on lukenut edes vähän kuvausta rodusta muualta. Lisäksi puhuttiin enempi ruotsista kuin suomesta ja käsittääkseni suomessa on isoin kanta.
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla)
Vastaus #2 - 27.08.2012 klo 19:40:43
Tulosta viesti  
Mua ärsyttää toi ohjelma niin paljon, etten viitsi sitä edes katsoa. Joskus katsoin varta vasten maine coon-jakson ja meinasi verisuoni katketa päästä. Ihan ihme juttuja kerrottiin cooneistakin ja kaikkea muuta, kuin rodunomaisia kissoja esimerkkinä...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Anton
Mörökölli
***
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 675
Liittynyt: 20.06.2011
Re: Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla)
Vastaus #3 - 27.08.2012 klo 21:41:22
Tulosta viesti  
Ja pitihän mun mennä katsomaan se, kun Edinalta tuli noin kiinnostava esittely  Pyöritä silmiä No joo, tulipa katsottua.

Muoks:

Voi luoja, katsoin youtubesta tuon bambino-jakson, kun en tajunnut, mitä oli tulossa. Mulle tekee tosi pahaa noi lyhytjalkaisiksi jalostetut kissat. En tiedä, onko ne terveitä, (niin kuin jaksossakin kovasti väitettiin) mutta tunnereaktio oli kyllä tosi vastainen. En tajua, mikä hinku ihmisillä jalostaa eläimistä lähes jalattomia.  Ja sitten ihmiset lässyttää ja kikattaa ja heiluttelee käsiä, kun on niin söpö ja lapsekkaan näköinen...
  

Jos Taivaassa ei ole kissoja, en mene sinne.

Kurkkaa kuulumisia: http://kissakko.blogspot.fi/
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kustaa kolmaskymmeneskolmas
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 24.06.2016
Re: Erikoisia kissarotuja (Cats101 Animal Planetilla)
Vastaus #4 - 05.07.2016 klo 17:07:51
Tulosta viesti  
Laitan kysymyksen nyt vaikka tähän ketjuun. Tuli vastaan tällainen sivusto Ruotsin kissa

Onko tämä joku täysin höpöhöpösivusto, vai onko tuollainen rotu olemassa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun