Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 4 Lähetä aihe | Tulosta
Kissanäyttely, jymähtänyt (Luettu 37074 kertaa)
pikkujellona
Ex-jäsen


Kissanäyttely, jymähtänyt
20.11.2011 klo 18:56:04
 
Kävimme tänään kissanäyttelyssä ja oli huomattavan mukava katsoa erilaisia ja monenlaisia katteja.
Taisi olla kolmas käyntimme kissanäyttelyssä, viimeksi 5-10v sitten.

Mutta, muutama asia junnaa edelleen paikallaan.
nämä näyttelyvieraan näkökulmasta ajateltuna

* Katsojille kissojen näkeminen on mennyt huonompaan suuntaan, Sturdi-boxi on ikävän pimeä
* Kissojen rotumerkintä puuttui suuresta osasta
* Kasvattajat/omistajat muurittavat häkkien/kassien edustat nojatuolein
* Jotkut häkit olivat likaisia (kasvattajien), tuskin ostaisin tuollaiselta kasvattajalta

Kaikki jututtamamme kasvattajat / esittelijät olivat hyvin ystävällisiä ja mukavia.

Pientä kehitystä esillepanoon kaivattaisiin, mikäli yleisöä kaivataan lisää. Tietty voidaan miettiä näyttelytoiminnan perusfunktiota: pelkästään serttien hankita vai jotain muutakin
« Viimeksi muokattu: 20.11.2011 klo 23:26:44 Kirjoittaja »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mintan
Leijona
****
Poissa


Topi, Tessa ja Minttu

Viestejä: 2403
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.05.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #1 - 20.11.2011 klo 19:03:08
 
Mäkin kävin tänään samassa näyttelyssä ja ulkopuolisesta se on kyllä aika vaikeesti lähestyttävää, vaikka tiedän miten homma toimii. Ihmiset oli onneksi kuitenkin kivoja ja avuliaita.

Sen häkin vieressä tuolissa istumisen kyllä ymmärrän oikein hyvin kotikissanäyttelyissä käyneenä (yritä itse seisoa 6-10h mukavasti varsinkin, jos ei ole tottunut).

Itsekin yritin bongailla niitä rotumerkintöjä, kun itse en esim. erota ragdollia ja pyhää birmaa kunnolla toisistaan ja joku joka ei tunne edes sen vertaa rotuja kuin minä ei varmaan tiedä yhtään mikä jokin oudon näköinen kissa on.

Sturdi taas on kiva kissan omistajalla (ei verhojen kanssa leikkimistä ja hygieenisempi omalle kissalle), mutta onhan se mustan verkkoläpän läpi näkeminen vaikeaa, kun seinätkin vähentää valoa.
  

Tessa HCS n 24 03 7.3.2011
Minttunen "Minttu" EUR fs 24 13.7.2011
http://werunthehouse.blogspot.com/
RIP Topi HCS 16.3.11-24.4.13
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
Poissa



Viestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #2 - 20.11.2011 klo 22:41:00
 
Kyllä sen itsekin vielä muistaa, miten turhauttavaa näyttelyissä on käydä ilman omaa kissaa ja tuttuja. Onhan siinä aika ulkopuolinen olo, ei sitä käy kieltäminen. Toisaalta näen kyllä itse päätarkoituksena juuri sen ns. kissayhteisön sisäisen osuuden enemmän kuin markkinoinnin, mutta onhan markkinointikin harrastukselle tärkeää.

Rotuesittelyä pyrin itse joka tapauksessa tekemään ottamalla (varsinkin Dawkinsin) välillä syliini kököttämään siihen tuoliin. Sillä tavalla saa väistämättä ihmiset pysähtymään ja kyselemään rodusta yms. Onhan se ymmärrettävää, että on helpompaa alkaa puhua ihmiselle kissasta joka on siinä sylissä näytillä, kuin kissasta joka nukkuu verhon takana Virnistys Kaikille kissoille tämä ei tietty sovi, mutta eivät katsojatkaan varmaan vaadi ihan jokaista kissaa nähdä, kunhan jokusen näin alkuun.

Rotumerkinnöissä en kyllä ole kunnostautunut, olen tosin muutenkin suunnitellut jotain kylttejä tms häkkien päälle joten ehkä pitäisi pistää tohinaksi.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kisumamma
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #3 - 20.11.2011 klo 22:52:16
 
Ton takia minäkin skippasin näyttelyn eilen/tänään. Lapset eivät oikein saa hommasta mitään irti. Ne siis haluaisivat likistellä kissoja ja tietää enemmän. Olisi upeaa, jos useammilla kissanäyttelyihmisillä olisi rotuesittely, yksilöesittely häkin päällä, ja olisi ihanaa, jos kissoja saisi vähän rapsutella. Ymmärrän, ettei kaikkia arempia saa, mutta esimerkiksi desinfiointiainetta ei ole siellä näkyvissäkään (eli lähtökohtaisesti kontaktit on no-no) ja joka häkissä on vihaiset varoitukset. Moni omistajakin katselee lapsiperheitä vähän paheksuen, joten se tilanne on vähän semmonen arka.

Meidän nappulathan ovat siis olleet ihan pienistä kissojen kanssa ja omat kissat kellivät selällään noiden kainalossa, esikoisella on vielä sellainen hassu taito, että melkein kaikki kissat kellahtavat kehrääviksi kasoiksi sen käsissä. Meillä oli niin fantsu kokemus lemmikkimessuilla, kun Nepin kasvattaja oli siellä järkkääjänä ja antoi kanssanäyttelyttäjälleen ohjeeksi, että saamme vähän silitellä hänen kisujaan. Kun lapset näkivät kissoja, saivat silittää ja jutella jonkun ihmisen kanssa kissoista, kokemus oli hieno! (Meillä on kissanäyttelyissä aina oma käsidesipullo taskussa, siltä varalta, mutta jos ei tunne ihmisiä tuolta, niin on se noloa kysellä.)

Ymmärrän toki, että kissat voivat olla arkoja, on infektiovaaraa ja suurin osa lapsista on kai nykyään ihan täystuhoja yms yms. Mutta tietämys kissoista ison yleisön suuntaan kasvaisi vain tiedottamalla, ja se aspekti tuolta hieman puuttuu.

Mä kovasti tahtoisin näyttelykissan. En edes siksi, että näyttelyissä olisi niin kivaa tai haluaisin jonkinlaisen rotuvalion (haluan ne kaksi tiettyä rotua ihan rotuun liittyvien ominaisuuksien vuoksi ja sinällään kelpaisi ulkonäön puolelta vajaammatkin). Mutta haluaisin tutustua kissaihmisiin enemmän ja nyt se ei kertakaikkiaan onnistu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sadettaja
Leijona
****
Poissa



Viestejä: 1894
Sijainti: Turku
Liittynyt: 30.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #4 - 21.11.2011 klo 07:12:58
 
Juu, muistan kyllä itsekin, että näyttelyissä turistina oleminen oli aika tylsää. Ja jotenkin mulle jäi siitä ankea fiilis muutenkin, kun jostain syystä ne yksin häkissä huutavat kissat jäivät eniten mieleen ja se kissanpissan ja -ulosteiden haju. Lupasin kuitenkin kasvattajalle, että voin kerran kokeilla Attilan kanssa näyttelyitä, mutta kerraksi taitaa jäädä. No eipä jäänyt ja ensimmäisen näyttelykerran jälkeen ei todellakaan ollut enää sellainen olo, että kissoja raahataan sinne "kärsimään".

Ja kyllähän tuolla näyttelyissä muodostuu se oma porukkansa lähinnä kasvattajan ja kasvattajan kasvattien mukaan ja näytteilleasettajana tulee kyllä muidenkin kanssa höpöteltyä kissajuttuja ja on oikeastaan aika vapauttavaa, kun näyttelyissä kukaan ei katso kummeksuen kissahöpinöitä, vaan saa vertaistukea ja kerrankin höpöttää kissoista niin paljon kuin vain jaksaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #5 - 21.11.2011 klo 09:36:48
 
Hmmm..

Sturdit ovat turvallisempia kissojen omistajille, ne kulkevat kotiin ja takaisin jolloin tiedät itse miten hyvin häkin desinfioita. Itse tykkään sturdeista, koska niissä on joko verkko tai sitten läpinäkyvä vinyyli, siitä eivät mene sormet läpi. Harmittavan usein näkee, että vaikka häkissä ja muualla lukee että "ethän koske kissaan ilman omistajan lupaa" niin siellä on sormet häkissä tai kissoille annetaan jotain ilmaiseksi jaettuja makupaloja. Moni ei varmaan tiedosta, että joillain kissoilla on erikoisruokavalio ja tietämättömän antaman ruuat voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin iloa. Tässä kannattaisi mielestäni katsoa peiliin ja olla koskematta kissaan jos omistajaa ei näy paikalla. Itse annan kissoja katsoa, kaikkia en tosiaan anna koskea, mutta lupa pitää kysyä.

Häkit ovat likaisia; osa  yhdistysten häkeistä ei ole priimassa kunnossa. Siihen näytteilleasettaja ei voi mitään. Häkit sisustetaan joo, mutta se, että jos siellä on välillä ruokaa tai hiekkaa pohjalla, johtuu siitä, että kissatkin sotkevat, eikä siellä aina olla rikkalapion kanssa siivoamassa. Samoin välillä käy vahinkoja, ihan varmasti jokainen kissanomistaja siivoaa kissansa sotkun jossain vaiheessa. Kyllä meillä ainakin pennut sotkevat niin paljon, että saisi olla joka toinen minuutti siivoamassa.

Valitettavasti kissan omistajalla on lupa istua kissansa häkin luona. Tottakai jos kissa kiinnostaa, niin reippaasti vaan kysymään, että voisitko näyttää tai kertoa kissasta. Niin rajoittunut ei saa olla ettei uskalla kysyä. Osa näytteilleasettajista toimii myös toimihenkilöinä ja silloin tulee oman häkin luokse vaan juostua ja haettua kissa arvosteluun, siinä vaiheessa ei oikein kerkeä kertomaan kissasta sen enempää. Ilman toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia ei olisi näyttelyitä.

Kissat tulee merkitä häkkilappuihin numeroilla. Tämä helpottaa assistentteja löytämään kissan arvosteluun jos se sieltä puuttuu. Rotumerkinnät tai nimet ovat vapaaehtoisia, eivät pakollisia. Omistajilla olevissa numeropaluissa EI SAA olla kissan nimeä!! Jokaisessa on näyttelyissä on maksullinen NÄYTTELYLUETTELO jossa on kissan numeroituna, kategorioittain ja roduittain. Semmoisen hankkimalla varmasti saa tietää mitä rotua mikäkin kissa on... sieltä löytyvät myös kissan omistajan ja kasvattajan tiedot, vink vink  Hymiö

Nämä vastaukset ovat  vastine näytteilleasettajan näkökulmasta
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pikkujellona
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #6 - 21.11.2011 klo 10:57:03
 
Lainaus:
Sturdit ovat turvallisempia kissojen omistajille, ne kulkevat kotiin ja takaisin jolloin tiedät itse miten hyvin häkin desinfioita.
Varmasti asia on noin, mutta toimivat todella huonosti yleisölle jos halutaan esitellä sitä omaa kattia.
Vanha metalliverkkohäkki on toimiva, siitä näkee oikeasti läpi.
Ruokkiminen ja silittely on varmaan ongelma, mutta onhan noita erilaisia kalvojakin tehty. 

Lainaus:
Häkit ovat likaisia; osa  yhdistysten häkeistä ei ole priimassa kunnossa. Siihen näytteilleasettaja ei voi mitään.
Paitsi että voi, jos häkissä on sottaista niin se antaa jonkinlaisen kuvan muustakin kissanhoidosta. Kasvattajissakin on eroja. Kyse ei ollut häkkien kuluneisuudesta.
Meidän katin kasvattajan häkki oli priimakunnossa. Ja samoin suurimman osan. Kasvattajastatuksella olevalta odotetaan muuta kuin roskaista ja sekaista kissanhäkkiä.
Ja roskista näkee, ovatko ne tuoreita...

Lainaus:
Valitettavasti kissan omistajalla on lupa istua kissansa häkin luona.
Ymmärrän tuon, mutta kun häkkien eteen tehdään barrikadi 5-6 tuolista, kehtaa nyt siinä mennä häiritsemään jokaista. Toki tein "häirintää" kohtuullisesti, mutta moni katti jäi näkemättä.
En todellakaan mene jokaisen silmille.

Lainaus:
Rotumerkinnät tai nimet ovat vapaaehtoisia, eivät pakollisia.
Näyttelyvieraita varten pitäisi olla "pakollinen". Yhden nimen kirjoittaminen ei voi olla ylivoimaisen rasittavaa.
Näyttelyluettelon kanssa katsominen on vähemmän järjellistä.

Lainaus:
Nämä vastaukset ovat  vastine näytteilleasettajan näkökulmasta
Ja meitin vieraan.

Kissanäyttelystä ei varmasti löydä sitä omaa kissaansa ellei tiedä mitä on etsimässä.
Me löysimme omamme eläinkaupan edessä järjestetyssä rotuesittelytilaisuudessa.

Kommenttini olikin: kenelle nämä näyttelyt ovat? Sanoisin että näytteileasettajille 95%:sti.
Halutaanko tuonne edes oikeasti vieraita? Nyt järjestelyt eivät tue sitä, ja todella pienillä muutoksilla homma olisi paljon miellyttävämpi.
* rotulappu + nimi häkkiin, esim A5 kokoinen
* muoviverkko a'la sturdi pois ja kalvo tilalle tai metallihäkki
* istumapaikoista ei tehdä rivistöjä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Els
Karvakorva
*
Poissa



Viestejä: 124
Sijainti: Espoo
Liittynyt: 18.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #7 - 21.11.2011 klo 11:01:14
 
Tuosta nimestä on itselleni jäänyt käsitys että kissan virallista nimeä ei saisi olla luettavissa häkin tuntumassa? Voi olla että itselle on jäänyt jokin harhakäsitys tai sitten koko sääntö on kuollut itsekseen koska en löydä mistään tällaiseen käsitykseen vahvistusta. 

Joten todennäköisesti ensi kerraksi sitten jonkinlainen kyltti häkin päälle tulee tehtyä.  Hymiö

Eiliseen näyttelyyn pari ystävääni tuli vierailemaan enkä ollenkaan tiedä millainen käsitys heille jäi kissanäyttelystä, todennäköisesti melko hajanainen enkä usko että kiinnostusta riittää tulla katsomaan uudestaan. Mutta tottahan se on, että ei kissanäyttelyistä voi päästä niin jyvälle ennen kuin on sen oman kissan kanssa kokenut koko touhun läpi  kissan valmistelusta näyttelyn päättymiseen Pyöritä silmiä
  

SBI e  -Rudolf  6/2010
NFO w 61 -Jali  6/2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #8 - 21.11.2011 klo 12:15:15
 
"Varmasti asia on noin, mutta toimivat todella huonosti yleisölle jos halutaan esitellä sitä omaa kattia.
Vanha metalliverkkohäkki on toimiva, siitä näkee oikeasti läpi.
Ruokkiminen ja silittely on varmaan ongelma, mutta onhan noita erilaisia kalvojakin tehty.  "

Paitsi että vaikka niitä kalvoja olisikin, niin kyllä ne nakit menee sen kalvon alta sinne häkkiin lapsilta ja aikuisiltakin vaikka kielto olisikin. Tiedän muutaman tapauksen jossa kissaa on ruokittu, ks kissalla on ruoka-aineallergia ja siinä on sitten kissa ollu henkihieverissä ell luona kun joku valopää oli kissaa ruokkinut luvatta.

"Paitsi että voi, jos häkissä on sottaista niin se antaa jonkinlaisen kuvan muustakin kissanhoidosta. Kasvattajissakin on eroja. Kyse ei ollut häkkien kuluneisuudesta.
Meidän katin kasvattajan häkki oli priimakunnossa. Ja samoin suurimman osan. Kasvattajastatuksella olevalta odotetaan muuta kuin roskaista ja sekaista kissanhäkkiä.
Ja roskista näkee, ovatko ne tuoreita..."

Minkälaisia roskia tarkoitat? Kun toi on aika laaja käsite...

"Ymmärrän tuon, mutta kun häkkien eteen tehdään barrikadi 5-6 tuolista, kehtaa nyt siinä mennä häiritsemään jokaista. Toki tein "häirintää" kohtuullisesti, mutta moni katti jäi näkemättä.
En todellakaan mene jokaisen silmille."

"Häirintää"?? Jos haluaa kissasta jotain haluaa tietää ja siinä edessä on useampi ihminen, niin kannattaa kysyä, eikä se tarkoita että menisi silmille..

"Näyttelyvieraita varten pitäisi olla "pakollinen". Yhden nimen kirjoittaminen ei voi olla ylivoimaisen rasittavaa.
Näyttelyluettelon kanssa katsominen on vähemmän järjellistä."

Näyttelyluettelo on se, josta kissojen tiedot ja nimet katsotaan, ihan jokainen. Näyttelyluettelo ei esim. saa olla tuomareitten näkyvillä kuin vasta koko näyttelyn päätyttyä. Tämä vuoksi numerolapuissa on kissan lempinimi ja MAHDOLLISESTI EMS-koodi. Virallisia nimiä ei saa olla kissan numerolapun yhteydessä muualla kuin "epävirallisissa" näyttelyissä kuten esittelynäyttelyssä.

"Ja meitin vieraan.

Kissanäyttelystä ei varmasti löydä sitä omaa kissaansa ellei tiedä mitä on etsimässä.
Me löysimme omamme eläinkaupan edessä järjestetyssä rotuesittelytilaisuudessa.

Kommenttini olikin: kenelle nämä näyttelyt ovat? Sanoisin että näytteileasettajille 95%:sti.
Halutaanko tuonne edes oikeasti vieraita? Nyt järjestelyt eivät tue sitä, ja todella pienillä muutoksilla homma olisi paljon miellyttävämpi.
* rotulappu + nimi häkkiin, esim A5 kokoinen
* muoviverkko a'la sturdi pois ja kalvo tilalle tai metallihäkki
* istumapaikoista ei tehdä rivistöjä"


Näytteilleasettajat maksavat kissojen tuonnista näyttelyyn ja suurimmaksi osaksi heitä siellä on. Yleisö on enemmän kuin tervetullutta, moni varmaan kertoo kissastaan mutta pyrkii noudattamaan sääntöjä näiltä tietyiltä osin joista olet maininnut.

Tuskinpa näytteilleasettajista monikaan tulee luopumaan sturdista, koska tietävät yhdistysten kaluston kunnon, oma sturdi on aina oma. Kaikkiin niihin ei saa vinyyliovea, sorry.
Nimilaput ovat varmasti jatkossakin pannassa, suosittelen tosiaan hankkimaan sen näyttelyluettelon ja kysymään kissan omistajilta jos haluaa jotain kissasta tietää
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
Poissa



Viestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #9 - 21.11.2011 klo 12:19:40
 
Kyllähän sitä näyttelytouhua katsoo eri silmin, kun on vain yleisön roolissa niihin osallistunut ja ymmärrän hyvin, että pikkujellonan mainitsemat asiat saattaa ärsyttääkin. Mutta hyviä kommentteja on näytteilleasettajien näkökulmasta tullut, joten eipä paljoa ole lisättävää minulla niihin.

Meillä on oma näyttelyhäkki, ei Sturdi, mutta kuitenkin. Verkon läpi ei mahdu sormet tms, mutta kissan näkee kyllä sen läpi ihan hyvin. Ja euronäyttelyissä yleisöön päin on läpinäkyvä muovi. Hilman veli meinasi kuolla suolitukokseen, kun joku fiksu näyttelyvieras oli ujuttanut häkkiin parapähkinän ja utelias cooninuorukainen sen sitten oli pistänyt parempiin suihin. Joku muovikalvo ei välttämättä estä laittamasta häkkiin sinne kuulumattomia juttuja. Riippuu tietysti, miten sen siihen häkkiin asentaa  Pyöritä silmiä

Myös hygienia on syy, miksi meidän kissat tulevat jatkossakin esiintymään omassa häkissään Hymiö Tiedän tasan tarkkaan, millä, milloin ja miten häkki on desinfioitu, eikä siinä myöskään ole majaillut muita, kuin oma kissani.

Kissanäyttelyistä ei oikeasti saa turistina samalla tavoin irti, kuin jos näyttelyssä on oma kissa mukana. Silloin touhuun pääsee ihan eri tavalla sisälle Hymiö On nimittäin kokemusta, kun vähän aikaa oltiin ilman näyttelykissaa ja käytiin näyttelyissä vain hengailemassa ja kannustamassa tuttuja kissoja.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pikkujellona
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #10 - 21.11.2011 klo 12:55:09
 
Lainaus:
Paitsi että vaikka niitä kalvoja olisikin, niin kyllä ne nakit menee sen kalvon alta sinne häkkiin lapsilta ja aikuisiltakin vaikka kielto olisikin.
Saahan sturdistakin vetoketjun auki. Eli aina joku pöhlö voi päästä ruokkimaan, mikäli valvonta ei ole päällä.
Lainaus:
Minkälaisia roskia tarkoitat?
uloste + kuivunutta märkäruokaa + kissankarvoja
Monella homma oli hallussa, mutta aina katsastetaan tarkemmin kasvattajia. Minulle on ainakin merkitystä minkälaisesta paikasta meidän katti tuli.
Lainaus:
"Häirintää"?? Jos haluaa kissasta jotain haluaa tietää ja siinä edessä on useampi ihminen, niin kannattaa kysyä, eikä se tarkoita että menisi silmille..

Niin, mutta ei sitä kehtaa jokaisen ihmisen luo  mennä kysymään saako katsoa, kun olen tänne tullut näyttelyvieraana...
Jos en edes tiedä, mitä rotua siellä on, niin on aika turhauttavaa kysellä. Miksi tehdä asioista vaikeita.
Lainaus:
Virallisia nimiä ei saa olla kissan numerolapun yhteydessä muualla kuin "epävirallisissa" näyttelyissä kuten esittelynäyttelyssä.

Siis näyttelysäännöt kieltävät rodun nimen julkistamisen ja kissan nimen kertomisen. No tämä kertoo sitten, ketä varten nämä näyttelyt ovat.
Kuitenkin aika monet rikkoivat tuota sääntöä, oli rodun nimi hienosti esillä.

Taitaa mennä se 5-10v seuraavaan kissanäyttelyyn.
Avoin tilaisuus, jonne ei sitten oikeasti halutakaan vieraita.

Enkä kritisoi  sitä omaa häkkiä, vaan sitä että se ei ole sopivin esittelytarkoituksiin. Kaikki ruokinta ja hygieniasyyt ovat järjellisiä oman häkin olemassaoloon.
Varmasti tekisin näin itsekin jos ottaisin osaa näyttelyyn.
Mutta varmasti tekisin yhden A4 kokoisen lapun jossa yleistä tietoa rodusta, rodun nimi ja vielä kissan nimi (ehkä lentäisin sitten ulos?)
Enkä parkkeeraisi tuolirivistöä monen metrin barrikaadiksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
lara
Leijona
****
Poissa



Viestejä: 1412
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 25.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #11 - 21.11.2011 klo 13:07:11
 
Mulla oli kyllä hyvä näyttelykokemus. Olin liikkeellä turistina, tosin seurana oli kaveri, joka on itse käynyt näyttelyissä kissojensa kanssa ja kasvattaa ocicateja (kasvatus- ja näyttelytaukoa on tosin muutama vuosi). Kissoja oli mukava katsella, tosin yhteenkään kissaan ei koskettu enkä kenenkään kasvattajan/omistajan kanssa jutellut (paitsi kaverin tuttujen kanssa, kun he odottivat paneelin alkamista ja kissansa WW-juhlien järjestämistä). Crowmoorin kissoja käytiin pariin otteeseen ihastelemassa, omistaja ei ollut valitettavasti kummallakaan kerralla paikalla. Hymiö Birmaomistajiakaan ei onnistuttu yhyttämään, mutta onneksi yhdellä oli käyntikortteja esillä häkkien päällä, ja yhdessä häkissä venkuloi hurmaava puolivuotias kissalapsonen. Hymiö
Paneelia oli mun mielestä mukava seurata.

Esittelynäyttely on varmaan sellainen, johon varmasti suuntaan, jos birmoille sellainen järjestetään pääkaupunkiseudulla.

*Muoks. Pikkujellona, osalla oli häkissä kiinni se pikkulappu, jossa luki kissan numeron lisäksi rotu, osalla myös kutsumanimi. Crowmoorin kissoilla lukee isolla kissojen rekisterinimet häkkien päällä. Monilla oli häkin päällä myös rotuesitteitä. En siis usko että ketään heitettäisiin ulos näyttelystä, jos tuollainen esittelylappunen olisi. Ehkä se on enemmän viitseliäisyydestä kiinni kuin mistään muusta?
  

Kedi ~ 2008
Aava SBI n 21, 3/2012

RIP Kaitsu ~ 7/2009-24.11.2011
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
pikkujellona
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #12 - 21.11.2011 klo 13:28:22
 
Joissakin häkkien päällä oli rotunimi, rotuesittely ja jopa kissan nimi. Tämä on juuri sellaista, mitä tavallinen kissoista kiinnostunut ihminen kaipaa.
Tuossa edellä vaan kerrottiin että numero kertoo kaiken ja lue lisää näyttelyluettelosta (vähän niinkuin neukkuaikaan  Virnistys)

Taisin vaan sohaista liian arkaan paikkaan. anteeksi.
Sitten kun halutaan lisää maksavia vieraita, niin kannattaa miettiä sitä esillepanoa ja muuta  Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #13 - 21.11.2011 klo 13:43:05
 
Lainaus:
Saahan sturdistakin vetoketjun auki. Eli aina joku pöhlö voi päästä ruokkimaan, mikäli valvonta ei ole päällä.


Just.. noh, eiköhän sitä paremmin nää jos joku kopeloi sturdin vetoketjua auki kuin sen että jonkun nakit menee kalvon alitse. WW näyttelyssä jengi nosteli ihan surutta niitä kalvoja häkkien edestä!

Lainaus:
uloste + kuivunutta märkäruokaa + kissankarvoja


SIIS Herranjumala, kissankarvoja kissanäyttelyssä?? Sun kommentin mukaan kissat pitäis paastottaa ennen näyttelyä että ne eivät käy tarpeillaan, eikä niitä sais ruokkia, ettei ruoka kuivu kuppiin.. ja mielummin näyttelyttää nakuja kissoja joista ei lähde karvaa.. Mä ihmettelen että miksi eläinsuojeluvalvojia ei oltu jo kutsuttu paikalle kun kissoja noin huonosti pidetään.

Lainaus:
Niin, mutta ei sitä kehtaa jokaisen ihmisen luo  mennä kysymään saako katsoa, kun olen tänne tullut näyttelyvieraana...


Jos ei kehtaa, niin ei koskaan mitään tietoa saakaan.

Lainaus:
Siis näyttelysäännöt kieltävät rodun nimen julkistamisen ja kissan nimen kertomisen. No tämä kertoo sitten, ketä varten nämä näyttelyt ovat.
Kuitenkin aika monet rikkoivat tuota sääntöä, oli rodun nimi hienosti esillä.


Kissan virallista nimeä ei saa olla näkyvissä kissan arvostelussa. Tuomarit eivät saa oleskella tilassa johon sijoitetaan arvosteltavat kissat (siis esim. häkkirivistössä). Häkeissä on ne numerolaput, joita vastaavat tiedot löytyvät luettelosta, sieltä vaan katsomaan. EMS-koodin ymmärrät mitä se tarkoittaa? Sen saa mainita ja joissain näyttelyissä on niitä rotukortteja. Kissan omistajalla voi olla esitteitä tai tietoja kissaRODUSTA mutta ei siitä ks. kissasta. Näyttelynjärjestäjän tulee pitää huoli, että kissan virallista nimeä ei mainita muualla kuin luettelossa.

Taitaa mennä se 5-10v seuraavaan kissanäyttelyyn.
Avoin tilaisuus, jonne ei sitten oikeasti halutakaan vieraita.

Enkä kritisoi  sitä omaa häkkiä, vaan sitä että se ei ole sopivin esittelytarkoituksiin. Kaikki ruokinta ja hygieniasyyt ovat järjellisiä oman häkin olemassaoloon. Varmasti tekisin näin itsekin jos ottaisin osaa näyttelyyn.
Mutta varmasti tekisin yhden A4 kokoisen lapun jossa yleistä tietoa rodusta ja rodun nimi.
Enkä parkkeeraisi tuolirivistöä monen metrin barrikaadiksi.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttely, jymähtänyt
Vastaus #14 - 21.11.2011 klo 13:55:25
 
Lainaus:
Joissakin häkkien päällä oli rotunimi, rotuesittely ja jopa kissan nimi. Tämä on juuri sellaista, mitä tavallinen kissoista kiinnostunut ihminen kaipaa.
Tuossa edellä vaan kerrottiin että numero kertoo kaiken ja lue lisää näyttelyluettelosta (vähän niinkuin neukkuaikaan  Virnistys)


Ei se luettelo paljoa maksa ja siellä on paljon muutakin tietoa kissanäyttelyistä.

Lainaus:
Taisin vaan sohaista liian arkaan paikkaan. anteeksi.
Sitten kun halutaan lisää maksavia vieraita, niin kannattaa miettiä sitä esillepanoa ja muuta  Silmänisku


IHANAA, maksava asiakas kortti!! Kyllä näytteilleasettajatkin maksavat näyttelyistä, eivät ainoastaan vierailijat, jotkut näytteilleasettajat eivät vaan halua tehdä lippuja ja lappuja, se lupa heilel suotakoon.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 4
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun