Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 8 9 [10] 11 12  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kilpirauhasen liikatoimintaa? (Luettu 64438 kertaa)
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #135 - 19.06.2018 klo 22:17:10
Tulosta viesti  
Mahtavaa että pääsette suht pian sinne. Ja eihän tuossa hoidossa tosiaan ikä ole esteenä, jopa munuaisvaivaisena pääsee kunhan on alle IRIS 3. Onneksi moinen hoito on saatu suomeen, en tiedä mitä olisin tehnyt ilman sitä koska olin varma että lääkkeet tappaa kissan ja lääkkeettömyys tappaa kissan.

Ajattelin että Sukkis olisi mukana menossa vielä pitkään kun ei sekään paljoa sairastellut ennen tätä, Toisin kävi. Smulanillekin tuli munuaisten vajaatoiminta vasta n. 15 vuotiaana muistaakseni ja kilpirauhasen liikatoiminta jo 9 vuotiaana.

Sukkiksella heräsi epäilys munuaisten vajaatoiminnasta silloin kun lääkeellä saatiin T4 viiterajojen sisäpuolelle niin munuaisarvot sitten olivat nousseet. Kuulemma kilpirauhasen liikatoiminta peittää munuaisvaivan, en tiedä miten tai miksi, en koskaan kysynyt tai selvitellyt sen kummemmin koska tiesin heti että tietenkin Sukkikselle tulee se kamala diagnoosi ja loppuaika onkin sitten yhtä... helvettiä. Sain pahat traumat Smulanin sairastelusta ja nyt on sama taas edessä.
Mutta teillähän vaikuttaa hyvältä jos arvot ok. Sitähän ei sitten ikinä tiedä milloin iskee. Sessanillakaan ei vielä ole, mutta vuosi vuodelta ne arvot nousee vaikkakin viiterajoissa vielä.

Tiedän tunteen tuosta tulevasta hoidosta. Tuleekohan teillä olemaan se kaikkein kallein hoito kun Morrisonilla arvot niin korkealla ja joutuukohan se olemaan pikkuisen pidempään siellä?!

Toivottavasti ja eiköhän kaikki mene lopulta hyvin. Täällä pidetään peukut ja varpaat ja hännät pystyssä sen puolesta!
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #136 - 20.06.2018 klo 11:34:55
Tulosta viesti  
Tosiaan, meillä otettiin silloin päivystyksessä munuaisarvot, mutta kontrollissa vain se kilpirauhasarvo  Järkyttynyt Voi että, nyt pelottaa että munuaisarvo onkin ollut ok tuon kilpirauhasen "peittävän" ominaisuuden vuoksi! Toivottavasti ei, ei pitäisi nyt stressata turhia, mutta en vaan voi olla ajattelematta kaikkia mahdollisia skenaarioita.

Arvio oli, että kissa joutuisi olemaan klinikalla ke-ma, mutta kuulemma ei oikein voi etukäteen sanoa varmaksi  Surullinen

Miten teillä hoidetaan tuota munuaisten vajaatoimintaa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #137 - 20.06.2018 klo 16:34:55
Tulosta viesti  
Itsekin olen kunnon ahdistuja/stressaaja/huolehtija/katastrofiajattelija. Kun Smulanista aika jätti niin rupesin tarkkailemaan muita kissoja ja vein melkein turhaan eläinlääkäriin koska oli niin tottunut jatkuvaan huolehtimiseen. Sitten kun se vihdoin helpotti niin venähti Sukkiksen kilpirauhasdiagnoosi ja nyt on taas tilanne päällä koko ajan, molemmilla kissoilla, eri syistä. Onneksi Sessanilla vähän vähemmän pahat vaivat, ainakin toistaiseksi.

Sukkiksen munuaisten vajaatoimintaa hoidetaan ihan vaan tukihoidolla. Munuaisruokiahan pitäisi syödä muttei tietenkään suostu joten senior ruoilla mennään, mahdollisimman vähäfosforista (vähäsuolasta, korkeampi kaliumpitoisuus, korkeampi kaloripitoisuus jne) mutta sellaista mitä suostuu syömään. Harmikseni Sukkis on tietenkin raksukissa mikä ei auta asiaa yhtään. Olen yrittäny pikkuhiljaa saada sen syömään enemmän märkäruokaa mutta nyt on joku kausi ettei maistu ollenkaan, ennen sentään maistui vähän paremmin. Mutta käytän sitten hyväkseni sitä kun saa Mirtazapinia niin maistuu melkein mikä tahansa. Mirtazapinin lisäksi menee muita lääkkeitä, Cereniaa pahoinvointiin ja Pepcidiä närästykseen.

Nyt on ollut jo pidemmän aikaa pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta ja olenkin saanut juosta eläinlääkärissä paljon. Alan pikkuhiljaa pelkäämään että taustalla on jotain muuta kun ei nesteytys enää "korjaa" tilannetta. Johan jo kerran otettiin röntgenkuvatkin kun epäilin nivelrikkoa.

Nesteytyksessä ollaan juostu jo 3 kertaa kuukauden sisällä ja kotonakin pitäisi nesteyttää. Ensimmäinen kerta meni vielä jotenkuten mutta viime sunnuntaina ei sitten onnistunut ollenkaan.
Ollaan käyty eläinlääkärillä opettelemassa sitä, olen lukenut siitä ja katsonut videoita ja kaikki saa sen näyttämään niin helpolta, eikä se todellakaan mitään rakettitiedettä ole, mutta en viimeksi onnistunut edes kolmella yrityksellä, ensinnäkin ahdisti ihan hirveästi koko tilanne sinä päivänä ja sitten vielä kun epäonnistuin niin monta kertaa niin en tiedä miten jatkossa voisin onnistua.

En ole vielä vertaillut arvoja papereista mutta Sukkis on ollut huonovointisempi aikasemmassa vaiheessa kuin mitä Smulan oli ja pahemmaksihan tämä vaan muuttuu. Jos kaikki menisi ok niin kontrollit olisi 3 kuukauden välein ja ehtihän tässä olemaankin taukoa. Helmikuussa oli paljon noita 1-2 kertaa viikossa käyntejä mutta maaliskuu meni paremmin kuin hyvin, söi tosi hyvin ja oli täysin normi oma itsensä. Huhtikuussa syöminen vähän väheni mutta oli silti edelleen ok ja toukokuussa sitten meni vaan huonompaan suuntaan koko ajan eikä siitä edelleenkään olla noustu.

Olen monta kertaa saanut pelätä että nyt menetän kun syystä tai toisesta mennyt huonoon kuntoon. Esimerkiksi Sukkis kärsii nyt ummetuksestakin niin sitäkin pitää hoitaa. Levolacin piti olla hyvä ja turvallinen jopa säännöllisessä käytössä, mutta eipä sopinut Sukkikselle. Siinäkin sitten oli oma hommansa etsiä jokin hoitokeino siihen. Nyt mennään sillä että Fiboria sekotetaan munuaisruokaan joka jatkettu vedellä 3 kertaa päivässä. Normisti sitä ripoteltaisi ruoan päälle, mutta eihän se tule syödyksi vaan ne älyttömän kovat papanat pitää ensin jauhaa jauheeksi...

Vesikippoja on 3 kappaletta ja eilen saatiin vesiautomaatti. Sukkis juo paljon ja on aina juonut hyvin pennusta asti. Mutta jos nesteytys ei onnistu niin saatiin ohjeeksi juottaa ruiskulla 20-40ml joka toinen päivä, mitä en käsitä että miten riittää kun terveen kissan pitäisi saada 0.5dl/elopaino/vrk. Pidän myös ruoka-lääke-oksu-kakka-päiväkirjaa, Ja pää hajoaa!

Ainiin, olen lukenut että omega-3 olisi hyvä munuaisvaivaiselle ja eläinlääkärikin sitä ehdotti ja ehdittiinkin aloittaa mutta hitaasta aloituksesta huolimatta iski ripuli niin siihenkin tuli paussi ja pitäisikin aloittaa uusiksi vielä hitaammin. Sessanillekin pitäisi kokeilla noihin allegiaoireisiin, ainut että se on allerginen kalalle, mutta ehkä puhdistettua voisi sietää. Ensin vaan pitää saada se tämänhetkinen tilanne rauhoitettua joten sitten tietää johtuuko se kutina öljystä vai ei, mutta ennen kortisonikuuria sen pitää parantua hampaiden poistosta. Huoh!
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #138 - 21.06.2018 klo 00:33:10
Tulosta viesti  
Voi ei, miten rankkaa teillä on  Itku Munuaisten vajaatoiminta on kyllä niin kauhea tauti, kun sitä ei voi lääkitäkään. Toivottavasti tilanne tasaantuisi, on ihan kamalaa kun kissa ei syö. Ihan "jokusen" kerran olen itsekin vuosien varrella stressanut syömättömistä kissoista ja availlut ruuan toisensa perään ja maanitellut syömään... Nyt Morrison on onneksi syönyt ihan todella hyvin, kun aloitti lääkityksen! Ja tuo kortisoni vaikuttaisi lisäävän myös sen ruokahalua. Kunpa siellä eristyksessäkin saisi syötyä sitten  Epävarma

Outoa, mutta Morrisonkin on rakastanut koko ikänsä raksuja! Märkäruuista olisi syönyt pelkkää kastiketta. Nyt diagnoosin ja lääkityksen saatua sitten sille on alkanut maistua kaikista parhaiten entiset inhokit, pateet   Järkyttynyt Ihan ihmeellistä!

Siksi ehkä onkin niin huono omatunto, että mekin ollaan vuosia sitten käyty eläinlääkärissä ylihuolehtimiseni takia. Ja nyt kun kissa on ollut oikeasti sairas niin olen vaan ajatellut että se nyt on nirso. Lisäksi Morrison oli jonkun aikaa tosi levoton öisin, ramppasi, mourusi jne. Ja ajattelin vain että se on ärsyttävä  Surullinen Karvaakin lähti nyt keväällä kauheasti, mutta noh, niin lähti Oliveristakin.

Ulkoillessa Morrison on saanut nyt olla ilman kauluria, kun ei raavi kun on katseltavaa. Tänään ihan villiintyi ja juoksi ja kiipesi jopa puuhun!  Pusu Kunpa kaikki nyt menisi hyvin.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #139 - 21.06.2018 klo 17:23:22
Tulosta viesti  
Aww, suloiset! Pusu Ihanaa että on muutakin kuin kauluria ja kärsimystä ja odottelua. Toivon minäkin että teillä menee kaikki hyvin. Kamalaa se odottaminen sinne hoitoon, vielä kamalampaa odottaa kissaa kotiin, mutta sitten kun se on ohi, ja toivottavasti kerrasta ohi, niin se kaikki on ollut sen arvoista.

Uteliaisuudesta kysyisin tuosta teidän kortsonista, minkäniminen, millä annostuksella ja millainen tiputus. Meillä Prednicortone 1/2 tabl kerran vrk:ssa kaksi viikkoa jonka jälkeen 1/2 tabl joka toinen vrk kaksi viikoa jonka jälkeen 1/4 tabl joka toinen vrk kaksi viikkoa ja lopuksi 1/4 tabl joka 3. vrk viikon ajan. Ei ole muunkaltaista kokemusta kortisonista muuta kuin silloin allergioiden alussa kun Sessan sai kortisonipiikin ja kerran vielä tehosteen. Sitten koko kortisonihomma jäi kun ei sekään ole hyväksi. Kai luin siitäkin että voi tappaa kissan/lyhentää kissan elämää. Kerrotiinko teille mitään sivu-/haittavaikutuksia? Sessanin kutina on hieman rauhoittunut mutta ei se ikinä häviä (paitsi silloin kortisonilla) mutta silti mietin että pitäisikö edes kokeilla kuuria.
Sessan syö jo tosi hyvin (3-5 kertaa päivässä) ettei sen ruokahalua ainakaan tarvitsisi nostaa, mutta ei se edes lihoakaan, alle 3 kiloinen kissa vaikka syö välillä kuin hevonen.
Vielä noista lääkkeistä ja äärettömästä ahdistuksesta että Sessanin hampaidenpoiston jälkeen meille annettiin Metacamia kipulääkkeeksi. Ja sehän on tappanut monia kissoja. Oli äärimmäisen kamalaa antaa lääkettä ja pelätä jatkuvasti että mahtaako tappaa kissan.

Sukkiskin on enemmän pelkän kastikkeen perässä tai vaihtoehtoisesti tykkää jos ruoka kuivahtaa kuppiin mikä ei sitten enää ole hyvä. Tykkäsi noista "uusista" kissan keitoista, mutta ei selvinnyt fosforipitoisuutta siitä niin jäi pois. Niin moni kissa nuolee pelkän kastikkeen niin siinähän olisi hyvä tuote alkaa kehittää täysravinto-kastiketta  Kieli
Hill'sin a/d on toinen mikä maistuu Sukkikselle mutta sitäkään ei voi jatkuvasti syöttää ja siinäkin korkea fosforipitoisuus.
Muutenkin tämä Sukkiksen märkäruokahommeli on vaivalloista, koska Sessan ei saisi sitä allergioidensa takia syödä (jouduttu turhan monta kertaa käymään eläinlääkärillä kun Sessan on päässyt kupille, millon maha mennyt sekaisin millon korvat raapinut verille). Sukkis ei käskystä syö, vaan syö silloin kuin haluaa, käy vähän napostelemassa silloin tällöin ja siinä taas kasvaa riski että Sessan pääsee syömään mutta yleensä on joku lautanen peittämässä ja kun Sukkis on lähestymässä ruokia niin pitää käydä nostamassa lautanen pois, mikä taas häiritsee sitä niin paljon että lähtee pois ja jää syömättä...  Pyöritä silmiä

Tietenkin nyt kilpirauhasen liikatoiminnasta parannuttua niin huomaa miten käyttäytyminen johtui siitä. Vaikkakin on ollut nuoresta asti semmoinen "raivotautinen, huutava, hepuloiva, vauhtiapina". Se vaan huomaamattomasti lisääntyi ja iloinen asia leikkivä kissa oli kunnes syy paljastui. Nykyään enää harvemmin saa hepulikohtauksia ja sitten kun saa niin on niin lyhytkestoisia. Kauhean väsynyt on nykyään ja se johtuu varmastikin siitä munuaisten vajaatoiminnasta. Minun olisi pitäny huomata tuosta juomisesta ja pissaamisesta sekin asia. Mutta Sukkis on tosiaan ollut koko ikänsä hyvä juomaan ja totuin kai Smulanin takia isoimpiin pissoihin ja nuorihan se Sukkis on Smulaniin verrattuna kun Smulan sai muistaakseni sen munuaisdiagnoosin 15 vuotiaana eikä Sukkis ole aikaisemmin hirveästi sairastellut, ajattelin/toivoin että sillä olisi hyvät geenit ja siitä tulisi pitkäikäinen.
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #140 - 21.06.2018 klo 23:10:27
Tulosta viesti  
Meillä oli aluksi määrätty 3-4vrk juurikin tuota viikon kuuri tuota Prednicortonea 0,5 tablettia päivässä. Nooh, punoitus ja kutina ei sillä vielä loppunut, niin eläinlääkärin suostumuksella jatkoin viikon kuurin ja sain kuurin "purkuohjeiksi" tällaisen:

"Mikäli kortisonia tarvitsee jatkaa yli 5 peräkkäistä päivää, tulee lääke ns. ajaa alas hitaasti eli pikku hiljaa pienentää annosta ennen lopetusta. Tämä siitä syystä, että ulkopuolelta (lääkkeessä) tuleva kortisoni häiritsee kissan omaa kortisolituotantoa ja siksi jos pidemmän kuurin keskeyttää yhtäkkiä, ei kissan oma kortisolituotanto riitä elimistön toimintaan ja seuraukset voivat olla vakavia. Eli annoksen lasku tapahtuu seuraavasti: 0,5 tablettia ensin joka toinen päivä 4 kertaa, sitten 0,25 tablettia joka toinen päivä 4 kertaa. Sen jälkeen lääkkeen voi jättää pois. "

Nooh, tehtiin purku ohjeen mukaan ja kutina palasi sitten taas  Surullinen Joten nyt syödään 0,25 tablettia päivässä niin kauan kuin tuota Felimazoleakin on "pakko" vielä syödä. Ja nyt riittää kuulemma kun sen jälkeen antaa muutaman kerran tuon 0,25 tbl joka toinen päivä.

Kyllähän tuon kortisoninkin mahdolliset haittavaikutukset ahdistavat, mutta nyt tuntuu tärkeimmältä sinnitellä tämä pari viikkoa jotenkin.

Meillä taas Oliver vetelee kaikki ruuat ja söisi vielä toisen lautaselta kaiken päälle. Morrison haluaisi syödä hitaasti pitkin päivää silloin tällöin. Ja seurauksena toinen lihoo ja toinen laihtuu, ellei jatkuvasti kyttää ruokailuita ja nostele lautasia pois.

Tänään yritin keksiä vaihtoehtoa tuolle kaulurille. Eläinkaupan työntekijänkin kanssa mietittiin, mutta ei noista koirien suojatossuista ole kissakäyttöön. Sain neuvon kokeilla apteekin itseliimautuvaa ideaalisidettä, ja tein siitä "tukot" takatassuihin ettei raapisi. Noooh, voi kuvitella millaista raajojen heiluttelua kävely oli  Pyöritä silmiä Ekat viritykset sai vedettyä hampailla pois, mutta nyt istuu mielensä pahoittaneena tarhassa tassut paketissa. Jos vaan löytäisi sen sopivan kireyden ettei ole liian tiukalla ja saisi nuo pysymään, niin varmasti olisi 1000% kivempi olla noiden kanssa kuin kaulurin, jonka kanssa törmäilee, ei pysty pesemään itseään ja noh, kärsii.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #141 - 22.06.2018 klo 00:28:00
Tulosta viesti  
Meillä sitten on pidempi kuuri ja tiputus vaikka paljon lievemmät oireeti kuin Morrisonilla. Pelottaa aloittaa koko lääke, Luin pakkauselosteen netistä ja kauheita haittavaikutuksia! Ja vasta-aiheena jos on virus- tai sieni-infektio. Sessanillahan on joku flunssa joka aina välillä vaivaa, onneksi ei pitkiin aikoihin. Selvisihän se kortisonipiikistä ja tehosteestakin mutta siitäkin on vuosia aikaa. Pitää varmaan soittaa tuosta koska ei se nyt raavi korviaan verille ja leuan aknekin paranemassa. Kokonaan kutinasta ei ilman lääkettä päästä mutta mutta... Halp!

Ymmärrän että teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa lääkettä ja itsekin tekisin niin samassa tilanteessa. Voi Morrison pientä! Itse mietin pahimpina aikoina, siis en tosissani kuitenkaan, semmoisia cat claw coverseja, pelkästään takatassuihin ettei raapisi ihoa rikki. Toivottavasti Morrison pian huomaa että tassut paketissa on parempi vaihtoehto kuin tötterö päässä. Kamalaa kun kissa ei ymmärrä että sitä yrittää vaan auttaa.

Juuri kun ehdin sanomaan että Sessan syö hyvin niin tänään ei sitten olekaan kovin hyvin maistunut että *kopkop* vaan että on ohimenevää. Kieli
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #142 - 24.06.2018 klo 23:41:47
Tulosta viesti  


No niin. Tämä on ollut paras viritelmä, vauvasukat tassuihin tarranauhalla  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #143 - 25.06.2018 klo 19:54:22
Tulosta viesti  
Hieno homma! Vielä vähän aikaa niin saatte lopettaa lääkkeet ja Morrison pääsee hoitoon Hymiö
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #144 - 03.07.2018 klo 17:22:29
Tulosta viesti  
Onko teillä maistunut ruoka paremmin, hazelnutz?

Tein nyt niin, että annoin muutamana päivänä vain yhden annoksen Felimazolea, kun sivuoireet on ollut niin voimakkaita. Tänään olikin sitten viimeinen tabletti sitä, kun hoito on jo viikon päästä ke! Huh. Kutina on nyt siirtynyt korvien taakse ja mahakin on ollut taas sekaisin  Surullinen

Oliko teillä muuten se maksu siinä yhteydessä kun kissa jätettiin klinikalle vai noutaessa? Tässä sitä ehtii kaikkia ajatuksia pyörittelemään, minulla kun on jonkinlainen maksuraja tuossa kortissa turvallisuuden takia ja pitää varautua myös käteisellä.

Sitäkin mietin, että miten klinikalla toimitaan jos kissa saa eristysaikana vaikka jonkun kohtauksen tms joka vaatisi välitöntä hoitoa  Järkyttynyt Kun lain mukaan eivät kovin paljon saisi kissan kanssa olla tekemisissä  Epävarma
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #145 - 03.07.2018 klo 18:26:46
Tulosta viesti  
Hienoa että Morrison pääsi vihdoin lääkkeistä eroon! Kohta on koko tautikin hoidettu!

Sukkis ei syö ilman lääkettä. Pitää antaa joka kuudes päivä tai menee niin vähäiseksi se syöminen että tulee pahoinvoivaksi ja oksentaa Surullinen En ymmärrä miksei normalisoidu sellaiseksi kuin maaliskuussa. Pelkään että jotain muuta vialla ja kauheata vahtaamista jatkuvasti että miten kissa voi, syökö tarpeeksi, onko kuivunut jne. Tuskin onnistutaan enää nesteytyksessä kotona.

Sessan taas on syönyt normisti ja hammasoperaatiostakin toipunut. Eipä se paljon mitään muuta tee kuin nukkuu ja syö. Aloitettiin kortisoni eilen vaikka leuka ja korvat parantuneet. Mutta kun se rapsuttelu silti edelleen on välillä niin voimakasta että siihen pitää puuttua. En ole vielä huomannut sivuvaikutuksia kortisonista, toivon että niitä ei tulekaan mutta vaan yhden puolikkaan pillerin on ehtinyt saamaan.

Maksu suoritetaan kun kissa jätetään sinne. Minäkin mietin jatkuvasti että mitä jos tapahtuu jotain, miten niitä kissoja seurataan, onko niillä kameravalvonta tai jotain. Itse en älynnyt katsoa tai kysyä. Mutta pakkohan niitten on hoitaa jos jotain tulee ja maksu siitä sitten tietenkin suoritetaan myöhemmin!
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #146 - 10.07.2018 klo 12:07:15
Tulosta viesti  
Huh, huomenna hoitoon  Järkyttynyt Kutina ONNEKSI loppui kun Felimazole lopetettiin. Morrison on ollut nyt paljon enemmän oma itsensä, koko tämän lääkitysajan oli tosi vaisu, vetäytyvä ja tuntui ettei ottanut tavallaan normaalisti kontaktia. Kai oli vaan niin huono olla.

Löysin googlen kautta tällaisen sivun, mutta ei ole enää linkitettynä tuolla klinikan sivuilla: https://www.vet4cat.fi/omistajan-opas

Tuossa mainitaan että olisi kameravalvonta, jota omistajakin saisi katsoa, mutta ei sitten taida enää olla  Täh Toisaalta olisi ehkä ahdistavaakin vain tuijotella häkissä kyyhöttävää kissaa etänä...

Miten teillä on hazelnutz voitu ja onko kortisoni auttanut? Meillä se ei onneksi aiheuttanut selviä sivuvaikutuksia, ja nyt lopetuksestakin alkaa tulla kohta viikko. Mietin tosi paljon sitä kun kaikkialla sanotaan että kortisonikuuri voi heiketää kissan omaa kortisolituotantoa, mikä voi olla vaarallista stressitilanteessa. No tuo hoito ja eristys nyt on ehkä stressaavin tilanne kissalle mitä keksin  Itku Kunpa ei tulisi mitään ongelmia sen suhteen. Tosi vaikea luottaa oma kissa täysin vieraiden varaan, vaikka varmasti asiantuntevaa hoitoa saakin.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #147 - 10.07.2018 klo 16:41:02
Tulosta viesti  
Hienoa että kutina loppui! On se aikamoista myrkkyä semmoisille kissoille joille se ei sovi. Smulan sieti Tyrazolia hyvin mutta Sukkis meni molemmista tosi huonoon kuntoon. Vielä tuo hoito niin Morrison saa toipua rauhassa molemmista koettelemuksista. En tiedä onko se kissalle tai omistajalle pahempi, kissa kärsii paikalla mutta omistajalla pyörii kaikki huolenaiheet päässä. Toivottavasti aika menee nopeesti, niin sulle kun Morrisonille.

Kortisoni on auttanut kutinaan, mutta nyt sitten sunnuntaina alkoi aivastelu. Kortisonihan laskee puolustuskykyä ja Sessanilla silloin tällöin flunssaa, niin kai se taas aktivoitui. En tiedä pitäisikö asiasta soittaa ja kysellä, eihän sitä kuitenkaan saa kertaheitolla lopettaa. Sessan kuitenkin syö vielä. En tiedä kuinka paljon tuo kortisoni vaikuttaa ruokahaluun, ehkä vähän enemmän syö mutta mitään suoranaista jatkuvaa nälkää tai ahmimista en ole huomannu. Nukkuu niin paljon, ei oikeasti tee mitään muuta kun nukkuu ja syö. Niin ja sitten, varsinkin aamupissat, on tosi isoja vaikkei juo yhtään enempää. Lisääntykö teillä juominen ja/tai pissat? Vielä tämä viikko niin alkaisi tiputus.

En osaa sanoa mitään tuosta kortisolista ja stressistä mutta sitähän tiputetaan pikkuhiljaa jotta se oma tuotanto palautuisi. Voithan siellä huolestasi kertoa, tosin osaavatko antaa tyydyttävän vastauksen. Huoli tulee silti olemaan kova, teillä on rankat ajat edessä mutta me täällä peukutetaan että kaikki menee hyvin! Me ainakin saatiin ihan ehjä kissa kotiin, mitä se nyt sitten hieman traumaili ja munuaisdiagnoosi tuli...
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #148 - 11.07.2018 klo 00:07:37
Tulosta viesti  
Voi harmi, että teillä on nyt koettelemuksia. Hankalaa, kun on vaivoja, joita pitäisi lääkitä, mutta sitten lääkitys taas saattaa aiheuttaa uusia ongelmia  Surullinen Jospa flunssa menisi ohi ja kutina pysyisi kurissa myös.

Minusta tuntuu, että kortisoni sai Morrisonin sekä syömään että juomaan enemmän. Etenkin vesikupilla se viihtyi tosi tiuhaan, voi tietenkin johtua helteistä tai jostain muustakin. Mutta etenkin siinä alussa kun annostus oli isompi, niin tällaista oli havaittavissa. Lopultahan se söi vain neljäsosatablettia ja sitten neljäsosatablettia joka toinen päivä, joten voi olla ettei ruokahalua ja janoa lisäävä vaikutus ollut enää niin merkittävä. Toisaalta etenkin ruokahalu oli tervetullut juttu, kun söi niin huonosti tuon Felimazolen aloituksen jälkeen.

Ehkä pitää vaan luottaa, että tuo annostus oli niin pieni ja lopetus loiva, ettei tuo tuleva stressi nyt aiheuta mitään vaarallista. Onhan se kissalle kova paikka olla pienessä häkissä, ja Morrison on kissoistani muutenkin kovempi stressaaja. Pelottaa, ettei se syö ja käy laatikolla ollenkaan tms. Kunpa ei nyt joutuisi mitään viikkoa siellä olemaan. Saitko muuten jo kissaa viedessä jonkun arvion, milloin sen saa hakea todennäköisesti kotiin? Eri paikkakunnalla kuin klinikka asutaan, ja mietin että miten lyhyellä varoitusajalla nouto sitten voi tulla. Kun ei viitsisi kuitenkaan yhtään ylimääräistä hetkeä kissarukkaa pitää klinikalla, vaan sen haluaisi hakea kotiin heti kun voi!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #149 - 11.07.2018 klo 00:51:47
Tulosta viesti  
Sukkis on täällä se pelokkaampi tapaus mutta Sessan taas sairastuu stressistä, se on tempperamenttinen mutta herkkä. En usko että Sukkis oikein muuta teki kuin pelokkaana nurkassa kökötti (ainakin kuvien perusteella) eikä ensimmäisen vuorokauden aikana käyttänyt hiekkistä, ei käynyt edes pissalla ja söi huonosti mirtazapinista huolimatta.

Kun Sukkis vietiin sinne torstaina sanottiin että mahdollisesti saisi hakea jo maanantaina, mutta se oli epävarmaa koska maanantaina piti vielä ottaa verikokeet ja mitata säteily. Eli vasta sen jälkeen se oli varmaa ja maanantaina tuli soitto että kaikki ok ja saa hakea. Lähdettiin sitten täältä Vantaalta samantien hakemaan ja pian oli pikkuinen jo kotimatkalla. Eikai siinä ollut mitään kiirettä, paitsi itselle ja Sukkikselle, kunhan haki ennen kuin klinikka kiinni menee?

Toivottavasti Morrison tarvitsisi olla siellä mahdollisimman lyhyen aikaa. En tiedä, aika siellä kai määräytyy sen isotoopin määrän mukaan joka taas määräytyy sen kilpirauhasarvon mukaan.
Tosi paljon peukkuja teille, minäkin jännään täällä miten Morrison siellä pärjää joten päivittelepä ihmeessä sen minkä tietää saat!
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 8 9 [10] 11 12 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun