Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kilpirauhasen liikatoimintaa? (Luettu 51688 kertaa)
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #120 - 25.01.2016 klo 02:21:03
Tulosta viesti  
Tänään huomattiin Miukulla verinen läntti toisen korvan edessä. Se vissiin on Tyrazolin sivuvaikutus. Tietääkö kukaan, tarkoittaako tämä, että lääkitys tarvii lopettaa? Voiko mennä ohi? Soitamme huomenna eläinlääkäriin. Lääkkeet on nyt kokeiltu.  Itku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #121 - 04.07.2016 klo 02:41:16
Tulosta viesti  
En tiedä minkä verran tätä ketjua lueskellaan, mutta täällä on hyviä uutisia! Miukulle sopii todella hyvin tuo tyroksiinilääkitys! Miuku ja Pusku täyttivät jo 17. Ihan aluksi tuntui, että Miuku oli apaattinen mutta se korjaantui, kun iltalääke puolitettiin.
Kilpirauhasarvot on mahtavan hyvät. Aluksi käytiin tiheään verikokeissa, nyt ei tarvi käydä kuin 6 kk välein!! Maksa-arvotkin parani. Munuaisarvot oli pikkusen koholla.
Miuku on tyytyväinen kissa. Ruoka maittaa, hellyyttä haetaan monta kertaa päivässä, häkissä nuuskutellaan kesän hajuja ja makkarin ikkuna on koko ajan auki myös. Meille asennettiin vahvat metalliverkot ja hyönteisverkot ikkunohin kun muutettiin tänne, suosittelen!
Painoakin on tullut Miukulle takaisin.  Juuri tänään ihailtiin, että sen posketkin on pyöristyneet.
Miuku on muuten ollut ihan tosi terve mutta yksi yö pari kk sitten se rupesi valittaan kipua ja sillä oli ilmeisesti virtsaumpi. No päivystäjällä käytiin jne ja sen jälkeen ei murheita.
Se on ihan kuin terve kissa.
Rohkaisuksi tämä muillekin, vaikka ne kaksi lääkettä luulisi että on ihan samoja, niin ero vaikutuksessa oli meillä valtava.
Toki tän ikäisillä kissoilla voi olla lähtö edessä milloin vain (kunpa saatais vielä monta vuotta niiden kanssa!), mutta nyt me ollaan kaikki onnellisia!

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Furballx2
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 11
Sijainti: Nokia
Liittynyt: 26.12.2015
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #122 - 04.07.2016 klo 03:25:24
Tulosta viesti  
P.s. lääkkeen antamisesta vielä: Miukuhan tarvii lääkkeen n 12 tunnin välein lopun ikää. Eka me jemmattiin lääke maksamakkaran, kinkun tms sisään. Tabletti kumminkin putosi usein ulos herkkupalasta. Sitten ruvettiin vaan tunkeen lääke kidan perälle ja palkitseen kissa herkulla välittömästi sen jälkeen.
Miuku tulee nykyään itse pyytään lääkettä suunnilleen oikeeseen aikaan! Samoin se juoksee paikalle kerjään, kun kuulee lääkepurkin rapinan. Ja ehdollistaminen toimii. Miuku ei enää yhtään lähde piiloon tai karkuun.
Se saa heti lääkkeen jälkeen herkun: herkkupaketti on jo isännällä mukana kun tulee tabletin kans kissan luo. Onneksi Miuku on semmoinen herkkusuu! Paras herkku on pikku pala nakkia tai kinkkua. Jääkaapissa tarvii aina olla tuore lahjus.
Lääke menee tosi helposti nykyään, tarvii vaan katsoo että se on oikeesti nielaissut sen. Ei ilmeisesti oo pahan makuinen  koska Miuku joskus pureskekee sitä pokkana.
Tämäkin rohkaisuksi omistajille, joiden kissat tarvii jatkuvan lääkityksen.  <3
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 355
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #123 - 14.12.2017 klo 23:55:34
Tulosta viesti  
Joku ehkä minut vielä muistaa, en ole ikuisuuksiin täällä kirjoitellut mutta nyt on käynyt niin että meille on jäänyt yli niin Tyrazolia kuin Felimazoleakin.

Sukkiksella todettiin kilpirauhasen liikatoiminta toukokuussa ja ensin kokeilitiin lääkitä Tyrazolilla joka ei valitettavastai sopinut, eikä sopinut Felimazole, ei pienemmällä annoksellakaan. Sukkis vaan kertakaikkiaan oli sellainen kissa jolle lääkitys ei sopinut.
Hoidettiin sitten koko vaiva pois isotooppihoidolla (*kopkopkop* vielä 6kk:n kontrolli edessä) mutta vaivaksi jäi pillerit kaapin pohjalle.

En tiedä miten sallittua tämä foorumilla on vaikka ennenkin onnistunut, jos jotakuta kiinnostaa voipi ottaa yksityisviestillä yhteyttä, täältä nimittäin löytyy:

78 kpl + 9 puolikasta tablettia Tyrazol 5mg 01/2019
93 kpl Felimazole 1,25mg 04/2018
95 kpl Felimazole 2,5mg 10/2019

Posti varmaan kuljettaa pientä korvausta vastaan, jollei joku keksi jotain parempaa. Hamittaa kun pienonen summa siihen mennyt ja ihan kelpo lääkkeitä vielä ja monella vanhenevalla kissalla niin yleinen sairaus.

(En ole enää facebook-ryhmässä tai edes koko naamakirjassa, mutta voisin silti samalla kysyä onnistuuneeko tällainen teksti siellä?)
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Terhi
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 22.02.2018
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #124 - 22.02.2018 klo 10:51:35
Tulosta viesti  
hazelnutz kirjoitti 14.12.2017 klo 23:55:34:
93 kpl Felimazole 1,25mg 04/2018
95 kpl Felimazole 2,5mg 10/2019Mua kiinnostaisi nämä, meillä menee kumpaakin. Noissa miedommissa vaan taitanee tulla pvm vastaan ennen kuin ehditään käyttää ne, mutta....

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 355
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #125 - 26.02.2018 klo 21:48:28
Tulosta viesti  
Jäljelle jäi Tyrazolit.
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
BlackWolf
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 1
Liittynyt: 07.06.2018
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #126 - 07.06.2018 klo 21:47:55
Tulosta viesti  
Heippa,
täällä sitten päätyi herran polku ennen kuin ehdittiin edes Felimazoleita kunnolla aloittaa. Olisi 1,25mg tabletteja reilu 90 kappaletta. 12/2020 ja tiedustella voi yksityisviestillä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice
Leijona
****
PoissaViestejä: 1556
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #127 - 13.06.2018 klo 00:40:05
Tulosta viesti  
Meillä on ollut nyt keväällä huolta, kun tänä vuonna 13 vuotta täyttävä Morrison sairastui vappuna ihan yllättäen. Olimme vappuaattona iltapäivästä muutaman tunnin poissa kotoa, lähtiessä kissat jäivät kotiin ihan normaaleina. Palasimme joskus klo 19 maissa, eikä Morrison tullut vastaan. Kun löysin sen piileskelemästä, sen kävely oli todella huonoa ja sen takapää heitti ihan holtittomasti sivulle Surullinen Soitin päivystykseen, koska tietenkin kaikki sattuu AINA päivystysajalla! No heillä oli yksi eläinlääkäri ja yksi hoitaja töissä ja päivystysalue kattaa kaikki ympäryskunnatkin ja kauhea ruuhka, joten käskivät paikalle puoliltaöin. Oli ihan kauheaa odotella kipeän kissan kanssa  Itku

Kun sitten vihdoin pääsin päivystykseen, lääkäri vaan huikkasi, että heillä alkaa iso hätäleikkaus jossa menee todennäköisesti pitkään. Odotusaulassa oli runsaasti muitakin, kaikki tarkkailuhuoneet täynnä ja nämä ainoat kaksi työntekijää olivat melkein neljä tuntia täysin kiinni tuossa hätäleikkauksessa  Järkyttynyt Siis ihan liian vähän resursseja! Morrisonin vointi vaikutti menevän vain huonommaksi, sillä alkoi silmätkin tehdä sivuttaista "pakkoliikettä". Noh, kun oltiin odoteltu viitisen tuntia, meidät vasta kirjattiin sisään! Eläinlääkärin ensimmäisenä epäilyksenä oireiden perusteella oli myrkytys, vaikka siis valvotusti ulkoileva sisäkissa on kyseessä. Verikokeet otettiin, ja kaikki arvot olivat kuitenkin normaalit. Olin pelännyt, että munuaiset pettäneet tms. Eläinlääkäri jo arveli, että voi olla neurologista ja aivoperäistä vaivaa sitten kyseessä. Noh, sitten kysyin että oliko verikokeissa mukana myös kilpirauhasarvot, koska olin vasta pannut merkille kissan laihtuneen talven aikana melko paljon. Ne piti ottaa vielä erikseen, mutta onneksi otettiin: kilpirauhasen liikatoiminta löytyi, arvo oli kolminkertainen ylärajaan nähden. Oltiin kaikkiaan kahdeksan tuntia päivystyksessä!

Jälkeenpäin noita liikatoiminnan merkkejä kyllä oli, mutta en vaan osannut yhdistää niitä mielessäni. Paino tippui muutamassa kuukaudessa peräti 400 grammaa, mikä hoikalla kissalla on paljon! Eläinlääkäri sanoi, että vaiva on voinut alkaa nopeastikin, kun joulukuisen hammaskivenpoiston jälkeen oli tosiaan lähtenyt lyhyessä ajassa melkein puoli kiloa. Lisäksi usein öisin Morrison oli tosi levoton ja kulki edestakaisin, tiputteli tahallaan tavaroita, nuoli kaikkea ja mourusi. Karvaakin lähti nyt keväällä paljon, mutta laitoin sen vaan kevään piikkiin.

Se jäi mysteeriksi, mistä tuo hoipertelu ja silmäoireet johtuivat, koska ne loppuivat kokonaan. Nyt on vaan sitten ollut ongelmana, että tuo määrätty Felimazole on aiheuttanut tosi paljon sivuoireita. Ensin tuli ihan kauhea ripuli, sitten ruokahaluttomuutta ja viimeisimpänä järkyttävä ihottuma ja kutina, jonka johdosta molemmat ohimot ja korvat menivät aivan hirveään kuntoon parissa päivässä. Piti taas käydä eläinlääkärillä ja paljastui kaksi ärhäkkää bakteeritulehdusta, jotka olivat päässeet lehahtamaan iholle. Kilpirauhasarvo sentään oli laskenut normaaliksi! Jopa niinkin alas, että vaihdettiin lääke puolet miedompaan.

Nyt onkin sitten hoidettu ihoa kortisonilla sekä tablettikuurina että rasvana ja Morrison on joutunut pitämään kauluria, mikä saa sen ihan masentuneeksi. Karvat piti ajella ohimoilta pois, ja on senkin vuoksi hurjan näköinen. Iho on kuoriutunut pois isoina laattoina ja on varmasti ollut tosi kipeäkin. Eilen ja tänään olen uskaltanut pitää sitä vihdoin ilman kauluria, eikä enää raavi aluetta ihan hulluna. Jospa tämä tästä. On kyllä ollut yksi koettelemus, tähän saakka kissalla ei ole ollut mitään vaivoja ja on ollut todella terve.

Onko muilla kokemusta, että Felimazolen sivuoireet helpottavat ajan myötä?

Ihottuma oli tosiaan hirveä, tässä ei edes ihan pahimmillaan. Pahimmassa vaiheessa molemmat korvat olivat tulipunaiset, silmät turvonneet ja koko tuo ajeltu alue tällaista:

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hazelnutz
Karvinen
**
Poissa


A cat is a puzzle for
which there is no solution.

Viestejä: 355
Liittynyt: 04.03.2012
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #128 - 13.06.2018 klo 15:03:01
Tulosta viesti  
Voi Morrison parkaa! Meillä Sukkikselle ei myöskään sopinut kilpirauhaslääkkeet, ei Tyrazol eikä Felimazole. Tuli kanssa ruokahaluttomuutta ja kutiavaa ihottumaa. Me ei sitten sen pidempään sitä edes syötetty, en usko että olisi ajan myötä ruvenut sietämään sitä paremmin vaan ainut keino oli hoitaa kilpirauhasen liikatoiminta isotooppihoidolla Tampereella joka taitaa olla Suomen ainoa paikka missä tuota hoitoa saa. Itsehän asutaan Vantaalla ja saavat varmaan potilaita ympäri suomea.
Jospa se olisi teillekin vaihtoehto. Kallista on mutta jos vakuutus sattuu olemaan niin ne korvaa ison osan. Linkissä enemmän tietoa tuossa isotooppihoito-osassa
https://www.vet4cat.fi/#
  

Cats have it all - admiration, an endless sleep, and company only when they want it.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice
Leijona
****
PoissaViestejä: 1556
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Vastaus #129 - Tänään klo 01:39:55
Tulosta viesti  
Kiitos vastauksesta, hazelnutz, kiva kun täällä on vielä joku vanhakin foorumilainen! Vakuutusta meillä ei ole, ja rahaa on mennyt jo nyt (päivystysreissu mukaan lukien) niin paljon että hirvittää.

Tuo hoito olisi kyllä huojentava, kun olisi todennäköisesti kerrasta asia kunnossa. Miten teillä meni se "eristysjakso"? Entä millainen kissa oli kotiin päästyään ja miten on voinut sen jälkeen? Eikös Sukkiksella ole jo jonkun verran ikää, minkä ikäinen oli hoitoa saadessaan?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun