Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 9 10 [11]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kilpirauhasen liikatoimintaa? (Luettu 52995 kertaa)
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1570
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #150 - 12.07.2018 klo 18:40:44
Tulosta viesti  
No niin. Kotona ollaan, MORRISONIN KANSSA  Järkyttynyt Aivan uskomatonta. Menimme eilen tuonne klinkalle, otettiin verikoe. Hoitaja sanoi, että tuloksissa on jotain häikkää, pitää testata uusiksi. Itse lääkärikin siinä kävi kissaa katsomassa, tunnusteli kaulaa ja sanoi ettei tunne juurikaan kasvaimia. Toinenkin tulos tuli: Morrisonin T4-arvo oli viiterajoissa, eli päivystyksen diagnoosi oli väärä. Sitten pohdittiin asiaa, ja päätettiin varmuudeksi laittaa vielä ulkopuoliseen laboratorioon isompi verikoe, jossa mitataan myös TSH. Eikun taas verta tassusta ja Morrison jäi yöksi eristykseen ja meillä oli onneksi teltta mukana, joten etsimään sille paikkaa luonnonsuojelualueelta.

No tänään sitten saatiin nuokin toisen labran arvot: ne oli täysin viiterajoissa! Eli koko tämä reilun kahden kuukauden kärsimysnäytelmä allergisoivan lääkkeen kanssa oli kaiken lisäksi turhaa ja jopa vaarallista! Minulla on myös mennyt ihan hulluna rahaa, tämäkin laboratoriovarmistus asialle maksoi taas 250€! En voi käsittää, miten nuo nimeltämainitsemattomat jättiketjut pyörittävät päivystystä joka paikkakunnalla vailla kunnon resursseja. Kiire ja henkilöstövajaus ei saisi olla syynä näin isoihin virheisiin.

Pahinta kuitenkin vielä on, että lääkäri arvioi että kilpirauhasen liikatoiminta hyvin todennäköisesti on kaulan ja arvojen perusteella väistämättä tulossa. Nyt hoitoa ei kuitenkaan voitu mitenkään antaa, koska kaikista pieninkin annostus olisi kuulemma aiheuttanut Morrisonille pysyvän kilpirauhasen vajaatoiminnan. Ei paljoa voisi kurjempi fiilis olla.

Onko kellään kokemusta, että voiko tällaisessa tapauksessa saada virheen tehneeltä klinikalta korvauksia. Rahaa on palanut tuhottomasti ja kissa kärsinyt ihan turhaan. Uskomatonta  Vihainen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 369
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #151 - 12.07.2018 klo 21:29:53
Tulosta viesti  
Mitä helvettiä, oikeesti?!?! Voi Morrison raukkaa, ihan turhaan pieni on kärsinyt! Ettekö käyneet kontrolliverikokeissa? Kaikki oli viiterajoissa? Ei liian alhaiset? Miten voi olla todellista?! Onko Morrison kunnossa? Miten tuo lääkkeen antaminen turhaan nyt vaikuttaa? Entä mikä ihme Morrisonilla oli kun jouduitte menemään sinne päivystykseen? Mua surettaa kovasti kissan takia, tietenkin rahanmeno on ikävää, mutta voi jumalauta kun kissa on joutunut kärsimään turhaan jonkun mokan takia ja kuten itse sanoit, jopa vaarallista! Voi *piipi piip piip*! Vihainen

En tiedä miten tuollaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Mitäs muuta he siellä tampereella sanoivat? Oletko ollut yhteydessä omaan eläinlääkäriin? Entä sinne päivystyspaikkaan? NImi julki ja vaatimaan korvaksia! En vaan tiedä miten.

Minä niin vihaan päivystäviä, niistä ei kuule mitään muuta kuin huonoa, jopa niistä "hienoista" kalliista paikoista jotka päivystää. Siellä missä itse olen pari kertaa joutunut käymään niin siellä verikokeen ottoa varten ajetaan tassu karvoista äänekkäällä miesten partakoneella! Onneksi ei ole tarvinnut montaa kertaa käydä ja kissa selvinnyt! Olen kyllä joutunut käymään meidän luottoeläinlääkärillä aina jälkeenpäin, jos ei muuta niin varmuuden vuoksi. Sama jos käyn tässä lähieläinlääkärillä, aina parin päivän päästä saa käydä siellä toisessa paikassa.

En tiedä mitä sanoa. Toivottavasti saat asian ajettua eteenpäin, ei noin pitäisi saada tapahtua. Kissa parkaa! Itku
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1570
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #152 - 12.07.2018 klo 21:43:03
Tulosta viesti  
Siis joo, kissan kärsimys tässä kaikista eniten surettaa ja sitä ei rahalla voi korvata. Silti haluaisin kyllä jotain "oikeutta" ja muuta ei voi vaatia kuin rahallista korvausta.

Olisi ollut tuhoisaa antaa sitä radiojodia sillä annostuksella, mikä päivystyksen arvo olisi vaatinut! Ja kyseessä on hoito, jota ei voi peruuttaa. Mitä kaikkea vielä olisi voinut sattua. Me käytiin n. 3vkoa lääkityksen aloittamisesta omalla vakioklinikalla kontrolliverikokeissa. Siellä eläinlääkärin kanssa sitten ihmeteltiin, että miten on mennyt melkein vajaatoiminnaksi jo muutaman viikon kuurin jälkeen, no kai se on kun viitearvojen sisällä oleva kissa sitä söi  Vihainen Vaihdettiin siksi ja allergiaoireiden takia 2,5mg tableteista niihin 1,25mg. Ei kukaan siellä tullut diagnoosia kyseenalaistaneeksi, tietenkin vaikea olisikin ollut kun oli lääkitys jo aloitettu.

Ja entä jos olisin vaan syöttänyt vaikka vuoden tai kauemmin tuota kilpirauhaslääkettä jos siitä ei olisi tullut sivuoireita  Järkyttynyt Ihan kamalaa. Pitää nyt vaan koota kaikki kuitit ja laboratoriotulokset ja kirjoittaa pitkä ja asiallinen viesti tuonne päivystäneelle klinikalle. Vähän vaan pelkään että kun kyseessä on iso ja köh huonomainen ketju, niin on yhtä tyhjän kanssa  Vihainen

Mutta tuolla Tampereen klinikalla sai kyllä tosi hyvää palvelua, inhottava tilanne heillekin kun jonoksi asti on tulijoita ja toisen firman virheen takia näin viimetingan peruminen. Morrison oli siellä kuulemma syönyt ja vähän virtsannutkin, osa poikakissoista jotka oli tullut samaan aikaan oli kuulemma yhä syömättä ja kokonaan virtsaamatta kun haettiin Morrison kotiin. Oli kyllä jotenkin vähän traumatisoituneen oloinen, kotimatkan huusi ihan yhtä soittoa mitä ei ikinä normaalisti tee autossa, ja kaiken kruunasi erittäin haiseva ja löysä kakka kesken matkan. Eipä sitä siinä autossa voinut alkaa ratkomaan, jossain parkkialueella kun koppaa availee niin on entinen kissa. Kotiin päästyä siis pesulle ja sitten ulkotarhaan. Nyt oli kaivautunut vintille kaikkein viimeisimpään nurkkaan nukkumaan.

En ole vielä ehtinyt hoitaa asiaa oman eläinlääkärin tai minkään kanssa, meni niin myöhäiseksi kotiinpääsy tänään. Ihan järkyttävä olo ja suututtaa vaan niin kissan puolesta. Onneksi tuolla otettiin vielä verikoe, eikä vaan annettu päivystyksen arvoihin luottaen sitä jodia!

Päivystyksessähän otettiin laajat verikokeet joissa kaikki muut arvot olivat ok. Nyt vaan mietin että voiko niihinkään tuloksiin luottaa. Se Tampereen klinikan lääkäri sanoi, ettei neurologiset oireet hänen mielestään voi johtua kilpirauhasen liikatoiminnasta...

Edit: Nooh nyt illalla hengaa sohvalla normaalisti, ehkä tämä tästä.

« Viimeksi muokattu: 12.07.2018 klo 23:00:14 Kirjoittaja Clarice. »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 369
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #153 - 12.07.2018 klo 23:15:27
Tulosta viesti  
Mulla ei sanat riitä... Tuntuu niin pahalta Morrisonin puolesta. Muistan kuinka huonoksi Sukkis meni tuosta lääkkeestä ja se ei edes pitkään sitä edes syönyt. En olisi voinut jatkaa lääkettä vaikkei isotooppihoitomahdollisuutta olisi ollut.

Eikö oma eläinlääkäri tunnustellut kaulaa ja epäily noussut? Muistan kuinka Smulania ja Sukkista on tunnusteltu niin on sanottu että "juu, täällä tuntuu selvästi" vaikka itse räplätessä ei mitään huomaa. Pitäisi pystyä luottamaan eläinlääkäreihin, kissan arvokas elämä on niitten käsissä.

Teillä kävi nyt tosi kurjasti mutta toivottavasti Morrison tuosta pian tokenee ja saatte jonkinlaista korvausta. Auttaisiko joku kuluttaja-asiamies tuossa asiassa? Jos se on noin huono paikka niin muitahan eläintenomistajia pitäisi varoittaa.

*piip piip piip* Vihainen
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1570
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #154 - 12.07.2018 klo 23:37:49
Tulosta viesti  
Uskomatonta sekin, mutta tuo Vet4catin eläinlääkäri  oli ensimmäinen joka mitenkään tutki kissan kaulaa  Järkyttynyt Järkyttynyt Järkyttynyt Tässä koko jutussa on niin epäonnisia piirteitä. Enkä itsekään vaan osannut kyseenalaistaa kenenkään ammattitaitoa. Muutenkin outoa, että tämä on vanhenevien kissojen yleisin sairaus ja eläinlääkäreiden tieto vaivasta on tätä luokkaa, että katsotaan yhtä arvoa ja sitten vaan aloitetaan lääkitys eikä kerrota muista vaihtoehdoista  Surullinen Kuinkahan moni kissa maailmanlaajuisesti kärsii lääkkeen sivuvaikutuksista, kun omistajat ei tiedä muusta. Klinikan hoitaja sanoi, että tuo lääke aiheuttaa monille kissoille todella rajuja sivuoireita ja kasvain vaan jatkaa kasvamistaan lääkityksestä huolimatta.

Päivystyksessähän se arvo vieläpä oli muka kolminkertainen viitearvoihin nähden ja hitto että olen syyllistänyt itseäni että miten en ole huomannut aiemmin kissan oirehdintaa. Joku vielä totesi että noilla arvoilla varmasti ollut pitkään tämä vaiva. Huh.

Huomenna kerään voimia ja kaiken "todistusaineiston" kasaan ja taidan käydä ensin tuossa vakkariklinikalla kysymässä heidän näkemystään. Siellä on tosi ihana henkilökunta ja he ovat aina auttaneet ongelmissa. Sitten pitää laittaa viestiä tuonne isoon ketjuun joka päivystää täällä. Ellei sieltä saa kunnon vastausta, niin otan kyllä varmasti johonkin kuluttaja-asiamieheen tms. tahoon yhteyttä. Rahaa nyt saa aina toivottavasti jostain lisää, mutta kissa on korvaamaton. Silti ahdistaa, kun olen maksanut kohta varmaan näitä turhia kuluja sen edestä mitä tuo hoito olisi maksanut  Vihainen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 369
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #155 - 13.07.2018 klo 01:11:30
Tulosta viesti  
Tsemppiä ja onnea kovasti! Ei luulisi tämmöisen enää nykyaikana olevan mahdollista paitsi jossain takapajulassa jossa ei osata tehdä muuta kuin tunkea käsi lehmän peräaukkoon... En pääse yli enkä ympäri miten Morrison on kärsinyt turhaan eikä ole edes oma kissa. Toivottavasti mitään muuta ei ole vialla kun kerta kilpirauhasen liikatoimintaa ei vielä ollut, mistä lie laihtuminen ja muut oireet sitten johtui. Rapsuja pikkuiselle Pusu
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1570
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #156 - 13.07.2018 klo 12:23:41
Tulosta viesti  
Kiitos tosi paljon viesteistä ja myötäelämisestä!

Voi hitto, ettei nyt vaan päästäisi liian helpolla, niin Morrison ei eilen syönyt oikein mitään kotona, yöllä ja nyt aamulla ei mikään maistu  Itku En ymmärrä yhtään mikä tässä nyt on, edellisen kerran se on ollut syömätön sen päivystysjutun aikaan. Olisiko vaan niin kova stressi  Surullinen Onneksi minulla on sen päivystyskäynnin jäljiltä pahoinvoinninestolääkettä ja ruokahalua kohentavaa lääkettä ja annostusohje niihin, annan niitä ja toivon parasta. On tämä kyllä ihan älytön juttu kokonaisuudessaan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 369
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #157 - 13.07.2018 klo 18:20:14
Tulosta viesti  
Eikä! Mikähän on? Toivottavasti olisi "vaan" stressistä johtuvaa. Nyt on sopivasti viikonloppukin alkamassa.

Täälläkin on omat haasteensa. Piti keskiviikkona antaa ruokahalulääkettä kun syöminen jo monta päivää heikkoa ja sitten juu taas söikin mutta jo eilisestä alkoi vähenemään. Tänään Sukkiksella sitten ollut pahoinvointia, oksensi ja sai pahoinvointilääkettä. Pelkään jatkuvasti että kuivuu ja tuo kotona nesteyttäminen ei onnistu, edellisen kolmen epäonnistumisen takia en edes uskalla kokeilla enää.
Yksi huono asia tuossa meidän vakiklinikalla on, kun käydään niin monella eri eläinlääkärillä siellä (se joka on vapaa silloin kun sinne pääsee, koska on kuitenkin matkan päässä ja kuskia ei aina ole). Kaikilla on hieman eri näkemykset. Yksi sanoi että nesteyttää pitäisi silloin kuin kun siltä tuntuu, kissa menee syömättömäksi ja pahoinvoivaksi pari-kolme kertaa peräkkäisinä päivinä. Toinen sanoi että 1-2 kertaa viikossa eikä missään nimessä samasta pussista jollei käytä alle vuorokaudessa sitä ja sitä ei tämän mukaan tehdä joten aina menee hukkaan. Kolmas sitten että jos nesteyttäminen ei kotona onnistu niin 20-40ml ruiskulla suuhun jokatoinen päivä. Mutta miten ihmeessä semmoinen määrä riittää kun kissan pitäisi saada 0,5dl nestettä/elopaino. Noh, olen sitten antanut joka päivä  yhteensä 20ml samalla kun truttaan sen ummetuksenestomönjän suuhun kolme kertaa päivässä. Enpä tiedä onko siitä hyötyä kun siinä on kuitua joka imee itseensä nestettä.

Muutenkaan Sukkis ei ole täysin normalistoitunut pitkäksi aikaa nesteytytsten jälkeen niin kuin silloin maaliskuussa. Miksi? Mikä on? Tämä on jatkuvaa taistelua ruokahaluttomuuden ja pahoinvoinnin kanssa ja jatkuva pelko että kissa kuivuu. Miksei kotona nesteytys vaan voinut onnistua. Syytän itseäni.

Miksi Sukkiksen ptii ylipäätään näin nuorena jo sairastua munuaisten vajaatoimintaan?
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 9 10 [11] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun