Lynfooma? (Luettu 2628 kertaa)
Angelina
Ex-jäsen


Lynfooma?
11.07.2012 klo 14:34:23
Tulosta viesti  
Minulla on pian 13 vuotias kissa ja käytiin eläinlääkärissä. Lakulta otettiin röntgen kuvat ja lääkäri kirjoitti löydöksistä näin: "röntgentutkimuksessa tiivistymäalueita koko keuhkojen alueella. Mahalaukun sekä suoliston seinämissä paksuuntumaa. Paksusuolen asennossa samoin mahalaukun asennossa muutosta. Kasvainsairauden mahdollisuutta ei voida poissulkea."

Eläinlääkäri epäili, että voisi olla Lynfooma? Millaisia oireita lynfooma aiheuttaa? Lakulla on nyt ollut 3-4kk oksentelua, alkoi silleen, että aluksi tuli päivässä 2-5 oksennusta ja nyt viimeisen viikon aikana tullut jopa 10 oksennusta per päivä. Lisäksi hieman laihtumista ja nukkuu paljon. Ruokahalu pysynyt ennallaan samoin juonut normaalisti. Ulosteet ja pissa ollut normaalia. Helmikuussa oli ylähengitystie tulehdus, johon sai lääkkeet ja olo parani, mutta melkein  heti tuon jälkeen alkoi oksentaminen. Kuumetta oli ylähengitystietulehduksen aikana.

Lääkäri suositteli nyt tämän lynfooma epäilyn vuoksi vatsaontelun kirurgista avausta. Mitä mieltä olette? Lääkitykseksi Laku sai pahoinvointi lääkettä, kortisonipistoksen sekä Nutriplus geeliä ja ohjeistuksena vain yhtä ruoka makua ja nappulaa.

Kiitos avustanne jo etukäteen!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
gatis
Mörökölli
***
Poissa


Nastamuumiot

Viestejä: 833
Sijainti: Espanja
Liittynyt: 21.06.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Lynfooma?
Vastaus #1 - 17.07.2012 klo 15:10:03
Tulosta viesti  
Ei taida olla kokemusta lynfoomasta tällä foorumilla, tai ei ainakaan heti tule mieleen. Eläinsuojeluyhdistyksellä, jossa olen vapaaehtoisena tätä epäiltiin yhdellä FeLV-positiivisella kissalla (käsittääkseni on yleinen nimenomaan leukoosi-kissoilla, mutta Laku on kyllä ehkä liian vanha ollakseen FeLV-positiivinen), mutta biopsia oli puhdas. Tässä teidän tapauksessa vain mietin, olisiko olemassa jotain vähemmän agressiivista tapaa vahvistaa diagnoosi. Toivottavasti kysymys olisi kuitenkin jostain muusta.
  

Lara 3/2007
Nikita 3/2007
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hyndla
Ex-jäsen


Re: Lynfooma?
Vastaus #2 - 05.08.2012 klo 20:22:57
Tulosta viesti  
Työskennellessäni eläinklinikalla, sinne tuli muuhun operaatioon nuori, juuri ja juuri 1-vuotias kissa, jolta löytyi laajalle levinnyt lymfooma. Se todettiin juurikin exploratiivisessa laparotomiassa. Verikokeita tms. lymfooman toteamiseksi ei oikeastaan ole, ja lymfoomahan aiheuttaa juuri kuvatunlaisia muutoksia imusolmukkeissa (lymfooma siis tarkoittaa imusolmukesyöpää). Kenties voisi onnistua, jso jostain imusolmukkeesta/muuttuneesta kohdasta saisi otettua biopsian? Ainakin ihmisillähän lymfooman todentamiseen käytetään koepalaa, terveisin nimim. "Lymfooman sairastanut"  Kieli
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun