Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kilpirauhasen liikatoimintaa? (Luettu 64158 kertaa)
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #120 - 25.01.2016 klo 02:21:03
Tulosta viesti  
Tänään huomattiin Miukulla verinen läntti toisen korvan edessä. Se vissiin on Tyrazolin sivuvaikutus. Tietääkö kukaan, tarkoittaako tämä, että lääkitys tarvii lopettaa? Voiko mennä ohi? Soitamme huomenna eläinlääkäriin. Lääkkeet on nyt kokeiltu.  Itku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #121 - 04.07.2016 klo 02:41:16
Tulosta viesti  
En tiedä minkä verran tätä ketjua lueskellaan, mutta täällä on hyviä uutisia! Miukulle sopii todella hyvin tuo tyroksiinilääkitys! Miuku ja Pusku täyttivät jo 17. Ihan aluksi tuntui, että Miuku oli apaattinen mutta se korjaantui, kun iltalääke puolitettiin.
Kilpirauhasarvot on mahtavan hyvät. Aluksi käytiin tiheään verikokeissa, nyt ei tarvi käydä kuin 6 kk välein!! Maksa-arvotkin parani. Munuaisarvot oli pikkusen koholla.
Miuku on tyytyväinen kissa. Ruoka maittaa, hellyyttä haetaan monta kertaa päivässä, häkissä nuuskutellaan kesän hajuja ja makkarin ikkuna on koko ajan auki myös. Meille asennettiin vahvat metalliverkot ja hyönteisverkot ikkunohin kun muutettiin tänne, suosittelen!
Painoakin on tullut Miukulle takaisin.  Juuri tänään ihailtiin, että sen posketkin on pyöristyneet.
Miuku on muuten ollut ihan tosi terve mutta yksi yö pari kk sitten se rupesi valittaan kipua ja sillä oli ilmeisesti virtsaumpi. No päivystäjällä käytiin jne ja sen jälkeen ei murheita.
Se on ihan kuin terve kissa.
Rohkaisuksi tämä muillekin, vaikka ne kaksi lääkettä luulisi että on ihan samoja, niin ero vaikutuksessa oli meillä valtava.
Toki tän ikäisillä kissoilla voi olla lähtö edessä milloin vain (kunpa saatais vielä monta vuotta niiden kanssa!), mutta nyt me ollaan kaikki onnellisia!

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #122 - 04.07.2016 klo 03:25:24
Tulosta viesti  
P.s. lääkkeen antamisesta vielä: Miukuhan tarvii lääkkeen n 12 tunnin välein lopun ikää. Eka me jemmattiin lääke maksamakkaran, kinkun tms sisään. Tabletti kumminkin putosi usein ulos herkkupalasta. Sitten ruvettiin vaan tunkeen lääke kidan perälle ja palkitseen kissa herkulla välittömästi sen jälkeen.
Miuku tulee nykyään itse pyytään lääkettä suunnilleen oikeeseen aikaan! Samoin se juoksee paikalle kerjään, kun kuulee lääkepurkin rapinan. Ja ehdollistaminen toimii. Miuku ei enää yhtään lähde piiloon tai karkuun.
Se saa heti lääkkeen jälkeen herkun: herkkupaketti on jo isännällä mukana kun tulee tabletin kans kissan luo. Onneksi Miuku on semmoinen herkkusuu! Paras herkku on pikku pala nakkia tai kinkkua. Jääkaapissa tarvii aina olla tuore lahjus.
Lääke menee tosi helposti nykyään, tarvii vaan katsoo että se on oikeesti nielaissut sen. Ei ilmeisesti oo pahan makuinen  koska Miuku joskus pureskekee sitä pokkana.
Tämäkin rohkaisuksi omistajille, joiden kissat tarvii jatkuvan lääkityksen.  <3
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #123 - 14.12.2017 klo 23:55:34
Tulosta viesti  
Joku ehkä minut vielä muistaa, en ole ikuisuuksiin täällä kirjoitellut mutta nyt on käynyt niin että meille on jäänyt yli niin Tyrazolia kuin Felimazoleakin.

Sukkiksella todettiin kilpirauhasen liikatoiminta toukokuussa ja ensin kokeilitiin lääkitä Tyrazolilla joka ei valitettavastai sopinut, eikä sopinut Felimazole, ei pienemmällä annoksellakaan. Sukkis vaan kertakaikkiaan oli sellainen kissa jolle lääkitys ei sopinut.
Hoidettiin sitten koko vaiva pois isotooppihoidolla (*kopkopkop* vielä 6kk:n kontrolli edessä) mutta vaivaksi jäi pillerit kaapin pohjalle.

En tiedä miten sallittua tämä foorumilla on vaikka ennenkin onnistunut, jos jotakuta kiinnostaa voipi ottaa yksityisviestillä yhteyttä, täältä nimittäin löytyy:

78 kpl + 9 puolikasta tablettia Tyrazol 5mg 01/2019
93 kpl Felimazole 1,25mg 04/2018
95 kpl Felimazole 2,5mg 10/2019

Posti varmaan kuljettaa pientä korvausta vastaan, jollei joku keksi jotain parempaa. Hamittaa kun pienonen summa siihen mennyt ja ihan kelpo lääkkeitä vielä ja monella vanhenevalla kissalla niin yleinen sairaus.

(En ole enää facebook-ryhmässä tai edes koko naamakirjassa, mutta voisin silti samalla kysyä onnistuuneeko tällainen teksti siellä?)
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Terhi
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 22.02.2018
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #124 - 22.02.2018 klo 10:51:35
Tulosta viesti  
hazelnutz kirjoitti 14.12.2017 klo 23:55:34:
93 kpl Felimazole 1,25mg 04/2018
95 kpl Felimazole 2,5mg 10/2019Mua kiinnostaisi nämä, meillä menee kumpaakin. Noissa miedommissa vaan taitanee tulla pvm vastaan ennen kuin ehditään käyttää ne, mutta....

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #125 - 26.02.2018 klo 21:48:28
Tulosta viesti  
Jäljelle jäi Tyrazolit.
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
BlackWolf
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 07.06.2018
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #126 - 07.06.2018 klo 21:47:55
Tulosta viesti  
Heippa,
täällä sitten päätyi herran polku ennen kuin ehdittiin edes Felimazoleita kunnolla aloittaa. Olisi 1,25mg tabletteja reilu 90 kappaletta. 12/2020 ja tiedustella voi yksityisviestillä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #127 - 13.06.2018 klo 00:40:05
Tulosta viesti  
Meillä on ollut nyt keväällä huolta, kun tänä vuonna 13 vuotta täyttävä Morrison sairastui vappuna ihan yllättäen. Olimme vappuaattona iltapäivästä muutaman tunnin poissa kotoa, lähtiessä kissat jäivät kotiin ihan normaaleina. Palasimme joskus klo 19 maissa, eikä Morrison tullut vastaan. Kun löysin sen piileskelemästä, sen kävely oli todella huonoa ja sen takapää heitti ihan holtittomasti sivulle Surullinen Soitin päivystykseen, koska tietenkin kaikki sattuu AINA päivystysajalla! No heillä oli yksi eläinlääkäri ja yksi hoitaja töissä ja päivystysalue kattaa kaikki ympäryskunnatkin ja kauhea ruuhka, joten käskivät paikalle puoliltaöin. Oli ihan kauheaa odotella kipeän kissan kanssa  Itku

Kun sitten vihdoin pääsin päivystykseen, lääkäri vaan huikkasi, että heillä alkaa iso hätäleikkaus jossa menee todennäköisesti pitkään. Odotusaulassa oli runsaasti muitakin, kaikki tarkkailuhuoneet täynnä ja nämä ainoat kaksi työntekijää olivat melkein neljä tuntia täysin kiinni tuossa hätäleikkauksessa  Järkyttynyt Siis ihan liian vähän resursseja! Morrisonin vointi vaikutti menevän vain huonommaksi, sillä alkoi silmätkin tehdä sivuttaista "pakkoliikettä". Noh, kun oltiin odoteltu viitisen tuntia, meidät vasta kirjattiin sisään! Eläinlääkärin ensimmäisenä epäilyksenä oireiden perusteella oli myrkytys, vaikka siis valvotusti ulkoileva sisäkissa on kyseessä. Verikokeet otettiin, ja kaikki arvot olivat kuitenkin normaalit. Olin pelännyt, että munuaiset pettäneet tms. Eläinlääkäri jo arveli, että voi olla neurologista ja aivoperäistä vaivaa sitten kyseessä. Noh, sitten kysyin että oliko verikokeissa mukana myös kilpirauhasarvot, koska olin vasta pannut merkille kissan laihtuneen talven aikana melko paljon. Ne piti ottaa vielä erikseen, mutta onneksi otettiin: kilpirauhasen liikatoiminta löytyi, arvo oli kolminkertainen ylärajaan nähden. Oltiin kaikkiaan kahdeksan tuntia päivystyksessä!

Jälkeenpäin noita liikatoiminnan merkkejä kyllä oli, mutta en vaan osannut yhdistää niitä mielessäni. Paino tippui muutamassa kuukaudessa peräti 400 grammaa, mikä hoikalla kissalla on paljon! Eläinlääkäri sanoi, että vaiva on voinut alkaa nopeastikin, kun joulukuisen hammaskivenpoiston jälkeen oli tosiaan lähtenyt lyhyessä ajassa melkein puoli kiloa. Lisäksi usein öisin Morrison oli tosi levoton ja kulki edestakaisin, tiputteli tahallaan tavaroita, nuoli kaikkea ja mourusi. Karvaakin lähti nyt keväällä paljon, mutta laitoin sen vaan kevään piikkiin.

Se jäi mysteeriksi, mistä tuo hoipertelu ja silmäoireet johtuivat, koska ne loppuivat kokonaan. Nyt on vaan sitten ollut ongelmana, että tuo määrätty Felimazole on aiheuttanut tosi paljon sivuoireita. Ensin tuli ihan kauhea ripuli, sitten ruokahaluttomuutta ja viimeisimpänä järkyttävä ihottuma ja kutina, jonka johdosta molemmat ohimot ja korvat menivät aivan hirveään kuntoon parissa päivässä. Piti taas käydä eläinlääkärillä ja paljastui kaksi ärhäkkää bakteeritulehdusta, jotka olivat päässeet lehahtamaan iholle. Kilpirauhasarvo sentään oli laskenut normaaliksi! Jopa niinkin alas, että vaihdettiin lääke puolet miedompaan.

Nyt onkin sitten hoidettu ihoa kortisonilla sekä tablettikuurina että rasvana ja Morrison on joutunut pitämään kauluria, mikä saa sen ihan masentuneeksi. Karvat piti ajella ohimoilta pois, ja on senkin vuoksi hurjan näköinen. Iho on kuoriutunut pois isoina laattoina ja on varmasti ollut tosi kipeäkin. Eilen ja tänään olen uskaltanut pitää sitä vihdoin ilman kauluria, eikä enää raavi aluetta ihan hulluna. Jospa tämä tästä. On kyllä ollut yksi koettelemus, tähän saakka kissalla ei ole ollut mitään vaivoja ja on ollut todella terve.

Onko muilla kokemusta, että Felimazolen sivuoireet helpottavat ajan myötä?

Ihottuma oli tosiaan hirveä, tässä ei edes ihan pahimmillaan. Pahimmassa vaiheessa molemmat korvat olivat tulipunaiset, silmät turvonneet ja koko tuo ajeltu alue tällaista:

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #128 - 13.06.2018 klo 15:03:01
Tulosta viesti  
Voi Morrison parkaa! Meillä Sukkikselle ei myöskään sopinut kilpirauhaslääkkeet, ei Tyrazol eikä Felimazole. Tuli kanssa ruokahaluttomuutta ja kutiavaa ihottumaa. Me ei sitten sen pidempään sitä edes syötetty, en usko että olisi ajan myötä ruvenut sietämään sitä paremmin vaan ainut keino oli hoitaa kilpirauhasen liikatoiminta isotooppihoidolla Tampereella joka taitaa olla Suomen ainoa paikka missä tuota hoitoa saa. Itsehän asutaan Vantaalla ja saavat varmaan potilaita ympäri suomea.
Jospa se olisi teillekin vaihtoehto. Kallista on mutta jos vakuutus sattuu olemaan niin ne korvaa ison osan. Linkissä enemmän tietoa tuossa isotooppihoito-osassa
https://www.vet4cat.fi/#
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #129 - 18.06.2018 klo 01:39:55
Tulosta viesti  
Kiitos vastauksesta, hazelnutz, kiva kun täällä on vielä joku vanhakin foorumilainen! Vakuutusta meillä ei ole, ja rahaa on mennyt jo nyt (päivystysreissu mukaan lukien) niin paljon että hirvittää.

Tuo hoito olisi kyllä huojentava, kun olisi todennäköisesti kerrasta asia kunnossa. Miten teillä meni se "eristysjakso"? Entä millainen kissa oli kotiin päästyään ja miten on voinut sen jälkeen? Eikös Sukkiksella ole jo jonkun verran ikää, minkä ikäinen oli hoitoa saadessaan?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #130 - 18.06.2018 klo 13:23:10
Tulosta viesti  
Vielä pari lisäkysymystä tuosta isotooppihoidosta. Miten lähete sinne onnistui (omalta eläinlääkäriltä?) ja kauanko teillä kesti että pääsitte hoitoon? Kauanko Sukkis joutui kaikkiaan olemaan klinikalla?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #131 - 18.06.2018 klo 23:10:32
Tulosta viesti  
Hämmästyin itse että nikki on vielä käytössä, vähän niin kuin katosin koska Smulaniahan ei enää ole ja tieto lisää tuskaa...

Siitä hoidosta sitten. Hyvin pienellä todennäköisyydellä se vaatisi toista hoitoa. Meillä meni silleen että meidän eläinlääkäri siitä mainitsi, en tiennyt siitä sitä ennen. En tiedä miten pistivät lähetteen vai pistivätkö, mutta kaikki tarvittavat veriarvot (jotka otetaan ennen ja jälkeen), lähettivät sinne suoraan (sähköpostitse?). Eikai se lähete selviä muulla kuin kyselemällä. Joko omalta eläinlääkäriltä ja jos hän ei tiedä asiasta mitään niin voi soittaa Vet4Catiin, sinnehän joutuu joka tapauksessa soittamaan. Ikinä ei kyllä ollut puhe edes lähetteestä.

Soitin sinne ja kerroin että olisi kissa joka tarvitsisi hoitoa kun lääkkeet ei sovi. Siinä sitten kyseli kaikkea Sukkiksesta, milloin tauti todettu, mitä arvot olleet ((T4 ja munuaisarvot ainakin) ja nehän otetaan vielä vähän ennen hoitoa ja kerrotaan heille että voivat laskea oikean annostuksen. Ilman lääkettähän siinä piti ensin olla jonkin aikaa. En muista tarkkaan miten pitkä aika siinä oli, jossain se kyllä lukee ja varmaan kertovatkin siitä, että pitää olla ilman lääkitystä/lääkeruokaa tietyn ajan kunnes otetaan ne verikokeet. Lääkitystä taisi saada jatkaa sen jälkeen mutta sitä lääkeruokaa ei.

Niillä kai suht usein on kuitenkin noita hoitoja, ensin niitten pitää saada kasaan tarpeeksi monta kissaa jotta voivat edes totetuttaa hoitoa, Siinä sitten selvittelemistä (niiden puolelta) että kaikille sopii sama aika.

Sukkis vietiin sinne torstaina ja saatiin takaisin jo maanantaina. Olihan se kamalaa, Sukkis kun on niin kauhean pelokas kissa niin pelkäsin miten tulee pärjäämään, mutta näin jälkeenpäin mietittynä niin ehkä se oli parempi että Sukkis kyseessä eikä Sessan. Sessan ei olisi varmaan tehnyt mitään muuta kun koittanut pyrkiä raivoissaan ulos siitä "lasikopista" kun Sukkis sitten kyhjötti vaan paikoillaan. Joka päivä saatiin sähköpostissa kuva (pelokkaasta) kissasta ja lyhyt kertomus siitä miten voi kunnes soitto tuli että voi hakea.

Kotiinpäästessä Sukkis oli hieman traumatosoitunut. Ei pariin päivään pystynyt nukkumaan varttia pidempään vaan heräsi maukumaan. Piti myös tyhjentää hylly vaatekaapista jotta sai mennä sinne nukkumaan. Kai se sitten halusi olla suht samankaltaisessa paikassa vielä kotiinpäästyäänkin.

Sitten on vielä ne kuukauden, 3 kuukauden ja 6 kuukauden päästä kontrolliverikokeet (CREA, UREA, BUN/CREA ja TT4). Niistä tulee muistutukset sähköpostiinkin,

Tuosta on nyt vajaa vuosi, muistaakseni viime vuonna elokuussa oli tuo hoito. Kaikki meni tosi nopeasti, Sukkiksen diagnosoinnista hoidon saamiseen. Nopeasti selvisi ettei lääkkeet sovi ja soitosta sinne hoidon saamiseen meni tosi nopeasti, kuukausikohan, heillä oli just sopivasti tulossa hoidot. (Ajankohtaista osiossa lukee seuraavat)

Minähän olin kauhean vainoharhainen siitä mihin Sukkis oikein joutuu joten googlailin tuosta paikasta minkä pystyin. Niitten facebook sivulla on aika paljon kehuja tuosta hoidosta. Itse lääkäri Serbania ei ikinä tavattu vaan oltiin tekemisissä ainostaan (hoitaja?) Christinan kanssa. Googlailin myös tuosta Serbanista ja löysin jonkun lehtiartikkelin, en muista enää tarkemmin.
Luulin että mennään johonkin hienoon "kissasairaalaan" mutta ihan semmoinen pieni klinikkahan se oli ravintolan vieressä. Olihan se vähän pelottavaa viedä ja jättää kissa sinne. Vielä kun sähköpostissa kerrottiin ettei Sukkis pissannut taikka syönyt ollenkaan ekana päivänä niin olin tosi huolissani. Mutta lopulta kaikki meni hyvin ja saatiin Sukkiskin kotiin ajoissa.

Asun yksiössä joten nuo eristystoimeenpiteet ei täällä onnistunut niin hyvin kuin olisi pitänyt enkä missään vaiheessa pelännyt että siitä on mulle mitään haittaa. Samaa hoitoa ihmisille on, isoimmilla määrillä eikä niitä eristetä minnekään. Mutta pissat ja kakat korjattiin ja säilytettiin sen ajan minkä piti ennen kuin vietiin ulkoroskikseen ja välteltiin räpläämästä kaula ja rinta-aluetta, muutenhan se sai liikkua miten halusi ja olla lähellä toista kissaa.

Sukkis tosiaan siitä pikkuhiljaa normalisoitui entiselleen paitsi jokapäiväiset hepuloinnit väheni. Nyt sitten vaivana munuaisten vajaatoiminta josta oli jo viitteitä ennen hoitoa. Munuaisarvot nousi kun saatiin T4 kontrolliin lääkkeillä. Virallinen diagnosi tuli sitten vasta hoidon jälkeen. Ja Sukkis oli 11 vuotias täyttämässä 12 sinne viedessä. Muuten kilpirauhasongelmista ei ole tietoakaan enää. Onhan siinä varmaan joku parin prosentin mahdollisuus että vuosien kuluessa vaiva uusiutuisi mutta tuskin Sukkis ehtii elää niin pitkään.

Vakuutuksesta tosiaan oli hyötyä kun minimillään se hoito maksaa 1350e ja hinta riippuu niistä kilpirauhasarvoista ja sitten tietenkin jos tulee jotain yllättäviä lisäkuluja. mirtazapinista meitä ei sentään laskutettu. Muistaakseni meillä vakuutus sponssasi päälle 900e.

Toivottavasti tekin saisitte sieltä apua. Hermoja raastavaa ja kallista on mutta mielestäni se on silti sen arvoista. Näyttäisi Morrisonillakin olevan pahemmat oireet kuin mitä Sukkiksella, varmaan siksi koska en vaan jatkanut lääkitystä, kissa meni jo lyhyestä ajasta niin huonoon kuntoon että pelkäsin lääkkeiden tappavan sen. Onneksi löytyi tämmöinen vaihtoehto.
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #132 - 19.06.2018 klo 00:49:24
Tulosta viesti  
Kiitos ihan tosi paljon vastauksesta! Ihana kun jaksoit kirjoittaa niin pitkästi. Huojentaa kuulla kokemuksista, itsekin olen tässä googlaillut paljon tietoa.

Morrisonin iho jo parani ahkeralla puhdistamisella ja sisäisellä kortisonilla ja kahdesti päivässä kortisonivoiteella. Kortisoni lopetettiin hitaasti, kun kuulemma voi olla vaarallista kertalopetus. No heti, kun viimeinen 0,25-osan tabletti oli annettu, iho ärtyi taas  Surullinen Eli ei tuo lääke vaan mitenkään sovi. En edes halua kokeilla sitä Tyrazolia kun siinäkin on sivuoireena voimakas pään alueen kutina ja ihme olisi, jos siitäkin ei sitä sitten tulisi.

Joten tänä aamuna laitoin sähköpostia tuonne Vet4catiin ja he sanoivat, että pitää olla lähete omalta klinikalta. Kävin sitten tuossa omalla eläinlääkäriasemallamme kysymässä, ja he lupasivat laittaa sähköpostitse lähetteen. Pitää vielä toimittaa sinne päivystyksessä vappuna otetut laajat verikokeet ja olla huomenna yhteyksissä tarkemmin. Hirvittää tuo hinta, mutta kyllähän se "maksaa itsensä takaisin" melko nopeasti, jos kissa tulee kuntoon ja tämä lääkkeiden testaaminen, verikokeissa ravaaminen ja sivuoireiden hoitaminen loppuu.

Etukäteen jotenkin jo ahdistaa tuo kissan sinne jättäminen, Morrison on aika kova stressaamaan ja pelottaa että lopettaa syömisen ja vessassa käymisen jne.

Nyt pitäisi tuon oman klinikan kanssa päättää sekin, miten pärjätään sivuoireiden kanssa nämä mahdolliset muutamat viikot ennen tuota hoitoa. Lääkitystä kun ei oikein voi näin pitkäksi aikaa lopettaa, kun se on vaarallista, mutta ei tule mitään tästäkään että kissa kyyhöttää kutiavana kauluri päässä  Itku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 370
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #133 - 19.06.2018 klo 17:09:11
Tulosta viesti  
Hienoa että asia alkaa selviämään. Hyvä vaan että omalla kokemuksilla voin auttaa jotakuta muuta. Enhän itse tietäisi tuosta hoitovaihtoehdosta mitään ellei oma eläinlääkäri olisi kertonut (hyvä että aikoinaan vaihdoin, edellisessä oltaisiin varmaan päädytty eutanasiaan). Ja Smulanin aikaanhan ei moista vielä ollut.

Tuosta lääkkeestä/lääkkeen lopettamisesta en osaa sanoa. Morrisonilla arvot on ilmeisesti paljon korkeammalla kuin Sukkiksella. Me kokeiltiin lääkettä, ensin Tyrazol, sitten Felimazole 2,5mg ja sitten vielä 1,25mg mutta pienempikään annostus ei sopinut. Lääkeruokaa kilpirauhasen liikatoimintaankin kokeiltiin mutta eihän sekään maistunut joten lopetettiin kaikki ja odotettiin että päästään isotooppihoitoon.

Tuo kilpirauhasen liikatoiminta on kyllä salakavala tauti. Ensin kissa vaikuttaa voivan hyvn kunnes ei sitten voikaan. Smulanillakin oli ja Sukkiksellekin tuli. Tosin Sukkis ei ehtinyt mennä huonoon kuntoon. Epäily siitä nousi kun huomasin sen laihtuneen kilon kahden vuoden aikana. En osannut arvata käytöksestä koska Sukkis on aina ollut hepuloiva vauhtikissa, juonutkin on aina hyvin enkä huomannut että syöminen olisi lisääntynyt. Kauhea syyllisyys tuli kun en ollut seurannut painoa tarkemmin kun oltiin selvitty pari vuotta ilman eläinlääkärikäyntejäkin. Eihän se siitä kuitenkaan 2 vuotta kärsinyt, en osaa sanoa että missähän vaiheessa olisi mahdollisesti alkanut, sain semmosen käsityksen että jonkin aikaa jo ollut mutta silti jatkuvasti sanottiin ettei arvot kovin korkealla ole.

Tiedän miltä tuntuu edes harkitsevansa jättää kissa vieraaseen paikkaan, johonkin pieneen koppiin. Sukkishan on todella pelokas kissa, pelkää pyykkitelinettä, imuria, outoja ääniä ja asioita jne.
Koko sen ajan kun Sukkis oli poissa mitään muuta ei pyörinyt päässä kuin miten Sukkis siellä pärjää ja sitten vielä kun tuli sähköpostia ettei ollut pissannut taikka juonut/syönyt niin siitähän vasta huoli nousikin. Ei tainnut paljon 1/4 tabl mirtazapinillakaan syödä ja kotona se annostus on 1/16-1/8 jolla ruokahalua riittää kolmeksi päiväksi.
Mutta piti vaan koittaa luottaa siihen että pitävät Sukkiksesta huolta ja että heillä on kokemusta erilaisista "ongelmakissoja" sekä toivoa ettei kissa tajua ajankulua samalla tavalla kuin ihminen. Rankkaa se silti on, niin omistajalle kuin kissalle.

Mutta voi sitä iloa ja helpotusta kun soitto tuli että saa hakea kissan kotiin kun se oli vielä epävarmaa mitä verikokeet sanoo mutta kaikki oli hyvin ja Sukkis pääsi kotiin! Kotimatkalla sitten kopastaan katsoi suoraan silmiin ja mauku ison osan matkasta ja kestiköhän lähemmäs kuukaus kunnes oli täysin toipunut koettelemuksesta.

Nyt onkin sitten munuaisten vajaatoimintaa, siihen se Smulaninkin elämä päättyi. Pitäisi nesteyttää kotona ja ekalla kertaa onnistuikin mutta tokalla kertaa ei ollenkaan ja eilen pitikin käydä eläinlääkärillä taas. Ollaanhan siellä jo käyty lähes kerran viikossa jo jonkin aikaa. Ensin Sukkiksen kontrolli ja Sessanin hampaiden puhdistus, sitten nesteytyksen opettelu, sitten Sessanilta piti vielä poistaa hampaita kun sillä hammassyöpymää ja kohta mullekin kortosonipillerit tulee tutuksi kun sillä vielä allergiaa ja kutina ja raapiminen vaihteeksi yltynyt.
Ei pitäisi olla kaksi vanhenevaa kissaa samaan aikaan. Sessan on toistaiseksi sentään säästynyt kilpirauhasen liikatoiminnalta ja munuaisten vajaatoiminnalta vaikka Sukkista 3 vuotta vanhempi. Oon miettiny monesti että miksi juuri Smulanille ja Sukkikselle tuli noi sairaudet, molemmat raksunarkkeja kun Sessan taas ei ikinä ole suostunut syömään raksuja. Tiedä sitten ¯\_(ツ)_/¯
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #134 - 19.06.2018 klo 18:47:06
Tulosta viesti  
Kiitos vielä! Olin lukenut tuosta hoidosta etukäteen, mutta sinun kertomuksen rohkaisemana uskalsin varata sen. Päästiin mukaan ryhmään, joka on 11.7.! Olen jotenkin tosi ahdistunut koko asiasta, mutta pitää vaan yrittää luottaa että kaikki menee hyvin. Olen saanut tosi nopeasti vastaukset tuolta klinikalta kysymyksiini ja minulle soittanut hoitaja oli erittäin ystävällinen.

Morrison on ollut tähän asti todella terve, mutta sen paino oli muutamassa kuukaudessa tippunut n. 400 grammaa. On huono omatunto, etten tajunnut oikein punnita sitä ja vienyt sitä heti verikokeisiin  Surullinen Arvo oli tosiaan päässyt jo kolminkertaiseksi viitearvoihin nähden. Sovittiin, että ottavat siinä Tampereen klinikalla sitten verikokeen ennen hoitoa, niin saavat tuoreet arvot.

Tällä hetkellä syö yhä Felimazolea 1,25mg kahdesti päivässä, mutta ei sovi niin ei. Minulle soittanut hoitaja sanoi, että iho-oireet ovat heidän kokemuksensa mukaan erittäin yleisiä Felimazolen kanssa, ja sivuoireina silti jopa lievimmästä päästä. Mitä olen englanniksi ihmisten kokemuksia googletellut, niin ei ole mikään ongelmaton lääke, vaikka ensimmäisenä hoitomuotona tarjotaan.

Kyselin että onko Morrison ihan sopivan ikäinen hoidettavaksi (täyttää syksyllä 13 vuotta) ja kuulemma nuori kissa vielä  Silmänisku Heillä on ollut 18-20-vuotiaitakin potilaita kuulemma.

Kurjaa, että tuo munuaisten vajaatoiminta paljastui teillä Surullinen Se on kyllä kamala tauti, pelottaa että meillä käy samoin. Tosin nyt nuo munuaisarvot olivat ihan hyvät, samoin maksa-arvot jotka kuulemma usein kilpirauhaskissoilla nousevat. Millaisia viitteitä teillä oli ennen isotooppihoitoa tuosta munuaisten vajaatoiminnasta?

Huh, on jotenkin samalla ahdistunut että huojentunut olo, kun asia etenee. Omalta klinikalta soitettiin juuri, että kortisonia voisi jatkaa suun kautta vähän pienemmällä annoksella, että kutina pysyy kurissa kunnes tulee aika lopettaa kilpirauhaslääkitys eli 7vrk ennen tuota hoitoa. Eli kauluri päässä edelleen ja toivotaan, että iho rauhoittuu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun