Terveellinen lihomistahti alipainoisella kissalla? (Luettu 2107 kertaa)
TabbyCat
Ex-jäsen


Terveellinen lihomistahti alipainoisella kissalla?
12.08.2012 klo 08:36:05
Tulosta viesti  
En tiedä olisiko tämä kuulunut enemmän tuonne ruokinnan puolelle, kyseessä on kuitenkin enemmän terveys kuin itse ruoka..

Eli siis kilpirauhasen liikatoiminnan takia suunnilleen puolet painostaan menettänyt kissavanhus pitäisi saada lihomaan terveellisesti. Sairaus on nyt lääkinnällä hoidossa ja ruokahalukin on melko hyvä. Minua kiinnostaakin miten nopeasti kissan on turvallista saada lisää painoa? Vai huolehdinko turhaan ja luotan siihen, ettei kissa ahmi itseään halki vaikka ruokaa olisi koko ajan tarjolla.. Hymiö
Herra painaa nyt 2,7kg ja 4-5kg olisi tavoitteena.

Toinen varsinainen ongelma kyseisellä herralla on ulosteiden teko laatikon viereen. Pissat menevät kyllä laatikkoon ja pari viikkoa sitten ulosteetkin, mutta nyt ei enää. Lisäksi hän tekee ne yleensä yöllä, jolloin en ole huomaamassa ja nostamassa häntä laatikkoon (taitaa pirulainen tietää sen). Hyvät neuvot olisivat nyt tarpeen. Ja voivatko muuten vastikään taloon tulleet pennut oppia tuon ikävän tavan?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Terveellinen lihomistahti alipainoisella kissalla?
Vastaus #1 - 12.08.2012 klo 13:40:10
Tulosta viesti  
Itse varmaan antaisin kissan syödä omaa tahtiaan, ellei nyt ihan holtittomasti hotki ja sitten oksentele hotkimisen takia. Jos hotkii, niin sitten mieluummin pieniä annoksia useasti päivässä.

Mitä tuohon laatikon viereen kakkaamiseen tulee, niin esitän heti perinteisen kysymyksen: mitä hiekkaa on laatikossa? Meillä nimittäin ei mummukissa aikoinaan suostunut missään tapauksessa kakkaamaan pelletteihin, pissat sinne kuitenkin teki. Eli jos on pellettejä tai kristallihiekkaa, vaihda mikrohiekkaan ja katso, mitä tapahtuu. Ummetus voi tietysti olla myös yksi syy, jos kakka on kovaa ja ulostaminen tekee siksi kipeää, kissa voi yhdistää kivun hiekkalaatikkoon. Eli kovaan kakkaan voisi antaa vähän Levolacia/Duphalacia kakkaamista helpottamaan. Myös pissavaivat voivat oireilla vääriin paikkoihin kakkaamisena.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Terveellinen lihomistahti alipainoisella kissalla?
Vastaus #2 - 12.08.2012 klo 18:57:09
Tulosta viesti  
Tuohon laatikon viereen ulostamisesta Edinalta tulikin jo hyviä neuvoja.  Lisäisin vielä sen verran, että koska kyseessä on kissavanhus, niin esim. nivelvaivat voivat vaivata ja aiheuttaa kipua ulostaessa, jolloin kissa voi yhdistää kivun tunteen hiekkalaatikkoon tai vaivat voivat sen verran hankaloittaa asian tekemistä, että on kissalle helpompi tehdä laatikon viereen. 

Kissa ei tee tarpeitaan tahallaan tai protestina / omistajan kiusaksi väärän paikkaan, vaan siihen on yleensä syy.   

Lisäys:  Laitan tähän vielä kaksi linkkiä   http://www.elainlaakariin.fi/kissan-nivelrikko/  ja   http://www.elainlaakariin.fi/kun-kissan-hiekkalaatikkokaytos-muuttuu/
« Viimeksi muokattu: 12.08.2012 klo 23:05:45 Kirjoittaja Toscana »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun